Няма да има президентски избори в Донецк на 25 май

Няма да има президентски избори в Донецк на 25 май
"Донецката народна република" моли Русия за присъединяване, ЕС не признава референдума. Лидерът на проруските сепаратисти в Донецка област Денис Пушилин заяви, че насрочените за 25-и май президентски избори в Украйна няма да се състоят в "Народна република Донецк". Той призова Москва да обмисли приемането на източния регион Донецк в състава на Руската федерация. От администрацията на украинския премиер заявиха, че засега нямат коментар на изявлението на Пушилин.
<p>По-рано днес в Донецка област неизвестни въоръжени лица завзеха сградата на областното управление на държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Въоръжените лица са заявили, че ще охраняват зданието и няма да възпрепятстват работата на службата. В момента те се намират на територията на ведомството.</p> <p>Междувременно РИА &bdquo;Новости&quot; цитира заявлението на&nbsp;Народния съвет за присъединяване на ДНР към Русия, в което се казва:&nbsp;&quot;Изхождайки от волеизявлението на народа в Донецката народна република и за възстановяване на историческата справедливост молим Руската федерация да обмисли присъединяването на Донецката народна република&quot;, &quot;Донецката народна република&quot; се обърна към Русия с молба за присъединяване, съобщи gazeta.ru.&nbsp;&quot;Донецката народна република поиска от Руската федерация да разгледа решението на Народния съвет за присъединяване на ДНР към Русия.&quot;</p> <p>Стана ясно още, че ЕС няма да признае нито вчерашните, нито бъдещи &quot;незаконни и нелегитимни референдуми&rdquo; в Украйна. Това решиха в Брюксел външните министри на страните-членки. Те добавиха още 13 нови имена към черния списък с визови забрани. Решено беше и да бъдат замразени активите на две базирани в Крим и Севастопол компании, чиито имена ще бъдат публикувани по-късно тази вечер в официалният вестник на ЕС.</p> <p>Другото ново от днес е че беше разширена правната база за налагане на санкции, такива вече ще има и за физически и юридически лица, които подкопават стабилността и сигурността на Украйна, или възпрепятстват &nbsp;дейността на международни организации в страната.</p> <p>След края на заседанието върховният представител на евросъюза за външната политика Катрин Аштън обобщи: Беше проявена голяма загриженост за продължаващите усилия на проруски сепаратисти да дестабилизират Източна и Южна Украйна. Тези действия са неприемливи и трябва да бъдат преустановени.</p> <p>Външните министри декларираха, че работата по евентуален следващ етап на санкциите, който ще бъде насочен към ключови сектори на руската икономика, продължава. Според западни дипломати, ако в следващите дни няма някакви драстични действия от руска страна, въпросът за наистина сериозните европейски мерки няма да е на дневен ред поне до предстоящите на 25-и май в Украйна президентски избори. От това дали Русия ще се опита да попречи на провеждането им, дали ще признае резултатите и как ще действа след тях, ще зависи и европейската реакция.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Братушка

    13 Май 2014 1:19ч.

    Исходя из волеизъявления народа ДНР и для восстановления исторической справедливости, просим Российскую Федерацию рассмотреть вопрос о вхождении ДНР в состав Российской Федерации. Народ Донеччины всегда был частью русского мира, независимо от этнической принадлежности. Для нас история России – это наша история\&quot;, - сказано в воззвании ДНР, которое озвучил Пушилин. По словам Пушилина, надежда народа Донеччины на \&quot;восстановление исторического единства России, Украины и Белоруссии\&quot; рухнула в марте 2014г., \&quot;когда в ходе государственного переворота власть в Украине захватила хунта\&quot;.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HARI

    13 Май 2014 1:52ч.

    Европейският съюз няма да признае нито вчерашните, нито бъдещи незаконни и нелегитимни „референдуми” в Украйна. -------- Това ли са \&quot;европейските ценности\&quot;? А какво става с правото на народите на самоопределение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Май 2014 3:23ч.

    Странно как Косово беше законно и го признаха, а сега било незаконно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Май 2014 4:54ч.

    Towa ot 2014-05-12 20:23:34 ne e ot men.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум

    13 Май 2014 10:55ч.

    Вярно ли е, че българите искат масово да бъдат наричани \&quot;руснаци\&quot; и да се украсят с георгиевски лентички? Вярно ли е , че българите единодушно искат да обявят страната ни за Независима балканска руска република, която да влезе незабавно в Руската федерация? Вярно ли е, че руският език ще стане задължителен първи официален език в новата Независима балканска руска република? Вярно ли е, че двата милиона български емигранти в педерасткия Запад щели да искат да направят Независима непедерастка западна руска република?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи