Костадин Костадинов е внесъл в президентството искане за спешен КСНС

Костадин Костадинов е внесъл в президентството искане за спешен КСНС

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че е внесъл в президентската администрация искане държавният глава да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност.

Според Костадинов трябва да бъдат обсъдени последиците от обявеното от премиера в оставка решение за изгонване на 70 руски дипломати и служители.

Искането е подкрепено от председателите на парламентарните групи на БСП и на партия "Има такъв народ", обяви още Костадин Костадинов.

По-рано в пленарната зала вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова поиска от Народното събрание да вземе решение, с което да задължи Министерството на външните работи (МВнР) да отмени нотата за експулсирането на 70 руски дипломати и служители от България.

"Мисля, че е най-логично да се направят следните неща: Първо, г-н Кирил Петков да излезе и да обяви, че няма да се кандидатира за министър-председател официално, а не да четем някакви вметки по сайтове. Второ, преди да го направи, незабавно да уволни зам.-министърът на външните работи, който е подписал тази нота. Трето, президентът незабавно да уволни председателя на Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС), който е приел устно някой да му нареди да изготви списъци", категорична бе Нинова.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Аз лично слушам от 4 месеца умни хора, които предупредиха, че глави ще падат

    01 Юли 2022 14:33ч.

    В ускорителен режим сме, нищо няма да ни се размине. Горчивата чаша на екс до дъно. Който оцелял, оцелял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    01 Юли 2022 14:34ч.

    След 3 месеца, когато Коцето стане министър-председател, съставът на руското посолство ще набъбне до 1700 служители. Колкото е бил по соц времената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В американското посолство в София

    01 Юли 2022 14:40ч.

    само българският слугинаж надхвърля 1000 души понастоящем. Защо не се сведе американското посолство в София по реципрочност до броя на българските дипломати във Вашингтон = 8 души???? Или така, с двойните еврогейски стандарти, е най-удобно!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И така трябва,

    01 Юли 2022 14:41ч.

    защото с руснаците, македонците сърбите, хърватите, словенците, дори чехите и поляците - сме един народ. Ако трябва, ще станат и 107 000 служителите. А на теб би трябвало да ти е известно, че ограничения за персонала в посолствата на държавите - членки на Съвета за сигурност на ООН - няма. На СтарТЪПА-Киро не му е известно, но той си е прост по дефиниция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уили

    01 Юли 2022 15:20ч.

    ще се радва ма многобройно руско посолство и нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путя

    01 Юли 2022 16:19ч.

    Щото Сив и Варшавски договор отдавна няма, а сме в НАТО и ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заговорът срещу България. Костадинов ще обсъжда със синергетика с интересите на САЩ в България и по света последиците от предвождания от самия синергетик заговор срещу България!

    01 Юли 2022 14:55ч.

    Чудо! Убитият да отиде на консултации в Президентството за обсъждане с убиеца на убийството му! Начело беше Мустафа. Главната й марионетка - синергетик, цереушник и триморец клетвопрестъпник. Подглавните й марионетки - Кирчо и Кокорчо. И още - мравоядът, гномът, Курни, външната ни на България и нейната заместничка...Тиквун и всички останали боклуци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Юли 2022 15:01ч.

    Ся. Първо, за мен русофоб=фашист. Исторически доказано. Та, наште фашисти, до тази сутрин дуднеха за шпиони и тинтири-минтири. Като усетиха дебелия и от ДБ им дадоха нишан, задърдориха, за неква реципрочност. Кво ги бърка числеността на посолството на Русия, балимааму и казва ли ти някой. Ми увеличете числеността на нашето посолство бе, тиквеници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Юли 2022 15:10ч.

    От доста време чета за Радев - такъв бил, онакъв бил. Потник, чорап, козяшко протеже и мекере, руско мекере, путинофил и т.н. И абсурдното - вменява му се отговорност и вина за Петков, Василев, БСП, глобалното затопляне и т.н. Аз го обвинявам за дереджето на ЦСКА. За двете ЦСКА. Обвинявам го и че гласувах за ПП. Не е редно аз да си нося отговорността. Той е виновен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още през 1992 г. в САЩ, в школата на ЦРУ "Максуел". Шлифован отново през 2003 в същата школа на ЦРУ - ниво мениджър...

    01 Юли 2022 15:44ч.

    Насила вкаран в БКП през 1982 г. :))))! Военен клетвопрестъпник, начело с военен клетвопрестъпник №1 - Добри Джуров, проспал конституционния преврат на "кръглата маса" от началото на 1990 г., която промени Конституцията на НРБ. Виж в Уикопедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От дясната страна на Байдън в Мадрит (нАТО)

    01 Юли 2022 15:49ч.

    За благодарност за синергията му с интересите на САЩ в България и по света (русофобското и анти-европейско триморие и вкарването на България в конфликт с Русия, в интерес на САЩ и на нейното оръдие нАТО). https://dnes.dir.bg/politika/radev-do-baydan-na-semeynata-snimka-predi-priema-na-ispanskiya-kral-felipe-vi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Юли 2022 16:01ч.

    Ние не гъкнахме, когато ни набутаха в НАТО, цялата държава! Защото по-лошото е, че бил синергетик. И кво? Ми то е ясно, че нищо няма да излезе от тази щурава идея за триморието - за кво да разлайва кучетата? Та, ние си дадохме държавата, даже без наем - той ни е виновен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе! Предателите са невинни!

    01 Юли 2022 16:21ч.

    Убийците на България са невинни! Военните клетвопрестъпници са невинни! Клетвопрестъпниците на Конституцията на Р. България са невинни! Кирил Петков е невинен, че закопа България ведно с Румен Радев и с Генчовска, която го обслужваше в Мадрит! Боклуците са невинни, че са боклуци! И ти си невинен, нали!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев

    01 Юли 2022 15:15ч.

    беше прав-с министри като П-тата България е друга. Да ни е честито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путинофилите не са българи

    01 Юли 2022 15:46ч.

    Колко са жалки тия колейкиновци и още повече Курнела, която днес изби рибата с идиотското си искане! Тия три путински марионетки в НС няма да видят повече парламент. А най - готиното е, че Радев няма да им обърне внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Юли 2022 15:50ч.

    СПЕШНО? Ако това ви е спешното, Бог да пази България! Не остана достоен политик, който да озапти Киро и компания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путя

    01 Юли 2022 16:18ч.

    Всичките руски мекерета се осветиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малък Тошко

    01 Юли 2022 23:48ч.

    Руски мекерета няма. Има жидоанглофили, фашисти и дегенерати, които искат война с Русия, която обаче ще задоволи очакванията им, и ще стане както сте си го представяли, ще висите буквално по фенери и липи с табелка "русофоб и предател на Майка България" на врата окачена с тиксо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи