Манфред Вебер: Кирил Петков избра да блокира хода на историята

Манфред Вебер: Кирил Петков избра да блокира хода на историята

"Ние сме изключително разочаровани от отказа на премиера в оставка Кирил Петков да внесе в парламента френското предложение за Северна Македония и Албания." Това обяви във фейсбук президентът на ЕНП Манфред Вебер. Посланието му е написано на български език.

"Вместо да приеме смелото предложение на Бойко Борисов, Петков избра да блокира хода на историята точно както колегата му либерал - френския президент Макрон - направи през 2019 година.

На вчерашното правителствено заседание не само не взеха решение, но и отказаха да го внесат в парламента тази сутрин, както беше предложено от ГЕРБ/СДС и други политически групи. Тази безотговорност прави лоша услуга на Европа, Северна Македония и Албания.

Призоваваме всички управляващи партии да внесат предложението в парламента, за да бъде одобрено колкото е възможно по-скоро!", написа още Вебер.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • nan

    23 Юни 2022 17:14ч.

    този е същия продажен-либерален съсел като Петков. храни се от същата хранилка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "хода на историята"

    23 Юни 2022 17:21ч.

    Тези марионетки на Дълбоката държава се взеха много насериозно. Мигар наистина си повярваха, че от тях зависи хода на историята. На такива Цезари и Наполеони мястото е в градската лудница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е те самите по едно време бяха обявили "края на историята"

    23 Юни 2022 17:55ч.

    Демек, след либерастията край, вече нищо ново не може да се появи. Оказа се обаче, че либерастията също като духовния си баща фашизма срещна края си под веригите на руските танкове. И историята тръгна отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господине,

    23 Юни 2022 17:24ч.

    И дедите ви, същите грабители като вас, в тенекиените си гащи се бяха взели за "хода на историята", но българинът Калоян им смъкна тенекиите в одринските блата и ви затвори императора в кулата. Тез неща не ги ли учите по история?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Юни 2022 17:27ч.

    И тоя е същия досадник, както всички в ЕК и ЕС. Ето откъде Баце е усвоил маниера на батальона се строява и всички гласуват като гламарници, дори не разбрали за какво иде реч. На това някога му викаха ТОТАЛИТАРИЗЪМ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от пусто в празно

    23 Юни 2022 18:26ч.

    И хиляда чиляка да се изкажат, че трябвало туй-онуй, пак ветото няма да падне. Сега само се протака. Това е то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    23 Юни 2022 18:54ч.

    Има нещо неясно в цялостното поведение на Кирил Петков. Лично аз не виждам защо френското предложение да не се обсъди в НС, след като вече има достъп до неговото съдържание. И защо Кирил Петков отказва да спази конституцията МС да го внесе в НС. Както и да заеме позиция. Не му е чист косъмът, но не е ясно с какво е омацан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи