НПО-та натискат БАН и НИМХ да обявят, че човешката дейност е причина за климатичните промени

НПО-та натискат БАН и НИМХ да обявят, че човешката дейност е причина за климатичните промени

Магдалена Малеева

Свързани текстове: WSJ: Обсесията от изменението на климата е истинско психично разстройство

Над 25 личности и организации от сферата на бизнеса, политиката, науката, здравеопазването, образованието, природозащитната дейност и др. се обърнаха към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и Българската академия на науките (БАН) с настояване да оповестят актуалните си становища за климатичните промени и ролята на човека в тях. Сред подписалите писмото са д-р Александър Симидчиев, пулмолог, депутат и съучредител на Сдружение “Въздух за здраве”, Магдалена Малеева, тенисист, дългогодишен климатичен активист и съучредител на инициативата за разговори и обучения за устойчиво бъдеще “Горичка”, Мартин Заимов, финансист и учредител на мястото за дизайн, вдъхновение и сътрудничество “Генератор София”, Саша Безуханова, бизнесдама и основател на платформата за устойчиво развитие Move.bg, Меглена Антонова, директор на “Грийнпийс – България”, и др.

Повод за писмото са зачестилите медийни изказвания на представители на научната общност, които поставят под въпрос климатичните промени или степента на човешката роля в тях. Такива изказвания изпращат противоречиви сигнали към обществеността и не допринасят за осъществяването на ефективна национална политика за адаптация към климатичните промени, посочват авторите на писмото. Последният официален документ на НИМХ със становище по темата за климатичните промени е от 2010 г.

Като представители на организации, чиято роля е да насочват общественото внимание към необходимите мерки за реагиране на изменението на климата, се обръщаме към вас с настояване да оповестите официални текущи становища на БАН и НИМХ относно човешкото въздействие върху климата и спешността на необходимите мерки за ограничаване на последствията от климатичните промени.

В международните среди сред институциите с компетенции, сходни с тези на БАН, НИМХ и академичните среди, съществува научен консенсус по отношение на климатичните промени още от 90-те години на миналия век.

Според последния доклад на Междуправителствения панел за климатичните промени (IPCC) научните изследвания недвусмислено показват, че човешката дейност през последните 150-200 години е основен фактор за климатичните промени, които в много голяма степен вече са заплаха за човешкото благополучие.

Според IPCC следващите няколко години са критични за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 °C и
предотвратяването на най-тежките последствия от изменението на климата.

В допълнение, последният Конгрес на Световната метеорологична организация, в която НИМХ представлява България, прие план за периода 2024-2027, насочен именно към подобряване устойчивостта на всички държави към климатичните промени, недостига на вода и екстремните метеорологични условия - чрез системи за ранно предупреждение и подобрен мониторинг, който да помогне за изпълнението на Парижкото споразумение и адаптацията към климатичните промени.

В този контекст в българските медии все по-често се появяват изказвания на представители на научната общност, включително от НИМХ и БАН, които поставят под въпрос климатичните промени и/или степента на човешката роля в тях. Освен противоречиви сигнали към обществеността, такива изказвания не допринасят за практическо осъществяване на ефективна национална политика за реагиране на климатичните промени. В глобален мащаб научните институции и техните представители играят важна роля за правилно информиране на гражданите и изграждане на диалог по темата.

С оглед на това, че:

1) България е кандидат за домакин на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата през 2024 г. (COP29) - най-значимото климатично събитие в света.

2) Последният официален документ на НИМХ със становище по темата за климатичните промени е от 2010 г.

3) Анализът и оценката на риска и уязвимостта на секторите в българската икономика към климатичните промени не са актуализирани от 2014 г. Това възпрепятства представителите на бизнеса, които желаят да направят оценка на икономическата уязвимост към промените в климата, съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2021/2139 НА КОМИСИЯТА от 4 юни 2021 година за допълнение на Регламент (ЕС) 2020/852 на Европейския парламент и на Съвета.

4) Национална стратегия за адаптация към изменението на климата и План за действие не са актуализирани от 2019 г.

5) Основните анализи, които България ползва през последните години, са изготвени от външни консултанти като Световната банка

Настояваме БАН и НИМХ да оповестят публично своето становище за човешкото въздействие върху климатичните промени. Именно научната общност може да измести тази важна тема от сферата на политическата полемика към прагматични и системни действия, базирани на резултати от научни изследвания.

Използваме възможността да се обърнем и към министъра на околната среда и водите за този проблем. Като принципал на НИМХ, министърът може да инициира изменение на Устройствения правилник (УП) на НИМХ, за да засили ролята на климатичните политики, заложени в чл. 4, т. 1 и т. 2.

По силата на чл. 5 от УП вярваме, че НИМХ трябва да ангажира и останалите научни и академични среди в изготвянето на такава актуална национална позиция за климатичните промени и антропогенния фактор в нея, която да служи за задълбочаване на работата както на научната общност и университетите, така и на медиите и цялата българска общественост.

Не на последно място, апелираме министърът на околната среда и водите, вземайки предвид своята роля и отговорност по силата на Закона за водите, чл. 171, т. 8, да подсигури необходимия бюджет за финансирането на съответните научни дейности и анализи.

Вярваме, че политиките за климата следва да обединяват представителите на всички ключови институции, научни и академични звена, граждански организации, медии и др., за да може България да превърне предизвикателствата от климатичните промени във възможност за българското общество и икономика.

Оставаме на линия при нужда за провеждане на работна среща и очакваме вашите становища възможно най-скоро, с оглед на нуждата и институциите, и хората у нас да бъдат подготвени за справяне с негативните ефекти на климатичните промени.


д-р Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение и съучредител на Wind of Change
д-р Александър Симидчиев, пулмолог, депутат, съучредител на Сдружение "Въздух за здраве"
Андрей Ралев, член на Управителния съвет на Сдружение за дива природа "Балкани"
Антоанета Йотова, физик-метеоролог със специализация по климатология
Апостол Дянков, ръководител на програма "Климат и енергия", WWF-България
Борислав Сандов, експерт по зелени политики, ПП "Зелено движение"
Ваня Рътарова, изпълнителен директор, Българско дружество за защита на птиците
Вера Петканчин, директор "Оперативни дейности" в Junior Achievement - България, автор на обучителни програми за младежи по темите климатични промени, справедлив енергиен преход и зелено предприемачество
Вера Стаевска, председател на УС на Сдружение за изследователски практики, ръководител екип "Зелени закони"
Вихрен Митев, директор на Фондация "Екологичен манифест - МанЕко"
Георги Стефанов, независим експерт "Климат и енергетика"
Д-р Драгомир Цанев, изпълнителен директор на Център за енергийна ефективност "ЕнЕфект"
Евгений Кънев, макроикономист и финансист
Любомира Колчева, директор на Фондация "Екообщност"
Магдалена Малеева, съучредител на "Горичка"
Мартин Заимов, учредител на "Генератор София"
Меглена Антонова, директор на "Грийнпийс - България"
Павел Антонов, съучредител на "БлуЛинк" - Мрежа за гражданско действие
Пламена Маринова, основател на "Климатека"
Радостина Славкова, координатор в екип "Енергия и климат" и "Млади За Земята" на екологично сдружение "За Земята"
Саша Безуханова, основател на Move.bg
Румен Карамихалев, икономист, Ovako, директор за Източна Европа
Румяна Иванова, изпълнителен директор на Българска фондация "Биоразнообразие"
Светлана Жекова, международен експерт по политиките за околна среда и изменение на климата
Симона Стилиянова, съосновател и управляващ партньор на "Основа", основател на Zero waste Sofia
Стойчо Наков, основател и собственик на Eco Switch и Station zero
Юрий Корнилев, консервационен биолог, докторант към БАН

Източник: gorichka.bg

Заглавието е на "Гласове"

 

 

 

 

 

Коментари

  • После да подпишат, че Земята е плоска,

    05 Авг 2023 22:28ч.

    иначе клада и ууууууу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    05 Авг 2023 22:54ч.

    НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ САЩ НЕ СА ПОДПИСАЛИ ДОГОВОРА ЗА НАМАЛЯВАНЕТО ИМ. ЗАТОВА ИСКАТ ОТ ДРУГИТЕ ТЯХНИ КОЛОНИИ ДА ОБЯВЯТ ЧЕ ТЯХНОТО НАСЕЛЕНИЕ МАКАР И 6 500 000 НИЩОЖНО ЗА РАЗМЕРИТЕ СА ВИНОВНИ. ВИНОВНИ СА САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • После да подпишат, че Земята е плоска, 05 Авг 2023 19:28ч. иначе клада и ууууууу

    06 Авг 2023 0:34ч.

    Хахахахахахахахахахахахахахаха, точно! Присъствието на сестрите спортистки в подобен нелеп списък е обяснимо, те горките не е ясно дали дори средно образование имат, но хората а дипломи за висше образование ъютам будят недоумение. Парица царица! Върху така наречените ксмани на глада, които се появяват при засуха и маловодие в западно-европейските реки има много тбекязани години от 15-и та до 20 век. Как гонещите топките си обясняват този "феномен" особено в годините, в които антропогенното влияние върху климата Е било незначително вьсравнение с днешното? Без"Полезни" прости хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Авг 2023 1:56ч.

    Не ми се вярва че нещо може да се направи за тази държава и за този народ. Плаче ми се, но не мога да помогна. Бацета, Шишита, Кирчовци се оказва че са ни съдбата. Мога само да оплача БЪЛГАРИЯ. Не случи на управници. Жалко че се повтаря 14 век. Пак управниците(тогавашните боляри) я унищожават държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Авг 2023 2:17ч.

    Опа. Забравих фамилиите Малееви и Берберян с тяхните заменки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Авг 2023 2:21ч.

    Страх ги е да не се наложи да връщат кортовете в парка на свободата срещу апартаментите. Нека се страхуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И по-точно армията на САЩ е най-големият замърсител

    06 Авг 2023 10:05ч.

    на земята с техните стотици бази по цялата планета. НПОтата е добре да залесят горите, които бяха опожарени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    06 Авг 2023 10:46ч.

    Не са прости, а искат да не правят нищо и да получават грантове и финансиране от бюджета-т.е. да ни бъркат и те в джоба. А Малеева да си махне недоразумението от Ловния парк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 05 Авг 2023 23:21ч. Страх ги е да не се наложи да връщат кортовете в парка на свободата срещу апартаментите. Нека се страхуват.

    06 Авг 2023 11:36ч.

    Това е добра идея! Обратна заменка кортове срещу апартаменти и горичка.ком да плати рекултивирането и залесяването на парковата среда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • После да подпишат, че Земята е плоска, 05 Авг 2023 19:28ч. иначе клада и ууууууу

    06 Авг 2023 12:20ч.

    Подобни писма са отличен архив на модерните неолиберални хунвейбини вербувани да работят срещу народите и националните ни държави. Грантаджия не е ли синоним на платен съвременен доносник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се. Разни келеши разбират повече от учените

    05 Авг 2023 22:30ч.

    Европа напълно пропадна. Идиоти управляват, идиоти налагат волята си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простаците взеха превес

    05 Авг 2023 22:31ч.

    Учените нищо не разбират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая милата изглежда да е толкова несложна и необразована, че...

    06 Авг 2023 0:39ч.

    ...не е чувала за фотосинтеза и слънчеви цикли, но акъл раздава на грантове. Селяните прости дошли са ни на гости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като чуя НПО и ми се повръща

    06 Авг 2023 5:16ч.

    Това е една изтрещяла постна булка, която няма кой да я "уважава" и тя търси внимание под слънцето, възмездно разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грета Тинтин Т.

    05 Авг 2023 22:31ч.

    how dare u

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Над 25 личности и организации ”

    05 Авг 2023 22:33ч.

    Дали някой от тези “личности и организации” знае как се измерва температурата на земята?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, разбира се

    05 Авг 2023 23:15ч.

    А тези в качеството си на какви пишат такива писма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То тогава

    06 Авг 2023 0:00ч.

    И задникът ми е "личност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Задникът ти не е личност,

    06 Авг 2023 0:09ч.

    щото няма грантове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 05 Авг 2023 20:15ч. А тези в качеството си на какви пишат такива писма?

    06 Авг 2023 12:07ч.

    В качеството си на вербувани агенти за влияние или в онова си на полезни идиоти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да попитам

    05 Авг 2023 22:34ч.

    за един приятел - в Америка има ли НПО-та?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има, обаче ако получават пари от чужбина, се регистрират като чуждестранни агенти и подлежат на надзор

    05 Авг 2023 23:18ч.

    Законът е приет през 30-те години на миналия век. Заради огромната популярност на Хитлер и НСДАП в САЩ са създадени многобройни организации за приятелство с Третия райх и други подобни, част от които получават пари от Берлин. Смекчена версия на американския закон е приета в Русия, заради което западните ***** си оплюха брадите от злоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин някакъв, неевропеец

    05 Авг 2023 22:36ч.

    Виж им имената и им крой шапка. Екологични търтеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един въпрос

    05 Авг 2023 22:37ч.

    НИМХ и БАН не трябва да си правят труда да отговарят на това писмо според мен. Не виждам нито един от адресатите да е компетентен по отношение на климата и промените в него. Освен това би ми било интересно да им задам на тези активисти простичкия въпрос, естествено без да имат пищови в себе си, какво означава понятието климат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хубава и умна НПО активистка

    05 Авг 2023 22:47ч.

    Климат е, когато съм в офиса и духа прохладно. Или когато има слънце и съм на плажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак пък хубава

    05 Авг 2023 23:26ч.

    Малко са я били, когато му е било времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    05 Авг 2023 23:53ч.

    Имаме един академик химик (по грешка назначен за министър-председател). Той ще отговори от името на академичната общност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По моята скала - тая е пет големи водки

    06 Авг 2023 0:18ч.

    Минимум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    05 Авг 2023 22:40ч.

    Според същите тези "експерти" Ковид е с естествен произход, а не е плод на целенасочена човешка намеса, раздухана от медиите. Същите тези, медии, които като по команда забравиха за Кромида моментално след 24 февруари 2022 и вече нямаше страшни статистики, нямаше ограничения за укротълпите през границата, нямаше тестове, маски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам

    05 Авг 2023 22:41ч.

    Кой ги хрантути тез нескончаеми екопаразитни организацийки и каква полза има от тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господарите на света ги хрантутят.

    05 Авг 2023 22:44ч.

    Ползата е: тотална депопулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Авг 2023 23:12ч.

    Ще бъдеш много изненадан когато разбереш че ги храним ние, т.е. нашата държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държавата отдавна не е ваша.

    05 Авг 2023 23:19ч.

    Вие нямате нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти какъв си бе, льольо?

    05 Авг 2023 23:29ч.

    Я се съобразявай малко как се изразяваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Депопулация

    06 Авг 2023 0:34ч.

    И аз да потвърдя, че ползата е депопулация. Много сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е само депопулация,

    06 Авг 2023 2:46ч.

    много неща са, като депопулацията е само едно от тях. Писали са документи по въпроса преди повече от 50 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    05 Авг 2023 22:43ч.

    Айде стига, че ни писна от едни й същи, разбиращи от всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    05 Авг 2023 22:45ч.

    значителен процент от тия "активни борци" преживяват от грантове, при това - нелошо. сред тях има доста нечистоплътен народ, лични наблюдения. поради което може хайли лайкли и олмост съртънли да се предположи, че "инициативата" е "нечия" повеля. най-вероятно - заради проява на разум и независимост от страна на нимх и бан. въпросът какво разбират изброените от проблемите на климата въобще не го повдигам, всичко е ясно. отчайващи времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, лош си! Оставил си сумата и Идиоти, "еко" Идиоти, по нашите земи!

    05 Авг 2023 22:54ч.

    Моля те от все сърце и душа! Поправи се и ги прибери, че бактън вече! Омръзнаха на всички! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    05 Авг 2023 22:55ч.

    Здравейте. Значи едните учени са по-малко учени от другите, така ли. Проблема е замърсяването от човешката дейност на води и почви и това е наистина голям проблем за Земята, както и за самият човек. И тук трябва да се действа кардинално. НО ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА,ПОКАЧВАНЕТО НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ,ВЪГЛЕРОДНИЯТ ДИОКСИТ НЕ Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ЧОВЕКА, А СИ Е ЦИКЛИЧНОСТ НА ПРИРОДАТА И СЕ СЛЕЧВА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВРЕМЕВИ ИНТЕРВАЛИ И НЕ ЗАВИСИ В 98% ПРОЦЕНТА ОТ ЧОВЕКА. А ГЛОБАЛИСТИТЕ ТОЧНО ТАЗИ ЧАСТ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДА НИ НАКАРАТ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ПОЧТИ ВСИЧКО/МЕСО,МЛЯКО, А СМЕ БОЗАЙНИЦИ, НАЛИ/.ЗАДАВАМ ВЪПРОС: КАК ЩЕ СЪЩЕСТВУВА ФЛОРАТА АКО НЯМА ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИТ. КАРАТ НИ ДА ПЛАЩАМЕ ЛУДИ ПАРИ ЗА ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ,ДА КУПУВАМЕ ЕЛ.АВТОМОБИЛИ ,КАТО ИЗОБЩО НЕ Е ИЗСЛЕДВАНО ВРЕДАТА И СЪХРАНЕНИЕТО НА ТЕЗИ БАТЕРИИ. ПРИЧИНАТА НЕ Е ТАМ КЪДЕТО ВИ КАЗВАТ,ЧЕ Е. И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ИДИОЩИНИ КОИТО СА НИ ПРИГОТВИЛИ, КАТО УПРАВЛЕНИЕ НА ЗДРАЗНИ КРИЗИ И ПАНДЕМИИ ОТ СЗО НАД ЦЕЛИЯТ СВЯТ, БЕЗ ДА МОГАТ ДЪРЖАВИТЕ ДА ИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ.В ТЕЗИ НЕЩА ТЪРСЕТЕ ДЯВОЛА, ДАМИ И ГОСПОДА. ЛЕК ДЕН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много сме!

    06 Авг 2023 0:37ч.

    Прекалено много сме. Петролът е кът. Трябва да се съкрати бройката. Всичко, което се говори за климатичните промени, е свързано със стратегическата цел - ефективно намаляване на населението на планетата. Това нещо е нужно, колкото и някои да смятат, че не сме били много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Получили самъмрене от водещите си офицери и реагират еничарите незабавно.

    06 Авг 2023 0:44ч.

    Смешното в цялата история с депопулацията е, че тя върви в Европа, където населението тъй или иначе намалява и никой не се интересува от нея в Азис и Африка, където преживяват демографски бум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Авг 2023 23:14ч.

    Проблемът е че отново като при пландемията, за всичко има готови шаблони и разписан сценарий, най вредни са Въглерода(разбирай всичко живо) най полезни са ограниченията! Иначе пак е отвратително подла манипулация, хищническа игра на котка и мишка! Глобалистите имат всички технологии за манипулация и контрол над климата, и по този начин с помощта на масмедиите могат да постигнат всякакъв ефект, от истерия до психоза! Много е подло да си играеш с климата с мерките и с нервите на хората, и да хвърляш вината по тях! Изродите впръскват стратосферни аерозолни инжекции, манипулират климата, а за хората са приготвили невидим затвор и депопулация! Цяла пролет се скъсаха да пръскат над България, една от най студените и дъждовни сезони на който съм бил свидетел, и никой дума не каза, а сега почнаха пак да истерясват, и няма да се спрат, това ще е много по страшно мероприятие от пландемията от ковид1984, даже би могло да се каже че пландемията беше прелюдия към истинските извращения и масовата депопулация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Утре, тези НПО тупани-талибани

    05 Авг 2023 23:15ч.

    ще поискат от Института по математика и информатика на БАН, да потвърди, че две плюс две не е четири.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не математик

    06 Авг 2023 1:45ч.

    И Институтът по математика и информатика на БАН ще потвърди всичко, което се иска от него. Те математиците разбират от всичко - от ковид през политика до климат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • prof. Popovski_MM

    06 Авг 2023 2:02ч.

    И от Достоевски разбираме, и от шахмат и кубински топовни ендшпили, и от стражишки фургони, пълни с чертожнички разбираме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Авг 2023 23:17ч.

    А е толкова просто. Садете дървета много повече отколкото сечете. Но тогава “личности и организации” няма да лапат грантове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да , дървета трябва да се садят.

    06 Авг 2023 0:14ч.

    Но това не е пряко свързано с темата . Защото няма никакъв "ковид 19" , както и няма "климатична катастрофа". Ковид е абсолютна, 100 % , пълна, ЛЪЖА. Т.н. "климатични промени" са мит и просто има циклични промени във времето, които са известни от векове. Човечеството е преминало през множество по-топли и по-студени епохи, продължаващи по няколко века. И това е нормално и си има научните обяснения. Така например през 10-ти век /Симеон Велики и Петър Първи/ е било топло и много плодородно. Затова хронистите описват епохата на Петър Първи като "реки от мед и масло". Никакви антропогенни фактори не са действали тогава, но е било топло !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да се пита даже-какво ни чака

    06 Авг 2023 3:37ч.

    Букът не отпечата въпроса ми за това дали ще трябва да плащаме за “замърсяване” при пътуване, и ако е така, че хората с малко пари ще стоят където живеят. Опитах се да го напиша Под статията в Гласове.!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Авг 2023 23:17ч.

    Започват със същинската част... подгответе се психически за бой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цензурирано от ФБ!,,,

    06 Авг 2023 3:32ч.

    ФБ не ми позволи да сложа коментар в Гласове под статията:”Дали идва време, в което ще трябва да си плащаме за “отпечатъка” при пътуване? Ако е така, хората с малко пари ще трябва да стоят у дома/близо до дома.” Не отговарял на линиите на общността! Имам отказа на pdf.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре пиши к*р и бегай.

    06 Авг 2023 3:43ч.

    И него ще цензурират, ама ще си направиш поне байряма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Accipiter

    05 Авг 2023 23:20ч.

    Предстои напаст, по-лоша от ковид: Съединените щати назначават дежурен по планета. /Поглед.инфо/ Американският истаблишмънт крои планове за узурпиране на властта в Съединените щати, администрацията на Байдън се готви по-специално да обяви „климатична извънредна ситуация“ с ограничения за населението, подобни на въведените по време на пандемията от коронавирус. В същото време ще бъдат предоставени нови широки правомощия на президента за неопределено време. https://pogled.info/svetoven/predstoi-napast-po-losha-ot-kovid-saedinenite-shtati-naznachavat-dezhuren-po-planeta.159073

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не спи Дежурният по Свят -

    05 Авг 2023 23:24ч.

    той бди. И препрочита Тютчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог да прости Миряна Б.

    05 Авг 2023 23:41ч.

    Така щеше да им нацепи басмата на тия кретени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    05 Авг 2023 23:22ч.

    Малеев когато изсекоха обширна част от брисовата градина за тенис корт нямаха проблем с глобзат. Сега когато не им дават да секат брисовата градина и ау какво глобзат има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Авг 2023 23:22ч.

    Прави впечатление , че в списъка е пълно с "активисти", но няма НИТО ЕДИН климатолог! А именно климатолозите са единствените експерти по климата, затова се наричат и "климатолози". Но едни самовлюбени, самообразовали се в интернет фанатици, решили, че могат да дават тон на науката... И някой да обясни на тея "умници", че климатът не може да бъде "опазен"! Тъй като "Климатът е многогодишен СТАТИСТИЧЕСКИ режим на времето, характерен за дадена местност в зависимост от географското й положение" и е променлив откакто свят светува! Природата може да се "опазва", климатът - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Авг 2023 23:24ч.

    Пропуснах - и що ли ми се струва, че това е списък и искане на обикновени грантаджии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са обикновени грантаджии.

    05 Авг 2023 23:26ч.

    Те са каймакът на грантаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въшката, като се напие с квър, сама излиза на челото. Мине, не мине време и сами си съставят списъците.

    05 Авг 2023 23:27ч.

    Трябва само едан резолюция със синия молив...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хан Крум

    05 Авг 2023 23:31ч.

    Всички НПОта трябва да бъдат забранени със закон! Това са платени унищожители на българската държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаьде дружно да ги заклеймим и подпишем петиция

    05 Авг 2023 23:36ч.

    и ще ги забранят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доказано!

    05 Авг 2023 23:39ч.

    На днешна дата само Малеева липсваше. Е, вече не липсва. Което и следваше да се докаже! Апропо, инициалите на Магдалена също са ММ, като на жертваната "блондинка" на шахматната дъска. А защо папата беше днес във Фатима? Мисли си, че му се е разминало вече? И тайната никой няма да узнае повече? Ха, ха, ха! Безуханови се размърдаха. А "Нашият човек в Хавана" е същият Хитлер от "Хитлер: Последните 10 дни". Нека броенето да започне от днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно алтернативно умната спортистка, дето...

    06 Авг 2023 0:47ч.

    ...майка ѝ размени няколко пзбелки за златна земя в Борисовата градина колко дръвчета собственоръчно е засадила в безмислени я си живот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    05 Авг 2023 23:44ч.

    хей, куфелки, някой ще ви каже ли защо една огромна земя в Северна Америка се нарича Гренландия? Името от къде идва, грийн /зелена/ ланд /земя/.... Защо са я наричали "зелена земя"? Там е имало дървето поляни, пасяли са животни...... Викингите 8-ми век с лодсите са прецапвали директно през сев полюс до там.... защото е нямало лед! Сегурно после са направили зелен преход че да охладят Земята и да натрупа лед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    05 Авг 2023 23:48ч.

    М.Малеева колко дървета засади, участвала ли е в залесяване...? Тези хора са лицемери и грантажии, които периодично образуват някакви комитети, правят конференции..., за да имитират активност, а и да оправдаят грантовете, които заработват. Каква експертиза имат подписалите - М.Малеева, С.Безуханова ... в областта на климата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте

    05 Авг 2023 23:48ч.

    Каква манипулационна машина ни промива мозъците. https://youtu.be/O8J5mK7JKMY

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiG USA Fart

    05 Авг 2023 23:49ч.

    Предлагам всички тези милиони екоактивисти да докажат на практика идеите си, като моментално престанат да ползват всички блага на индустриализацията и се отправят към пещерите. Ще ги изчакаме 5 години и, ако климатът започне да се оправя, веднага отиваме и ние при тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    05 Авг 2023 23:57ч.

    Просто болшевики с месиански комплекс.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатанистите са получили нова команда !

    06 Авг 2023 0:06ч.

    Ковид престъпниците като Симидчиев , или доказани алчни крадци като Берберяните , са в първата редица. Обещано им е да плюскат , също както за ковида да убиват хората с "мерки" и "ваксини"... Ще ви спират тока, за да спасите планетата. Ще ви слагат на режим на вода. Защото няма вода. Ще гладувате, за да отделяте по-малко СО2. И в крайна сметка да изпукате... Но да му мислят младите. Това е тяхното бъдеще, очевидно те си го харесват защото не правят нищо за да го предодвратят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    06 Авг 2023 0:23ч.

    "Ковид престъпниците като Симидчиев..." -- ако поровите в нета, ще намерите прелюбопитни материали за тая особа - заедно с шепа себеподобни умнокрасиви са си намерили кауза - да борят... миризми. къде е заровен ключът от бараката - миризмите са хиляди, усещането за тях е субективно, при това в концентрации, които са изключително ниски, поради което не вредят по друг начин на здравето. и основното - по темата не се работи сериозно, миризми са, все пак. но пък какви възможности дават за извиване на ръце на предприятия, кметове, институции! и парици, парици... утайка на утайката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    06 Авг 2023 0:09ч.

    Няма край! Няма край тормозът върху българина. Прав е Кеворкян, няма да се спрат, докато не ни обърнат на катун. И докато не ни унищожат. Никой ли не вижда и не чува? Отчаянието и безразличието толкова ли са ни обзели? Страшно е вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Авг 2023 0:22ч.

    Оооо, българинът си е екстра в сравнение с останалите в ЕС... не бързайте със заключенията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за екстра - екстра си е.

    07 Авг 2023 12:17ч.

    Но ако и на следващите избори 60% пак отидат за гъби, ще изпращим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цикличност

    06 Авг 2023 0:32ч.

    В историята на Земята е имало десетки цикли на жега и лед.Десетина цикли има и на измирания на живота на 80-90%.Някой са от вулкани и космически стълкновения с метеорити. Други са без обяснения.Горските пожари са опустошавали и тогава и сега гигантски територии.Вулканите днес изхвърлят толкова колкото цяли континенти.А разлагането на умрелите растения на суша и вода?Това са ядрени бомби със закъснител. Примерно Черно море и серовадародът в него.Ами замръзналите ширини в Сибир, Канада и Аляска?Там има милиарди тонове замръзнал газ.Все някога ще се освободи.От дъното на океаните бълбукат милиони тонове отровен газ по пукнатините на тектоничните плочи.Действащите вулкани са стотици.Бълват си газът без разрешение на Евро идиотите. Основната причина е Алчност.Произвежда се много без нужда.Хората могат и 2 дни да работят седмично при тая техническа революция.Но Алчност не води към никакви решения на проблемите.След тотална война и затриване на злото Запад може да има промяна.Тотално унищожаване на САЩ и колониите му-Европа, Канада и Австралия.Япония и Ю.Корея да не мислите че си умират от американското присъствие?Ненавиждат ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    06 Авг 2023 0:32ч.

    От подписаните , дали имаше един метеоролог? Аман от " компетентни" поназнайващи с гражданска позиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мръсотия, лъжа и корист!

    06 Авг 2023 0:37ч.

    Долни и мръсни лъжи на лъжливата и крадлива глобалистка пасмина. Активирали са за пореден път някаква дръглива пета колона от усвоители на "гранДове". Цялата дандания е заради нареди пасианси с белязани карти! Промените в климата се дължат ОСНОВНО на процеси в ГЕОСФЕРАТА на ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ. Това е вече доказано на авторитетни форуми, но при нас крият и мълчат. Гадове двулични! Проф. Мермерски - напълно неверно са твъденията за ролята на СО2. Ако той е проблемът, би могъл да се реши за 3 години със засаждане на 1 трлн. дървета. НЕ Е ТОЙ ПРОБЛЕМЪТ! Ами нашите загрижени партньори защо гръмнаха газопровода. Има ли някой знаещ, който да сподели с публиката, колко пъти по-силно негативно парниково въздействие има метанът в сравнение с СО2. Ще ви паднат шапките! Обаче, за това никой не иска да говори! Всичко е мръсотия, лъжа и корист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • семка

    06 Авг 2023 0:38ч.

    Маги, гледай си кортовете и ракетата и ми се махни от очите, че ме е гнус от цялата ви семка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 05 Авг 2023 21:38ч. Маги, гледай си кортовете и ракетата и ми се махни от очите, че ме е гнус от цялата ви семка!

    06 Авг 2023 12:06ч.

    Кратки, ясно и разбираемо, дори за хора еднокнижници без образование, гонещи топка в парк - отличен коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Авг 2023 0:46ч.

    незабавно спрете сечта на горите стига с това купуване на гласове по изборите нито едно дърво да не падне спрете застрояването на комплексите нямаме светлина и въздух засаждаите дървета да се спрат свлачищата и да има вода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Oще една фалшивиня

    06 Авг 2023 0:53ч.

    Че нали фак(т)чекърите стоят по-горе от БАН. За какво им е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    06 Авг 2023 1:09ч.

    Паразитите от ЕП/ЕК вече изпукаха бюджет 2021-2027 и сега се чудят какви простотии да измислят за да кундят още пари от все по-обедняващия (разбира се с помощта на споменатите паразити) европеец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Климатични промени

    06 Авг 2023 1:42ч.

    Но продължават войната. И никой не прави връзка, сякаш това са две отделни неща. Освен това градовете са презастроени, колите са увеличени, градския транспорт е ужасен и няма никаква грижа за зелените площи. Т.е.създадеми са перфектните условия в градовете хората да загиват от липса на природа. В горещите дни никой не измиваше улици, а това е средство за освежаване и премахва е на замърсявания. Тези личности кифли, тръгнали да се грижат за нещо от което е разбират, но вероятно ще очакват да им подарят средства за да развиват проекти за климатични промени. Като например да табло, което ще ви показва кога ще вали. И това също така е новата световна пропаганда, която се лансира от случайно много евреи. Случайност ли е, не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    06 Авг 2023 1:44ч.

    Ако продължаваме да ги траем тия малоумници, цялата сметка и боя ще го платим ние!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    06 Авг 2023 11:06ч.

    Вече поне 25 години и сметките плащаме и боя ядем, ама повечето не се усещат. Като се усетят- вече ще е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    06 Авг 2023 1:44ч.

    Много финансист и крадец, малко еколог. Има хора, които още спорят дали промяна в климата над Африка и образуването на Сахара не е довело до изчезване империята на маите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заявявам, че си търся място в НПО, каквото ще да е, даже най-антихуманното.

    06 Авг 2023 1:48ч.

    Писна ми от мъждукащ аванс до мижава заплата, дето са ни да си жив, ни в гроб да легнеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    06 Авг 2023 2:05ч.

    Снимката на Магдалена Малеева показва, че тя е придобила типичната еманация на отявлена неолиберална постекпресионистична екобио активистка. Това обикновено са спечени хиперактивни дамички. Тези същества се организират в затворени завери по подобие на масонските ложи. Те почитат свои си богове като централното място в техния пантеон е отредено за бог Джинджифил. Той обикновено се изобразява заобиколен от своите братя Амарант, Лимец, Чиа и Вакаме, известен още като бог на облачните водорасли. След тях най-почитани са женските божества Киноа, Рукола и Бабини зъби. Тези общества имат свои строги ритуали. Най-известен е мълчаното Джофра хоро. То се води от най-възрастната фертилна НПО активистка. Всички на хорото са голи и задължително декорирани. Типичната украсата се състои от различни зеленчуци, прославящи техните божества. Зеленчуците се затъкват анално и/или вагинално, като това не е строго кодифицирано и зависи от личните предпочитания и вида на избраните за декорация атрибути. Най-често се използват биоморкови, конгоанска рошава салата, пордимска тиквичка, царевични мамули сорт Голдън батам, лунна екокраставица, листа от канелено дърво и т.н. Танъцт протича при пълна тишина. След края му се изпълнява обща церемония, на която танцувалите оставят своя въглеводороден отпечатък. Хванати за ръце те дружно пърдят в такт 7/8, подвиквайки ихуу. Ами това е. Друго няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    06 Авг 2023 11:55ч.

    Голям си???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    06 Авг 2023 2:18ч.

    В началото целта на упражнението беше Ал Гор от милионер да стане милиардер, но след като им се получи, появиха се още много кандидати и вече няма спиране...https://www.drago.info/index.php/2018/09/03/unker-i-gravitaciata/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филантроп

    06 Авг 2023 2:57ч.

    Прекратяването на човешкото размножение е единственият начин да се поправят вредите за планетата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филанки Шията

    06 Авг 2023 3:21ч.

    +++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Европа, където се подвизават най-истеричните екотакбани...

    06 Авг 2023 11:34ч.

    ...отдавна човешкото размножение е със знак минус и въпреки това всички екоталибански рестрикции се насаждат тук без обсъждане, Африка, Южна Америка и Азия си се размножават на воля, а Северна Америка сиреч САЩ не са подписали никакви климатични споразумения и индустрията им е основно на въглеродна база. В кухите лейки на нашите грантаджии няма място за възникване на сложни въпроси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    06 Авг 2023 3:22ч.

    Сичкуту подла гад антибългарска се е нахвърлило върху родината ни по заповед от Вашингтон. Това за климата има за главна цел да се блокира индустрията у нас и в почти всички страни от ЕС, да се сринем икономически, че Щатите да нямат конкуренция в битките им с Китай, Русия и няколрко други силни техни врагове. И да поизмрем в изпълнение на думите на Камалата вицето, че човешката популация трябва се намали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаврентий Павлович

    06 Авг 2023 4:26ч.

    Помните ли озоновата дупка?! Някой я запуши?! Но, Горбачов тогава, си закри цялата хладилна индустрия - заради фреоните?! Спрете с вашите климатични тъпизми- вече ще ядете бой -на голо!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помните ли озоновата дупка?

    06 Авг 2023 12:10ч.

    Помним я разбира се. Всяка сатанистка мантра - озонова дупка, пандемия,война, климатична катастрофа... се пуска сред обществата по научна програма. Тя действа определено време, след което се изважда от употреба. ТЕ са изчислили че хората привикват към лъжите-страшки, спират да се страхуват и обратно - почват да се подиграват на мантрите. Затова трябва периодично да се сменят , през няколко години да се обновяват. Сега сме на мантрата "война" , след нея ще е "климата"... Ще минат няколко години на климатичен терор и хората ще видят че нищо му няма на климата и нито се влошава , нито се подобрява. И ще започнат да се подиграват на климатичните фашисти... Тогава ще пуснат следващата мантра , примерно "извънземните" ! Като изкарат целия репертоар, за който е все още жив и мърда, може да започнат отначало...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези осребрители, усвоители и грантаджии -

    06 Авг 2023 7:42ч.

    Малеева, Заимов (природата не просто си почива там, но в дълбока кома е изпаднала), Безуханова и Симидчиев са най-изтъкнатите климатолози, с които Галатиката някога е разполагала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички сме ви виновни, нали бе мекерета на глобалните уроди,

    06 Авг 2023 8:03ч.

    Продължаваме да дишаме и да издишваме въглеродни отпечатъци. Да се любим хетеросексуално, да раждаме деца, да ги отглеждаме и възпитаваме във вековните ценности на човечеството, а не във вашите безценности. Да ядем хляб, месо и млечни продукти. Да се отопляваме, къпем, пътуваме... Изобщо упорито продължаваме да правим всичко, което Господ е отредил на Човека да прави. Затуй и най-виновни са ви учените, които казват истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    06 Авг 2023 9:23ч.

    Хайде малко елементарна физика без емоции и без персонални обиди: Да приемем, че има глобално затопляне. Тогава трябва да приемем още, че равнището на световния океан се е покачило и така се е увеличила водната повърхност (и маса) на планетата в сравнение със сушата. От друга страна е известно, че водата се загрява и изстива по-бавно в сравнение със сушата, т.е. казано на физичен език, температурната „инерция“ на водата е по-висока от тази на сушата. От тук следва, че глобалното затопляне трябва да доведе до повишаване на температурната инерция на планетата като цяло, т.е. Земята трябва по-бавно да се затопля и по-бавно да изстива, така че при смяната на сезоните, няма да се достигат много високи летни температури и много ниски зимни такива. Следователно, глобалното затопляне физически (т.е. научно точно) е свързано с ПРОХЛАДНИ лета и МЕКИ зими. Ако на практика се наблюдава обратното (горещи лета и студени зими), значи имаме глобално застудяване, (което е по-опасно) а не - затопляне (което в същност е по-благоприятно и в такъв случай, човешката дейност трябва да се насърчава, а не да се ограничава).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    06 Авг 2023 12:13ч.

    Много правилно разсъждение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе човеко

    06 Авг 2023 13:15ч.

    Ти си тръгнал с научни разсъждения да оборваш догматици-сатанисти ! Не виждате ли, че както в лъжата Ковид 19 , и в "климатичните промени" няма грам реалност ? Има природни цикли , които се използват от авторите на климатичния фашизъм, за да налагат новата диктатура ! Тази шайка не заслужава доводи, а тояги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази шайка не заслужава доводи, а тояги

    06 Авг 2023 13:33ч.

    Много добре, цитирате Ницше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    06 Авг 2023 9:53ч.

    Мекеретата са получили заповед от краварника да се активират! Готвят истерия като ковидната ,но на база промяна на климата. Може би докато не се изгради пролива на Сталин все така ще бъде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИДЕО СЪС СКРИТА КАМЕРА НА CNN

    06 Авг 2023 11:56ч.

    Гледайте и си правте изводите (бг-суб) https://fb.watch/meXjzASied/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брей че мръсна сган

    06 Авг 2023 12:20ч.

    Прави впечатление, че присъствието на един етнос в групата е ярко изразен. Когато руското влияние отово се завърне в нашия затънтен край, то отново ще има кусури, макар да е за предпочитане пред наглосакското. И цялата тази гнусна измет от списъка ще завърти палачинката. Пи примера на недостойните си предци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко много приличат на едни партийни секретари

    06 Авг 2023 12:35ч.

    от едни други времена. Тогава партията казваше откъде изгрява слънцето, а сега - НПО-шките активисти имат същите мракобесни функции да налагат "правилното" мнение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да не приличат

    06 Авг 2023 12:45ч.

    когато са продукт на същите болшевишко троцкистки кукловоди. Същите, на които Йосиф Висарионович скърши гръбнака, за да направи Държава. Същите му спретнаха фашизъм, но той и слвният руски народ и с това се оправиха. След смъртта му пак се възвродиха .... знаете я историята. Тези гнойни пъпки са досущ като комисарите и отрядниците. ЕС се управлява от комисари. Официално. Най-важните органи се обитават от НАЗНАЧЕНИ, а не избрани ренегати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази сатанистка шайка се влачи през вековете...

    06 Авг 2023 13:28ч.

    Първите комисари цъфват по времето на Френската Революция ! Те колят и бесят /в прекия смисъл/ и удавят френския народ в реки от кръв ! Под светлия лозунг "Свобода, равенство и братство" комисарите избиват планини от човешки същества, френските реки се оцветяват в червено. Върхът на терора са якобинците , тръгват дори да сменят календара и налагат нови месеци /десетични/ с нови имена като "термидор" ... За щастие на французите и цялото човечество , на Революцията се поставят "юзди" от по-нормалните французи, якобинците са избити, а властта се поема от диктатор Наполеон, който избива агресията от вътрешен терор към "по-нормалното" за онези времена - завоевателни войни... Следващите комисари цъфват след само 128 години в Русия ! Пак същата работа - реки от кръв и неописуем терор под благовидните лозунги за "Мир и хляб!" . И за щастие на руснаците след реките от кръв идва неизбежния НЭП , а после националиста, диктатор и патриот Сталин. Който превръща Русия от страна на волове и рала в Ядрена Суперсила, смачквайки междувременно Нацистка Германия... И ето пак ! Един век след ВОСР - нови комисари , сега брюкселски ! Същите цели - терор, икономическа разруха, контрол над масите, разрушаване на националните държави, разрушаване на морала, разбиване на семейството ! Нищо да не разбираш от история , ще почне да ти просветва - през век се появява един и същ феномен КОМИСАРИТЕ !!! И все с едни и същи цели - терор, депопулация, сатанизъм, прикрити зад благовидни лозунги !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • берберяните ?

    06 Авг 2023 14:16ч.

    Не се ли наядахте, не се ли накрадахте бе ? Баси противната фамилия, на всяка власт лизачи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубава си моя горо! стана - горичка.бг! Гротеска, Холивуд задминаха!

    06 Авг 2023 14:27ч.

    Горките загрижени общественици, горките Малееви и прочие. Не дават нито един пример с доказателства как от човешка антропогенна дейност се е изменил климата, НО ОБВИНЯВАТ ЧОВЕЦИТЕ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА! Това е едно към едно безЗаконие, но те ще искат със Закони да се въвежда ред. Смешници. Холивуд вода да пие пред зелените им сценки. .................... ПСИХИЧНО РАЗСТРОЙСТВО след ПСИХИЧНО РАЗСТРОЙСТВО - невиждана ЖЕСТОКОСТ срещу човешката духовна същност и устойчивост. Един път със "сексуалната патогология", и втори път с "климатичната патология" - води към обсесия, психично разстройство в пропагандаторите най-вече горките, ама сребърниците чукат в кухите им глави. Същите пропагандатори, които истеризират и нарочно ЖИЛЯТ разума с "опасни" температури от 32 градуса! .... И не спират да ЛЪЖАТ! Защо се прилага лъжата, битието разкрива - за да се краде, за да се ограби и за да се убие! Нарушителите на Христовите заповеди се наричат Антихристи! Анатема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малеева чети: 2020 г. НАСА ни съобщи, че Слънцето навлезе в нов активен 11-годишен цикъл от 2020 г. до 2031 г.и ще влияе силно на Земята!

    06 Авг 2023 14:40ч.

    Джейк Блийчър, главен учен в дирекция Човешки изследвания и операции в НАСА. "КОСМИЧЕСКОТО ВРЕМЕ е такова, каквото е, а нашата работа е да се подготвим. Слънчевият минимум, който бележи края на предишния ПАСИВЕН цикъл, настъпи през декември 2019 г., уточниха от НАСА. С навлизането на Слънцето в новия АКТИВЕН цикъл могат да се очакват ГИГАНТСКИ ЕКСПЛОЗИИ на повърхността му, които да ИЗХВЪРЛЯТ СВЕТЛИНА, ЕНЕРГИЯ и слънчева материя в Космоса, отбелязват от НАСА." .................. Следващите 11 години Слънцето сменя цикъл от ПАСИВЕН в АКТИВЕН до 2031 г.! И това го казва НАСА! ............... От НАСА Малеева и сие, от НАСА, а не от изпод масата да се вадят манипулации и заблуди към ближните с изкривяване на Истината! Защо лъжете?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    06 Авг 2023 16:55ч.

    Нещо нямам спомен учените от БАН да са давали акъл на Маги Малеева как да бие сервис и ретур. Така че аре и тя - и останалите зелени талибани, да не дават акъл на учените за неща, от които нямат абсолютно никакво понятие !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    06 Авг 2023 16:56ч.

    "Не по-високо от обущата, обущарю !!!" Вярвам че ще дойде ден, когато зелените талибани ще бъдат съдени за икономическа диверсия !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    06 Авг 2023 19:22ч.

    Метеорологичното време в Берлин е динамично. Учени от е-БАН поздравяват "зелената" дружинка "усвоители": https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D-_3dc6X-Iwo&ved=2ahUKEwjn3tzvjsiAAxUXRvEDHTaJA9kQwqsBegQIDhAB&usg=AOvVaw1FDdDyqdXqM0_Prhm8rUrX

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    07 Авг 2023 21:22ч.

    Всичките които искат мнението на БАН и другите специалисти са членове на НПО-та които получават сериозни грантове от чужди организации които твърдят че заради човешката дейност се топят ледовете, или че въглеродния двуокис ни убива. Повечето от подписаните са и членове на ДБ. Потърсете имената им в гугъла и ще ги откриете че я са членове на някоя международна ЕКО организация коята не сте я чували или дори едно дърво не е засадила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи