Кацаров свиква областните антиковид щабове

Кацаров свиква областните антиковид щабове
Със своя заповед, издадена днес, 22 юли, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разпорежда на директорите на регионалните здравни инспекции да уведомят съответните областни управители за приетия с Решение № 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021 г. Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 и да поискат незабавно свикване на областните кризисни щабове.

 

Директорите на РЗИ трябва да представят на заседанието на областните кризисни щабове Националния план, като целта е да бъде създадена организация, отчитаща спецификите и потребностите на съответния регион, по отношение на:

 

- привеждането в изпълнение на националния план и предвидените в него съответни противоепидемични мерки, в случай на повишаване ръста на заболяемостта от COVID-19 в страната и в съответния регион;

 

- контрола по спазването на въведените противоепидемични мерки и спазването на предписаната задължителна карантина на контактни лица и изолация на болни и заразоносители;

 

- своевременната диагностика и лечение, включително осигуряване на необходимия брой легла за хоспитализация на пациенти с COVID-19, които се нуждаят от болнично лечение и интензивни грижи.

 

В срок до 29 юли директорите на регионалните здравни инспекции следва да уведомят министъра на здравеопазването за проведените заседания на областните щабове, както и да представят протокол с взетите решения, направените обсъждания и предложения.

 

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

 • Николай Вълчев

  22 Юли 2021 20:29ч.

  Към Къв Вид: Той не е Другар, тое е седесар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този човек не ми харесва никак

  22 Юли 2021 21:51ч.

  Не само заради Пирогов, и във Варна какви ги сътвори. В момента се сменят поголовно директори на болници, където може и не може. Не това е начина да промениш калпавата си система, дето сам си сътворил. Системата предполага писане на грешни протоколи и отчети, иначе лекар и медицинска сестра няма да останат в държавните болници, откъде със честност пари. и защо никой не говори, какво ни струват на нас частните болници, те са също на държавната хазна. Кацаров, искаме да видим отчет, колко ни струват частните болници на здравната каса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар /задължително/

  22 Юли 2021 22:20ч.

  Хайде стига с тези планове бе! Имаме си доцент Мангъров, професор Чорбанов, Д-р Антония Първанова. Направете някой от тях здравен министър, та да се свърши веднъж и за винаги с тази COVID психоза, Я вижте шведите как добре си живеят. Нищо не разбраха от пЛандемията и мерките. Не знам колко починаха от, а не с COVID, но това не може да продължава така! Хората ще изпаднат в ступор накрая. А може пък това да е целта, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не обиждайте на "седесар", Кацаров е от най-видните дупнишки комунистически родове

  22 Юли 2021 22:28ч.

  Баща му е бил партиен секретар в Дупнишката болница, а след 10-ти виден бизнесмен, заграбил общинска апаратура и помещение за частния си център "Асклепий". Питайте Панчо Панайотов, един автентичен седесар, който напуска СДС заради далаверите на Стойчо, омерзен, че именно той го е въвел в СДС. А частните болници не крадат, ако питате Стойчо, защото има пръв приятел и заместник на пациентското му НПО ЦЗПЗ е д-р Болтаджиев, бивш управител на Асоциацията на частните болници. Само да го видите и веднага ще искате да ви лекува такъв човек. Тези двамка приятели си мечтаят как да въведат частното здравно застраховане, ако не поне частното здарвно осигуряване, да разбият одържавената НЗОК на четри частни здравни каси и да потекат едни реки от кюлчета, чекмеджета и там, кой каквото си пожелае. Абе, не зная на такава пределна възраст и не са спрели да са толкова алчни, а уж хората казват "Ковчег джобове няма!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  22 Юли 2021 22:39ч.

  Мошеник. Плати ли си този изследванията в Пирогов? Изобщо кой го назначи това недоразумение?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нали спорвд Вас нямаше вирус, нехекимин ефенди?!

  23 Юли 2021 5:21ч.

  Вий прочее, нехекимин ефенди, от какво през декември 2020 лежахте в "Пирогов" - от вируса, дето го нямаше?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, да, и що в "Пирогов" точно отидохте да се лекувате,

  23 Юли 2021 5:23ч.

  от вируса, дето го няма, а не в някоя ЧАСТНА болница? А, нехекимин ефенди?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  23 Юли 2021 7:55ч.

  Вируси има. Вируси съществуват. Колко точно са в природата, науката не знае. Само патогенните за човека вируси /болестоттворни/ са към 200. Само патогените предаващи се по въздуха /ОРЗ/ са 21 . От тях само патогенните коронавируси са 7 /седем/. Първият патогенен коронавирус е открит през 1965. Последният, седмият SARS co v 2 бе съобщен преди година и половина... Обсъждането на въпроса "има ли вирус или няма" е като баснята за "имаше ли Гюро глава" ... За финал. НЯМА ПАНДЕМИЯ от SARS co v 2. В нито един момент от 2019 до сега , в нито една точка на света, не е имало епидемия, камо ли "пандемия" от ковид 19.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  23 Юли 2021 8:15ч.

  Този отърва уволнението и заедно с Лекарския съюз замазаха злоупотребите. Сега се прави на големия организатор. Ще има ли задължителна ваксинация с генетичните ваксини?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъпак!

  23 Юли 2021 8:39ч.

  Разбишка болниците, а сега свиква щабове. Как може такова да е здравен министър? Кой доктор ще го взима насериозно? Не мога да го гледам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Разбишка болниците"

  23 Юли 2021 9:16ч.

  Само големите ДЪРЖАВНИ в София, Варна..., да допълним и акцентираме. Дяволът при Нехекимин ефенди се крие именно в този детайл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи