Христо Иванов: Кирил Петков и Асен Василев са наши съмишленици, не трябва да има разцепление

Христо Иванов: Кирил Петков и Асен Василев са наши съмишленици, не трябва да има разцепление
"Кирил Петков и Асен Василев са наши съмишленици. Това, което са започнали, генерира доверие и трябва да продължи. Това, че генерира и атаки, валидира факта, че то трябва да продължи. Естествено е за нас да ги подкрепим в техните намерения, но те казаха, че след като се разпусне парламента, тогава ще анонсират своите решения“, коментира съпредседателят на “Демократична България“ Христо Иванов. Той не отговори на въпрос дали Кирил Петков и Асен Василев може да влязат в листите на ДБ.

 

“Да не влизаме в такива спекулации в момента. (...) За нас е много важно да не позволим това събиране на българската демократична общност на едно място да бъде разколебано. Ще направим всички разумни действия да не позволим рацзцепление, напротив - да се съберем, да надградим, да използваме потенциала и доверието, което всеки един носи. Това е въпрос на политическа технология и намиране на формула. Ние сме изключително позитивно настроени, че това трябва да се свърши. Но нека те да си вземат решенията и да ги анонсират и оттам нататък ще работим“, посочи Иванов пред БНР.

 

Естествено е да имаме кандидат за президент, добави той.

 

Христо Иванов каза, че ДБ няма да отиде на планираната среща с БСП за третия мандат за съставяне на правителство.

 

“Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова“.

 

Иванов припомни, че е имало възможност чрез предварителни разговори преди държавният глава да връчи третият мандат да се предложи на президента готова формула, но именно на този етап е пропаднал третият мандат.

 

“Той просто се превърна в предизборен сценичен реквизит“.

 

Относно промените в Закона за съдебната власт и амбициите за закриване на специализираното правосъдие Христо Иванов каза, че в правната парламентарна комисия от “Има такъв народ“ (ИТН) тупат топката.

 

“Има много широк общ консенсус, че тази бухалка трябва да бъде премахната, така че никой да не може да я използва занапред“.

 

Главният прокурор трябва да свикне да идва в парламента, това трябва да се превърне в рутинна процедура, а не да бъде сюблимен момент, в който всички се стичат в правна комисия, подчерта още Христо Иванов.

 

Не е въпросът в това някой да прави дуел с Гешев, допълни той.

 

Той коментира, че трябва да се избере между представителна демокрация и представление.

 

“В тези парламенти на българската политическа класа ѝ се налага да се научи, че живеем в ново време. Четири партии в рамките на 5% са наредени, през един процент. Това означава друга формула, базова, за политическата стабилност. Формула на договарянето. Формула на съвместяването на легитимни интереси“.

 

“Слави се опита да се държи като следващия голям, като следващия спасител. Цената е всички да се научим, че вече живеем в епохата на група равноправни субекти“, коментира Иванов в предаването “Преди всички“.

 

По думите му новата култура на споразумяването трябва да съществува при реално равноправие и прозрачност.

 

“В следващия парламент трябва да има правителство, което да свърши работа. Не бих казал на всяка цена. Има разумна цена. Всеки трябва да се откаже от претенцията да се опитва той да е големият“.

 

Източник: mediapool.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • Сартъров следен

  31 Авг 2021 10:40ч.

  Бе те са твои съмишленици, ама с поръчение да ти отвлекат половината електорат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  31 Авг 2021 10:41ч.

  Ето ви един съвет. Праите "ВЕТРИЛО". Кирил Петков си праи партия и след това ако искате правете "ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ". Петков може да вземе много повече периферия от ДБ.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  31 Авг 2021 11:09ч.

  Не може да си залепиш етикета демократичен, когато рушиш опорите на народа и държавността, силните и независими институции и когато ги подчиняваш на масите. Народът спира да бъде народ, когато стане тълпа, когато няма структури, то е все едно да разградиш един организъм до отделната клетка, тя сама по себе си губи себе си и живота си. Тъй като само в общото и в изградените йерархични процеси, които изграждат сложния организъм има всъщност индивидуално израстване, надграждане и реализиране на някаква обща народна воля. Само в сложния организъм клетките получават специфична роля, само сложният организъм може да направи един куп неща и да прояви характер. Така е и с народа, единствено организиран със своите партии, силни институции и всякакви йерархии, той придобива способност да бъде субект, разпознаваем и функциониращ. Превръщането на всеки народ в тълпа е неговата смърт. По този начин той може само да се тъпче от по-силните единици по законите на джунглата. Обаче това е представата на Бойкикиев за демокрацията, иначе имало бухалка. Ами има бухалка, всяко същество е надарено със средства за самозащита, зъби, нокти, рога и т.н. Кои хора искат народът да няма това - враговете му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ристо, ако беше загинал при Росенец,

  31 Авг 2021 11:11ч.

  Днес щеше да си национален герой, а не разтегач на локуми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяшкият слоган:

  31 Авг 2021 11:18ч.

  Измамници и мошеници от всички хранилки на САЩ - съединявайте се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  31 Авг 2021 11:20ч.

  Съмишленици, съмишленици, ама ищахът за власт и пари винаги се налага и предизвиква отначало подозрения, после конкурентност, накрая омраза и правене на мръсни номера. Двамата харвардци само засега изглеждат големи заради свърхнадутия рейтинг на служебното, но вече то натрупва черни точки, които с всеки есенен ден ще стават все повече. Поддръжниците сред избирателите на соросоидите-безродници, извратеняците, глобалистите, хейтърите в мрежите и жълтопаветниците са краен процент, макар и лесно делим на части при избори. Лидерите на тези партийни части не стават за нищо сериозно в управлението на държавата, значи провалът им е сигурен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахах

  31 Авг 2021 11:23ч.

  Докато четох коментара на кукуряка, през цялото време смятах, че говори за 12-те години на Тиквата, с характерното му рушене на всички институции и замяната на естествения йерархичен ред със стълбицата на калинките. Представяте си изумлението ми, когато разбрах, че тоя грях се приписва на Бойкикиев. Ама то щом Радев изведнъж стана диктатор, какво да ме учудва вече...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  31 Авг 2021 11:36ч.

  Г-н Петков ще изгуби цялата си харизматичност и подкрепа, ако се съюзи с вас. Нищо, че е от вашите редици. Често хората се объркват в началото от идеали на думи, обещаня и прочие. Ако е доблестен човек, не би го направил дори само заради Президента, който до последно стои зад него и делата му, а при положение, че вие станахте големи и понеже го декларирате непрекъснато, макар и неоснователно, как бъдещето е ваш с ваш Президен, предполагам, че това ще ви изяде главата. Разбира се, както казах, ако г-н Петков е доблестен мъж. Гледате проучванията и ставате все по-нагли. Поведението ви е вече на втора политическа сила, но... лъжите ви, не остават незабелязани. Едни и същи опорки всеки ден и не се свените да говорите, че сте искали да наложите партия на Президента. Започнахте да се връткате повече от Бойко - вечерта едно, сутринта друго. :) Надежда е, че вашите избиратели са по-интелигентни от вас самите и най-вероятно ще си го получите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  31 Авг 2021 11:39ч.

  Ха ха Юруш на новите месии ,народе ...Кирил 24 каратовата усмивка и Асенчо доказан измамник съден от съдружниците си и точно от тях наречен "измамник" . Това ако беше нормална страна този Асенчо изобщо нямаше и да бъде министър .А онзи Кирчо го влачи като ремарке и поставя условия 6ъдето той там и брат ми лъжльо Асенчо .Не мога да повярвам колко прост и наивен народ има да се лови на евтини образи показвани му по телевизорО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яжте, пийте курви, ЦРУ плаща (дядо Сорос)

  31 Авг 2021 11:41ч.

  Хамериканците ще налеят сериозни пари в “соросоидите” на Ристо и новия политически проект на Радев. “Мощното синьо” (според Райчев) ще торпилира шоупроекта на Слави и ще разчисти пътя на бъдещо обединение с “преродения” (без Бойко Борисов) ГЕРБ. Ще имаме в рамките на ЕНП “единно дясно” и прекрасно управление на България. А “Картаген (разбирай БСП) трябва да бъде разрушен”. Елементарно Ватцон, разбииш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има и хубаво

  31 Авг 2021 11:43ч.

  Хубавото на цялата работа е това, че нищо не става така, както е замислено. Поне в България е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова: Явно “Демократична България” не искат да започнем промяната на модела “ГЕРБ

  31 Авг 2021 11:45ч.

  А бе искат (и то не съвсем), но без вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яжте, пийте …..

  31 Авг 2021 11:46ч.

  Стефан Янев: Готов съм отново да бъде премиер, бих подкрепил проект на Кирил Петков и Асен Василев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  31 Авг 2021 11:50ч.

  Световни соросоиди обединявайте се :) Забравих къде съм чувал нещо подобно в миналото ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано

  31 Авг 2021 11:51ч.

  симпатизантите на БСП прогледнат най-после и спрат да се захласват по тези двамата. Даже и Конституцията не значи нищо за тях. Ризи дерат, всеки е враг, щом си позволи да напише някои факти за Петков. Четете, бе, мислете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демократична България

  31 Авг 2021 11:54ч.

  искат цялата власт. С БСП не може, с ГЕРБ може. Министри в кабинета им, жълтопаветниците върнаха Борисов на власт, а сега големи борци. Хайде, бе. Борисов каза, че при него са ходили така, както сега при Слави. Свикнали на задкулисни договорки, а не пред камерите да обсъждат правителства, политики, назначения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що ни го казваш?

  31 Авг 2021 12:07ч.

  Ясно е, че са ваши момчета. И президента е ваш човек. Нали му коленичихте лани лятос. Много хубава картинка бяхте. Покъртителна. Кой чул и видял, той и разбрал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • просто ще има още едно менте

  31 Авг 2021 12:07ч.

  Аз не споделям овчо-телешкия възторг на Райчев за “Мощното синьо дясно обединение”, което щяло да помете статуквото и псевдопартията менте на Слави Трифонов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички партии в България са ГМО

  31 Авг 2021 12:11ч.

  Всички партии в България са Генно модифицирано БКП. Някои са по-тунинговани от други, но коренът е един.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дори телефонните измамници са по-почтенни

  31 Авг 2021 12:14ч.

  Най-тъпото е, че “червените бабички” ще идат да гласуват за “новата партия” на любимеца си Радев, стъкмена от амбасадата на “Козяк”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваши момчета са, знаем го

  31 Авг 2021 12:14ч.

  И президентът е ваше момче. Още лани лятос го разбрахме. Нали му коленичихте и му се молихте като на божество. Чухме, видяхме и разбрахме. Още вехти новини парат намират ли ти се?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • непонятно

  31 Авг 2021 12:16ч.

  Потам се, колко шамара трябва да отнесе Корнелия, за да разбере колко грозно я работи Радев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  31 Авг 2021 12:19ч.

  Нещо важно според мен: "Естествено е да имаме кандидат за президент", добави Бойкикиев. Очевидно предполага СВОЙ на ДБ кандидат, общ с предполагаемата нова партия, на "Това, което са започнали" харвардските Съмишленици/конкуренти. Това обаче би значило, че няма да е Радев! За когото неизбежно ще копаят със зъби двамата нови Големи. Ето го конфликтът като препъникамък да се прави нещо общо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • споко, мечът е дървен

  31 Авг 2021 12:22ч.

  Партията е регистрирана отдавна (като “спяща клетка” на Ал Кайда) в Елин Пелин и се казва “Нова България”. Копринков само чака сигнала за да я активира с ново ръководство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Херо

  31 Авг 2021 12:34ч.

  Пергеле, Ристо говори глупости, защото още не е получил официалните инструкции от Мустафата, а Атанасов изобщо не е в час.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България

  31 Авг 2021 13:07ч.

  Когато някой е изхвърлен от гилдията . няма и едно спечелено дело дори за открадната кокошка защо простолюдието превиващо гръб от сутрин до вечер му слуша простотиите и гласува за безполезния търтей и лаладжия търсещ само софрата с име Христо Иванов ???????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помпео

  31 Авг 2021 13:33ч.

  Киро Канадеца сменя Бойкиев като главатар на "ДАЙ, България".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  31 Авг 2021 14:17ч.

  Гроздето вече не е кисело, а? Не " Мравояд", а пепелянка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами

  31 Авг 2021 14:44ч.

  Ами дали е Ненчев или Младенов е все едно. Все е ……Николай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ееей,

  31 Авг 2021 17:35ч.

  голям страх го тресе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старецът и реката

  31 Авг 2021 18:44ч.

  Аман от използвани предпазители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  31 Авг 2021 21:32ч.

  Ако Петков и Василев регистрират своя партия, ще имат подкрепа от негласувалите плюс голяма част от избирателите на ИТН, част от избирателите на БСП, ИБГНИ и ДБ. Тук го стяга чепика Христо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  31 Авг 2021 22:54ч.

  Козяшкият слоган: на 31.08.2021 в 11:18 Измамници и мошеници от всички хранилки на САЩ - съединявайте се! Много добре казано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов се показа като егоцентрик напоследък

  01 Sep 2021 11:51ч.

  и след крайните изяви в тази посока на вождовете на ИТН, стана до болка ясно че това е големият проблем на политиците в България, до степен да оставя държавата в калта заради техните болни амбиции. Дано гласуващите на следващите избори да разберат това. Същият сериозен проблем е имало при падането под турско робство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Секта «Свидетели на коронавируса»

  01 Sep 2021 12:51ч.

  Колко му личи на Бойкиев, че е бил вицепремиер и министър на Мутрата от СИК!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Силен политически анализ на Веселина Томова

  01 Sep 2021 12:52ч.

  https://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d1%85%d0%b5%d1%80%d0%be-%d0%bc%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%84%d0%b0-%d0%b3/#comment-840374

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор Дачков

  01 Sep 2021 12:56ч.

  От ден първи на служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков се държат като щурмова група за завземане на позиции, освободени от Пеевски и леко ударения ГЕРБ. Пеевски ги освободи по волята на американското посолство, което го отстрани след дългогодишно успешно сътрудничество с него. Същото американско посолство инсталира новите играчи на властови позиции. Първата им работа беше да овладеят НАП и да се насочат към ББР и Фонда на фондовете, назначавайки светкавично мрежа от свои хора. Блицкриг, осъществен за по-малко от 100 дни. Държат се като ОПГ с харизма. Асен Василев, който ми прилича на социопат, е мозък, Кирил Петков е палячо, който събира телевизионната лепта. Денков стои уж леко встрани, като независим експерт, но всъщност е експерт по усвояване на финансиране по иновации и други абстракции, а културиста Спецов с мускулите е потопен дълбоко под вода. Екстравагантна трупа, която прилича на нещо средно между секта от киборги, фокусирани единствено и само върху властта на парите и захаросана пудра за телевизионни домакини. Асен Василев краде софтуер от съдружник и го продава на Китай (историята е напълно истинска). На Петков жена му прави веган торти, а той произвежда веган пробиотик. Очевидна налудност блика от всичко това и поради тази причина привлича. Няма да спечели изборите. Ще отмъкне гласове от Христо Иванов и от заблудени фенки на Румен Радев. Ще влезе в парламента и ще отиде при властта. Независимо откъде идва тя. Най-вероятно от Бойко Борисов, който ще спечели следващите избори и ще покани всички на трапезата. Точно тези хора не ми приличат на глупаци, които ще останат извън нея. А и от американското посолство ще им посочат правилната позиция. В известен смисъл се радвам на присъствието им, въпреки, че очевидното им мошеничество дразни, защото ще разкажат играта на умните и красивите от градската десница. С нейните камъни по нейните глави. Мая Манолова и Хаджигенов ще потънат под бариерата от 4 %, а фанатичните фенове на Радев ще изпитат леко неудобство за скромния си принос към тази очевидна измама. Корнелия Нинова ще продължава да кани всички на срещи с грижа за хората и да ги чака в някоя полупразна зала в Народното събрание, а българският народ ще се успокои, защото ще получи повече от същото, което псува от 30 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руди

  01 Sep 2021 17:35ч.

  Г-н Дачков, благодарим, четохме я вече тая "политпросвета" във Фейсбук! Освен, че е "натамънена" е и фактологически невярна. Да припомните, ако обичате, кои престъпления са извършени от твърдяната от вас "ОПГ", че нещо не ги откривам никъде? Фонда, ББР, "блицкриг" - глупости! "Блицкриг" наистина имаше, но почти всички го проспаха, което го прави още по-значим, по-успешен и мащабен. Малцина си дават дори що-годе сметка за важността му. Състоя се в Службите за сигурност. Но вие(както обикновено) знаете всичко и за всички, безапелационен сте в оценките, лепите етикети на конвейр, раздавете присъди и само дето наказания не налагате(само защото нямате тази власт, допускам), а сетне със завидна лекота извършвате шеметен обратен завой и започвате да тикате напред и нагоре по стълбицата на почтеността довчерашните жертви на "справедливия" ви гняв. Не откривам никакъв друг идеологически мотив, който да кара "будната ви съвест, горещото ви сърце и журналистическия ви плам" да правят такива оценъчни пируети, освен финансовите реалности на дейността ви - "журналистите" също са хора, имат потреби, въжделения, мечти... Примери, доказващи горното ми твърдение няма да изреждам, че ща стане дълго и досадно. По-лесно е да ви помоля сам да посочите поне един политически или социален обект, мнението ви за когото да не се е изменило до степен на противоположност, през последните двадесет и кусур години, бихте ли? Всяко мнение, казват, имало право да еволюира - максима, целяща оправданието на всички фурнаджийски лопати. Може и да има право на промяна, но само в дълъг период от време, при наличие на нови факти и обстоятелства, когато обектът се е променил или когато субектът се е сдобил с нов обем и ново качество на познание. А така, от днес за утре - панаирджийска гимнастика на морала е това. Салта, кълбета, наклони, разкрачи и злощастен финал, разбира се, но на никой не му пука, защото изначално никой не е вярвал в тия гюбеци, вкл. изпълнителите им. А по темата, Ицето и генерал Наско са кристално ясни и безнадеждно отписани по ред причини. Бойкикев сега реве, щото процентите рязко ще му паднат, ако Петков, Василев и Денков се запишат за партийния турнир. Но сам си е виновен. Първо, много тясна е вече пътечката на пещерния антикомунизъм(изначална идиотия - комунизъм не е имало никога и никъде, да не говорим в НРБ) и по нея отколе се шлаят Доганчо, Ванчо, Симеончо, Бойко, сите патреоти и психоляводясното, барабар с биографиите си. Ицето едва се посмества край тях. Второ, той иска на всички да "обясни играта" - на Славчо за кабинета, на Президента за мандата, на Доган за плажа :), на Корнела, Мая и Таня(на Хаджигенов няма какво да му обяснява - те са сиамски близнаци), а му е много къса и много тънка... "нишката" за тая работа. Няма ботуши за да изгази това блато, няма и кой да му даде. Трето и най-важно за Ицковата "дясна партия" - тя не представлява никого! Няма в нея монополисти, капиталисти, индустралци, едър бизнес и консервативна традиция(то в България няма, та при тях ли!). Има грантаджии, гласовити безделници, фейсбук-демократи, пишман-учени, "ентелектуали", почитатели на "прекрасното" и въобще, истамбулски конвенционални практиканти, "градска десница"(къде е селската не е ясно) и пр. Петков и Василев хич не мязят на политически(а и всякакви)самоубийци и няма да се наортачат с него, дори да допуснем, че изведнъж се дръпнат от Президента(на лоялността им към него в момента се дължи в огромна степен растящата им популярност, именно той ги пусна тиуляри на терена). Не забравяйте също, че именно Президентът е и най-одобряваният политик и единствен с над 50%. Ще има ново служебно правителство - ако искат да продължат "растежа", длъжни са да стоят до Президента, инак, "сбогом Гергино"! Едно че ще доиграват мача без топка, ами рискуват смените им да вземат да ревизират работата им за последните 2-3 месеца - нужно ли им е това? И за капак, което е първостепенно по важност, Ицето и Наско ги няма в списъка на Козяк. Драмсъставът се освежава до почти пълна подмяна и в новия(новооповестен, иначе си е един и същ изначално) репертоар, място на сцената за Ицко и Наско няма. Там нещо в гримьорната, с реквизита, на гардероба, може би. А ако много шават, въобще ще ги извадят от сградата на театъра и ще гледат "политическия" спектакъл само по телевизията. С тях никой здравомислещ играч не може да бъде съюзник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи