Гръцки свещеник срещу папа Франциск: Ти си еретик!

Гръцки свещеник срещу папа Франциск: Ти си еретик!
Папа Франциск бе апострофиран от възрастен гръцки свещеник, когато пристигна за среща с главата на Гръцката православна църква, съобщават световните медии. "Папа, ти си еретик" извика възрастният духовник. Свещеникът бе отведен от полицията. Свидетели казаха, че той е извикал тези думи на гръцки език достатъчно силно, за да ги чуе папата. Асошиейтед прес посочва, че този инцидент е доказателство за продължаващото недоверие между някои православни и католици.

 

Главата на Римокатолическата църква пристигна вчера в Гърция на тридневно посещение. Местната католическа общност се надява, че визитата ще спомогне за сближаване между Източната и Западната църква.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Християнството се разделя на католицизъм и православие през 1054 г. чрез акт, известен като Великата схизма, и в продължение на векове отношенията между църквите са трудни

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В опит да преодолее разкола през 2001 г. Йоан Павел Втори стана първият папа, посетил някога Гърция. Неговият призив тогава за прошка за историческите грешки, извършени от католици спрямо православни, помогна за размразяване на отношенията.

 

 

В обръщението си към гръцкия архиепископ Йероним II папа Франциск поиска прошка от името на Римокатолическата църква за участието ѝ в историческите грешки, довели до разкола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Папата не е само еретик

    05 Дек 2021 8:58ч.

    а и чист сатанист! Браво на свещеника - един да посочи и да изкрещи, че в стъкларския магазина има огромен розов слон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    05 Дек 2021 8:58ч.

    Да, папизмът е ерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Дек 2021 8:59ч.

    Абсолютно вярно, Бог да благослови този свещеник! Берголио се оказа по нео марксист и от папата... :) Хорхе ти си Еретик и богоборец, анатема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очето

    05 Дек 2021 9:21ч.

    Някои си въобразяват, че самият Бог говори чрез тях. А си остават съвсем обикновени хорица. Това се отнася за представители на всякакви деноминации. По християнски божествено е да приложиш любовта като божествен принцип, а не да преследваш еретици. И много-много да не се интересуваш от светска суета и възгледите на тоз-оня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    05 Дек 2021 9:24ч.

    Гърците са прочути със своята религиозна, пък и етническа толерантност. Де и българите да бяхме като тях, та като се почнем православни, католици, мюсулмани, че и атеисти комунисти, че и евреи, ама де тоз късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lado

    05 Дек 2021 9:36ч.

    религиозни идиоти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само

    05 Дек 2021 9:40ч.

    Папата,както и въртоглавият Вартоломей отдавна не са само еретици,но и икуменисти за обединяване не само на православни и католици,но и на юдаисти,мюсюлмани и въобще на всички религии и култове,а това е път към сатанизма,защото това е вековната цел на илюминати,розенкройцери и масони,както и на съвременните трансхуманисти и чипизатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре

    05 Дек 2021 9:47ч.

    Глупости, папата е саранист, не е еретик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Папа, ти си еретик"

    05 Дек 2021 9:51ч.

    Когато си отидат от този свят много възрастните хора като този свещеник, които все още знаят истинските имена на нещата и ги назовават с тях, и дойдат "образованите" пополиткоректному, които специално са обучавани да не знаят истинските имена на нещата, какво ли ще стане с нещата? А с незнаещите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Свещеникът бе отведен от полицията"

    05 Дек 2021 9:52ч.

    Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КороноТъпак

    05 Дек 2021 9:58ч.

    А защо изобщо трябва да има сближаване между нас Християните и католиците ? Да си гледаме ние Вярата си и Ангелите. Материализираха се и се показаха. Знак за изпитание ли е ? А в Почаево долетяха Ангели : https://www.youtube.com/watch?v=JRfn2Ru5WmQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ортодокс

    05 Дек 2021 10:18ч.

    Православни, католици, протестанти - ние сме БРАТЯ ПО ХРИСТА ! Нашите различия остават, но те са дребни пред общата заплаха - САТАНИЗМА. През устата на този Папа говори Сатаната и това е страшното ! А не каноничните ни различия... В момента както Католицизма - прояден от десетилетия и столетия от агенти на Рогатия , така и Православието - са проникнати от Злото. Но миряните знаят , усещат с Душите си - кой е истинския служител на Бог , и кой не е ... По делата ще ги познаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vitory

    05 Дек 2021 10:25ч.

    Ало, горния ! Виж себе си, бе !! Откъде накъде ще казваш кой е сатанист и кой не ??!! Я прочети Евангелието и виж точно думите на Христос !!! На какво те учи Христос ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А защо изобщо трябва да има сближаване между нас Християните и католиците ?"

    05 Дек 2021 10:31ч.

    Такова е поръчението на Франциск. За ТАЗИ цел беше спуснат парашута му върху трона на Бенедикт, и жив и здрав го отмести (пенсионира по болест?) ... За пръв път в човешката история двама папи се разхождат едновременно във Ватикана... Та Франциск трябва да обедини с чара си (и с други методи) всички и да вкара в голямата игра дори мюсулманите. То не беше миене на краката на рефюджитата от Африка, то не бяха изказвания за глобалното затопляне и климатичните промени, то не беше революционна позиция за гей-браковете и LGBTQ ... До сега напредна с гръцкия, уж вселенски ортодоксален поп, който също е глобалист и прекалено много се вълнува от украинските дела...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задължително

    05 Дек 2021 10:49ч.

    Ами отецът е казал истината. Жалко че в православна Гърция изповядващите Истината ги отвежда полицията и не ги пускат без сертификат в храмовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде накъде ще казваш кой е сатанист

    05 Дек 2021 11:12ч.

    Делата им показват кой е сатанист и кой истински божи служител. Бог не ни е завещал хомосексуализма , а Франциск го одобрява и дори се явява пред вярващите с кръст в цветовете на дъгата ! https://glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/A19/Arc-en-ciel-gros-plan-1.jpg Франциск работи неуморно за размиване на границите, обезличаване на народите и нациите чрез миграцията ! Папата работи очвАдно за Глобализма. А Глобализмът и Сатанизмът днес са неразривно свързани. Те се движат от едни и същи тъмни сили и същества. Папата се явява техен слуга и агент на влияние... Да не забравяме ! По-горе беше споменато. Този папа е абсолютно нелегитимен по ватиканските правила. Той измести жив и здрав папа /Бенедикт - правоверен католик/ без видима причина. Това е безпрецедентно събитие в историята на Католицизма. Защо бе направено това ? Кой го направи ? Как това съвпадна по време и епоха със започналото установяване на Новия Световен Ред ? Задайте си тези въпроси, преди да се хвърляте да браните Франциск от обвиненията че е сатанист, или най-малкото слуга на сатанистите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иисус Христос

    05 Дек 2021 13:02ч.

    Изненадан съм приятно,колко кухи комуноидни чугуни,всъщност вярват в мен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    05 Дек 2021 13:09ч.

    Прочетеното като инфо, ме подсети за делото им на" папистите" и на "латинците-рицари" , в Света гора, в нашия манастир "Св. Георги Зограф, с 26-мата монаси и миряни, след спечелената полемика по теология. Добре е, че има стари и мъдри, все още във вярата ни! ПП А за Вартоломей, като съмишленик на папа Франциск, да си спомним реакцията на всички в манастира Дохиар/до нашия/, пак в Атон, когато мина ферибота с Вартоломей и предишния Премиер на Гърция, Ципрас, на плаване към гр. Кареа. Черен транспирант с надпис"вън на еретиците".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иисус Христос на 05.12.2021 в 13:02

    05 Дек 2021 13:11ч.

    Мараба, Луци? Гориш ли, Гориш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    05 Дек 2021 13:47ч.

    Религията няма нищо общо с Бог,те са инструмент на едни хора по пътя им към властта.Папата е доказан глобалист влюбен в еврейския елит и доказан за мен сатанист.Да и в нашата църква има такива,но католическата бие всички в земята,те са обзети от злото,начело с папата йезуит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте видеото - стария поп е блъснат яко и пада на земята

    05 Дек 2021 17:42ч.

    свещеникът изглежда на 80+ години -- защо ще го блъскаш такъв старец? Заради някакви думи, дето казал.... без да е направил нищо на дело.... Докъде стига "демонокрацията" ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи