Съветникът на Белия дом Джейк Съливан е разговарял с високопоставени руски представители

Съветникът на Белия дом Джейк Съливан е разговарял с високопоставени руски представители

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан е имал разговори с високопоставени руски представители с надеждата да се намали рискът войната в Украйна да прерасне в ядрен конфликт, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Уолстрийт джърнъл".

Изданието цитира американски и съюзнически представители, които казват, че Съливан е имал поверителни разговори в последните месеци със съветника от Кремъл Юрий Ушаков и секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

Белият дом отказа коментар във връзка с информацията, а говорителката на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън заяви, че: "Хората твърдят много неща".

Съливан пътува до Киев в петък и там изрази пред украинските власти непоклатимата подкрепа на Вашингтон за Украйна.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • nan

    07 Ное 2022 9:19ч.

    новини партенка. никакви преговори с англо-саксите и укро-нео-нацисткия режим, докато последните не бъдат унищожени. всичко останало е само отлагане на проблема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Ное 2022 9:21ч.

    От години говоря, че за мен и англосакси и руснаци са като прочетена книга ! За бога толкова беше ясно, че англосаксите се страхуват от ядрена война. Още Кукурузника го разбра през 1962г и им опря 'ядрен пистолет" в слепоочието. На Путин доста време му отне да стопли, че трябва да размаха ядрената тояга. А ако гръмне ядрен взрив в атмосферата англосаксите ще му дадат одма Украйна до Днепър..... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    07 Ное 2022 10:09ч.

    В 404 започна планово изключване на ел.снабдяването и свързаното с това водоснабдаване. Киев се готви за евакуация на останалите мирни жители. В България украинците се бунтуват че ги настаняват във фургони, вместо в хотели на държавна издръжка. Енергокатастрофа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинците в България се бунтуват...

    07 Ное 2022 11:08ч.

    че не ги слагали в луксозни хотели за българска сметка - че те да не са българи от община Карлово??? Те искат дантелени гащички и достъп до Европа (това още от 2014та!!!), а не малко увеличение на мизерната си пенсия... Я, българските политици да вземат пример от Зеления наркоман и да препоръчат на Всите Българи да емигрират през зимата в чужбина, щото в родината им няма енергия да се стоплят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Ное 2022 11:24ч.

    Всъщност американците сондират каква ще е руската позиция, ако Херсон падне и дали ще са склонни дна преговори!? https://m.lenta.ru/news/2022/11/07/kherson_peregovory/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    07 Ное 2022 12:03ч.

    Ако се запали Иран и Саудитска арабия, нещата ще станат критични, а вече пуши, просто не знам какъв дъжд трябва да завали за да угаси световните пожари, които тези систематично разпалиха! Обръщам внимание, че тази световна война прилича на анихилация на петрола и енергетиката, докато идиоти се лепят за картините!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Ное 2022 12:19ч.

    Нема да е лошо да се степат иранци, евреи, саудити, сърби, косовари и так далее. Ще бъде ШОО! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това си е театро за пред хамер. гласуващи

    07 Ное 2022 13:12ч.

    преди междинните им избори за народни представители, когато се очаква победа на Консервативната им партия (Тръмп) срещу Демократите (Бай Дън), което би могло да доведе до намаляване на подкрепата ($$$) за войната с Русия в Украйна. Потвърждават на Zеленски, че потокът от $$ и оръжия ще продължи независимо от резултата, а за пред света - ние сме изключително много загрижени за бедстването на хората, и искаме враждуващите страни в конфликта да седнат(НЕ) на масата за преговари... Всичко е театро, политическо театро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакво театро не е

    07 Ное 2022 15:01ч.

    Това е ДОГОВОРНЯК. Отдавна мнозина го твърдят. САЩ и Русия играят обща игра в която разменни монети са обикновените войници от двете страни /украинци и руси/ . В същото време далаверите си вървят на макс. Русия продава петрол и газ на Запада и директно и чрез посредници. Русия все така плаща транзитни такси на Киев, с които укранацистите купуват оръжия и муниции с които ... убиват руснаци ! САЩ са на далавера че рушат европейската икономика и немските производства заминават за Америка ! Тази война е гнусна далавера отвсякъде. Путин не я води за да я спечели, а за да я проточи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проточва я,

    07 Ное 2022 15:21ч.

    за да я загуби ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Ное 2022 15:25ч.

    И кво, вдигнали са му трубката на Съливан и "преговорите" увехнаха, връчиха му медал за храброст и хай, жить здорово за следващите 8-лет, минимум!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи