Президентът за искането на Денков за освобождаване на шефа на ДАНС: Днес е ден за размисъл, нека хората осмислят своя избор

Президентът за искането на Денков за освобождаване на шефа на ДАНС: Днес е ден за размисъл, нека хората осмислят своя избор

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев отказа да коментира поисканото от премиера акад. Николай Денков вчера освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев и мотивите на министър председателя. На въпрос на журналисти в Пловдив той отговори:

"Днес е ден за размисъл. Нека да оставим хората да направят и осмислят своя избор".

В Пловдив Румен Радев участва в тържественото събрание по повод 20-ата годишнина на Висшето училище по сигурност и икономика. Президентът поздрави  абсолвентите от Випуск 2023 на висшето учебно заведение. 

Пред студентите той сравни българските политици и летците. "Преди всеки полет летецът изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на държавата и нашето общество. Дали българският политик прави същото, или обратното - ние сме гледали различни примери", заяви той в края на словото си пред тях.

Президентът пожела на студентите здраве, енергия и успехи в бъдеще. "Така че нека с повече образовани млади хора, възпитани в дух на родолюбие, ние да имаме все повече политици, които да гледат на България и на нашето общество така, както залага себе си изтребителят", каза Радев.

В петък вечер на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков поиска от президента Румен Радев да освободи председателя на ДАНС Пламен Тончев. Правителството координира работата на службите, каза премиерът и допълни, че е загубил доверието в ръководството на ДАНС. В отговор на въпрос дали има нова кандидатура за председател на Денков отговори, че няма. 

Премиерът каза, че днес в отговор на негово официално искане е очаквал председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано предложение за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на агенцията Деньо Денев. Вместо очакваното предложение, Денков е получил отказ заради "липса на аргументи". Премиерът припомни, че Денев е авторът на т.нар. справка от ДАНС от 26 октомври, съдържаща, по думите му, непроверени и манипулативни твърдения и внушения. С тази справка ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване на първия тур на изборите, каза премиерът.

Източник: БНР, "24 часа"

 

 

Коментари

  • Коментар

    04 Ное 2023 19:15ч.

    "Правителството координира работата на службите, каза премиерът и допълни, че е загубил доверието в ръководството на ДАНС." Дрюгарю измислен академик, съветвам Ви да прочетете ЗЗКИ, за да не плещите поредните си дивотии! Службите не се контролират САМО от правителството (защото утре може и да си отидете). Има решения на НС и решения на Президента. Вие можете само да преглагате, но не и да решавате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    04 Ное 2023 19:24ч.

    Припомнете ми, в разделението на труда ДАНС на кокаина ли държи чадърчето, или на

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    04 Ное 2023 19:58ч.

    В разделението на труда ДАНС играе ролята на шпицкоманда на радев, като главатарят й лично го обслужва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    04 Ное 2023 21:03ч.

    Припомнете ми защо Денков иска оставката на Пламен Тончев и къде в мотивите му се споменава за кокаин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    04 Ное 2023 19:55ч.

    мунчо е прав, че в деня на размисъл не трябва да се обсъжда това. Въпросът е как ще реагира Денков и правителството, тъй като мунчо няма да освободи своя верен пазвантин. Надявам се да не се примирява с тиранина мунчо. Импийчмънт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва байдън

    04 Ное 2023 20:23ч.

    "Този, който е преболедувал глупостта, не може да се зарази от нищо." Е, ти не си преболедувал глупостта, пишещият в 19:55 ч, ама пиши си, не ни пречиш с тъпотиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    04 Ное 2023 20:38ч.

    Абе тролчета, дето ви е страх от Путин-плъзнахте навсякъде. Като хлебарки. При това глупави. Никой не ви се връзва на приказките за страшния Торбалан. Като не ти харесва тук, отивай в Оффнюз. И без това ти взехме айпито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис

    04 Ное 2023 20:49ч.

    Жълтопаветната сган не се отказва от продтотиите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    04 Ное 2023 22:30ч.

    Няма жълтопаветна сган, има нормално мислещи хора, и путиноидна сган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    04 Ное 2023 23:04ч.

    Хахаха, Дяволе, толкова хора ти го набутаха , че до сутринта ще си ги вадиш .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизвестни лица са изнесли машини за гласуване в СОУ с чужди езици

    04 Ное 2023 20:17ч.

    БНР : Сигнал за нерегламентирано изнасяне на доставени в няколко секции машинни устройства за гласуване е подаден до МВР- Благоевград, ОИК и ЦИК. Председателят на общинската избирателна комисия Мартин Бусаров потвърди, че сигналът е подаден при тях от един от кандидатите за кмет, които утре се явяват на балотаж, но не уточни кой. В сигнала се твърди, че след като машините за гласуване били доставени в секциите в Средното общообразователно училище с изучаване на чужди езици, неизвестни лица ги изнесли без специализиран автомобил и без полицейска охрана. ........... За случая е сезирана и Централната избирателна комисия, която очаква подборна информация от проверката на МВР и ОИК, за да се произнесе по сигнала. ......... Край на новината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    04 Ное 2023 20:19ч.

    Нали е ден за размисъл. Мислете. - "Георги Марков: Голяма тъпотия е да вярвате на собствената си пропаганда." - https://epicenter.bg/article/Georgi-Markov--Golyama-tapotiya-e-da-vyarvate-na-sobstvenata-si-propaganda-/331526/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каналния плъх Денков няма как да умре от естествена смърт

    04 Ное 2023 20:34ч.

    Че то кой ли в днешната власт ще има лукса да умре от естествена смърт!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    04 Ное 2023 20:39ч.

    Може да не ви харесва, но младежа е мъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    04 Ное 2023 20:41ч.

    Заместник министър подчинен на Денков снимал в нарушение кода на машините за гласуване, а ДАНС са си изпълнили задължението и са го изловили в престъпление. Вместо Денков да уволни подчинения си, прехвърля вината от "болната глава на здравата." Измислено от академик!?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    04 Ное 2023 21:20ч.

    Е, не може един ден преди изборите да се обявяват непроверени данни, на базата на които да се отмени машинното гласуване. Ние българите не ядем динята с кората. При положение, че се броят хартиените разписки от машинното гласуване, то се явява много по сигурно от гласуването с хартия. Идеята на първия тур беше да гласуват всички неграмотни - най-вече цигани и други маргинали, с което да се покачи резултата на определени партии за общински съвети. ДАНС - държавна агенция, която определено в случая трябва да бъде санкционирана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамут

    04 Ное 2023 21:36ч.

    Манолчо, Висшия Администартивен Съд каза друго в решението си, ако си го чел и разбрал. От решението изилиза ,че ДАНС са си свършили работата, а това че академика и съветниците не знаят законите или криво ги четат си е техен проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    04 Ное 2023 21:43ч.

    И да допълня. Г-н президент първия път гласувах за вас. Вторият път вече ме беше срам заради вашето Триморие и вашите Кирчовци. Кога ще ни разкажете как беше при вас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    04 Ное 2023 22:24ч.

    Колега по-горе, мунчо радев не е нито триморец, нито путинофил. Той е един путински лешояд, маскиран на натовски ястреб, но го е грижа само за собствения му г.. з и за това как да управлява чрез своите мекерета гълъбовци. Най-голямото зло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    04 Ное 2023 23:06ч.

    Дяволчо, изкара и днес някой лев. Ще нахраниш чааветата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва байдън

    05 Ное 2023 8:07ч.

    Към 22:24 ч. разкриваш се - заразен си с фобия, омраза, БЕЗ причина. Нито Русия, нито Путин са направили нещо лошо на България и на българите . Напротив - с Путин и Русия БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЛАГОДЕНСТВА. Растеж на икономиката и хубав живот има с ... евтина енергия. Байдън предкулисието и задкулисието му ЗНАЯТ това и ПРЕЧАТ с всички сили така щото - РУСКАТА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ ДА НЕ СТИГНЕ ДО НАРОДИТЕ И ДЪРЖАВИТЕ! .......... Питаш ли защо? Защото със скъпата американска енергия същите народи и държави ще бъдат ЗАВИСИМИ и ПОДЧИНЕНИ на САЩ. Ако ти пишещият в 22:24 ч. с радост си станал РОБ зависим от байдъновите ръце, ние НЕ искаме да сме роби унизени с ЕНЕРГИЙНА БЕДНОСТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    05 Ное 2023 0:12ч.

    100% от политиците, журналистите, и политолозите, работодателите-олигарси, едър бизнес, дипломатите, прокурорите, ..., са деца и внуци на живковата върхушка. Нито един не е дете на дисидент. Харалан А. се радва на Терзиев, нали го познава от живковите резиденции, и с Прокопиев е играл там като дете. Син на министър на Луканов. ....................... Бойко иска Терзиев? Какво да каже Каяфа, когато Пилат от ИМПЕРИЯТА... посолството на САЩ, и фарисеите от ДС.. Фарисейски квас е дясното.. Между това, като се събра едно многохилядно множество, дотолкова, че едни други се тъпчеха, Той започна да говори на учениците Си: Преди всичко се пазете от фарисейския квас, който е лицемерие. Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма. Мао доразвива тази идея и стига до извода, според който в преходния период между събарянето на капитализма и окончателното въвеждане на комунистическото общество именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество. Целта на културната революция е именно това: сваляне от власт на комунистическата номенклатура, превърнала се в нова буржоазия. Дядото на Асен Василев е полковник Димитър Вандов, доктор на историческите науки, един от ръководителите на българското външнополитическо разузнаване от ДС. Асен беше от правителството на Марин Райков роден в САЩ, днес посланик в Лондон. Баща на Марин е Райко Маринов Николов офицер от Държавна сигурност (подполковник) и дипломат. Непосредствено след Деветосептемврийския преврат Николов е в родното си село и се включва в последвалите преврата насилия, На 1 май 1948 година Райко Николов е назначен Трети отдел (разузнаване) на Държавна сигурност. Изпратен на работа във Вашингтон под прикритието на втори секретар в новооткритото посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илюстрацията подходяща ли е? :)

    05 Ное 2023 7:59ч.

    ето тук ..... https://www.segabg.com/touche/tush-11-03-2023

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганският кв. Надежда в Сливен - жива картина на мизерията 33 години в Демокрацията

    05 Ное 2023 8:16ч.

    В този квартал живеят 25 000 души цигани БЕЗ ВОДА, в незаконно построени къщи, всред купища битови отпадъци, СЛАВА ДЕМОКРАЦИ, слава. Тази сутрин бТВ влезе в квартала на Сливен с полиция, защото иначе е невъзможно. Това в България. Циганите споделиха, че политиците им търсят гласовете, но НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНИЯТА си! Защо няма работа, циганите крадат, това хубаво ли е? - разказаха циганските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи