Кремъл отказа да коментира информацията за американско-руски разговори за Украйна

Кремъл отказа да коментира информацията за американско-руски разговори за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Кремъл отказа да коментира съобщение на в. "Уолстрийт джърнъл", че САЩ са провели неоповестени разговори с висши руски представители за избягване на по-нататъшно ескалиране на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Според информацията на вестника американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан е разговарял със сътрудници на руския президент Владимир Путин с надежда да се намали опасността от разрастване на войната в Украйна или превръщането й в ядрен конфликт.

"Няма какво да кажем за тази публикация", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Отново повтарям, че има някои истинни съобщения, но по-голямата част от съобщенията са чиста спекулация", каза той. По думите му, Русия остава "отворена" за разговори, но не може да преговаря с Украйна, след като Киев отказва да води преговори с Москва.

Според "Уолстрийт джърнъл" съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан е имал разговори с високопоставени руски представители с надеждата да се намали рискът войната в Украйна да прерасне в ядрен конфликт. Изданието цитира американски представители, според които Съливан е имал поверителни разговори в последните месеци със съветника в Кремъл Юрий Ушаков и секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

Белият дом отказа коментар във връзка с информацията, а говорителката на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън заяви, че: "Хората твърдят много неща".

Съливан пътува до Киев в петък и там изрази пред украинските власти непоклатимата подкрепа на Вашингтон за Украйна.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    07 Ное 2022 16:02ч.

    80 години позволявате американците да ви лъжат, хайде стига сте били толкова наивни и лековерни! Щото ако народът му писне от толкова лъжи, мизерия и хабна политика, настъпват революции. Верно, че ВОСР не можа да прерастне в световна, но задаващата се може и да сполучи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    07 Ное 2022 16:25ч.

    Естествено, че няма да коментират. Обикновените наблюдатели, които не разполагат с вътрешна информация, все още изпитват големи затруднения при опита да прозрат плановете на Русия и желаните резултати от тази война. От субективна руска гл.точка едно прекратяване сега ще е пълна катстрофа. У. на Черно море (с Одеса) е смъртна присъда за Р. Особено на фона перспектива втори канал до Босфора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е "февруарец" по собствените му думи. Белогвардеец по душа и убеждения

    07 Ное 2022 16:43ч.

    Така, че интересите на Запада са му по-важни от руските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи