ЕК очаква България да предприеме съдебни действия заради осуетените прожекции на филми от програмата на "София прайд"

ЕК очаква България да предприеме съдебни действия заради осуетените прожекции на филми от програмата на "София прайд"

Снимка: архив

Европейската комисия заяви днес, че не е в течение на проявите на представители на партия "Възраждане", осуетили прожекцията на филми от културната програма на "София прайд". Не сме запознати с тези случаи. Можем да кажем само, че ако е имало такива нападения, няма как да ги оправдаем и бихме ги осъдили, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. Очакваме държавата да предприеме съответните съдебни процедури, добави говорителят, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Припомняме, че прожекцията на филма "Близо" на белгийския режисьор Лукас Донт бе осуетена миналата седмица. По този повод от организацията "ЛГБТИ Действие" изпратиха отворено писмо до редица институции. "На 10 юни организиран протест на крайни националисти попречи на провеждането на прожекция в кино „Одеон“ в рамките на "София прайд филм фест" – ежегодно провеждана част от културната програма на "София прайд", най-голямото събитие на ЛГБТИ общността в София и в България," се посочва в писмото. То е адресирано до кмета на София Йорданка Фандъкова, с копие до ст. комисар Калоян Милтенов, директор на СДВР, и до председателя на парламента Росен Желязков.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • smb

    15 Юни 2023 17:31ч.

    Доживотна каторга на остров Белене?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р хонорис кауза Стоичков

    15 Юни 2023 17:59ч.

    Берете си лайката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хоомсексуализма е тежко обществено опасно психиатрично разстройство и трябва да се лекува в специализирано лечебно заведение при подходящ режим

    15 Юни 2023 20:36ч.

    Засегнатите трябва да се поставят под запрещение и да се изолират от обществото за собственото им добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гларус

    15 Юни 2023 17:38ч.

    Ами крайно време е да се осъдят Билитис и София Прайд за насаждане на чужда идеология, вмешателство във вътрешните работи и проповядване на престъпни и анти морални практики. Чакаме присъдата, заедно с ЕК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    15 Юни 2023 17:38ч.

    И българите очакват разпространителите на порнографско съдържание сред деца да влязат в затвора, ама има да чакат държавните институции да изпълнят закона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луй XIV

    15 Юни 2023 17:39ч.

    EK съучастнически и гузно мълчи след всеки случай на пребит българин в БРЮМ, но за размахан среден пръст пред лицето "очаква" съдебно преследване. Брюксел дава смешни подаяния-по 30 лв на човек на месец. Които концентрира в олигархията. Което според тях им дава правото да ни се бъркат във ВСИЧКИ вътрешни работи. Включително храни и семейни отношения, които са ИЗВЪН договорите на ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той и Тя

    15 Юни 2023 17:46ч.

    Ами да вземем да ги осъдим тогава всички еврогейове и да ги пратим да благодарят на хетеросексуалните, че са ги родили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Юни 2023 17:49ч.

    Абе да питам, ако някоя организация реши да излъчи филм за зверствата на украинската армия и наемниците в Донецк, Луганск и др., и ако жълтопаветните лигльовци се опитат да попречат на прожекцията, по същият начин ли ще реагират тия от Европата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Юни 2023 18:16ч.

    NB! https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Lyubomir-Alamanov-Protivnicite-na-Praida-sa-zhertva-na-propagandata-na-pro-1716814

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той и Тя

    15 Юни 2023 17:49ч.

    А ЕК какво мисли по въпроса "Забранено за симпатизанти на Възраждане"? Не е ли равносилно на "Забранено за еврей", "Забранено за черни"... С едното започна нацизма, с другото апартейда. С това какво започва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕК да се

    15 Юни 2023 17:54ч.

    Е.. в Г...а

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аааа

    15 Юни 2023 17:57ч.

    Те само това чакат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Людмила Йорданова

    15 Юни 2023 18:01ч.

    Участвах лично. Не беше предварително заявен протест. Имаше хора от: Сдружение БРЦК (като мене) ВМРО Младите от Системата ни убива Аспарухов меч Ален И да, най-много от Възраждане Никъде нечленуващи граждани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Юни 2023 18:03ч.

    от всяко дете може да отгледате каквото си пожелаете: фашист, комунист, човекоядец, интелектуалец, мошеник, престъпник, или пазител на закона - насочвайки детето в желаната посока в процеса на формиране на личността. но можете да го направите това само веднъж - има само един възможен опит за формиране на личността на детето, за формиране на неговия мироглед, за изграждане на моралните норми и за избора му на идеали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от всяко дете ...

    15 Юни 2023 18:16ч.

    Това просто не е вярно. Това е остаряла теория, която отрича генетичните заложби на хората. Отрича биологията им. Интелектуалец ще отгледаш от всяко дете ... някой друг път. Но виж ... от дефектните мутанти (с голям mutational load) можеш да направиш добри джендъри. Можеш да им внушиш разни работи. Те не че наистина ще харесват индивиди от същия пол, но поне така ще твърдят. По същество, това са асексуални индивиди. Дефектни. Такива, които не трябва да се размножават. От тях има доста напоследък. А защо има, е една друга тема. Мутации ... мутации. Стимулираме отрицателния подбор. Качественото няма деца. Деца имат хората с мутации. А всяко дете има поне 100 мутации повече от родителите си. Възрастните бащи също са фактор. Изключително погрешно е схващането, че е редно мъжете да имат деца след 50-годишна възраст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросче

    15 Юни 2023 20:31ч.

    А на феминистките, зачеващи на 50 г. с инвитро, ще им забраните ли да имат деца? Или за тях това не важи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 15.16ч.

    16 Юни 2023 0:54ч.

    Вярно е, че генетичните заложби влияят върху развитието на децата, но също така е вярно, и че възпитанието им е от от особено голямо значение, особено в ранна възраст. Преди година или две в някой от сайтовете разгледах снимка на голям брой деца, около 15- 16 годишни, които се чувствали джендъри, всъщност полово различни. Увеличих размера и ги разгледах подробно. За себе си открих, че това са зарязани деца - с неоформен коси, с безлични дрехи, с погледи, насочени надолу, без усмивки. Ако някой беше се занимавал с тях, повечето щяха вече да са с оформена полова идентичност и повечето да са нормални момичета и момчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на феминистките, зачеващи на 50 г.

    16 Юни 2023 1:56ч.

    Нямам идея, човек. Но при мъжа мутациите са по-пагубни. Мъжът произвежда постоянно нови сперматозоиди. Колкото е по-стар, толкова повече са мутациите. При жената е различно. Но това с 50-годишните майки е идиотия. Светът няма нужда от повече хора. Има нужда от по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 21:54ч.

    16 Юни 2023 2:04ч.

    Гените имат най-голямо значение. Разбира се, и средата е важна. Но гените определят доколко психически стабилен си и колко си умен. Лошото е, че IQ-то намалява от повече от век. Казват, че намалява с около 1,5 пункта на десетилетие. Скоро ще си имаме Идиокрация в световен мащаб. Причината е, че се размножава некачественото. Качественото няма деца или има малко. Тия джендъри са резлутат от: 1) High mutational load (наричат ги злобни мутанти) 2) Изчезване на затворените религиозни общности, които са били добра среда за размножаване на умните. Както вече споменах, психопатите и мутантите едно време са били овреме ликвидирани - или от природата или с любезното съдействие на хората, които са ги считали за заплаха за общността. Сега мутантите раждат още по-големи мутанти, които стават джендъри. Това е краят на нашата цивилизация. Едно време, Нерон се е оженил за трансжена. След смъртта му, тая/тоя трансжена се е омъжил/а за друг мъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Юни 2023 18:31ч.

    Не сме животни и в прайдове не живеем, нито пък припознаваме! Чифтосвайте си се демократично, по европейски, не ви пречим и вие не ни пречете, фелдфебели неонацистки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    15 Юни 2023 18:35ч.

    последния коментар на afera.bg e 1000%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак някой розов кретен се е оплакал

    15 Юни 2023 18:43ч.

    Аман от розовобузести предатели. А и журналистите са същите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    15 Юни 2023 18:47ч.

    Нещо не разбрах, ЕК повече се интересува от прожекциите на гей пропагандни филми, ама хич не ги е еня за битите българи в С.Македония??? Е за какво ни е такъв ЕС, който ни вреди и изличава като народ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България очаква от ЕК

    15 Юни 2023 18:47ч.

    да даде "свобода на нормалното в един все по-ненормален свят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А нормалното е…

    15 Юни 2023 18:59ч.

    да противодействаш на ПРОПАГАНДАТА на ненормалното. А иначе, ако ненормалното е в приемливи граници и не вреди - нека съжителства с нормалното. Но джендър-идеологията изглежда има за цел да противопоставя хората по всички възможни признаци. Разделяй и владей. Перверзни негодници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звездичка

    15 Юни 2023 18:48ч.

    България не е независима държава щом някакви чичковци и лелки с психични отклонения ,насадени в Брюксел,ще ни казват какво да правим.Има само два пола- мъжки и женски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    15 Юни 2023 18:53ч.

    Пак е имало лгбт донос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Измислените партии

    15 Юни 2023 19:15ч.

    Имат измислени проблеми. А днес в Украйна отново загинаха стотици заради войната на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • потрес

    15 Юни 2023 19:18ч.

    Тези гадове от ЕС мълчат като пукъли след зверски пребития българин от ОМРАЗА в Македония. Но силно се загрижили за най-важното нещо в съюза - разврата и педерастията. Гледайте само как говорят: ""София прайд филм фест" – ежегодно провеждана част от културната програма на "София прайд", най-голямото събитие на ЛГБТИ общността в София и в България". Ще си каже човек, че е някакво голямо културно мероприятие, а в същност става въпрос за целенасочено насаждана у нас педерастия, джендърство, педофилия. Вместо да арестуват тези извратеняци, нарушаващи законите и Конституцията на страната, те тръгнали да арестуват хората, които искат да се спазват законите. А тази отвратителна кметица им дава милиони за мероприятия от бюджета на гражданите. Мисли си, че така ще се купи пред новите управляващи. Не, няма да се купи. Продадоха ги всички - те Гешев жертваха, та нея ли ще пазят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емигрирай в

    15 Юни 2023 19:22ч.

    Русия, бе изрожденец, щом живееш толкова зле в Ес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, няма

    15 Юни 2023 19:29ч.

    Ти емигрирай в някой пенделски или джендърски щат, щом искаш. Ние ще си живеем тук и ще се борим срещу тези, унищожаващи България. В Русия също има такива извратеняци, както и на Запад има нормални хора. Така че тук не минава номера ви - който не е педал, е с Русия. Тук става въпрос кой е биологично и психически нормален човек и кой не е. Както и за това, че не може разни малцинства да се налагат над обществото с приумиците и тъпотиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да живееш тука,

    15 Юни 2023 22:43ч.

    След края на войната ще те изпратим при своите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът ти е написал, че е живял, живее и

    16 Юни 2023 1:25ч.

    ще живее при своите, защото се чувства единствено и само българин. След като при теб има някакво съмнение относно наши - чужди и готовност да препращаш хората насам-натам, вземи се прегледай или посъветвай с някого, не е нормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чакаме

    15 Юни 2023 19:24ч.

    Ние пък очакваме от ЕС да се разпадне колкото може по-бързо или Русия и Китай да му видят сметката, та най-после да се освободим от розово-фашистко-гейското му робство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    15 Юни 2023 19:30ч.

    г.) Чл. 158а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) (1) Който по какъвто и да е начин набира, подпомага или използва лице, ненавършило 18-годишна възраст, или група от такива лица да участва в порнографско представление, се наказва с лишаване от свобода до шест години. (2) Който принуждава лице, ненавършило 18-годишна възраст, или група от такива лица да участва в порнографско представление, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години. (3) Когато деянието по ал. 1 или 2 е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години. (4) Когато от деянието е получена имотна облага, наказанието е: 1. в случаите по ал. 1 или 2 - лишаване от свобода от две до осем години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева; 2. в случаите по ал. 3 - лишаване от свобода от три до десет години и глоба от двадесет хиляди до петдесет хиляди лева. (5) Който наблюдава порнографско представление, в което участва лице, ненавършило 18-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до три години. Чл. 158б. (Нов - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) За престъпление по чл. 149 - 157 или чл. 158а съдът може да наложи и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, т. 6 или 7. Чл. 159. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева. (2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който разпространява чрез информационна или съобщителна технология или по друг подобен начин порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева. (3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 53 от 2022 г.) Който излага, представя, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал на лице, ненавършило 16 години, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. (4) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) За деянието по ал. 1 - 3 наказанието е лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева, когато: 1. за създаването на порнографския материал е използвано лице, ненавършило 18-годишна възраст, или лице, което изглежда като такова; 2. за създаването на порнографския материал е използвано лице, което не разбира свойството или значението на извършеното; 3. е извършено от две или повече лица; 4. е извършено повторно. (5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Когато деянието по ал. 1 - 4 е извършено по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и глоба до десет хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаме ЕС на ДеГол

    15 Юни 2023 19:30ч.

    Не на ЕС на Урсула и компонентите и!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакъв ЕС не искаме. ЕС е вреден и трябва да се закрие

    15 Юни 2023 20:37ч.

    България не членува доброволно в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фхн

    15 Юни 2023 19:37ч.

    Ами ... ще гласувам за Възраждане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    15 Юни 2023 19:44ч.

    Нещо казали ли са на властите на РСМ по отношение на бития в Струга българин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възрожденците заслужават да бъдат заведени принудително в киното

    15 Юни 2023 19:45ч.

    и цял ден да им пускат гей филми, докато се проникнат дълбоко от таковата, ценностите де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не прочете ли по-горе,

    16 Юни 2023 1:14ч.

    Че са присъствали и представители и на други партии, и сдружения, както и неорганизирани граждани? Срещу кого да се задействат съдебните процедури, може би срещу 80% от българския народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    15 Юни 2023 19:50ч.

    това вече е опасно да си нормален човек мъж или жена,ще ни вкарват по концлагери които сме нормални,тези престъпници трябва за бъдат спряни,този еврогейски съюз е сатанински съюз,трябва да се спасяваме докато е време,май Русия е спасението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смеем се ама не е смешно

    15 Юни 2023 20:04ч.

    Днес от VMware получих следният имейл: Dear хххххх, I can’t quite believe that it is June already, and for most of us summer vacations are on the horizon. We have much to feel positive about, among the more challenging economic and political strains that are impacting us all. Last month the Eurovision Song Contest was live from Liverpool in England, hosting on behalf of last year’s winner’s, Ukraine. These global events just get more spectacular year on year. They command greater connectivity, fan interactivity, and innovative production. Take a read of this article which explores how a multi-cloud strategy can deliver the ultimate digital experience, such as Eurovision. In recognising and celebrating the importance and value of diversity and inclusion, I would also like to shout out to our LGBTQ+ colleagues and friends and all celebrating Pride month. You’ve heard me talk a lot about the move from cloud-first to cloud smart, where the benefits of cloud can be felt across the entire organisation. Here is a great compilation of executives from companies, including Ice Norway, T-Systems, Lexmark and Digi-Key, talking about how a planned multi-cloud strategy can help combat the issues of complexity, cost and security. Having a data sovereignty strategy as part of that multi-cloud strategy is also a hot topic for me. The need to protect sensitive data at a national and sector level will remain a priority for all. In two recent articles, our EMEA sovereign cloud leader Laurent Allard speaks to why sovereign cloud should be about choice and control, and why data sovereignty has a powerful influence on your future cloud strategy. To learn more about digital sovereignty, cloud innovation and sustainable cloud computing in Europe, please join us at The European Sovereign Cloud Day in Brussels, and online, on 5 July. For those of you attending a VMware Lead/Forward executive event this month, I am confident you will find it truly valuable. And good news for all, registration to VMware Explore Barcelona, opens on June 27. Our flagship event devoted to the multi-cloud universe, will be at The Fira Gran Via from November 6 – 9. We look forward to welcoming you and your team to Barcelona. Take care. Luigi Боли ме ХОЯ за тия педали. Същото е положението в RedHat. Педерастия и ЛГТБ до шия. В щатите военно инвалидите не взимат помощи за сметка на лгтб педалите. Не знам как ще се борим с тази нова неолиберална чума, която ни налагат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    15 Юни 2023 20:04ч.

    В тази криза, гледайте с какво се занимават тези от ЕК! Искат мерки?!Аз пък им искам оставките за некадърност, неадекватност и зловредност!Аз нямам ли право?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък предлагам

    15 Юни 2023 20:34ч.

    Предлагам България да не предприема никакви съдебни действия заради осуетената прожекция, а ако това не се хареса на хората от ЕК, предлагам им да се содомизират сами с дръжка на права лопата, докато започне да им харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Берлиоз

    15 Юни 2023 20:44ч.

    Припомням, че преди един месец се състоя протест против излъчването на филма "Азовстал" пред Руския културен център. Дай сега да чуем умните аргументи на издателство Бабет-45 и Син

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не ви е спрял филма

    15 Юни 2023 22:45ч.

    За разлика от руските фашета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    15 Юни 2023 23:41ч.

    Имаме си една читава партия, дайте да я затрием и нея. Да живей педерастията, лезбийството, содомията, инцеста и всички останали "ценности"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    16 Юни 2023 0:53ч.

    Ако изтаковат децата на олигарсите сигурно ще станем джамахирия след това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС, прегръщахте се и се целувахте с

    16 Юни 2023 1:05ч.

    ББ, който е за затвора, а искате съдебно преследване за не излъчен филм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаме само едно

    16 Юни 2023 1:13ч.

    BULEXIT !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние не сме избирали да бъдем в ЕС

    16 Юни 2023 1:19ч.

    И щом като волята на хората не Ви интересува,не ни интересува и вашата воля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След 1 месец

    16 Юни 2023 2:09ч.

    В което и да е .уско село ще станете първи евроатлантици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ако България не предприеме съдебни процедури, какво ще ни направите?

    16 Юни 2023 3:00ч.

    Ще ни спрете милиардите евро? Ми спрете ги бе! За нас психичното и физическо здраве на децата ни е по-важно от нещастните милиарди, които в последните години носят разруха на националните държави, на националната идентичност и принадлежност. Голям праз, като няма да получим милиарди, а ще запазим децата си от чудовищата за "личен избор на пол" след като вече са родили с определен пол! И напълно сериозно - съветваме разните екъта спешно да разработят проект така че да имат връзка с Всевишния и да се разпореждат с какъв пол да се раждат децата на човеците. Ай сиктир и на сексуалната патология, пощурила 100 пъти повече нормалните, от продажниците с хомо и т.н. психоразстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борислав

    16 Юни 2023 10:47ч.

    Първо защитете правата на Българите в СР Македония и ГЪРЦИЯ, пък после можем и да помислим дали да дадев права в ПОВЕЧЕ на хората от дъгата, защото техните права понастоящем са като на всички останали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи