Ангелов: Логично е разпускането на НОЩ, следващият премиер да състави свой консултативен орган

Ангелов: Логично е разпускането на НОЩ, следващият премиер да състави свой консултативен орган
Заповедта за закриването на Националния оперативен щаб е от 26 февруари. Това е абсолютно логично решение. Здравеопазването не може да е боксова круша за новопоявили се политици. Нека бъдем максимално нормални в тази сфера. Щабът е логично да бъде разформирован в края на мандата. Логично е следващият премиер, съгласно неговите разбирания, да създаде такъв консултативен орган. Брифингите на щаба продължават, отговорността се носи от министъра на здравеопазването заедно с държавния главен инспектор. Това каза на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

Снимка: БулФото, архив

 

"Справяме се и с третата вълна на COVID-10, което означава, че мерките, които бяха взети, бяха навременни и дадоха резултат. Здравната ни система издържа, въпреки чувствително по-големия натиск. За голямо съжаление загубихме и продължаваме да губим животи и това е голямата тежест, която ще носим като лекари", каза още Ангелов.

"Очакваме да минат няколко седмици, за да се усети чувствително намаляване на броя на хоспитализираните, допълни той. Обърнахме тенденциите на излекувани-потвърдени, т.е. с над 3000 души повече са излекуваните от положителните случаи в страната. По отношение на болничните легла на национално ниво се наблюдава намаляване на заетостта", добави той.

Коментари

  • НЕ ТРИЙТЕ !

    16 Апр 2021 10:50ч.

    Искаме новата власт да ни осветли какви са доходите на членовете на НОЩ от началото на 2020 до вчера ? Публични личности са ! По принцип са на заплати и трябва много лесно да се провери ! КОЛКО ПАРИ СА ПОЛУЧИЛИ за този период по фиш ? Какави спестявания са направили ( вноски по депозити , ценни книжа , акции и т.н.) ? Какви покупки са реализирали за последната година те, или техните семейства и близки ? Айде новата власт !!! Айде "борбата с корупцията" !!! Има ли такова желание спрямо демоните от НОЩ, или ще се правите на разсеяни ? СА ЛИ СТАНАЛИ тези типове за една година МУЛТИМИЛИОНЕРИ ??? Как е станало това от заплати ??? Не си мислете че това може да се крие от публиката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ташаклийски, хиндо

    16 Апр 2021 10:51ч.

    ...този консултативен съвет беще недоразумение, създадено по силата на Правилника за ... на министерския съвет - има закон за управление на кризи, там е написано какво се прави - създава се национален кризисен щаб начело с вицепремиер, с точно разписани участници, права и задължения. Нащият генлей д-р Борисов умиклено не създаде такъв, направи си своя начело с генерал Мута, нихната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганьо

    16 Апр 2021 10:52ч.

    Този лъже-доктор каза: "Щабът е логично да бъде разформирован в края на мандата. Логично е следващият премиер, съгласно неговите разбирания, да създаде такъв консултативен орган" - тук отново изрича мазна лъжа. В момента премиер е все още борис-off в оставка и с министри в оставка. Фактически, все още правителството на герп е на власт. Аз поне не съм чул да има друго правителство. Значи, целта не е тази, за която говори лъже-докторът, а друга...не коментирам въпроса доколко т.нар. НОЩ си свърши работата при тоталната загуба на доверие от българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен

    16 Апр 2021 11:08ч.

    Борисов разпусна НОЩ. Това е акт на отмъщение към народа, който не гласува масово за него. Фискалният резерв, като се махнат от него сумите по специални неприкосновени фондове (Сребърен, АЕЦ Козлодуй и т.н.) е на нула, а по редица данни – и под нулата. А бяха взети заеми за милиарди. А и тези фондове не се знае колко са пълни и колко не са. Правителството се отказа да внесе плана за възстановяване в ЕС, с което може да загубим милиарди, ако изпуснем сроковете. И т.н., и т.н. Гледаме филма „След мен – и потоп“ със сценарист, режисьор и в главната роля Борисов. Григор Лилов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    16 Апр 2021 11:39ч.

    Съвсем естествено премиерът разпусна всичко, което е било създадено от него, за което да не реват онези, които не го искаха за премиер. Колкото до това, че все още действащият здравен министър е стария министър, това е така и той ще си ръководи министерството, с щаб или без. А комунистите по-горе наистина са тотално озверели и в главите им са само пари, пари, другари, ще ви погуби страстта към парите, те не са всичко в този живот. Един получава по-голяма заплата, а друг по-малка, но в живота се изисква едно нещо - да си добър човек, независимо по-богат или по-беден. Спрете да се взирате в чуждата чиния, другари, като прегладнели чакали. Не знам какви пари са получавали най-добрите ни специалисти, затова, че ден и нощ са следили данни, издавали са разпореждания за управление, носили са отговорност, надявам се, че са им платили достатъчно за труда им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    16 Апр 2021 11:51ч.

    Борисов ги разиграва като кукли на конци Снощи им казва махайте се Сутринта събирайте се и давайте брифинг . Общуването със Борисов е токсично Той използва хората като носни кърпички и после ги изхвърля .Професор Венцислав Мутафчийски който лекува и хемороидите на премиера във вма не заслужава това Но пък това да е за урок на всички близки до Борисов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    16 Апр 2021 12:42ч.

    Този човечец за краткото време през което беше министър прихвана наглостта на Тиквата. Второ място по смъртност...ботоксов, второ място...и си нагъл при това положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р

    16 Апр 2021 12:57ч.

    Както с някакви свои мотиви премиерът е създал някаква извънредна формация, както е НОЩ, така с други мотиви пак той най-законно го е закрил. Както членовете на НОЩ по своя воля са се съгласили да станат негови членове, така пак по своя воля могат да се оттеглят и никой няма основания или права да ги упреква. Припомням, че НОЩ и отделните му членове НЕ ВЗИМАТ решения, а СЪВЕТВАТ, решенията ги взимат политически органи, задължени да го правят, в случая здравното министерство и премиерът. Останалото е празна заядлива шумотевица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    16 Апр 2021 13:36ч.

    Според нормативните документи отговорността се носи от здравния министър и Министерския съвет, а всички останали органи са спомагателни. Най-големите саботьори на противоепидемичните мерки и подиграватели към труда на медиците сега най-високо пищят. Безсрамници и демагози, които поставиха завземането на властта над живота и здравето на цялата нация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганьо

    16 Апр 2021 13:44ч.

    д-р на 16.04.2021 в 12:57 Написал си: "Останалото е празна заядлива шумотевица" - да, точно демонстративно заяждане от страна винету, нали не мислиш, че това е решение на лъже-доктора в оставка...ето, за това ще последвате пътя на НДСВ, щото се правите на много хитри, подценявате хората и се отнасяте с тях като с уберменши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    16 Апр 2021 13:50ч.

    д-р на 16.04.2021 в 12:57 само дето БЛС излезе с декларация срещу закриването, ама те не са доктори за разлика от тебе ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р

    16 Апр 2021 14:23ч.

    БЛС са в правото си да са срещу закриването, от което следва новите управници да си назначат или организират свой НОЩ, нека да е с кадри на БЛС. Не съм забелязал обаче БЛС да е упрекнал с нещо подстрекателите да се палят маски по площадите... Т. нар. Винету не се заяжда, а поставя враговете си в парламента в доста неудобни положения, в случая с борбата с епидемията. Ако искат НОЩ, да си го организират за ден-два и готово, да си го наименуват БЛС-ОЩ или друг ОЩ. Но така ще признаят този ход на предишното правителство - създаване на НОЩ - за правилен. Не знам за кой лъже-доктор в оставка пише Ганьо, да уточни, ще проверим. За сравнението с НДСВ не е точен, забравил е или не информиран, че то се наричаше "Симеон Втори", самият Симеон Втори след като сдаде премиерския пост се оттегли от политиката с думите "Човек след 70 г. вече трябва да си гледа внуците, а не да прави политика", с което всъщност обяви края на НДСВ. Борисов не се е оттеглил, не е над 70-годишен и се дръпна, за да ръководи отблизо партията си. Принципни разлики, Ганчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Колемън

    16 Апр 2021 15:05ч.

    Пандемия от коронавирус няма. Епидемии в отделните страни няма. От там нататък всякакви дискусии кой как реагирал на "пандемията" и ка се отнесъл към "пандемията" , и кой какви мерки подкрепил , а кой не подкрепил ... са абсурдни. Куха схоластика. Паленето на маски е един много добър жест, жалко че малко хора се престрашават да го правят. Живеем в епоха на диктатура и страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • празна заядлива шумотевица

    16 Апр 2021 15:26ч.

    НОЩ е абсолютно същият "апендикс на ЦК на КПСС" ,какъвто сатанистите създадоха във ВСИЧКИ страни. Навсякъде бяха създадени "медицински съвети от учени" които уж да съветват Властта, и тя да се позовава на тях когато налага МЕРКИТЕ НА ДИКТАТУРАТА. Не особено умен подход , като за дебили. Но работи ! Изводът е ясно тъжен... Такива НОЩ-ници се създадоха в Германия , Франция , Холандия , Испания ...навсякъде ! Каквато и мерзост и тирания да въвеждат властите под заповед от Глобалистко-Сатанисткия щаб , тя се облича в дрехата на "препоръки от щабовете на учените и специалистите" ... И за да няма съмнения какви одиозни типове се поставят в "щабовете", че те не са случайни екземпляри, НЕбългарски пример ! Съвсем до скоро говорител на френския "ЩАБ" беше един екземпляр, професор на името Жером Саломон. Кой е този тип - правнукът на култовия еврейски идол от края на 19-ти век Алфред Драйфус, "героят" на аферата "Драйфус"... Няма случайни хора в тези щабове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Warrezz

    16 Апр 2021 16:07ч.

    Костадин Ангелов вече не е никой и няма право да коментира! СЪД и затвор за този глупак и всички от НОЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите имена /задължително/

    16 Апр 2021 16:14ч.

    Просто перфектно. Ревизия на действията на НОЩ и създаване на нов щаб, ако е необходим, но този път от специалисти - има такива слава Богу. Доцент Мангъров - главен санитарен инспектор. И току виж след месец или два нещата потръгнали, както за болниците, така и за пациентите, и за бизнеса. Нищо по-хубаво от това, проблемите да се решават от професионалисти с опит, Толкова сме отвикнали от нормалността, че чак се плашим, че може да ни се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи