Полша купува от САЩ 116 танка Abrams

Полша купува от САЩ 116 танка Abrams

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Полската армия се превъоръжава безпрецедентно

Полша купува от САЩ още 116 танка Abrams, съобщи полското министерство на националната отбрана.

"Вицепремиерът и министър на националната отбрана Мариуш Блашчак одобри договора за доставка на 116 танка M1A1 Abrams за полската армия", се казва в изявлението.

Отбелязва се, че първите екземпляри на американския Abrams ще пристигнат в полската армия още тази година.

"Предметът на договора, сключен с американската страна, е доставката на 116 танка M1A1 Abrams, които ще бъдат адаптирани към изискванията на полските въоръжени сили, както и свързаното с тях оборудване, включително превозни средства за поддръжка и контрол", се допълва в изявлението.

Логистичният пакет включва резервни части и консумативи, както и мобилни контейнерни работилници за ремонт на въоръжението и диагностично оборудване. Пакетът за обучение включва цялостно обучение за инструктори, екипажи и персонал по поддръжката.

Полските военни уточниха, че закупените танкове ще постъпят на въоръжение в 18-та механизирана дивизия, разположена в източната част на страната.

По-рано Полша подписа договор за доставка на 250 танка Abrams от САЩ. Полша също така подписа договор за закупуване на 1000 танка K2 от Южна Корея, като първите от тях вече пристигнаха в страната.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • На никого няма да му е жал за Полша

    04 Яну 2023 17:31ч.

    На никого тя няма да липсва. Досущ като трибалтийските измирати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оуу.., колко много танкове

    04 Яну 2023 21:56ч.

    Само новите са 1366, без тези, които вече са на въоръжение. Изглежда, че танкът, четиримата танкисти и кучето са се превърнали в полска легенда, без която не могат. Само не знам, откъде ще намерят толкова много добре обучени кучета? Това не са танкове в тонове, а умни животни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Яну 2023 22:50ч.

    И за колко време ще им стигнат при една истинска война?Аз им давам 1 месец. Значи губим за месец а ги произвеждат години.Защото те ,поляците ще са атакуващи.Те ламтят за велика Полша. Хиени са и дано Германия се осъзнае защото с тази милитаризация са опасни и за Германия. Време е немците да се освободят от окупантите.Могат да прехвърлят спокойно пазарът си от северна Америка към Азия и останалият свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    04 Яну 2023 23:25ч.

    Тц, немците нищо няма да направят. Те са овце. ОВЦЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Яну 2023 1:28ч.

    А ние даряваме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • полша е новоокупирана страна

    05 Яну 2023 9:38ч.

    след загубата на социалистическия лагер в Студената война. За държавен глава е подставено лице полу-поляк, така както зеленски в украйна е полу-украинец - липсващата половина от произхода е определяща и обясняваща всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи