Москва ще уважи резултата от референдумите. В Донецк твърдят, че има масова подкрепа за независимост

Москва ще уважи резултата от референдумите. В Донецк твърдят, че има масова подкрепа за независимост
"89,07 на сто са гласували "за", а 10,19 на сто "против". Това може да се смята за окончателен резултат", заяви Роман Лягин, председател на Избирателната комисия, създадена от проруските сили в района на Донбас, в Източна Украйна. По думите му активността на вчерашния вот е била 74,87 на сто. "Много е лесно да се преброят бюлетините, защото броят на хората, които са гласували против е изключително малък", добави той. Междувременно Русия обяви в понеделник, че ще "зачете" волята на украинците на изток, изразена на референдумите, и разчита на диалог между сепаратистките райони и Киев. Допитването обаче бе определено като "фарс" от Киев и Запада, припомня АФП.
<p>Първите резултати от гласуването се появиха още в неделната вечер, но единствено за района на Донецк. Резултатите за Луганск, където също бе проведен референдум, се очакват в понеделник.</p> <p>Проруските въоръжени бунтовници свикаха референдум в неделя в района на Донбас (7,3 млн. жители), в който контролират основните градове, за да бъде потвърден проекта им за независимост на самообявилите си &quot;народни републики&quot; в Донецк и Луганск.</p> <p>Министерството на външните работи в Киев заяви още преди обявяването на резултатите от допитването, че &quot;референдумът (...) е юридически нищожен и няма да има никакви юридически последствия за териториалната цялост на Украйна&quot;. Това допитване е &quot;престъпен фарс&quot;, финансиран от Русия, смятат властите в Киев. В същия дух се изразиха и западните страни.</p> <p>Междувременно Русия обяви в понеделник, че ще &quot;уважи&quot; волята на украинците на изток, изразена на референдумите в неделя, и разчита на диалог между сепаратистките райони и Киев.</p> <p>&quot;Ние, в Москва, ще уважим израза на волята на населението на районите на Донецк и Луганск и изхождаме от принципа, че практическото прилагане на резултата от референдумите ще се извърши по цивилизован начин, без никакъв рецидив на насилие, чрез диалог между представителите на Киев, Донецк и Луганск&quot;, обяви в изявление Кремъл.</p> <p>&quot;Всички усилия за посредничество са добре дошли за установяването на такъв диалог, включително по пътя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа&quot;, добавя руското президентство. Кремъл подчертава освен това &quot;голямото участие, въпреки опитите да се попречи на вота&quot; на референдумите в неделя. &quot;Ние осъждаме употребата на сила, до която се стигна, включително прибягването да тежки оръдия срещу мирните граждани, която предизвика жертви&quot;, заявява още Кремъл.</p>

Коментари

  • Sin

    12 Май 2014 19:34ч.

    Кореспондентът на австрйската телевизия каза снощи, че никъде в изборните бюра не е имало избирателни списъци. Как се определя кой колоко пъти е гласувал и колко от всички са гласували, е пълна загадка. Освен, че броя на бюрата за гласуване ( в Донецк ) е 4 пъти по-малък от броят им при последните избори, за да се създава впечатление, че има голям интерес. Фашистки методи и числа, спуснати от \&quot;ЦК\&quot; !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    12 Май 2014 19:37ч.

    Ура братя, Русия ще граничи с нас.Това е велико. Само с Русия ,България ще я бъде,рамо до рамо с братушките,така както е било и ще бъде докато свят светува. Кръвта вода не става, една вяра сме, братя.Никога няма да погинем,България ще я бъде,ще се освободим от европедерасите грабители и мъчители. А за националните предатели съд, народен съд.Денят ще дойде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    12 Май 2014 19:37ч.

    Каквото и да подхване кенийският негър, Путин все му го забива. Каквито и \&quot;гениални\&quot; ходове да измислят Кери и Нюланд общо взето отиват там, откъдето Путин се връща. И докато минава покрай тях им го забива по един път отзад та да не продължават. ама като им харесва ..... така ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братушка

    12 Май 2014 19:39ч.

    Ванга: «То, что объединялось, - рассыплется на кусочки. Это будет рядом с Россией»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братушка

    12 Май 2014 19:40ч.

    Ванга предсказала, что чернокожий президент США, то есть, Барак Обама, станет для страны последним. Потому что Америка то ли замерзнет, то ли ее «сломает» крупнейший экономический кризис, то ли она распадется на южные и северные штаты.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братушка

    12 Май 2014 19:40ч.

    \&quot;Все растает, словно лед, только одно останется нетронутым - слава Владимира, слава России. Слишком много принесено в жертву. Никто не сможет остановить Россию. Все сметет она со своего пути и не только сохранится, но и станет властелином мира\&quot;.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валерия

    12 Май 2014 20:00ч.

    И защо, моля ви се, глаголът уважи, сте сложили в кавички? Уважението иронична категория ли е според автора на статията? Така е като се опитваме да демонстрираме свръхинтелект и не знаем какво да правим с него. Какъвто ни е животът, такива са ни и интелектуалците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    12 Май 2014 21:41ч.

    Извършеното от тези измъчени и заплашени хора е достойно за уважение. Те не са палили сгради, не са стреляли в гръб по своите, казаха си мнението. Какво значение има какви са избирателните списъци, впрочем имаше такива, какво значение има това, че гласуваха открито и вотът им се виждаше, това не е официален референдум, това е протестна акция и като такава трябва да се възприема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГОЛОС НАРОДУ, ГОЛОС БОЖИЙ!

    12 Май 2014 22:58ч.

    Който не зачита гласа на народа, рано или късно, ще изпита силата на гнева Божий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    12 Май 2014 23:18ч.

    От това следва, че Москва саботира всякакви опити за омиротворяване в Украйна. Следват нови санкции, съотвено ново увеличение на производството на одеколон за сметка на водката и самогона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШШът

    13 Май 2014 2:26ч.

    Какво значи \&quot;твърдят\&quot;!?Нали ги видях по БНТ мирни хубави хора отиват масово дават своя глас!Щът не щът и нашите подлоги показаха кадри.Видяхме \&quot;демокрация\&quot; ала европейски,наситихме се,на всичко са способни,за да запазат интересите си.Кога ли ще е нашият ред?Май скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки революционен акт, включително и обявената независимост от Косово,

    13 Май 2014 6:18ч.

    е отрицание на правото върху, което е изградено статуквото! Тук пригласящите външни сили, които извличат дивиденти от съответният акт, не могат и нямат право да съдят кое законно и кое не е, защото същността на всяка революция е нейното хуманно право да руши несправедливи, но правово узаконени обществени порядки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи