Подуправителят на БНБ Петър Чобанов: Призоваваме за по-малко заеми

Подуправителят на БНБ Петър Чобанов: Призоваваме за по-малко заеми

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Всяко следващо увеличение на заемите, създава риска да не може да ги обслужваме. Призоваваме за по-малко заеми”, каза подуправителят на БНБ Петър Чобанов в ефира NOVA.

В отговор на въпрос дали е вярно, че се предвижда продажбата на земя, той каза: „Да оставим властите да се разберат помежду си, БНБ няма да е арбитър в тези взаимоотношения. Да се простираме според чергата си”.

По повод информационната кампания за еврозоната, Чобанов каза: „В момента, в който вземат решение, че България ще влезе в еврозоната, 30 дни след това в магазините ще трябва да бъдат публикувани и двете цени”.

„БНБ традиционно подхожда консервативно към публичните финанси от гледна точка на това че, намирайки се в режим на валутен борд, трябва и публичните финанси да са в добра форма, и действията, които БНБ предприема, да дават резултати. Има правила, те са национални, те са европейски, не случайно са измислени. Нормално е бюджетът да е с по-нисък дефицит.

Желателно беше да има поне някакво намаление на дефицита”. Това заяви подуправителят на БНБ Петър Чобанов. 

“Хубаво е, че българската икономика се адаптира, имаме нарастване на доходите през последните години“, допълни още подуправителят на БНБ.

 

Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • джони инглиш

    03 Дек 2023 20:32ч.

    Каква е целта. Кога ще ги стигнем американците, че и задминем дори. Но нашите заеми ще ги пратим на американците за да си оправяр тяхния дълг. Краварите видяха , че война с Русия ще е фатална за тях и сега са в паника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакви дългове вече

    03 Дек 2023 21:14ч.

    Спрете са с тия заеми нищо не правите с тез пари освен да крадете и да подарявате на съюзниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    03 Дек 2023 21:16ч.

    На този слънчоглед-палачинка, не вярвам, дори да твърди логично верни неща. Като на Данчо Ментата и Кой !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиан Мавров

    03 Дек 2023 21:23ч.

    Фактическият министър - предател не е ли от вашата партия г-н Чобанов? Какво пречи да "опуха" кокорча с няколко задвратника?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи