Лавров: Надяваме се, че САЩ имат достатъчно разум да не превръщат Балканите във фронт срещу Русия

Лавров: Надяваме се, че САЩ имат достатъчно разум да не превръщат Балканите във фронт срещу Русия
Външният министър каза, че Русия не решава проблемите си за сметка на ничии интереси и не поставя партньорите пред фалшивия избор „или с нас, или срещу нас“, предаде ТАСС. По думите му, митът за „вредното влияние“ на Москва е откровена измислица. „Тя се насърчава от местните русофоби, за да се отрови атмосферата на сътрудничество в региона. Това вероятно би било в интерес на отделни нерегионални играчи, които предпочитат да „ловят риба в мътни води", добавя Лавров. Той отбелязва също, че Сърбия е ключов партньор на Русия на Балканите и Москва високо цени стратегическото партньорство с Белград. „Ние сме заинтересовани от насърчаване на положителния дневен ред със Северна Македония и Албания“, добавя Лавров. „Смятаме, че на първо място е необходимо да се намали степента на конфронтация, породена от начина, по който американските колеги „се грижат за“ своите украински протежета“, казва още руският външен министър в интервю за босненски вестник.

Снимка: ТАСС

 

Русия разчина, че администрацията на президента на САЩ Джоузеф Байдън ще има достатъчно политическа воля и разум да не превръща Балканите в поредния фронт на антируска конфронтация. Това заявява руският външен министър Сергей Лавров в интервю за босненския вестник „Освободение“ по повод 25-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Руската федерация и Босна и Херцеговина.


Коментирайки тезата за Босна и Херцеговина като „жертва на руско-американската конфронтация“, Лавров посочи, че Русия не решава проблемите си за сметка на нечии интереси и не поставя партньорите пред абсолютно фалшивия избор „или с нас, или срещу нас." "Нашата принципна позиция е добре известна - регионалните проблеми се нуждаят от регионални решения, базирани на приобщаващ диалог и отчитане на позициите на всички заинтересовани страни. В същото време трябва да отбележа, че напоследък Вашингтон избягва да обсъжда с нас не само Босна и Херцеговина, но и балканската тема като такава. Надяваме се, че администрацията на Байдън ще има достатъчно политическа воля и разум да не превръща Балканите в още един фронт на антируска конфронтация, в противен случай това ще има катастрофални последици за Европа като цяло“, казва в интервюто Лавров.

 

В отговор на въпроса какъв е основният интерес на Русия на Балканите, Сергей Лавров посочва, че това са мир, сигурност и стабилност в региона. "Няма нужда да търсим някакъв скрит смисъл в руската политика. Това е безперспективно. Ние си сътрудничим с всички на равнопоставена, взаимно уважителна, прозрачна основа, на принципите на международното право, преди всичко на Устава на ООН", подчертава първият руски дипломат.

 

По думите му, митът за „вредното влияние“ на Москва е откровена измислица. „Тя се насърчава от местните русофоби, за да се отрови атмосферата на сътрудничество в региона. Това вероятно би било в интерес на отделни нерегионални играчи, които предпочитат да „ловят риба в мътни води", добавя Лавров.


Поставянето на балканските държави пред изкуствения избор „или Европейският съюз, или Русия“ е контрапродуктивно и несправедливо. Това провокира образуването на нови разделителни линии в региона, пречи на сътрудничеството“, казва Лавров.


Руският външен министър обръща внимание на факта, че често волята на гражданите на балканските държави умишлено се игнорира. "Вижте, до какво доведе това в Черна гора, която буквално беше "завлачена" в НАТО, противно на мнението на мнозинството", казва той.

 

Лавров отбелязва също, че Сърбия е ключов партньор на Русия на Балканите и Москва високо цени стратегическото партньорство с Белград и полага усилия за цялостно подобряване на двустранните връзки. Отношенията на Русия с Хърватия - членка не само на Европейския съюз, но и на НАТО, добави ръководителят на руската дипломация, са ярък пример за това, че взаимноизгодните връзки могат да се развиват успешно, ако има взаимно желание. „Ние сме заинтересовани от насърчаване на положителен дневен ред със Северна Македония и Албания“, добавя той.


Говорейки за отношенията между САЩ и Руската федерация, Сергей Лавров подчертава, че пълноценният диалог между тях ще послужи за осигуряване на глобална стабилност. „Както президентът на Руската федерация Владимир Путин вече заяви, Русия и Съединените щати, най-големите ядрени сили, носят специална отговорност за стратегическата сигурност на планетата. Пълноценният диалог между Москва и Вашингтон обективно би послужил за гарантиране на глобалното стабилност и уреждане на регионалните конфликти“, казва той.

 

В същото време Лавров отбелязва, че в руско-американските отношения се е развила нездравословна ситуация. „Натрупаха се много „дразнители“. Американците следват открито неприятелска линия: налагат санкции, отправят необосновани обвинения срещу нас, предприемат други враждебни стъпки. Всичко това създава токсична атмосфера, пречи на установяването на спокойно, професионално общуване“, допълва руският външен министър.


Лавров заявява също, че привличането на Украйна в НАТО създава рискове от мащабен конфликт в Европа. „Ходът на привличане на Киев в НАТО с перспективато от появата на ракетни комплекси близо до нашите граници създава неприемливи заплахи за сигурността на Русия, провокира сериозни военни рискове за всички участващи страни, до мащабен конфликт в Европа“, казва той.

 

„Смятаме, че на първо място е необходимо да се намали степента на конфронтация, породена от начина, по който американските колеги „се грижат за“ своите украински протежета“, подчертава руският външен министър.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Разум нашите политици трябва да имат

  24 Дек 2021 9:22ч.

  И дано го имат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поне в тези светли дни на очакване на Рождество Христово

  24 Дек 2021 9:39ч.

  моля, намалете присъствието на тези военолюбци, за които хората са просто пешки без значение в шахматната им игра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Разум нашите политици трябва да имат на

  24 Дек 2021 9:41ч.

  Нашите са деветата дупка на кавала. Затова Лавров се обръща директно към САЩ, а не към тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дафинов

  24 Дек 2021 9:42ч.

  НАТО да стои по-далече, та да можем ние постепенно да си анексираме бившите съветски республики!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • време е българските национални предатели да се посочат на народа

  24 Дек 2021 9:43ч.

  Български национални предатели отровители на атмосферата искат да превърнат България във фронтова територия срещу Русия. Да направят българския народ англоезичен с манталитет на англосакси, да отровят отношенията между българи и руси,да настанят чужди войски на българска територия,да разположат чуждо оръжие на българска земя срещу Русия, да направят интрига и да посеят омраза и ненавист между тези два братски народа. За това българите трябва да знаят имената на българските национални предатели ,да ги посочат на деца и внуци ,да се помнят враговете на българския род и земя ,да се знае кои лицемерен и подъл враг доведе чуждата войска на българска земя скрито от народа, и кой трови отношенията между двата братски народа и кой скрито въвлича Българите във война с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дафинов на 24.12.2021 в 09:42

  24 Дек 2021 9:47ч.

  Дайте пример вие, проамериканците, как се освобождава от окупация цяла Европа. Като го направите, ще ви поздравим. Пък и нагли, на какво отгоре бе... не видяхте ли, че всичкото ви се оказа една грандиозна лъжа, а днес с ковида прокарахте навсякъде фашизъм...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • време е българските национални предатели да СИ посочат народа

  24 Дек 2021 9:49ч.

  Защото изглежда, че това не е БЪЛГАРСКИЯТ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да поканим официално внуците на Лавров да живеят на щедра държавна издръжка у нас, ще ни излезе по-евтино !

  24 Дек 2021 9:51ч.

  Шефът на руската дипломация Сергей Лавров звъни на военния министър Шойгу: Сергей Кугуж…ич, моля те, изтрий от картата на ядрените удари Лос Анджелис. Дъщеря ми учи там. Е, стига де! Изтрий Лондон, изтрий Ню Йорк, че то не останаха цели! Виж и нанеси цели някъде на Балканите… Там май нямаме роднини. Момент. Гърция – не, Сърбия – не… А ето тук, в България: нямаме деца, нямаме внуци, само някакъв паметник в Пловдив. Альоша някой си… Да не е дядо на Алексей Милер?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лисиците

  24 Дек 2021 10:03ч.

  Лисицата няма ли да става? Нали имало ПЛАН УМРЯЛА ЛИСИЦА, от брежневско време за СССР. Ито лисици като Атанас Атанасов с членство и в ЦРУ, и масонско-еврейския гамбит, го измислиха, срещу Русия и комунизмът. А те по биография са тези лисичи агенти и опашки.. ..................................................................................... СССР измислил 100% от ислямският фундаментализъм, 100% от ислямските терористи са обучавани в СССР и Русия, те измислят и разпространяват конспиративната теория ПРОТОКОЛИ НА ЕВРЕЙСКИЯТ ЗАГОВОР, пък евреи са командвали в СССР, пак Русия прави атентатите на 11 септември, СССР убива Кенеди.. Се разпространява от Дойче Веле и всички десни медии в България собственост на лисичите опашки.. ...................... Атанас Атанасов е бил агент на Шесто управление на Държавна сигурност по линия на тъй наречения "попски отдел". Бил е не просто агент, но и резидент - създал е цяла агентурна мрежа по време на Възродителния процес под контрола на водещия си офицер генерал генерал Георги Силянов. ...Няколко думи за неговото агентурно минало. Неговият водещ офицер почина в края на миналата година и се казва Георги Силянов, преди това беше Силямов, но в процеса на издигането си в кариерата на Държавна сигурност, в структурата на Държавна сигурност се преименува на Силянов, генерал. Пенсионира се и по-точно не се пенсионира, защото след 10 ноември генерал Георги Силянов остана единственият действащ генерал. Той се занимаваше с направлението за Възродителния процес и така наречения попски отдел, тоест за агентите на ДС в Българската Православна църква и не само Българската Православна църква, а и останалите, нали, институционализирани вероизповедания в България. Беше оставен самият Георги Силянов и неслучайно, защото той продаде вече на чужда ангентура, на чужда служба, даже на две западни служби, продаде цялата агентурна мрежа, която контролираше. Атанас Атанасов е активен участник в създаването на тази агентурна мрежа на Георги Силянов. Прекият му ръководител в структурата на ДС, няма да му споменавам имената, ще кажа само, че е Н.Н., защото все още имам съображения да не казвам кой е. Представяте ли си, той остава незасегнат, като агент в масива, нали, който беше за разкриването на досиетата в ДС, в РУМНО и във Военния отдел на ЦК на БКП. Той остана незасегнат. А защо, се питам? Защото се водеше, че е активиран. Знаете, че след 10 ноември, въз основа на контактите си и по-точно на неговата бивша съпруга, защото тя е водещата в тези контакти с тези западни служби, той стана дори началник на Националната служба за сигурност (НСС, б.р.), тогава и стана генерал. Истината е такава, че мога накратко да я кажа. Баща му - за да стане ясно, че се знае всичко и няма какво да крие, баща му е железничар, локомотивен машинист и работи като агент в Транспортната милиция. След като завършва ПЖИ, другарят Атанас Атанасов се запознава с една девойка, докато помага на баща си. С една девойка от Пловдив, която следва. Студентка в Правния факултет на Софийския университет. И решават - млади, хубави, влюбени - той отива в Пловдив и се представя, иска да се ожени за нея, родителите й не са съгласни, поставят му условие, че трябва да учи право! Тогава баща му се среща със своя водещ офицер и така другарят Атанас Атанасов подписва декларация и отива в Рабфака юрист! След като завършва, вече се оженва за въпросната девойка. Въпросната девойка работи в адвокатската кантора на адвокат Йордан Соколов. Той почина, знаете след 10 ноември беше и министър на вътрешните работи. Вследствие, нали, на тази връзка, а и на други връзки, за които, нали, ще се въздържа... Защото банковите сметки, по които идваха пари отвън за поддръжката тука на съответните демократични промени, идваха оттам. И сега в момента бившата му съпруга работи в едно (пак) западно, много атлантическо посолство. Вече от 16 години е в Киев и, доколкото знам, работи против интересите на нашите сънародници. А той (Атанас Атанасов, б.р.) продължава да действа. Той е бил младши прокурор в Разград, като и там е създал ангентурната мрежа по Възродителния процес. Дори Антон Тодоров изнесе такива данни за него, нали, доклади има за него. Той толкова става активен по Възродителния процес и в службата на ДС, че става резидент. Не агент - резидент на мрежа, самият той ръководи такава ангентурна мрежа! Мога още повече да кажа, но най-вече обръщам се към него да престане да се представя за такъв, какъвто не е... Бащата и чичото на Кирил, са големи агенти, а дядото на Асен Василев е много голям агент, полковник Вандов. Но преминали към ЦРУ за осъществяване на преходът към десни и русофобски политики. Радулов и Хиновски - също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Месията

  24 Дек 2021 10:50ч.

  Условията на Сатанинските Античовешки Щати са: Ние ще разполагаме войски около Русия и навсякъде по света ! А Русия няма право да си разполага войските на 300 км от границите, щото ни плашите ! Ние няма да спазваме договорите, но за вас те ще са задължителни !!! Това са условията, които са най - демократичното нещо, за новите демокрации, които хранят ненаситните стари !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензиновоза

  24 Дек 2021 11:00ч.

  То затуй и демокрацията им се оказа откровен фашизъм - тъй, че да го забележат и малоумните им фенове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  24 Дек 2021 11:11ч.

  САЩ винаги си играе с огъня за чуждата сметка. Провокации, безредие, Майдан, създаване на Алкайда, убийство на невинни хора, включително и деца, подкрепа на терористи - това е визитната картичка на САЩ с претекст, че ни закрилят от измислен от самите тях "враг". Тези които не го разбират сега ще разберат по-късно. Но дано да не стане прекалено късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ 24.12.2021 в 09:47

  24 Дек 2021 11:34ч.

  За щастие голтации освободиха/унищожиха само 1/2 Европа... Весели празници:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  24 Дек 2021 12:04ч.

  Умът на нашите политици като дроб е; числител -право пропорционален на тоягата във вашите ръце, знаменател-моркова от козяк на квадрат.С други думи нашите политици са изключително лакоми същества и инстинкта за самосъхранение изчезва при вида на банани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  24 Дек 2021 12:07ч.

  сащ да се бие с русия на своя континент защо в европа защо на балканите и черно море винаги гледат да са наи хитри я се биите в арктика на сев полюс да ви видим кои е по наи коалиционното правителство ще падне много скоро ако продължава да не мисли и да защитава нац сигурност друго не ме интересува

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киркегоренко

  24 Дек 2021 12:10ч.

  Божееее...лумпеньочът се оказаха експери и в геополитиката:)))))))))))))))))))))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Петров

  24 Дек 2021 12:28ч.

  Защото товарищ Лавров сега злобеете,че от 200 год.искахте да завладеете Балканите,но този път ви отрязаха окончателно мераците и Балканите ще си останат част от Европа,а не "освободена" от "миролюбивата" РАсия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  24 Дек 2021 12:42ч.

  "Затова Лавров се обръща директно към САЩ, а не към тях. " Прави впечатление, че в последно време, Русия НЕ СЕ ОБРЪЩА и не се стреми да преговаря с държавите от Европа. Преговаря директно с господаря им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  24 Дек 2021 12:45ч.

  Васил Петров, наистина ли си толкова тъп или просто преписваш листчета? Кое е пречело на Русия след като побеждава Османската империя да присъедини Балканите към Руската империя? Кое е пречело на СССР да изгради военни бази в България след Втората Световна война? Повръща ми се, когато чета написаното от простаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател на 24.12.2021 в 12:42

  24 Дек 2021 12:50ч.

  И към кого да се обърне Русия като освен Сърбия и няколко родни лумпени, никой не може да диша кремълските кръволоци!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топалов

  24 Дек 2021 12:52ч.

  Алооо, Наблюдател! За какво им бяха военни бази в Източна Европа, когато цялата им армия и полиция висяха на техните конци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин да си види собствените посрани гащи.

  24 Дек 2021 13:02ч.

  и тогава да дава акъл как да живеят и как да мислят народите по света. С икономика която е 1.67% от световната икономика първо да се опита да постигне нещо и да изгради нещо в собствената си рържава. САЩ произвеждат 25% от световния индустриялен продукт, Западна Европа прозвежда също 25% тръгнли руснаците голи и боси да решават световните проблеми. И сега се натиска да се сприятелява с Китай, понеже китайците не са мързеливи като тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво е пречло на Русия след победата през 1878ма година да присъедини България.

  24 Дек 2021 13:08ч.

  ПОБЕДА без победата на Шипка нямаше да има. А тя беше извоювана от българските опълченци. За това още Вазов е писал, но на комунягите не им идва на ум да го прочетат. Западна Европа с Берлинския договор попречиха България да стане руска губерния. Четете Симеон Радев. Още не е забранен, но може и да го забранят. Радев обяснява подробно какво зло е Русия за България и продължава да е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  24 Дек 2021 13:11ч.

  Топалов, и ти ли си от простаците? Наистина ли не знаеш как стояха нешата в България и как са сега? По времето на СССР България бе СУВЕРЕННА държава. На територията на България върховенство имаха БЪЛГАРСКИТЕ закони. Сега в България върховенство имат законите на ЕС. По времето на СССР България бе член на СИВ. Решения в СИВ се вземаха с гласуване и ВСЯКА държава имаше ЕДИН глас. Сега в ЕС решения се вземат с гласуване но всяка държава има различни брой гласове. Германия, Франция и Италия имат по 29 гласа, България има 10 и от 27 държави в ЕС 14 правят мнозинство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател не сте наблюдателен !

  24 Дек 2021 13:28ч.

  Договорите - цариградския, райхщадския, лондонския и берлинския ограничиха окупираните от Русия с нейно съгласие балкански земи. Преди берлинския договор всичко беше ясно и той бе само един театър. Ако англичаните знаеха какво ще се случи през 1985 година със Съединението, то те щяха да допуснат едно доста по-голяма България. Те просто вярваха, че ние сме една руска губерния. Русия по договора от Берлин можеше да остане тук само две години, затова тя използва времето да създаде лоялен на себе си офицерски и подофицерски корпус. Но огромното мнозинство се оказаха българи, а не предатели. Не беше ли Русия тази, която поиска от Турция да ни нападне и да си върне Източна Румелия, именно тя насъска съюзника си на Балканите Сърбия да ни удари в гръб. С руска помощ, през 1878 г. сърбите усвоиха наши етнически земи - Поморавието, Ниш, Враня, Лесковац, Пирот. По думите на Чърчил преди Първата СВ руската и френската дипломации защитаваха само сръбските и гръцките интереси за да не можем да си върнем Беломорието, Македония. Именно те ни хвърлиха в ръцете на германците. От 1902 до 1913 г. според Договора ни с Русия Фердинанд е този, който действа като руски агент и продава интерсите на България срещу заем от 2 млн. златни швейцарски франка, които така и не връща. В тази връзка вижте какво ви казва един от най-грамотните тесни социалисти за Русия Христо Кабакчиев: https://sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=935:im&catid=25:the-project&Itemid=54. А на въпроса ви, защо СССР не ни е окупирал ? Защото нашите комунисти са по-големи руснаци от руснаците. Защо иначе не ни искаха за 16 република? Те искаха от нас да сме буфер между Варшавския договор и НАТО, който да удържи на своя територия атаката им за няколко часа преди да застанат на Стара планина. Ако американците не бяха се включили във ВСВ днес в Москоу официалния език щеше за бъде германския , а България щеше да бъде на три морета с над 230 000 кв.км. територия. Но за вас е по-важно друго, както разбрахме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Петров

  24 Дек 2021 13:58ч.

  Към ингьозестия ЕнтЕлегентен "наблюдател": В твоята любима РАссия дори вече и интернет мрежата не могат да ползват спокойно рашите.Новото путинова самодържавие забранява всичко което е против тях и заглушава всяка опозиция. Для этого,возми чемодань,вокзаль до Белоруская гара и потом в Сибир.Там тебя устроит братушките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо

  24 Дек 2021 14:08ч.

  да вземаме "чемодан" и "вокзал", като ние сме си в страната и си я харесваме независима и българска, а който иска тук да стане американско, той да ходи в Америка ако ще и пеша...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клил Бинтън

  24 Дек 2021 14:37ч.

  Руското посолство в Скопие пусна филм с манипулации и лъжи за "Родината на славянската азбука", братята Кирил и Методи и мисията на Русия България е изтрита от картата на писмеността https://faktor.bg/bg/articles/ruskoto-posolstvo-v-skopie-pusna-provokativen-film-makedoniya-e-rodinata-na-slavyanskata-azbuka

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  24 Дек 2021 15:03ч.

  Наблюдател е в Англия, така, че "чемодан, вокзал, Сибир" си е съвсем резонно решение за него, защо да се мъчи при англосаксите:-) Там, в Сибир, много бързо ще разбере кой е простак и тъпак

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Топалов

  24 Дек 2021 15:34ч.

  Добре де, да го кажем по-кОлтурно! Да твърди, че по време на СССР сме били суверенна държава може само пубер, черпещ инфо от червения си татко:))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  24 Дек 2021 15:38ч.

  Що се 'абите? Януари месец янки дудълс сдава пост-съветските и Източна Европа. Това всичко е димна завеса. Ала-бала. Гответе се за Афганистан 2 и да не изпущите боба да загори! Наздраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любица

  24 Дек 2021 15:39ч.

  “Това не е ......... Той или е убит преди няколко години, или е подменен психически....."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХА-ХА

  24 Дек 2021 16:14ч.

  А сега пък сме суверенна!? А Топалов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХА-ХА

  24 Дек 2021 16:22ч.

  Всичките любители на сегашния суверенитет да грабват по една пушка и барабар с цялото си домочадие да ходят в Донбас да защитават България от Жужо. Щото ако Украйна падне следващите ще сме ние. Под цялото домочадие имам предвид от всички полове които са в общността им(семейство е нещо остаряло като понятие).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Досьо Досев

  24 Дек 2021 18:06ч.

  Моля, някой да обясни на форумните лумпени, че суверенните страни на Земята се броят на пръстите на дърводелец с дълъг стаж!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въчо

  24 Дек 2021 20:33ч.

  Не само Балканите, а и целият нормален свят се превръща във фронт срещу червената империя на злото!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за -_ Топалов на 24.12.2021 в 12:52

  24 Дек 2021 20:52ч.

  А за какво са им на американците бази у нас, след като правителството е тяхно? Айде иди си в Родината зад океана, там месните не знаят де е България и няма да има от кого да се срамуваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мрън - Мрън

  25 Дек 2021 10:03ч.

  Напротив, напротив. Гласове някога беше интелигентен либерален сайт, такива бяха и читателите му. А откак се русофилизира, придойдоха някакви недодялани типове, с манталитета на пенсионирани старшини от някогашната ни армия и картинката се видоизмени кардинално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до обективистите Топалов и Петров

  25 Дек 2021 12:47ч.

  Ами - щом е нямало руски войски в Източна Европа в периода 1945 - 1990 г. понеже ... "За какво им бяха военни бази в Източна Европа, когато цялата им армия и полиция висяха на техните конци" ....... ЗАЩО ДНЕС САЩ вкарва американски войска в Източна Европа и цяла Западна Европа?! !!! .. Или може би европейските държави НЕ ВИСЯТ НА "техните конци", а господа Петров и Топалов?! ........ Ние безплатно защитаваме България и Русия, и правото ни на СВОБОДА, ......... обаче по обективизма ви личи Топалов/Петров, че сте ПЛАТЕНИ защитинци на лъжата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  25 Дек 2021 12:52ч.

  Американците си търсят проксита да им свършат мръсната работа. Самите американци не желаят да воюват, защото знаят, че войните не са за защита на Родината им, а за обогатяване на една ненаситна политическа върхушка. Войската ум е наемана и съставена предимно от афро-амерканци, джендъри и лузъри. Войска без идеология, ако не се смята лъжата и службата на Мамона! НАТО ограбва собствените си народи с огромните военни бюджети!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  25 Дек 2021 13:01ч.

  техният ум им стига да предизвикват воини но далеч от тяхната територия други да се бият и да мрат заради техните безкраини интереси никаква поука от виетнам корея афганистан

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имало ли е или е нямало руски (всъщност съветски) войски в Източна Европа?

  25 Дек 2021 14:27ч.

  Ами прочетете, ако не си спомняте, грамотни сте, не пишете глупости. Имаше близо 300 хиляди в ГДР, имаше в Полша, Чехословакия, Унгария, у нас и в Румъния не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 14:27

  25 Дек 2021 18:47ч.

  Човеко защо ИМА американски войски и американски бази днес в България и Румъния?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  25 Дек 2021 19:19ч.

  Чужди военни образувания - бази, подразеления и дори малки групи - НЯМАТ работа на българска територия. Подобно важи в по - лека тежест и за финансови и индустриални единици. Това е в интерес на народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХА-ХА

  25 Дек 2021 19:58ч.

  Въчо като нищо може да се окаже командир на рота на фронта срещу червената империя на злото. И после да се върне с медал като победител. Или не? Медалът ще е тиквен и ще му го връчат в Карлуково. Бих заложил на второто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи