Карадайъ: Христо Иванов е заложник на организирана, олигархично-медийна НПО политическа група

Карадайъ: Христо Иванов е заложник на организирана, олигархично-медийна НПО политическа група
Христо Иванов е заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група, предаде Агенция "Фокус".

 

"Чухме поредната анти-ДПС декларация. Г-н Иванов, вашата немощ не се опитвайте да криете пак с анти-ДПС риторика. Вие търгувате и рекетирате всяка власт. Вие сте част и сте продукт и заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев като олигарх и символ на задкилусието в българската политика, като човек, който притежавайки медийна-икономическа власт, заграбва политическа власт без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието  "завладяна държава" и "фасадна демокрация", които са ви любими етикети", каза още Мустафа Карадайъ.
 

"Само ще отбележа, че в очертанията на кръга "Капитал" влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев - българският Конфуций според бившия премиер, както и НПО-ата от българските поделения на международната Сорос-мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически, номенклатурни фамилии", каза още Карадайъ.
 

"Защо е така, оставяме филантропа Джордж Сорос да обясни. Наричаме на шега тази група, този кръг - "организирана престъпна група" в българската политика, защото в зората на българската демокрация приватизирахте дясната идея и дясното политическо пространство. Впоследствие и големи части от българската икономика. За медиите, правите евтин опит да се криете зад свободата на словото. Никога не сме нападали журналисти от контролираните от вас медии. Обратно в много изказвания сме правили разлика между журналистите и тази група. Достатъчно е да се посочат само изтеклите в публичното пространство инструкции към журналистите за кого и какво да пишат", допълни още Мустафа Карадайъ.
 

Според него десетилетия наред се извършва политически инженеринг в цялото политическо пространство, включително по външни указания. "Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти-ДПС риторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Като цяло това се явява възпрепятстване на демократичния процес в България. Вие рушите демокрацията в България", каза още Мустафа Карадайъ.
 

Той посочи, че без да се явяват на избори, имат министри в правителствата и изброи: Симеон Дянков, Томислав Дончев, Екатерина Захариева и други.
 

"Между вас и нас има морална пропаст. Ние, от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната комунистическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си. Други със здравето си, трети със свободата си", допълни още Карадайъ и заяви, че следователите и прокурорите се виждат в редиците на "Демократична България".
 

Той призова за диалог между парламентарните групи да се определят националните приоритети и да се възстанови държавността.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • КАРАДАЙЪ КЪМ ХРИСТО ИВАНОВ: ВИЕ ТЪРГУВАТЕ И РЕКЕТИРАТЕ ВСЯКА ВЛАСТ!

  28 Юли 2021 12:42ч.

  Народъг го е рекъл: "Хващаш единия, удряш другия" - все народни изедници. ttps://www.bgjargon.com (Хвани единия, удари другия Еднакви са, приличат си по недостатъците си.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "заложник на една организирана, олигархично-медийна НПО политическа група"

  28 Юли 2021 12:43ч.

  Истината понякога прозвучава от неочаквани места.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Voltair

  28 Юли 2021 12:50ч.

  Колкото и да ми е неприятен Мустафа Карадайъ трябва да се признае, че казал нещата с истинските ми имена! За соросоидите и седсарите истината боли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  28 Юли 2021 13:43ч.

  Да, Мустафата е съвсем прав за тия неща.А главното за ОПГ Капитал е пълната й синергия с Льотчика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво!!!

  28 Юли 2021 14:03ч.

  Точно, ясно и конкретно но кой да чуе и прецени, когато гласува за тези хибриди и соросоиди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  28 Юли 2021 15:26ч.

  Има тук един всеотдаен глуповат и ваксиниран писач "зелен чорап от НАТО", казва се Стефанов, същият, желаещ да опознае ауспуха на льотчика, зове: изчегъртайте Радев! Водка Веска Томова от Варна така и не разбра, че в армията от 20 години няма зелени чорапи. Ама такива като нея, все си ходят с насрани гащи. ха ха ха ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ....

  28 Юли 2021 16:16ч.

  Абсолютно вярно: " НПО-ата от българските поделения на международната Сорос-мрежа. " Радев, Христо Иванов и Слави вече като организирана група са пробутали Америка за България в образованието, много е гнусно всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  28 Юли 2021 17:33ч.

  Майкааа..голямо триене пада...явно "гласовете" на козяк 16 само трябва да се чуват...еваларка..гоуеми сте

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  28 Юли 2021 21:02ч.

  Дам, добре прозвучаха днес думите на Карадайъ и изглежда много по-вероятно да се постигне консенсус с ДПС по междуетническите въпроси, които са по-скоро имагинерни, отколкото с Христо Иванов по реалните въпроси, свързани с „Отворено общество“ и „Америка за България“. Както срещу християнската, така и срещу мюсюлманската религия се води война, но дали двете общности у нас биха могли да дадат дружен отпор? Начинът, по който ДПС би могла да демонстрира националноотговорно поведение е, по мое мнение, един: да не позволи на чалгарската пасмина или на който и да е друг да пипа конституцията. Само така ще докаже, че днешните приказки не са просто удобна поза. А аз ще прочета още веднъж внимателно интервюто на Дачков с Цветан Василев...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  28 Юли 2021 21:12ч.

  Иска ли питане?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи