Международният екип, разследващ свалянето на малайзийския самолет през 2014г.: Няма доказателства Русия да е отговорна

Международният екип, разследващ свалянето на малайзийския самолет през 2014г.: Няма доказателства Русия да е отговорна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Международният екип, който разследва свалянето на самолета "Боинг" от полет MH17 на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна през 2014 г. заяви, че няма достатъчно доказателства за започване на ново наказателно преследване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Разследването вече достигна до своя предел. Всички следи са изчерпани", заяви нидерландската прокурорка Дигна ван Бутцелар при представянето на доказателствата, открити при дългогодишното разследване, допълва Асошиейтед прес.

Самолетът на Малайзийските авиолинии беше свален над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. с ракета, изстреляна от самоходния зенитно-ракетен комплекс "Бук". Тогава загинаха всички 298 пътници на борда.

В днешното си обобщение си прокурорите посочиха, че "има сериозни индикации, че руският президент Владимир Путин е взел решение да достави ракетна система "Бук" на украинските сепаратисти". "Въпреки че беше открита много нова информация за различни замесени лица, доказателствата към момента не са достатъчно конкретни, за да доведат до нови съдебни преследвания", добавиха те.

Нидерландския премиер Марк Рюте определи днешното решение на международния разследващ екип като "горчиво разочарование" и допълни, че страната му ще продължи да търси отговорност от Русия за свалянето на самолета.

На 17 ноември 2022 г. съд в Нидерландия постанови, че полет MH17 на Малайзийските авиолинии е бил свален през 2014 г. с ракета руско производство, изстреляна от проруски сепаратисти в Източна Украйна. По делото бяха произнесени задочни доживотни присъди на двама руснаци и един украинец, а друг руснак беше оправдан поради липса на доказателства.

Русия отхвърли, по думите ѝ "скандалното" решение на нидерландския съд и отбеляза, че процесът не е бил безпристрастен.

Украйна ще използва всички международни правни механизми, за да започне наказателно преследване срещу Владимир Путин за свалянето на полет MH17, каза главният прокурор на Украйна Андрий Костин.

"Затрудненията при събиране на доказателства и функционалният имунитет не позволяват наказателно преследване срещу президента на Руската федерация в държавните съдилища", написа Костин в Туитър.

"Ще се стремим да използваме всички съществуващи международни правни механизми, за да го (руския президент - бел. ред.) доведем в съда", допълни Костин.


Източник: dne.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • thenewone

  08 Фев 2023 19:11ч.

  "Нидерландския премиер Марк Рюте определи днешното решение на международния разследващ екип като "горчиво разочарование" и допълни, че страната му ще продължи да търси отговорност от Русия за свалянето на самолета." Мдам. Когато идиотът е идиот, то е за цял живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛУДИ ЗА ВРЪЗВАНЕ

  08 Фев 2023 19:26ч.

  Правото е отживелица, Рюте, Борел, Урсула и Бидон вече решават и наказват, слава УУУ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  08 Фев 2023 19:48ч.

  +++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абее...няма нищо общо,ама

  08 Фев 2023 19:55ч.

  С Постановление на МС на СССР № 677/28.08.1974 г. на селяните/крестияните и колхозниците/ в "широка страна моя родная" се разрешава да си изкарат паспорти,като гражданите.Иначе преди това крестияните не можаха да се изселват в градовете и нямаха лични документи.Абеее....блато. .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  08 Фев 2023 20:02ч.

  така е, няма нищо общо. Но ти трябва да си заработиш центовете. Простено ти е, ние сме християни, не искаме да гладуваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Фев 2023 20:17ч.

  "така е, няма нищо общо" Има. И той е като Рюте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  08 Фев 2023 20:18ч.

  Абе блато ама наречено ЕС населен със англосаксонски сатанисти , фашисти ,нацисти ,содомити , зоофилистици ,джендъри и гейпаради .Ето това е твоето атлантическо европейско блато и ти си потънал до гуша във него .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  08 Фев 2023 21:27ч.

  Как да няма нищо общо? От това по-голямо доказателство срещу Русия в случая със самолета здраве му кажи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  09 Фев 2023 9:14ч.

  Стана като " гледам аз - нищо. Пак гледам - нищо. Аааа, викам си, значи има нещо".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пишман цивилизация е това западното недоразумение

  08 Фев 2023 20:23ч.

  Нещастни глупци са заблудените, дето си мислят, че има нещо нормално в историческата аномалия, която се е получила по земите на Западна Евразия в черните дни след Черната чума през XIV в.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лека корекция

  08 Фев 2023 20:24ч.

  Бе, то освен, че няма общо с темата, няма общо и с истината- не ,"разрешава" на селяните да получават паспорти, а въвежда режим за издаване на паспорти и за категории лица, за които преди това не се е изисквало. Не смятам, че не сте разбрали значението поради лошо познаване на руския език. Смятам, че не сте разбрали, защото сте тъпунгер нещастен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  08 Фев 2023 20:24ч.

  Няма доказателства за участието на РФ. Това ми напомня, че и за Сергей Антонов се реши, че няма доказателства. Едно доста витиево решение на Съда, както за самолета, така и за Антонов. Само не мога да разбера, защо и е на РФ да сваля самолет. Виж за Запада има логично обяснение и не само това, но и самолетите се използват редовно за провокации. Да напомня южнокорейския самолет или самолета на Матиас Руст. В една от версиите за катастрофата имаше съмнение, че оцветяването на малоазийския самолет прилича на самолета на Путин. В руски вестник четох за руско разследване и заключението за използване на израелска ракета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Фев 2023 20:36ч.

  Ми витиевато е решението, кво да бъде? Да кажат: "Русия няма нищо общо, хохлите го свалиха, за да се случи това, което се случи. А ний сме идиоти". И какво се случи: На 20-тата минута хохлите казаха, че Путин го е свалил, след 2 часа Дейли Мирър на челна страница с големи букви изпляска: "Путин уби моя син!", после санкции, изолации и т.н. Една от най-гнусните лъжи. И спомням си едно клипче - как един дончанин крадял една играчка от самолета. Какъв шум, какви клетви. Показаха целия клип - дончанинът вдига от земята играчката, прекръства я и я полага на земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Фев 2023 20:46ч.

  За самолета на Путин. Путин тогава се връщаше от някъде, не помня точно. Но маршрутът беше много далеч от тези места - на стотици километри. По-интересно е друго. Времето беше идеално. Така и не се показа барем една снимка от американски спътник. Незабвенната Джейн Псаки (май тя беше) показа неква ученическа контурна карта с рисунки с флумастер. И още няма снимки от амер. спътници. Малайзиците няколко месеца по-късно се отказаха от участие в холандското разследване и си направиха свое.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  08 Фев 2023 21:25ч.

  А Белингкет показваха анимации на някакви ракети, които после съдът взе за доказателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  08 Фев 2023 22:45ч.

  Винаги съм се чудела за какво й е на Русия да сваля някакъв самолет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  09 Фев 2023 0:07ч.

  Путин тогава не се ли е връщал всъщност от Южна Америка - нямаше ли точно тогава някаква среща на върха за BRICS? Трябва да се провери кой точно ден е летял. Гласове, айде де!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  09 Фев 2023 0:15ч.

  Сега проверих ... Значи ... Путин е започнал 6-дневна обиколка в Латинска Америка в петък, т.е. на 11-и юли 2014 г. Значи се е връщал в Москва на 17-и. Т.е. на датата, на която е паднАл MH17. И на никого не му е направило впечатление това? Айде бе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  09 Фев 2023 2:15ч.

  а когато ракета удря украински жилищен блок, има убити и ранени, и руската пропаганда обяснява, че украинците нарочно са ударили блока за да обвинят руснаците, защо не се чудиш? Мнооого избирателното чудене. Русия зад гърба на сепаратистите по онова време сваляше доста украински самолети, с този са се заблудили и са го свалили по погрешка. Интересно как се интерпретира статията, изважда се как Русия не е виновна. Целият смисъл на статията на английски е, че има някакви обвиняеми от 53 противовъздушна бригада базирана в Курск, но няма достатъчно доказателства Путин(РФ) да бъде осъден, което означава, че не може да се очаква РФ да бъде осъдена и да плати репарации. Пропуснато е да се каже, че Украйна и Нидерландия са завели друго дело срещу РФ в Европейския Съд за Правата на Човека.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  09 Фев 2023 2:17ч.

  В кой съд? Тоя съд каква юрисдикция има?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  09 Фев 2023 9:11ч.

  Колко "доста самолети" украински са свалени с ПВО?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  09 Фев 2023 11:31ч.

  Решенията на ЕСПЧ, приети след 15 март 2022 г. няма да бъдат изпълнявани от Русия. Самолетът е свален с ракета от БУК, но от украинската страна, това руснаците го доказаха, а холандците продължават да търсят под вола теле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Факт чек

  09 Фев 2023 12:21ч.

  Когато подкрепяш теза, хубаво е, да се придържаш към фактите. Нека си спомним, че във всички случаи, без изключение, във взривовете в жилищни квартали е замесена ПВО, било чрез масовата употреба на зенитни ракети, било чрез частите на поразени крилати. Изказванията, че видиш ли руснаците били свършили ракетите и затова обстрелвали градовете със С-300, е партенка за глупаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  09 Фев 2023 23:13ч.

  до SU 38-ако само ще питаме, и аз мога да питам-а колко самолета на сепаратистите по онова време бяха свалени от Украйна, като сепаратистите нямаха самолети? И като нямаха самолети, какъв сепаратистки самолет трябвало да свалят украинците с Бук? Понеже МН17 беше свален през юли 2014, ето информация за свалени поне 4 украински самолети през юни и юли 2014. https://pan.bg/view_article-62-23496-Ukrainski-Il-76-e-svalen-v-Lugansk-49-sa-zhertvite-obnovena).html https://fakti.bg/world/695810-rusia-e-svalila-tri-ukrainski-samoleta

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  11 Фев 2023 15:39ч.

  до "Срамувам се 09 Фев 2023 2:17ч." и до "Викт 09 Фев 2023 11:31ч"-доста преди 15 март 2022г РФ не спазва много от съдебни решения, когато те не са в нейна полза. Този начин на отношение към съдебните решения не създава някакво доверие към РФ, но сметката се допълва и един ден ще се плати, даже с лихвите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • юропа, засрами се.

  08 Фев 2023 20:49ч.

  Този самолет е изчезналия от 08.03.2011г. и самите донбаски или донецки чети ли бяха казали, че труповете изобщо не изглеждали пресни. Те са виждали предостатъчно трупове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  08 Фев 2023 22:47ч.

  Да, аз слушах един немски разследващ журналист, който твърдеше, че труповете в самолета не били пресни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  08 Фев 2023 23:16ч.

  Също така бях чела, че изчезването на въпросния самолет по някакъв начин е свързано с натоварването на националните златни резерви на Киев на самолет (дни преди изчезването на самолета) и изнасянето им извън Украйна. Гласове, разровете се де. Давам ви име: Wolgang Eggert

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  08 Фев 2023 22:14ч.

  Тези отвъд океана нямат са безкруполни в преследването на целите си да омаскарят противниците си и са го доказали безчет пъти! На времето така обвиниха Сергей Антонов и го държаха в затвора, като го обработваха психически и с химикали да "признае" участието си в атентата срещу папата. Той излезе корав мъж и му съсипаха здравето но не им клекна! Като се върна в България, нашите помияри не направиха нищо да облекчат страданията и съдбата му! Даже новоеничарите, като Филип Димитров дори призоваваха западните служби да поровят още защото не можело нашата ДС да не е замесена. Така действаха и по отношение на убийството на Георги Марков! А Г. Марков бе убит вероятно от Ми-6, защото е имал неблагоразумието в едно писмо до свой приятел да опише разочарованието си от западната "демокрация"! Съответните служби разбира се са му следяли кореспонденцията и притеснени от възможността той да се върне отново у нас, бързо му "светиха маслото", като с един удар удариха два заека! Свалянето на южнокорейския самолет над СССР бе по същия начин ужасяващо и нагло използване и рискуване на живота на нищо не подозиращи граждани. Южнокорейския самолет е умишлено е отклонен от пилотите над съветска територия, за да задейства системите за радиолокационен контрол и противовъздушна отбрана на руснаците, като се е раз

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  09 Фев 2023 3:06ч.

  Писмото на Маркове е до Бочев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  08 Фев 2023 22:23ч.

  като се е разчитало, че руснаците няма да стрелят по пътнически самолет. Само, че руснаците мислят, че това е разузнавателен самолет без пътници на борда .След многократни опити да го приземят и отказа на пилотите дори след предупредително изстреляните ракети, те го свалят. и загиват всички пътници и екипажа на борда.Това съответно се използва от САЩ да подеме кампания против СССР и западните страни и САЩ да бойкотират Олимпийските игри, които тогава се провеждат в Москва! Между впрочем и майдана и преврата в Украйна се проведе по време на Олимпийските игри в Сочи! Изобщо западните стратези не си поплюват и са способни на всякакви мерзости! Свалянето на пътническия самолет над Украйна не прави изключение и най-вероятно не е грешка на украинците, а е целенасочен удар по проруските сили в Донбас и цели омаскаряване и изоация на Русия! По същия начин те и сега се правят на "ни лук ялки, ни лук мирисали" по отношение на взривяването на Северните газопроводи на Русия, макар,че и на децата е ясно, кой взриви газопроводите!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  09 Фев 2023 3:09ч.

  Южнокорейския самолет е свален през 1988 г. Имаше инфо, че един от пасажерите е бил Джералд Форд, но с последният момент се отказал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tsvetan

  09 Фев 2023 7:02ч.

  През 1983 година. По врмето на Андропов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  08 Фев 2023 22:27ч.

  Господин Дачков, не считате ли, че е крайно време да промените шрифта на коментарите , като го направите впоне 2 пъти по-едър и по-тъмен, защото много трудно се чете написаното! Вярвам, че това не е само мое желание, но и на почти всички читатели на този сайт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  08 Фев 2023 22:50ч.

  Подкрепям!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • проста операция

  09 Фев 2023 9:59ч.

  Че ти можеш да си го промениш сам шрифта - кликни върху трите успоредни чертички вдясно горе на екрана и си коригирай процентите на мащабирането според както ти е кеф.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  09 Фев 2023 11:37ч.

  <Ctrl> + <+>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  08 Фев 2023 22:44ч.

  Украинска агония. Премълчаната война (документален филм)-https://www.youtube.com/watch?v=uOtpq1_aCYo от 30:35 минута

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Фев 2023 23:26ч.

  Ех, мъка, мъкаааа... Колко ги бистрихме тези работи в Сега... И тогава говорехме същото, сега просто тези, които имат повече информация от нас, повтарят това, което ние говорихме...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  09 Фев 2023 2:18ч.

  какво сте говорили, че сепаратистите(а не украинците) са свалили с БУК самолета ли? Хайде холан, само ти си чел СЕГА по онова време...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  09 Фев 2023 9:13ч.

  Прочети, какво съм писал по това време... И не се пали предварително. :) Стават грешки в навалицата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полски тракторист

  09 Фев 2023 2:51ч.

  Помня аз, един трактор как бе поразен от ракета руско производство. Само Зеленски има право да казва кой изстрелва ракетите защо той единствен има достъп до достоверна информация. Само на него вярвам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Няма доказателства Русия да е отговорна"

  09 Фев 2023 3:31ч.

  Но пък има доказателства, че първите "санкциЙ, санкциЙ, санкциЙ" на Русия бяха наложени именно заради тази катастрофа, без КлаусШвабия изобщо да търси доказателства. Щото КлаусШвабите и медиите им са лъжци, клеветници и престъпници. Спрете да гледате БГ "телевизии", да четете "/Раз/градско дело" и "Козяшка правда" и внимавайте откъде се информирате, за да си сглобите картинката на света. И на децата си обръщайте специално внимание - те са основната цел на зомботрансхуманизацията, която е дехуманизация. Бог е с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има или няма доказателства?

  09 Фев 2023 7:04ч.

  В заглавието пише, че "Няма доказателства Русия да е отговорна". След това в текста този израз е леко, невинно изменен, като пред "доказателства" е добавена думата "достатъчно". Кое точно е вярното? Или е проявена небрежност в превода? Това е много важно и изисква максимална отговорност. Защото доказателството е нещо, което или го има или го няма. "Няма достатъчно доказателства" е същото, като "малко бременна". И едно доказателство да има, то е напълно достатъчно. Не може да има няколко доказателства и те да НЕ СА достатъчни. Това е в противоречие с всякаква логика. Но, в днешно време на смисъла на думите не се обръща много внимание. Може би защото думите използвани за каквото и да било днес, са прекалено много, а когато едно нещо е в големи количества или е в изобилие, цената му пада, дори е нула.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  09 Фев 2023 8:58ч.

  Пълна параноя и идиотизм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да бе, Русия била виновната...

  09 Фев 2023 10:01ч.

  Помним как Русия/Путин бяха убили журналиста Бабченко, а пък той взе, че възкръсна на втория час.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  09 Фев 2023 13:37ч.

  е, както обикновено, истината, в крайна сметка, винаги излиза наяве... Както стана и с взрива на газовите потоци... И тогава боздуганите ходят с наведени глави и нацапани гащи! А това си заслужава търпението. Винаги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Личната ми версия по времето ма разследванията беше

  09 Фев 2023 16:00ч.

  че украинците са свалили този самолет по погрешка, като са го помислили за самолета, с който се е връщал Путин. За жалост, никой от разследващите не го прие в предвид, въпреки всички доказателства водеха до това решение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  10 Фев 2023 11:19ч.

  Още през 2014 г. Worfgang Eggert (немски журналист) писа точно същото. Путин е летял обратно за Москва на 17-ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  09 Фев 2023 22:18ч.

  Всичко е Раша втасала, само дето 2-ри малайзийски Боинг не е бастисала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MAGA

  10 Фев 2023 12:46ч.

  По -лошо от времето на Гьобелс и бай - ви Тошо ! Вчера , докато си пътувах и си облизвах устните , предвкусвайки как ще изпия 100 грама уиски на екс като се прибера , слушах държавното немско (американско ) радио DLF . Kазаха, че Владимир Путин лично е подписал решението да бъде доставена руската ракета , свалила полет MH17 . След като изпих 200 грама уиски , видях същото в Интернет по първа немска (американскa ) телевизионна програма . E , и ? Айде ударете Russia ! https://www.tagesschau.de/ausland/europa/putin-mh17-abschuss-rolle-101.html?fbclid=IwAR3FUQcBx5qYC-lGFKtKLOALQHTpXcRf26L1An0PjHrs8dQnP2OaZt6j9tE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  10 Фев 2023 21:33ч.

  И какво му беше сравнимото на времето на бай-ви Тошо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  10 Фев 2023 21:33ч.

  И какво му беше сравнимото на времето на бай-ви Тошо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи