Протестиращите от ГЕРБ стигнаха до парламента и поискаха разпускането му

Протестиращите от ГЕРБ стигнаха до парламента и поискаха разпускането му

Протестиращите симпатизанти и членове на партия ГЕРБ стигнаха до сградата на Народното събрание и поискаха разпускането му и нови предсрочни парламентарни избори, съобщава БТА.

„Всеки ден оттук нататък ще работим за падането на това правителство, разпускането на 47-ото Народно събрание и предсрочни парламентарни избори“, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

Депутатите от парламентарната група се присъединиха към демонстрацията на партията, с която изразиха подкрепа за лидера си Бойко Борисов, който бе задържан при специализирана операция късно снощи и прекара нощта в Главна дирекция „Национална полиция“.

Шествието на протестиращите започна пред Министерския съвет в центъра на столицата и премина пред сградите на Министерството на финансите и Министерството на вътрешните работи. Заради ареста на бившия министър-председател Бойко Борисов, от партията му определиха ръководителя на МВР Бойко Рашков като „мракобесен следовател от комунистическото минало на страната“. 

По информация на МВР, освен Бойко Борисов, до този момент са задържани неговият пиар Севдалина Арнаудова, както и бившият министър на финансите Владислав Горанов. По думите на адвоката на Борисов, Менко Менков, срещу него все още няма повдигнато обвинение.

 

Коментари

  • баба мара

    18 Март 2022 12:43ч.

    повече власт няма да видите така че не се морете и пенете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    18 Март 2022 12:53ч.

    Това е добре, че искат нови избори, защото сегашната хунта е ужасна, но защо досега си бяха заврели главите в пясъка? Но докато се стигне до избори, пак ще трябва Чорапа да управлява със свои марионетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов, който бе задържан при специализирана операция късно снощи ...

    18 Март 2022 13:32ч.

    Ехе, и на Боко му спретнаха "спецоперация" - ще го демилитаризират, ще го денацифицират ? Или по-скоро дефинансират ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    18 Март 2022 14:31ч.

    Ааааййййй дееееееееееееееееееее!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи