Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС

Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС
В понеделник прокуратурата ще поиска имунитета на депутата от ДПС Петър Ангелов, съобщи "Фокус", като се позова на пресцентъра на държавното обвинение. Причината за това намерение е необходимостта депутатът да бъде разследван за занъчни престъпления. По-рано тази седмица Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска от Народното събрание разрешение за наказателно преследване срещу депутата.
<p>&nbsp;</p> <p>"Главният прокурор счита предложението на СГП за напълно основателно и затова в понеделник - 10 юни ще внесе в НС искане на основание чл. 70 ал.1 от Конституцията за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов", се казва в съобщението на прокуратурата.</p> <p>Самият Ангелов съобщи, че ще се откаже от депутатския си имунитет, "за да не възпрепятства работата на институциите" и за да се направи необходимата проверка и да се изчисти името му, предаде dnevnik.bg</p> <p>Пред изданието Ангелов посочва, че през пролетта на 2012 г. е бил задържан при акция на ГДБОП и ДАНС, след което е бил поставен под домашен арест. По-късно е бил освободен срещу парична гаранция от 20 хиляди лева и повече никой не го е търсил.</p> <p>Досъдебното производство срещу сегашния депутат от ДПС е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура, сочат данните на обвинението. На 28 март 2012 г. той е бил обвинен в участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления, както и в това, че е извършил данъчно престъпление - избегнал е плащане на данъчни задължения в размер на над 4 милиона лева. По делото са разпитани над 40 свидетели и са извършени експертизи.</p> <p>С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.</p>

Коментари

  • molba

    07 Юни 2013 23:13ч.

    Много хубаво! A след това да се заеме и със стари "светила" като Геновева Алексиева( председател жени ГЕРБ, бивш депутат)! Там какво разнообразие от корупция има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    08 Юни 2013 1:37ч.

    a на бб ще иска ли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..

    08 Юни 2013 1:54ч.

    "хамалин" на бб няма да иска, от него братоците ще поискат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13

    08 Юни 2013 14:02ч.

    Поздрави за ГЛ.Прокурор-така трябва да действа-никакво снизхождение и към едните и към другите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи