От ИТН прогнозират готов кабинет до края на седмицата

 От ИТН прогнозират готов кабинет до края на седмицата
"Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена", каза пред медиите Радостин Василев от "Има такъв народ". Той добави, че е решение на политическото ръководство дали отново ще му бъде предложен министерски пост, като добави, че не знае доверието от него да е снето.

 

На въпрос дали очаква мандатът за съставяне на правителство да бъде връчен до края на седмицата от президента, Василев отговори, че това е в прерогативите на президента. "Когато го връчи, ние сме готови, сигурно сме готови, предполагам, че сме готови", допълни той.

Василев е част от контактната група на "Има такъв народ", която преди минути започна среща с представители на "Демократична България" по политики в сектор "Правосъдие".

Радостин Василев коментира пред журналисти, че малко по-късно днес на среща в офисите на ИТН ще дойдат и представители на "Изправи се! Ние идваме". Той отговори, че не знае кога ще се проведе среща с БСП по темата.

"В тези две формации застъпването на приоритетите в този сектор е много голямо - Специализираните съд и прокуратура, ВСС, КПКОНПИ, Закон за съдебната власт", допълни Василев, цитиран от БТА.

Надежда Йорданова от "Демократична България" заяви, че с ИТН ще се обсъждат основните въпроси в двете програми на тема "Правосъдие".

Юристът Радостин Василев беше предложен от лидера на ИТН Слави Трифонов за министър на младежта и спорта в състава на евентуален кабинет на Николай Василев. По-рано днес пред БНР служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов заяви, че ако му предложат и му гласуват доверие, би се съгласил да остане министър, "но само като професионалист", без да оцветява този пост в партийни краски.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Младостин Василев

    26 Юли 2021 15:20ч.

    Министър на радостта от спорта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мълния

    26 Юли 2021 15:50ч.

    Мандатът на ИТН за съставяне на ново правителство ще бъде връчен отново на гросмайстор Антоанета Стефанова. В събота тя загуби осминафинала за Световната купа по шахмат в Сочи. Антоанета отпадна с тайбрек рускинята Александра Горячкина и сега без притеснение ще се прибере в България за да поеме отново това, което ще й дадат да подържи. Почти сигурно е, че за министър на спорта ще бъде предложен съпругът й гросмайстор Чепаринов. Други очаквани назначения са Арман Бибиян за министър на отрбраната и туризма, както и Хаджигенов за министър на правосъдието, околоплодните води и самодивите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нема да повтарям!

    26 Юли 2021 16:02ч.

    От изключително достоверен източник научих, че битката е за министър на младежта и спорта! Мика Зайкова не отстъпва, било й обещано тя да е и точка! Обаче гелосаното лекенце си имало фенове из едни определени среди, та те лобирали пред Мумията, но засега е реми! До края на седмицата - който оцелее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    26 Юли 2021 16:04ч.

    Когато кабинетът на Тошковците получи подкрепата на ристювците, бабикяните плюс БСП, излъгвайки нагло електората си с това прегръщане с ниновистите, ще бъдем свидетели на грандиозната премиера "Дон Джовани от Учиндол", на която г-н и г-жа Радеви също ще присъстват. Нови предсрочни избори са безкрайно по-почтен вариант от сегашния салон за тайландски масажи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    26 Юли 2021 16:18ч.

    Всичко в Булгаристан приключи на 10.11.1989 година, когато ГРАБЕЖЪТ се превърна в НЕОТМЕНИМ атрибут на всяко правителство на прехода и до сега !!! Вече 32 години се налива от ПУСТО в ПРАЗНО, както ще е и сега, а и по всичко личи, че така ще е и до края !!! Важното е да се ВИКА: Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава , АМИН !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мълния

    26 Юли 2021 16:21ч.

    Антоанета Стефанова е дала интервю за БТА. В него тя казва, че ако бъде избрана за министър-председателка, то първият й ход с белите ще бъде d2-d4, след което тя ще се продължи избере дебюта на дамската пешка във вариант "Английско начало".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закривай!

    26 Юли 2021 16:43ч.

    Аз предлагам новоизбраното правителство да слезе да продава мартеници в подлеза на ЦУМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужас!

    26 Юли 2021 17:31ч.

    Нямам никаква вяра на тези келеши! Тъкмо си мислех, че сме стигнали вече дъното, но ще се окаже, че има още надолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пабло Ескобар

    26 Юли 2021 17:33ч.

    На никого не вярвай, особено на себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    26 Юли 2021 17:40ч.

    Смях в залата.Ние сме готови,сигурно сме готови,предполагам,че сме готови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ-ГЕРмания-за-България

    26 Юли 2021 17:40ч.

    мая-цв.василев-слави ДОСТА УСМИХНАТ ЦВ. ВАСИЛЕВ правещ кабинетът на ИТН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е някаква лудост

    26 Юли 2021 17:45ч.

    Не виждам защо партии като БСП и ДПС трябва да подкрепят кабинет на нещо, което още не е станало партия дори. Не сме видели кои са тия хора, какво могат, как говорят, какво мислят. Царят поне ни обеща, че работата ще се получи след 800 дни. Изглеждаше поне красиво. Слави казва, че нищо не обещава. А ние трябва да го подкрепим. Защо бе хора, вие със всичкия си ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма друг изход

    26 Юли 2021 17:49ч.

    Аз мисля, че трябва да ходим на избори докато ИТН загуби всичките си фенове (те избиратели нямат) и ГЕРБ се разпадне окончателно под ударите на едно перманентно служебно правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали

    26 Юли 2021 18:23ч.

    Америка за България влиза ли пак в кабинета с министър и зам. министър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Soros

    26 Юли 2021 18:29ч.

    Валентин Вацев: Новото правителство ще бъде 100 процента соросоидно https://glasove.com/categories/intervyuta/news/valentin-vatsev-novoto-pravitelstvo-shche-bde-100-protsenta-sorosoidno

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чугун

    26 Юли 2021 19:01ч.

    Кой е този младеж? Who the F _ _K e РадостинВасилев? Тези за малко не ги изгониха с камъни, преди дни, сега искат да влизат през задния вход, изотзадека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи