ЦИК спря клип на "Атака" срещу "европейската" педофилия

ЦИК спря клип на "Атака" срещу "европейската" педофилия
ЦИК нареди да бъде спряно излъчването в телевизиите и интернет на предизборен клип на "Атака", в който се поставят наравно педофилията, гей браковете и кръвосмешението и се представят като евроатлантически ценности, съобщи „Дневник”.
<p>ЦИК разгледа клипа след сигнал от СЕМ. Според комисията той не съответства на текста от Изборния кодекс, който казва, че агитационните материали не трябва да накърняват добрите нрави. Против решението гласуваха само представителите на &quot;Атака&quot; в ЦИК - Мария Мусорлиева и Владимир Пенев.</p> <p>&quot;Има език на омразата, върху който стъпват посланията в клипа. Те целят да облекат в ценностен мрак и отрицателни етикети Европейския съюз (ЕС)&quot;, казва председателят на СЕМ Георги Лозанов. Това е класически механизъм на словото на омразата &ndash; превръщаме другия във враг, за да сплотим своите, добави той.</p> <p>Според предизборния видеоклип светът днес е разделен на две &ndash; евроатлантически ценности, изобразени в синьо, и православно-християнски ценности в червено. Като &quot;евроатлантически&quot; са описани педофилията, гей браковете и кръвосмешението, които авторите свързват с думите &quot;НАТО&quot; и &quot;интервенция&quot; (последната &ndash; на фона на пейзаж от Кремъл). От червената страна на света са традициите и семейството, с които &quot;Атака&quot; се олицетворява.</p> <p>&quot;Представят се за ценности отделни форми на сексуалната ориентация и дори престъпления като педофилията, което е заблуждение. Всъщност в ЕС има културен либерализъм, което е свързано с възможността всеки свободно да определя сексуалната си ориентация, да има виждания и политически пристрастия, а не това да бъде определяно от държавата&quot;, казва Лозанов. И добавя, че освен това в светска държава сравнението на ценностите на православната църква, която е консервативна в повечето случаи, с политиката е форма на недемократичен процес.</p> <p>За да илюстрират семейните ценности, авторите на клипа на &quot;Атака&quot; са взели от сайта за видеосподеляне Youtube запис от църковната сватба на Даниел и Антоанела Беловарски от 2012 г.</p> <p>Пред Би Ти Ви в неделя Антоанела Беловарски подчертава, че двамата със съпруга й не членуват в политически партии и тя не би допуснала употребата на клиповете за кампания. Те са качени в интернет от съпруга й Даниел, за да достигнат до роднини в чужбина, но не са с ограничен достъп. В неделя двамата поискаха извинение от партията и заплашиха, че ще я съдят.</p>

Коментари

  • Православен християнин

    14 Май 2014 3:59ч.

    Дрънканици, плашипутарничества, изобилие от нонсенси. Само и само да се игнорира все по-лепкавата тиня, в която пропадаме физически и морално с главоломна скорост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мухаха

    14 Май 2014 6:57ч.

    И какво му е аморалното на клипа, че не разбрах? Може би трябваше да съдържа само синята част, за радост на розовог.зите травестити? Тогава всички папийонести и кришноподобни муцуни щяха да се захилят самодоволно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васик

    14 Май 2014 6:59ч.

    СЕМ никога не осъди грозните сцени в предавания като Биг Брадър, Сървайвър, Къртицата, а в лицето на Лозанов дори ги защитаваше. Разбира се, той защитаваше тези предавания само докато сестра му работеше в Нова телевизия. Клипът на Атака не е по-вулгарен от ежедневните цинизми на Слави Трифонов, затова реакцията на СЕМ е престорена. Много пъти съм се чудил какво прави журналист като Петя Кузева в тази телевизия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джaмбaз

    14 Май 2014 14:15ч.

    Експертът по сексуалното и политическо фeлaциo СубСидеров заедно с верната си Чуколинка, си направили рекламно клипче за подвизите им по парижките, брюкселски и хаванаски барадаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи