Киев отхвърли предложението на Кисинджър за договаряне на мир

Киев отхвърли предложението на Кисинджър за договаряне на мир

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Киев отхвърли предложената от бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър формула за уреждане на конфликта в Украйна, предаде Ройтерс. "Г-н Кисинджър все още не е разбрал нищо. Нито за естеството на войната, нито за последствията от нея за международните отношения", написа в социалната мрежа Телеграм украинският президентски съветник Михайло Подоляк. Междувременно  президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна се подготвя за всякакви отбранителни сценарии.

"Г-н Кисинджър все още не е разбрал нищо. Нито за естеството на войната, нито за последствията от нея за международните отношения", написа в социалната мрежа Телеграм украинският президентски съветник Михайло Подоляк. "Всъщност рецептата, която бившият държавен секретар предлага, но която се страхува да каже гласно, е проста: умиротворяване на агресора чрез жертване на части от Украйна и получаване на гаранции за ненападение срещу други източноевропейски държави."

Михайло Подоляк добави, че "всички привърженици на простите решения трябва да запомнят следното очевидно нещо: всяка сделка с дявола - лош мир за сметка на украински земи - ще бъде победа за Путин и рецепта за успех на автократите по света".

В своя статия за сп. "Спектейтър" Кисинджър припомни предложената от него през май формула за спиране на огъня в Украйна, която предвижда руската армия да се върне на позициите си отпреди инвазията на 24 февруари, а Крим да бъде предмет на "преговори".

В интервю от вчера директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви, че макар и повечето конфликти да приключват с преговори, оценката на ЦРУ е, че Русия все още не е достатъчно сериозна в намерението си за започване на истински преговори за прекратяване на войната.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, че защитата на границите на Украйна е "постоянен приоритет" и че страната му е готова за всички възможни сценарии с Русия и съюзничката ѝ Беларус, предаде Ройтеrс.

"Защитата на нашата граница както с Русия, така и с Беларус, е наш постоянен приоритет", заяви Зеленски в нощното си видеообръщение. "Ние се подготвяме за всички възможни отбранителни сценарии", добави той.

Коментарът му идва в навечерието на посещение в Беларус на руския президент Владимир Путин на фона на дискусии за възможна нова офанзива от страна на Москва и предположения, че тя би могла да дойде откъм Беларус, отбелязва агенцията.

В обръщението си Зеленски отправи нов призив към западните страни да осигурят на Украйна ефективни въздушна отбрана. Той също така каза, че силите му държат под контрол град Бахмут в Източна Украйна, където се водеха едни от най-ожесточените боеве.

Той каза още, че е възстановено електричеството на още три милиона украинци след последните руски атаки срещу инфраструктурата, с което общият брой на гражданите с възстановено електроснабдяване е достигнал девет милиона през последните два дни.

"Електроснабдяването беше възстановено за още три милиона украинци. Плюс шест милиона вчера. Това означава, че след терористичните атаки в петък вече имаме резултат за над девет милиона души", посочи украинският президент.

Русия изстреля множество ракети срещу енергийната мрежа на Украйна в петък, като уби най-малко трима души и повреди девет енергийни съоръжения.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • послание

    19 Дек 2022 8:27ч.

    посланието на господин зелен агресор е, че не иска мир; в прав текст; това е самата истина; и този агресор не говори от името на украйна;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    19 Дек 2022 9:48ч.

    Тоя ИЗКУКАЛ дядка Кисинджър да не си мисли, че говори с български пудели ??? Искал да предложи референдум за 4 –те области и Крим, срещу приемане на УСрайна е ОТАН – ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Дек 2022 8:45ч.

    " лош мир за сметка на украински земи" - кви украински земи бе, хохльо? Откъде ги имате тез земи, в неква война ли победихте, кого? Дадоха ви ги чичко Ленин, чичко Сталин и хохльо Никита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Дек 2022 8:50ч.

    Фпрочем, часовникът тиктака - след 12 дена декември свършва. Ко става с Крим, нали щяхте да правите парад там, до края на месеца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    19 Дек 2022 9:25ч.

    То по-интересно какво стана с анексираните 4 области, нали щяхте да ги освобождавате, а копате 3 реда окопи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Дек 2022 10:55ч.

    Що да е по-интересно? Кви 4 области? Говорим за цялата територия. За Лвовщината Жужо ще помисли на кого да ги хариже, щото не му трябват. Може на Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В допълнениу, за Бахмут !!!

    19 Дек 2022 16:10ч.

    Всички западни медии, /вкл. фр. LCI, където Зе дава интервюта и се прави "на мъж"/, твърдят от вчера, че руснаците са влезли в Бахмут... Кой лъже отново?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коалицията

    19 Дек 2022 10:16ч.

    Министерството на отбраната на Украйна заявява, че украинците са готови да разделят "победата" с 52 държави-участници във войната, в това число и с България като участник във войната. Това е пряко признание за участие във войната на 52 държави - за сведение на народните представители, участници в коалицията на войната, която на практика ни включи във войната, т.е. Руската федерация воюва с 52 държави и Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    19 Дек 2022 10:18ч.

    През нощта Украйна е атакувана от 35 дрона, 30 от тяха са свалени според въздушните сили. Обаче Украйна потънала в тъмнина https://strana.news/news/418988-nasa-obnovilo-sputnikovuju-kartu-ukrainy-bez-ohnej-posle-ataki-rf.html Навярно са угасили напук на Кисинджър?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    19 Дек 2022 10:47ч.

    Време е да се намеси ДЕА и да му спре белото на тоя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    19 Дек 2022 12:19ч.

    ДЕА го снабдява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичинджър

    19 Дек 2022 11:00ч.

    Зеленият обърна ли внимание, че след ел. системата идва ред на пътна и водопроводна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    19 Дек 2022 11:06ч.

    Кога Сащ ще поиска отчет на Зеленски за изразходване на боеприпасите по военни цели, щото в отчета трябва да фигурира 0.0, всичко е по граждански обекти. Всяка война си има някакви военни правила, само в тая няма от страна на украинците! Хора без човешко достойнство! А Зеленска потрошила 40 000 евро по магазините в Париж, и тръгнала да проси още и още за благотворителния си фонд, който доставя единствено макарони. Хай, да живеят балъците, спонсориращи украинския нацизэм, и ние в кюпа на солидарните глупаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    19 Дек 2022 12:18ч.

    САЩ не правят разлика между военни и граждански цели. Да припомним бомбардировките на граждански обекти в Хамбург, Дрезден и др. градове, бомбардирането на Токио на 10 март 1945г. (90-100 х. убити и 1 млн. без дом) и Хирошима и Нагазаки, бомбените килими във Виетнам. И т.н...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Мадам" си напразарува "яко" и в Лондон,

    19 Дек 2022 16:16ч.

    /може би, с помощта на Камила, докато се хвърляше да я целува?/, а и твърди в интервюта, че Бриджит Макрон я е поканила с децата да живее в Елисейския дворец ...??! Дали, ама на дали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    19 Дек 2022 12:10ч.

    Мачкай Вова до последният усраински нацист!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    19 Дек 2022 12:21ч.

    Какво стана с тази Украйна. Преди гледах украински предавания, обсъждат някакъв случай, едните говорят на украински, другите на руски и нямаше проблем да се разбират, сега дружно коват ковчези, и то, за да могат богатите да стават още по-богати, а и някои да си намерят органи за трансплантация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban- Правна гледна точка

    19 Дек 2022 12:28ч.

    1.Русия е правоприемник на СССР.Като такъв пое и всички дългове на СССР.2.Украйна придоби самостоятелност с денонсиране на договора за присъединяване към СССР.3.Украйна придобива територии след1945г.Територии с поне 50% етнически руснаци.От 1-3 следва,че ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА НА УКРАЙНА е тази от 1921г/20г.Но правото го пише силния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Кисинджър

    19 Дек 2022 12:40ч.

    Анонсира плана си в Давос.Всичко което се случи след това говори че Русия се придържа към тоя план.Същноста; Никой не трябва да спечели твърде много и никой не трябва да загуби твърде много.От там и договорняшкото ''Мъй ещьо не начали'' т.е Путин иска Донбас и сухопътен коридор към Крим.И е готов на предишните отношения.К. даде и срок който изтече.Разбирам има нов анонс в статия.Любопитно по какво се отличава от Давос.К.в известен смисъл клони към републиканците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    19 Дек 2022 13:40ч.

    Добре, че Ze ги приказва тия простотии. Щото Жужо е готов на всякаква договорка, един вид 50:50. Ако мислеше по друг начин, не би допуснал нацисткия въоръжен преврат през 2014 г. Яков Кедми, без да Му споменава името, го направи на 5 копейки за всичките простотии от 2004 г. насам. Не очаквам РФ да ликвидира киевската хунта. По-скоро това може да направи Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    19 Дек 2022 13:41ч.

    Има едно старо руско верую, което гласи "Ако те обидят незаслужено, отиди и си го заслужи" ...и Русия ще го следва до край !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    19 Дек 2022 14:03ч.

    За да изпъкне Зеленски сред обкръжението си, не случайно този от снимката Михайло Подоляк е избран от тези с по-малко акъл и не му е за пръв път да ръси тъпотии (както и Кулеба). Рязко в последните дни ревнаха всички от горните етажи на властта в Украйна по западните медии да се оплакват, как Путин не искал да преговаря, а за сметка на това американците публикуваха предложението от името на Кисинджър, дето изобщо не му е в стила, т.к. не отчита интересите на Русия - за разлика от предходното му предложение, след което украинците му публикуваха личните данни в сайта миротворец. Почва да ги сърби, че украинците масово стоят на тъмно и студено и без работа и пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре

    19 Дек 2022 14:08ч.

    започва Зеленеца - няма да отстъпим и още ала баба, но на финала - дайте ни оръжие и милиарди долари, за да победим. Питам на чий гръб е това величие на украинския вожд? Да му мисли Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както е казал народа

    19 Дек 2022 15:19ч.

    Като не щеш мира, получаваш секира..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пърформансът трябва да върви

    19 Дек 2022 16:00ч.

    Сами си предлагат някакви планове, сами си ги отхвърлят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подляк, както го наричат

    19 Дек 2022 16:13ч.

    някои опозиционни украински блогъри, си има роля да плаши и да говори дръзко. В сериала "Сміливість і краса" от време навреме главният протагонист Зе пуска нещо за рапаните в Крим, дето ей сега ще ги хване и т.н. Арестович, по сполучливия израз на един руски политолог, е магът Мерилин. Разхожда се из гробищата на Киев задено с Гордон, за да спре да им бъде зловещо на хората, дето току–що са погребали някого. Та така. Нямащи отношение към действителността приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи