Официално: водещ на Би Би Си 50 години е блудствал включително и с 8-годишни

Официално: водещ на Би Би Си 50 години е блудствал включително и с 8-годишни
Скандалът с блудството на малолетни, извършвано от водещия на Би Би Си Джими Савил, доби по-сериозни измерения в петък, когато полицията публикува доклад за разследването си. В доклада се казва, че престъпленията са извършвани в продължение на 50-годишен период, а най-младата жертва на блудството е била на 8 години. Престъпленията са били общо 214 на брой, 34 от които са изнасилвания.
<p>&nbsp;</p> <p>Докладът на полицията е първото официално признание на два смущаващи факта: че водещият Джими Савил е блудствал включително и с деца инвалиди от болниците, на които е правил дарения като филантроп, и че първото пренебрегнато оплакване от поведението му е постъпило още през 1955 г.</p> <p>Джими Савил беше водещ на популярно музикално предаване на Би Би Си в продължение на десетилетия. Той почина през октомври 2011 г. на 84-годишна възраст. Скандалът със сексуалните престъпления, извършени от него, доби публичност едва след смъртта му. Голяма част от престъпленията се оказаха извършвани на територията на обществената телевизия и доведоха до обвинения към Би Би Си, че тя е разпъвала чадър над водещия.</p> <p>Би Би Си никога не е извършвала вътрешна проверка на многобройните слухове за това, че Джими Савил използва своята популярност, за да съблазнява малолетни в телевизията.</p> <p>В 30-страничния доклад, обнародван в петък, се посочва, че престъпленията са били извършвани на територията на Би Би Си от 1965 до 2006 г., включително и в деня на последния запис на популярното предаване. Другите места са 13 болници, облагодетелствани с дарения от Савил.</p> <p>За филантропската си дейност водещият беше награден от кралицата и от Римокатолическата църква.</p> <p>73 на сто от жертвите на Савил са били на възраст под 18 години. Повечето от децата в тази група са били между 13 и 16 годишни.</p> <p>В доклада се посочва, че през 2009 г. прокуратурата е разгледала 4 оплаквания от Джими Савил, но е решила да не дава ход на дело по случая. Прокуратурата поднесе извинение на британците за това, че е подминала оплакванията.</p> <p>Лиз Дъкс, която защитава интересите на жертвите, заяви, че новото разследване за първи път дава "валидност" на твърденията на жените. Много от тях за първи път са изслушани и за първи път "им се вярва", каза Дъкс.</p> <p>Медиите цитират Дебора Когър, която е била на 14 години, когато Савил е блудствал с нея в собственото й училище. Тя твърди, че публикуваният днес доклад за първи път й носи облекчение, защото е първият случай, в който разказът й е бил приет за верен. "Въпросът не беше в това да ме чуят, а да повярват на това, което казвам", заявява Когър.</p>

Коментари

  • Чехльо от Аспен

    13 Яну 2013 9:56ч.

    Нормални западни културни ценности, оценени по достойнство и от църквите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малеййй, ако и у нас започнат да разкриват мръсниците, а? Може и да станем цивилизована държава. Зас

    18 Яну 2013 15:20ч.

    "За филантропската си дейност водещият беше награден от кралицата и от Римокатолическата църква."!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малеййй, ако и у нас започнат да разкриват мръсниците, а? Може и да станем цивилизована държава. Зас

    18 Яну 2013 15:23ч.

    \"За филантропската си дейност водещият беше награден от кралицата и от Римокатолическата църква.\"!!! Засега у нас им се кланят, почитат ги и ги награждават с държавни отличия. А "гражданското общество" се прави, че бълха го е ухапала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да станем цивилизована държава, има надежда!

    18 Яну 2013 15:25ч.

    БРАВО на Гласовете за тези публикации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи