Р. Бъчварова: Най-логичното сътрудничество за ГЕРБ е с Реформаторския блок

Р. Бъчварова: Най-логичното сътрудничество за ГЕРБ е с Реформаторския блок
Отношенията с Реформаторския блок винаги са били конструктивни, независимо от някои емоционални реакции от тяхна страна, но това е най-логичното политическо сътрудничество, което можем да установим. Това обяви на специална пресконференция Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. „Те са най-близо до нас. Няма нищо по-естествено от това да се опитаме да си сътрудничим с тях. Това не означава, че подготвяме десен блок”, обясни Бъчварова.
<p><span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px">До края на седмицата ще внесем вот на недоверие към правителството. Надяваме се, в законово установения срок, той да бъде внесен в зала и да започнат разискванията. Ако това не се случи в срок, можем да кажем, че имаме сериозни основания за притеснения. Утре ще се запозная с материалите на Реформаторския блок и ако те се вписват в нашата теза и нашата позиция ще ги използваме категорично, допълни Румяна Бъчварова.</span></p> <p><span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px">&bdquo;Що се отнася до кампанията, за да има европейски дебат, трябва да има поне две страни в него. В кампанията, до този момент, ние с нашата европейска кампания, с нашите европейски теми оставаме в монолог. Трябва да потърсим партньор за диалог&rdquo;, каза Румяна Бъчварова.&nbsp;</span></p> <p><span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px">&bdquo;Нямаме отговор на писмото, което нашият водач изпрати до г-н Станишев. Ние сме най-голямата политическа сила и отправяме поканата към основният политически опонент&rdquo;, посочи Бъчварова.</span></p> <p><span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px">&bdquo;Трудно е да се води дебат, когато другата страна гори европейското знаме. Очакваме най-накрая да откликне лидерът и водач на листата на БСП, Сергей Станишев, и да се яви на дебат с нашия лидер Томислав Дончев. И там да стане ясно кои какви ценности изповядва, може би и въпроса с това дали трябва да се гори знамето на Европа ще се засегне&rdquo;, обясни Димитър Главчев.</span></p>

Коментари

  • Ww

    13 Май 2014 23:23ч.

    Мръсницо, преди четири години пеехте друга песен! Бяхте забравили, че сте заедно в ЕНП! Ако тогава бяхте работили с Синята коалиция, днес България щеше да е друга! Марш в ъгъла и не говорете за Реформаторите ! ГЕРБ доказа , че играе по свирката на БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стaр

    13 Май 2014 23:49ч.

    Сaмо товa му трябвa нa РБ, зa дa изчезне зaвинaги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • румяна

    14 Май 2014 4:07ч.

    Тази мекица ми е много противна. С риск да ме изтрият,ще кажа, че по-скоро ми прилича на настъпена кравешка фашкия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи