Борисов: Помня как Денков се сгуши зад Пеевски, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият. Тогава не беше такова зло

Борисов: Помня как Денков се сгуши зад Пеевски, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият. Тогава не беше такова зло

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако Петков и Пеевски решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в кулоарите на парламента.

"Аз не давам оценка на казаното от Николай Денков, но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши зад Пеевски. Помня много срещи, в които въобще не се разглеждаше такова зло. А ако г-н Петков и г-н Пеевски решат да направят правителство, защото ГЕРБ няма да направи кабинет само с ДПС, ние ще бъдем една нелоша опозиция". 

"Пред мен седеше листа с министрите. Подчертах дебело, че остава Асен Василев. За един министър ние отидохме на избори. Какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори", каза той. 

"Имам СМС от четвъртък вечерта от Асен Василев, че е на линия, ако не искаме да ходим на избори, да се срещнем и да говорим. След това го търсих няколко пъти, за което той е разказал, че едва ли не съм му счупил телефона да го търся, а то беше вследствие на неговото съобщение", обясни Борисов и допълни, че са срещнали и той му е казал при замяната на кои министри могат да се съгласяват да съставят правителство. 

"Вчера поканих колегата Лорер, бяхме заедно във външна комисия, и му показах есемеса от четвъртък вечер. Имам нов телефон, пак "Нокиа", но не мога да го разуча и не знам как става триенето", каза още Борисов и  поясни как след това са протекли разговорите, как ППДБ са поискали смяната и на Калин Стоянов с Ивелина Дундакова.

"Казахм им, че това няма да стане, защото имат четирима човека в МВР. Зам.-министърът на ГЕРБ беше уволнен", разказа председателят на ГЕРБ. "Второто им предложение беше Румяна Бъчварова.

"За един министър отиваме на избори. Това е цялата хронология. Какъв Пеевски, какво ДПС, като те не са участвали в преговорите", недоумява Борисов. И поясни, че Дундакова е била предложена за вътрешен министър от Христо Иванов.„

"В моята централа нееднократно са идвали Иво Прокопиев, Христо Иванов, Захов (б.а. Теодор Захов, съдружник на Иво Прокопиев), Пеевски", разкри лидерът на ГЕРБ на въпрос дали Пеевски взима решенията в партията, както твърди Кирил Петков.

"Г-н Петков нека да доизкаже всичко с него и Пеевски. Утре ще си направят коалиция като нищо", коментира той.

"За мен е проблем, че санкционираха Владислав Горанов по "Магнитски". Той е най-добрият ни финансов експерт", каза още Борисов.

"Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика", каза лидерът на ГЕРБ и предупреди:

"Финансовата ликвидност на държавата е под заплаха. Само в последните няколко дни в държавата бяха изхарчени над 2 млрд."

"Г-н Христо Иванов има редкия шанс, ако иска да е в това европейско семейство, да каже дали е съгласен така да се изразходват публичните средства. Когато за две заседания на Министерски съвет се похарчат няколко милиарда лева, няма как това да не е заплаха за ликвидността", завърши той.

На въпрос дали е възможна коалиция ПП-ДБ-ДПС, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори: "Всичко е възможно". 

"Адски ме натъжава това, че и правителството и парламента не искат да четат отчета на Международния валутен фонд. Те се надпреварват да харчат все едно и света и България свършват", посочи Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и оставката на главния секретар на МВР, като заяви, че Живко Коцев винаги е имал неговата подкрепа.

"Каквото знаете вие, това знам и аз за контрабандата", коментира той.

 "Живко Коцев беше предложен от Атанас Атанасов и имаше моята подкрепа", обясни лидерът на ГЕРБ на въпрос за оставката на главния секретар на МВР.

"От три години даже и познат нямам в митниците да питам. Всичко беше изчегъртано и според мен клановете в момента, които са там, се бият. Според мен от това, което в последните 1-2 седмици масово се сменяха хора, или са били подплашени от това, което са правили години наред, или действително може и отвън да са им казали, че върви контрабанда", каза още бившият премиер по повод вчерашния арест на шефката на агенция "Митници" Петя Банкова и един от заместниците ѝ.

Източници: "24 часа", dariknews.bg, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Ти се Петков, Пеевски и оня обратния само каре белот можете да заформите

  04 Апр 2024 10:37ч.

  При бай Ставри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • опс

  04 Апр 2024 10:46ч.

  Шишо и Тиквун са решили предизборно да удушат в прегръдката си кокоранчовците и докато ония се мъчат всячески да се разграничат от доскорошните си коалиционни партньори, тия ще натякват до последно на избирателите им как хубаво ще си седят в скутовете и след изборите...Резултатът е ясен отсега: жълтопаветниците ще са за гъби юни месец, а групичката от 30-35 човека на ППДБ в парламента ще е една хрисима наложница на двамата дебеланковци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Михайлов Константинов

  04 Апр 2024 11:41ч.

  Всички са тежки боклуци. На Запад са още по-големи боклуци. Не че и на Изток е много различно положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Див и хищен

  04 Апр 2024 12:07ч.

  Точно така, продължавайте в същия дух, обяснявайте ни подробно и задълбочено, задъхано и с блеснали погледи, какви отвратителни гадове са колегите ви от евроатлантическото мнозинствоно, от конституционното мнозинство. Е, нека все пак да си кажем, че това е само политическо представление, ШОО и ... далеч не е достатъчно долната и мръсна либералистична пасмина само да се джавкат и облайват всеки всекиго! Занимават ни, смешно е, понякога дори е весело, но не отлагайте главния пърформанс -Ръфайте и късайте парчета живо месо, докато бясно въртите диви очи в орбитите!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • fiba

  04 Апр 2024 12:21ч.

  Нека си се ръфат, това е работата им, ама да не ми кажат след изборите, че ще управляват заедно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи