Орешарски: Правим всичко, за да не поскъпва токът

Орешарски: Правим всичко, за да не поскъпва токът
Премиерът Орешарски е против промените в ставките на ДДС, засега не коментира дали ще се отменя данъкът върху лихвите, въведен от ГЕРБ, и уверява, че кабинетът се стреми да задържи ръста на цените на тока. Това става яно от интервю на Пламен Орешарски за Дарик Радио в събота. "Не съм склонен да променям по никакъв начин ставките на ДДС", заяви той.
<p>Премиерът каза, че засега не може да каже дали ще се премахне данъкът върху лихвите по депозитите, срещу който БСП се обяви против преди година. "Не бих се отказал от нито един данък, преди да е намерен нов приходоизточник", посочи Орешарски. Въпросът обаче ще бъде на дневен ред едва през есента, когато ще започне новата бюджетна процедура. <br /><br />Той увери, че правителството ще работи за това цената на тока да не се увеличава. По думите му този стремеж се обяснява не само със загриженост за това домакинствата ще могат да си плащат сметките, но също и заради бизнеса, за който това е въпрос на конкурентноспособност.</p> <p>Помолен да коментира енергийните проекти на Русия в България, Орешарски каза, че е обезпокоен от иска на "Атомстройекспорт" срещу НЕК заради АЕЦ "Белене", но че това не означава автоматично, че България ще се върне към проекта за АЕЦ "Белене".<br /><br />Орешарски уточни, че в момента проектът "Бургас - Александруполис" не е на дневен ред.</p> <p>Попитан дали е склонен да подложи на ново обсъждане наложения в миналия управленски мандат мораториум върху проучванията за шистов газ, той отговори така: "Нямам такъв ангажимент в програмата, която изпълнявам".<br /><br />Премиерът Пламен Орешарски обяви, че се обмисля вариант за намаляване размера на дивидента, който държавните предприятията изплащат на държавата. "Сега дивидентът е 80 на сто, а това граничи с механизъм за декапитализация на предприятията", заяви премиерът. Той отказа да коментира подробности и уточни лаконично, че идеята е да е "по-нисък от 80%", какъвто е в момента.<br /><br /></p>

Коментари

  • ..

    08 Юни 2013 22:47ч.

    Дали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Юни 2013 1:57ч.

    Означава, че токът ще поскъпне. И парното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДДТ

    09 Юни 2013 15:43ч.

    ВЕЧЕ ПОЛОВИН ГОДИНА МИНА ОТ ПРОТЕСТИТЕ и НИЩО НЕ ПРАВИТЕ! За всичко това МНОГО СКЪПО ЩЕ ПЛАТИТЕ още в първите зимни сметки за тока!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи