От МФ пак опровергаха министър Белчев

От МФ пак опровергаха министър Белчев
В проекта на бюджет за 2022 г. е планирано емитиране на държавни ценни книжа, като заложеният лимит е около 10 млрд. лв., съобщиха официално от Министерството на финансите. Това става само ден след като служебният министър на финансите Валери Белчев заяви в онлайн интервю, че в проектобюджета е предвидено таванът на новия дълг, който може да бъде пуснат през 2022 г., е 12 млрд. лв.

Само преди няколко дни от министерството поправиха министър Белчев по отношение на добавките към пенсиите. Първоначално на брифинг в Министерски съвет той заяви, че до юни 2022 г. е предвидено изплащането на добавките към пенсиите в размер на 120 лв. След това от Министерството на финансите уточниха, че добавките към пенсиите ще станат 60 лв.

Също така от министерството посочват, че „В изпълнение на изискванията на Закона за публичните финанси, Министерството на финансите ще спази сроковете, които са предвидени за обсъждане на проекта за бюджет 2022 г. и ще го представи на 47-то Народно събрание“.

Всъщност в закона пише, „в срок до 31 октомври Министерският съвет внася в Народното събрание одобрения законопроект за държавния бюджет заедно с актуализираната средносрочна бюджетна прогноза“.

Коментари

  • Отговорен

    03 Дек 2021 15:59ч.

    Ако някой ви каже, че не е смешно - не му вярвайте !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • халхабер

    03 Дек 2021 16:06ч.

    колеги, милиард горе - милиард долу, недейте много да сте придирчиви, пък ! Те хората Конституции и ключови закони размазват с тока на обувката си, и няма нищо, вие тука изпадате в дребнотемие ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опровержение

    03 Дек 2021 16:12ч.

    на Опровержението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    03 Дек 2021 16:41ч.

    Ясно е като бял ден, че единствено реалното, което това което очаква месното туземно население в Булгаристан е НЕ началото на 47 –я парламент, а КАМБАННИЯТ ЗВЪН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Дек 2021 16:56ч.

    Още като се завъртя името му, хора от бранша обърнаха внимание, че това момче въобще не е в час. В този конкретен случай дипломата не е гаранция за абсолютно нищо. Както и на много други места в живота, хората от определени кръгове, браншове, професии, учебни заведения и т.н. предпочитат да показват една завишена лоялност към "тяхната" група и често остават слепи за действителните качества на отделните индивиди. А когато става дума допълнително и за интереси и за тяхната защита, картината с оценките и мненията напълно се изкривява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хабиб меринджей

    03 Дек 2021 18:07ч.

    Един ПР на ББР разказа доста за този позор наречен Белчев, изпълняващ ролята на финансов министър с гарантиран изход и заплата в ББР за Коледа. Нека уточним, че беше прибран в ББР и направен отговорник за стратегическото и развитие заедно с уволнения наскоро изпълнителен директор Димитров. И двамата са червено прогресивни и страдалчески амбициозни. Е, вторият успя да се закрепи 10 години раздавайки пари и правейки услуги по заповед и без такава (от свое име и за собствена сметка). Белчев не успя да се задържи и 9 месеца. Завършени офис лицемери го определят без свян като психически неадекватен и професионално непригоден. Абсолютен потрес е това, че човек като него бе поставен на такава позиция ! Честита промяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    04 Дек 2021 9:38ч.

    Очакваната харвардска симфония ще донесе с много смях и зрелища !!! В условия на демокрация и див капитализъм, богатите, ще стават все по – богати, политиците и въобще –„ елитът“, както е било винаги, няма да носи никаква отговорност !!! Отговорността се носи само и единствено от месното туземно население, имащо се за народ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи