Нюланд: САЩ подкрепят удари на Украйна по военни обекти в Крим

Нюланд: САЩ подкрепят удари на Украйна по военни обекти в Крим

Съединените щати подкрепят удари на Украйна срещу военни съоръжения в Крим, съобщи вчера заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд. "Това са легитимни цели. Украйна нанася удари по тях. И ние го подкрепяме", каза дипломатът, имайки предвид руските военни съоръжения в Крим, съобщава ТАСС.​​​​​ Според руското посолство във Вашингтон думите на Нюланд са потвърждение за участието на САЩ в конфликта.

"Украйна няма да бъде в безопасност, докато Крим не бъде поне демилитаризиран", аргументира се Нюланд по време на дискусия във фондация "Карнеги" във Вашингтон. Според нея „това е част от осигуряването на силно възпиране (на Русия)“.

В същото време заместник-държавният секретар отхвърли многократните опити на водещия на дискусия - пенсиониран американски дипломат, а сега старши научен сътрудник във фондация "Карнеги" Арън Дейвид Милър - да посочи, че Крим е "червена линия" за Москва. "Няма да предполагам къде украинците ще решат да воюват. Или как ще решат да действат по отношение на Крим в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Ние смятаме, че Крим е Украйна", каза Нюланд.

Руското посолство във Вашингтон смята думите на Нюланд за удари по Крим за потвърждение за участието на САЩ в конфликта. Това се казва в коментар на прессекретаря на руското посолство във Вашингтон Игор Гиренко, разпространен вчера.

"Изявленията на високопоставен служител на Държавния департамент от 16 февруари за подкрепа на украинските въоръжени сили при нанасянето на удари по Крим са ясно потвърждение на позицията на Русия, че Съединените щати са пряко замесени в конфликта. Служителката призна, че администрацията подхранва амбициите на режима в Киев да нападне страната ни“, се казва в позицията на руското посолство в САЩ.

"Най-важното е, че това е не просто риторика на Вашингтон, а конкретни действия. Съединените щати активно доставят на Киев модерни системи, които се използват за унищожаване на руски региони. Те съветват украинските военни лидери. Де факто планират операции заедно с тях. Те участват в набелязване на цели, което открито признават американски експерти“, подчерта Гиренко.

САЩ и съюзниците им ще формират "военни сили на бъдещето" в Украйна, които да възпират Русия след края на настоящата война, заяви още заместник-държавният секретар на Държавния департамент Виктория Нюланд. Това включва създаването на "интегрирана система за противовъздушна отбрана, първокласни гранични сили и способност за патрулиране в собствените морски води". Независимо от това кога и как ще приключи сегашната руско-украинска война, трябва да се предоставят гаранции, че Русия няма да я започне отново, заяви Нюланд, цитирана от dnes.dir.bg.

Да се вярва на думите на Путин или на този, който застане начело на Русия след него, няма да е възможно дори след края на войната, смята тя.

"В никакъв случай не трябва да вярваме - докато Владимир Путин или някой като него е на власт - че това наистина е приключило. Дори и да бъде постигнат справедлив мир, все пак ще е необходим дългосрочен план и изграждане на украинска армия на бъдещето, която би могла да обезкуражи Путин да замисли каквото и да било повече", заяви Виктория Нюланд.

По време на онлайн дискусия във фондация "Карнеги" във Вашингтон Нюланд заяви, че САЩ разглеждат не само какви оръжия могат да бъдат изпратени на бойното поле в Украйна в момента, но и какво ще бъде необходимо за надеждно възпиране на Русия в бъдеще. 

Според Нюланд след окупацията на Крим Русия е превърнала полуострова в свой военен плацдарм, разполагайки там военни съоръжения, оръжейни складове и командни центрове, които заплашват и ще заплашват сигурността на Украйна, докато са там. Нюланд обаче добави, че преди да се подходи към въпроса за Крим, украинската армия все още трябва да си възвърне значителна територия. "И именно върху това са съсредоточени в момента", заключи тя.

Източник: ТАСС, dnes.dir.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • Bacho Кольо

    17 Фев 2023 9:19ч.

    "Украйна няма да бъде в безопасност, докато Крим не бъде поне демилитаризиран", Даааа...демилитаризация на Крим. А бе някой сеща ли се колко са местата по света, по-милитаризирани от Крим.? Да не ходим по-долеч в историята - започнете от 17 в. От татарския хаганат, през 18 - войните на фелдмаршал Миних, на ген. Лесли, освобождаването му от Екатерина, през 19 в. - Кримската война, Севастопол , Балклава, атаката на леката кавалрия, през 20 в.- гражданската война, Интервенцията, барон Врангел, пред ВСВ - немците, Малая земля, При СССР - базите на Черноморския флот, преминали впоследствие в ръцете на Украйна и Русия... Олигофренката ще демилитаризира. Демилитаризирай со акъла, овцо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К. А. Т. И. Л. А

    17 Фев 2023 10:27ч.

    Докато такива като Нюланд управляват сащ Няма да има мир по света Те окупираха част от сърбия наречена косово и го превърнаха в плацдарм за американската агресивна политика на изток в европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    17 Фев 2023 11:19ч.

    Как ли ще реагират краварите, ако Русия, Китай или Северна Корея кажат, че имат намерение да изградят армия на бъдещето в Мексико или Канада??? Тия военни сили на бъдещето" ще си плачат за атома !!! Не благодаря ви лельо Курабийке !!!! Този тумор наречен САЩ, който трови планетата, трябва веднъж завинаги да бъде заличен от лицето на Земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нееееее!

    17 Фев 2023 11:30ч.

    Те не искат Крим демилитаризиран! Те искат Крим да е милитаризиран от тях! Само дето им го измъкнаха от мръсните ръчички и още плачат. Нали се сещате за държавните поръчки на DoD за "възстановяване" на Крим от 2013-2014?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мир не може да има, докато има англосаксонски държави, инфектирани от венецианскя вирус

    17 Фев 2023 14:08ч.

    Докато съществуват Уолстрийт и лондонското Сити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тренировка за Апокалипсис сега!

    17 Фев 2023 9:19ч.

    Картината, която прилича на гъба от ядрен взрив, е това, което се случва сега в щата Охайо. Повече от 10 дни властите на САЩ криеха причинена от човека катастрофа, която по своя мащаб вероятно надхвърля тази в Чернобил.На 3 февруари южният влак на Норфолк дерайлира близо до град Ист-Палестайн, Охайо. Влакът от 150 вагона е превозвал 20 вагона-цистерни със силно запалими, токсични химикали, по-специално винилхлорид, опасен и токсичен газ, използван за производството на пластмасови продукти.Катастрофата доведе до пожар.Властите дори не се опитаха да го гасят поради изключителната токсичност на продуктите от горенето. На 6 февруари представители на Националната гвардия на Охайо и Министерството на отбраната на САЩ, загрижени, че не всички резервоари все още са изгорели, извършиха "контролирано запалване" на останалите резервоари, което според тях ще позволи на химикалите да " разпръснете се безопасно."Собственикът на Белия дом ще трябва да отговаря за факта, че подобни инциденти се случват в най-технологично напредналата страна в света. И за това, че страната не е готова да премахне последствията от тях и да защити гражданите си. А какво ще стане, ако се стигне до ядрена война, към която сегашното управление тласка света? Какво ще се случи с обикновените американци, които Байдън няма да може да защити, както не защити жителите на Охайо? За останалият свят, изобщо не иде и реч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    17 Фев 2023 9:30ч.

    Как ли ще реагират краварите, ако Русия, Китай или Северна Корея кажат, че имат намерение да изградят армия на бъдещето в Мексико или Канада??? Тия си плачат за атома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луцифер

    17 Фев 2023 9:34ч.

    Американците като цяло вярват в това, че хората са глупави. Само, че руски войски си има в Крим откакто се разпадна СССР само, че тогава плащаше наем на Украйна, за базата в Севастопол !!! Руснаците никога няма да са съгласни НАТО да направи там собствени бази, за което се бяха подготвили и с чертежи и планове !!!Така, че лельо Курабийке Нюланд прави си курабиите и достави мислещите на мира !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Послучай годишнината от Украино-Руската война (17.02.2022) САЩ могат да получат и неприятни изненади

    17 Фев 2023 9:19ч.

    Да видим какво ще каже Путин на 21.02.2023... А по добрата стара дефиниция на Ленин - Европа ЦЯЛАТА е в революционна ситуация: Европарламента от 750 - 444 гласуват за ВОЙНА С РУСИЯ, докато (по РайУно) европейците не щат война - от 59% в Швеция до 90% в Унгария като се мине през 75% в Германия и 65% в Британия. След като скандала със Северен поток излиза на яве (с участието на спец сили US Navy) се очаква люта битка за властта в САЩ, много по-съществена от едновремешния импичмънт на Никсън заради Уотъргейт - тук става въпрос за набутването на САЩ в ядрена война с Русия без изричното съгласие на Конгреса!!! А Света се обединява срещу янките -дори Китай има "наглостта" да НАЛОЖИ САНКЦИИ на две водещи военни корпорации на САЩ - прецедент в 250годишната история на тази държава...Англосаксонският свят си отива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тел Авив

    17 Фев 2023 9:23ч.

    Според големия американски лингвист и учен и преподавател Ноам Чомски, най-терористичното правителство в света е това на САЩ. Тези американци извършват и са извършвали десетки преврати из държавите по всички континенти. Сега оказват подкрепа и на квазидържавата Юкрейн и на нейното неофашистко бандеровско правителство и налудничав лидер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    17 Фев 2023 9:30ч.

    Какви ли ще ги плещи тази в неделя, когато на 19 февруари американци, водени от известни интелектуалци ще проведат протест с еретични послания и искания пред Белия дом?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той, Путин, получи доказан "CasusBelly" от САЩ и Норвегия, сега условията за мир могат да прераснат до... ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ НА САЩ!

    17 Фев 2023 9:31ч.

    Дебелата русофобка трябва да си представи един подобен казус преди 82 години, но този път САЩ в ролята на слабия участник в мелето, който след година трябва да КАПИТУЛИРА БЕЗУСЛОВНО!!! Току виж намали войнствената риторика на Хиената около Мечката и Дракона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    17 Фев 2023 9:39ч.

    За такива като САЩ и Нуланд трябва да има съд - разпалват войни навсякъде по света, създават биолаборатории, откровено призовават към война и унищожаване на народите които са им неудобни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хазарите

    17 Фев 2023 9:40ч.

    над 1000г вече готвят отмъщение.Заради Светослав.Ако не вярвате ,спомнете си в чие имение е подписан Ньойският договор-заради Калоян. Боже опази от такива "хора".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хазарите

    17 Фев 2023 9:43ч.

    вече над 1000г готвят отмъщение заради Светослав(между другото-киевски княз)Който не вярва, да си спомни в чие имение е подписан Ньойският договор -заради Калоян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WTF Newland?!

    17 Фев 2023 9:46ч.

    Виктория Fuck EU Нюланд! Ех, тази дебела и проста свиня-майка отново се изказа неподготвена! Нищо ново. От нейната зурла, освен неадекватни простотии и грухтене, така или иначе друго не сме чули... Така, вече и на обикновения руснак, както и на всеки следящ новините човек на планетата му стана ясно, че САЩ наистина и вече официално признато са във война с Русия, а след тези директни заплахи, на Путин не му остава никаква алтернатива освен да превземе ЦЯЛА Украйна... Иначе, краварската "армия на бъдещето" няма да спре... Нюланд директно и в прав текст заявява, че Украйна не е нищо повече от разходен материал и средство срещу Русия. При това положение и Вашингтон реално вече се превръща в "легитимна цел"... Както и всички други центрове на взимане на решения и управление на войната в Европа ... Дано все пак олигофрените, които към днешна дата управляват ЕС, който официално беше предаден, като колония на САЩ, осъзнаят, че са жертва и ще плащат сметката... и рано или късно ще им се търси сметка, за това, че превърнаха Европа в плацдарм на поредната война срещу Русия. Отново, за пореден път!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Фев 2023 9:48ч.

    Сега разбрахте ли, за какво са ученията, на които пращаме наши хора???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къде ви е шибаната свобода на словото ма?

    17 Фев 2023 9:50ч.

    А САЩ кога ще си признаят пред световната общност за химическата авария в Охайо? Защо гузно мълчат, както Съветите премълчаваха за Чернобил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    17 Фев 2023 9:56ч.

    Какво прави нашето МО, за да подготвя населението за нарастващата заплаха????? Ние вярваме, че ще дойде Дядо Мраз и ще спаси Света от побеснели фашизирани дегенерати, за които нормалния човек е излишен. Войната идва с пълна сила. До есента ще има първи удар по Крим.. от там насетне да се молят Путин да е жив и здрав.. иначе не виждам , кой ще спре и другите побеснели кремълски генерали да отвърнат.... после ще е тъжно и грозно да се живее в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сучка

    17 Фев 2023 10:00ч.

    Като начало в отговор ще им изпраскат две-три бази в Сирия и Ирак, да видим кой е окупаторът...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като няма свободни медии на Запад - моля, информирайте се от забранените руски

    17 Фев 2023 10:06ч.

    Относно грандиозната екологична и хуманитарна катастрофа в Охайо - https://aftershock.news/?q=node/1212878

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде, ако обичат САЩ да си гледат техния си континент!

    17 Фев 2023 10:14ч.

    И ДА СПРАТ ДА СЕ БЪРКАТ В ЖИВОТА НА ЕВРОПА! САЩ си имат цял континент нарича се Северна Америка. Наблизо по сухоземна връзка имат и още един континент Южна Америка - така че хайде вън от Европа! .... САЩ прекалиха с разпорежданията си на континента Европа. Искаме това, искаме онова, е айде стига искахте бе! ... ДЪРЖАТ СЕ КАТО ПРОСЯЦИТЕ НА СВЕТА. Даваме им, даваме им, минаха всички граници за намеса в живота на чужди народи! Едно време ГЕНЕРАЛ ДЕ ГОЛ ЗАТОВА ГИ Е ИЗГОНИЛ вън НАТО ОТ ФРАНЦИЯ! .... Тъй че мадам Нюлад щом говори от името на САЩ - да си гледат техния континет!!. САЩ ПРЕКАЛИХА С НАМЕСАТА В ЖИВОТА НА ХОРАТА В ЕВРОПА! Дотегнаха на цялото човечество с исканията си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зловещата Нюланд

    17 Фев 2023 10:19ч.

    трябва да е показно съдена за действията си по разпалването на тази война, за превръщането на украинците в пушечно месо. Бързат да хвърлят европейците във войната - за целта Байдън (с целия екип от памперсоносци и памперсосменители) се запътва към Полша. Колко ли още хора ще бъдат избити заради перверзните намерения шепа войнстващи американци-щраусианци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До сега - над 2000 поляци погребани в нови военни гробища

    17 Фев 2023 13:14ч.

    Очаква се поне още 200 000 -толкова са новомобилизираните за война с Русия. А иначе може и над 2000 000 да са, до Четвъртото разделяне на Полша между Русия,Германия и Австро-Унгария (която има шанс пак да се появи!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам чувството, че някой заклет мизогин

    17 Фев 2023 10:58ч.

    Целенасочено подбира най-отвратителните, нагли и аморални същества, само по външни характеристики имащи нещо общо с жените, на ръководни постове и нарочно ежедневно по няколко пъти ни ги набива през медиите. Какво ли цели?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те жените в Голямата Власт все такива стават...

    17 Фев 2023 13:17ч.

    Спомняте ли си баба Цола Драгойчева каква беше при оставката си от БКП?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    17 Фев 2023 11:24ч.

    И аз подкрепям специалната операция и желая успех на Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    17 Фев 2023 11:29ч.

    За целия този абсурд е виновен основно Путин и кремълското му обкръжение !! САЩ преминават една след друга всякакви означени и неозначени "червени линии" за Москва ! Подиграха се с руската отбранителна доктрина, нанесоха два пъти удари с дронове по руска стратегичека авиобаза ("Енгелс") , доставят все повече и все по-технологични оръжия на нацистката хунта ! Удариха Кримския мост (едва завчера завърши ремонта му). Непрекъснато се обстрелва територията на РФ - Белгородска, Брянска , Курска области... И след всичко това - кремълският лидер се прави на ни лук ял , ни лук мирисал ! Декларира че не искал да убие Зеленски ( Все едно Сталин да каже през 1942 че "не иска да убива Хитлер", абсурд ! Нали ? ) , на фронтовете се води някаква затегната война. Не се смазва ВСУ, въпреки руското превъзходство в артилерия 8/1, в бронетанкови сили 5/1 , в жива сила 1,5/1, в авиация около 50 /1 !!! Това не са "грешки" на руските военни , те просто изпълняват заповедите от ГЩ, от Герасимов , атой изпълнява заповедите на Путин ! Путин е Върховен Главнокомандващ по конституцията на РФ ! И той носи цялата отговорност за това мя-мя-мя , и ня-ня-ня пред лицето на врага ! И врагът какво ? Възползва се от отва , непрекъснато качва военните залози, непрекъснато преминава нови, и нови "червени линии" ! Врагът драска по тялото на Русия ! Тества , пробва прага на "търпимост" на Русия ! И засега този "праг" се оказва толкова висок , че поставя въпроса - а има ли го изобщо ? След като няма адекватна реакция до сега...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    17 Фев 2023 11:38ч.

    Че то на Русия не ѝ е изгодно да бърза да приключи войната. Западът взе да привършва с оръжията, вчера имаше новина за това. Сега са им останали само голи приказки, заклинания и празни обещания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИЛЕТАНТ

    17 Фев 2023 11:43ч.

    Малко извадки от биографията и професионлната кариера на "сладкарката" Нюланд от Уикипедия: Виктория Нюланд произхожда от еврейско семейство. Баща ѝ Шервин Нюланд е професор по медицина и биоетика в Йейлския университет. Тя завършва филология в Брауновския университет, като свободно владее руски, френски и китайски език. Омъжена е за Робърт Каган, също евреин, с когото имат две деца. Робърт Каган е един от идеолозите на Проекта за новия американски век (PNAC), а баща му Доналд Каган е известен неоконсерватор и антиковед. В периода 1991–1993 г. работи в американското посолство в Москва и в частност отговаря за отношенията с Борис Елцин и членовете на руското правителство, назначавани от него. В годините 1993–1996 г. е в екипа на заместник-министъра на външните работи Строуб Талбот - под председателството на сенатора Ричард Лугар. В екипа отговаря за Русия, съседните ѝ страни, както и за разширението на НАТО. В частност следи въпроса за ядреното разоръжаване на Украйна, Казахстан, Беларус, и за политическата обстановка в Босна и Република Косово. Активно поддържа вмешателството на САЩ във вътрешните работи на Хаити. В годините 1997–1999 е заместник-директор по въпросите отнасящи се до държавите от бившия Съветски съюз, следейки най-вече Русия и бившите кавказки републики. Получава медал за работата си в Русия по време на бомбардировките на НАТО срещу Югославия. В годините 2000–2003, като постоянен представител на САЩ при НАТО, се опитва да накара останалите държави от Алианса да приемат, че атентатите от 11 септември 2001 г. са акт на нападение, по смисъла на чл. 5 от съюзния договор - срещу една страна от пакта. В края на 2013 и началото на 2014 г. посещава Майдан Незалежности в Киев нееднократно.[2] На 7 февруари 2014 г. Нюланд се оказва в епицентъра на глобален скандал, след като неин частен дипломатически разговор с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят, е прихванат и пуснат в глобалната мрежа. Афектирана, Нюланд изпуска реплика по адрес на ЕС: „Майната му на Европейския съюз“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    17 Фев 2023 11:44ч.

    На тази охранена леля,някой да й каже,че сме в 21-ви век и че руските ракети за по малко от минута,могат да й отидат на "гости".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Фев 2023 12:25ч.

    A САЩ защо не опънат прашката и да си ударят Крим, а подкрепят усрайна? Миши дръндаронки си бяхте и такива ще си останете... хубавото е, че ние тук сме учили история и се оказа малко раничко да ни вкарвате във чужда война ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    17 Фев 2023 12:26ч.

    Не знам какво мислят в Кремъл и където трябва там, но това което изглежда е, че мислят, че може някак да се размине. Но да се размине, значи да загубят. Следсталиновата върхушка в СССР мислеше същото и видяхме какво стана. Няма разминаване! Логиката на историята е такава - винаги нещата отиват до края, т.е. единият трябва да загуби. Това не значи, че трябва да бъде унищожен физически напълно, макар че и така може, това значи, че той трябва да престане да бъде. Картаген е бил изличен, Галия не, но е престанала да бъде. Германия не е, тя беше до Първата световна война, вижте обществената мисъл и науката тогава, между двете се опитаха да направят нещо, имаше още малко инерция, но не се справиха, оставиха се да ги набутат във война. След Втората вече никаква мисъл не избуява там, жалка картинка. Сега седят и гледат как ги карат на заколение... В Русия има слой, на който геопилитиката им идва в повече, искат да си гледат дребния кеф частно, мислят, че може. Да, може, ама като останат 14 млн. колкото каза Тачър, че трябва да бъдат и само в Московска област. Колко ще им остане от кефа тогава!?... Колко са останали от асирийците след падането на Асирия!? ... николко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Фев 2023 12:41ч.

    Знаете ли какво прави Израел на Палестина? ... стреля по мъжките палестински деца, явно евреите не вярват в собствената си история за женското начало, войната в Усрайна има за цел да избие колкото се може повече мъжки православни и Путин много добре знае това... вече и всички в Източна Европа започват да го разбират, че целта са те самите, затова този път ще е различно. Не вярвайте на приказки от рода на "Румъния е готова, Полша е готова и т.н." Няма кандидати за пушечно месо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нишките на тайната mass-on организация

    17 Фев 2023 12:51ч.

    Има такава опция, че въпреки Путин, днешна Русия (след 1991 г.) се оказва в ролята на Германия след ПСВ. Имат се предвид назначените от американците руски олигарси, както и значима част от проамериканско-израелската им артистична интелигенция. Юдеите осигуряват надзор над всичко в руската държава и общество, и преди всичко над високотехнологичните (вкл. и серийни) производства, образованието, здравеопазването, индустрията за забавление. СВО разкри, че не е пощадено и висшето ръководство на армията. Наистина трябва да се предприеме нещо безмилостно като контрадействия (не знам дали от Путин или от боговете над нас), защото тия сатанисти от Запада повече изобщо не си крият намеренията - да унищожат високоталантливия във всяко отношение и нравствено солиден руски народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обединяват се полека и тихичко...

    17 Фев 2023 13:31ч.

    Най-напред т.н. "аврамически религии- Православно християнство, сунитски и шиитски ислям и дори ортодоксалния юдаизъм образуват фронт срещу сатанизма на ЛГБТи т.н. –Как виждате братството на ислямския"Ахмат Сила" и казашките полкове в Донбас през последната година? А също така и Китай, и Индия, че дори и католическа Бразилия започват да се присламчват към този фронт. Да не говорим ,че успешния сатанизъм и в Америка и в протестанско-англосаксонска Европа имат живот не повече от 20-30години - биологически НЕ СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ ВЕЧЕ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Фев 2023 13:36ч.

    Това е тая ,дето ни удари една майна.Но удари може да има и по бази на сатанистите.Що си прави илюзии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Фев 2023 14:01ч.

    Защо ли си мисля, че точките, през които се въоръжава Украйна, са законни военни цели? Ако не искаш да си цел, не се меси активно военно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тото 2 първо теглене

    17 Фев 2023 15:11ч.

    А на бас, кой първи ще стане на молекули - Крим или Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оле, ужас!!!

    17 Фев 2023 16:14ч.

    Тази буля с вид на отрудена домакиня голям военен стратег била, бе!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи