Денков: Пеевски е най-голямото зло за България. Въртят се слухове, че в ДАНС прикриват канали за наркотици

Денков: Пеевски е най-голямото зло за България. Въртят се слухове, че в ДАНС прикриват канали за наркотици

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България - заради него отиваме на избори. Той може да говори много неща, но няма шанс правителство, в което аз имам отношение, да бъде в каквато и да е конфигурация с Пеевски" - това заяви по време на излъчване на живо във Facebook премиерът в оставка Николай Денков, в рамките на което отчита свършеното през допълнителния 10-и месец от редовното управление и прави равносметка преди предаването на властта на служебното правителство. 

Думите на Денков за Пеевски са в отговор на негова реплика от вчера, че "след изборите може да се случи с Кирил Петков да управляват, а Бойко Борисов да е в опозиция". 

"Това е манипулация. Няма шанс правителство, в което аз имам отношение, да бъде в каквато и да е конфигурация с Пеевски. Делян Пеевски е най-голямото зло, което може да се случи на България. Той може да говори много неща, но проблемът на България се казва Делян Пеевски - заради него отиваме на избори", категоричен беше Денков. 

 

Натиск над Живко Коцев да напусне

Министър-председателят в оставка Николай Денков коментира и оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев. По думите му Коцев отдавна бил подложен на натиск да напусне заради невъзможност да работи с вътрешния министър Калин Стоянов. 

"Живко Коцев от доста време е под сериозен натиск от страна на министъра. Поне от месец-два ми казва, че има колебания дали може да остане, защото не успява да си върши добре работата при този натиск".

По думите на Денков, Коцев отдавна споделил пред премиера, че не може да работи с министъра. Министър-председателят обаче не уточни дали става дума за несходства в характерите или за конкретни служебни въпроси.  

"ДАНС прикрива канали за наркотици"

Премиерът коментира и акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за корупция в Агенция "Митници". "Откакто беше назначена новата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици. За мен е странно точно Банкова да бъде обвинена за това, че прикрива канали за наркотици", каза Денков. 

По думите му е много важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я атакуват точно заради това, че си върши работата и задържа наркотици. Николай Денков потвърди, че до този момент не е получил официална информация от ДАНС за случая: "Поискал съм, но до момента нямам. Фактът е, че са задържани големи количества наркотици за милиони долари или евро. Също така е ясно, че за момента няма предявено обвинение", посочи още премиерът в оставка.

"От доста време се въртят слухове, може да се видят в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител в ДАНС. Няма да се учудя, ако има информация, която, ставайки шеф на митниците, всъщност да използва. Точно това би трябвало да е работата на службите - да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са, или не. Много пъти съм казвал, че в ДАНС има "сляпо петно" по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават с това, че е работа на антикорупционната комисия. Нека видим сега как двете служби - ДАНС и антикорупционната комисия, ще докажат, че вършат работа в полза на обществото", заяви Денков.

Попитан дали лично познава ръководителя на Агенция "Митници" Петя Банкова, премиерът в оставка отговори: "Никога не съм я виждал, никога не съм говорил с нея. Ако е идвала на някоя среща в Министерския съвет, това е единственият шанс да съм я виждал лично".

Николай Денков посочи, че до този момент Петя Банкова е била с "безупречна репутация". "Аз съм говорил и с хора, които имат отношение, те винаги са казвали, че с нея работят добре", каза Денков.

Той коментира и други актуални теми от последните новини.

По думите му ротацията се е провалила, защото някой измежду Борисов и Пеевски е искал избори. "Основните спорове бяха дали сме готови да подпишем споразумение, в което реформите да имат срокове. Другата страна не искаше това. Ако говорим за едно име на министър, защо към нас се прехвърля упрекът? Толкова ли е важен Калин Стоянов, че да отидем на избори? Преди 10 месеца казахме, че при ротацията ще се сменим само аз и Мария Габриел. Предложихме на ГЕРБ Калин Стоянов да остане, но да не се сменят и други министри. От партията не приеха, искаха да вкарат министри без контрол и споразумение. Ивелина Дундакова е едно от имената, които са предлагани за министри след ротацията. ГЕРБ настояха да сменим трима министри, но тогава да сменим и Стоянов. Тя беше съвсем естествено предложение, има безупречна репутация", подчерта Денков. 

Според него кабинетът би бил в същия състав, ако сега има възможност да предложи имена на министри. "Министрите на културата, образованието, иновациите и растежа и на туризма са предложени от Мария Габриел. Калин Стоянов за пръв път беше споменат от Бойко Борисов. Йоловски беше предложен от Божидар Божанов, бяха работили заедно. Ако зависеше от мен, щях да сменя и двамата. Министерството на електронното управление не се намира в добро състояние защото министърът не успява да организира екипа. Напускат хора, има проблеми. Йоловски обслужи желанието на ГЕРБ да отпаднат машините за гласуване на местния вот, той е под техен контрол, защо да го сменят? Чувам, че ще остане в служебния кабинет, все пак отново идват избори", обясни той. 

Премиерът отчете свършеното през допълнителния десети месец от управлението и прави равносметка преди предаването на властта. "ПП-ДБ няма място в служебното правителство, имам притеснения как ще се действа по време на избори. Твърде рано е да се говори дали отново бих бил премиер. С Мария Габриел винаги сме имали добра комуникация и сме водили добри разговори. Проблем е когато отсрещната страна каже, че няма мандат да взема решения", смята Денков. 

Министър-председателят определи като противоконституционно решението за спиране харчовете на правителството в оставка до назначаване на служебния кабинет. "Това е пример за опит да се изземат правомощия на МС защото от НС виждат, че си вършим работата. Ръстът на заплатите в администрацията намалява неравенствата и беше заложено в бюджета", отбеляза той. 

Според него след април, когато ще пристигне нова апаратура, пробите за наркотици ще бъдат още по-бързо обработвани. 

Източници: "24 часа", dnes.dir.bg, dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Дали може да се мери с тебе, плъх канален такъв? Или с Политическите Психопати и Доносническа България?

    04 Апр 2024 10:15ч.

    Или със завирането на България в септичните ями ЕС и НАТО без референдуми? Ами с опита да ни "ваксинирате" задължително с отровите на Урсула? Ами с организираното избиване на всякакви видове домашни животни в три поредни години, инспирирано от проклетия Европейски съюз и осъществено от криминалното правителство на Бойко Българоубиец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Въртят се слухове, че в ДАНС прикриват канали за наркотици"

    04 Апр 2024 10:54ч.

    Какви слухове бе мишок? До сега кой управляваше ДАНС? Тъпанар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противната мишка-скункс

    05 Апр 2024 1:02ч.

    ги пуска слуховете.Смятя се за умен,хитър и недостижим..Ама...А!Като каже А ,да каже и Б,та до края на азбуката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    04 Апр 2024 10:27ч.

    Кой е г-н Пеевски, някой има ли го на снимка, за да може да го покаже на академик Денков, та ако случайно му се наложи да търси евроатлантическо мнозинство или пък да сменя Конституцията да не се обърка и да търси подкрепа от най-голямото зло

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цирк в цирка

    04 Апр 2024 10:34ч.

    Довчера се ухажваха, днес вече се обиждат със смъртно обидни епитети. А вие продължавайте да им вярвате, че такива трябвало да бъдат "управленци" и не ходете за гъби, а пускайте, за да им легитимирате уродливия театър, в който тъкмо вие и вашата глупост са смешните и нелепите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    04 Апр 2024 18:31ч.

    Ся, "ухажване" нямаше , официално не сключиха и брак, но живяха на семейни начала. (както е евроатлантическата мода) Точно тези, които ходите за гъби докарахте тези.....пионки на посолствоТО на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цирк в цирка

    04 Апр 2024 10:34ч.

    Довчера се ухажваха, днес вече се обиждат със смъртно обидни епитети. А вие продължавайте да им вярвате, че такива трябвало да бъдат "управленци" и не ходете за гъби, а пускайте, за да им легитимирате уродливия театър, в който тъкмо вие и вашата глупост сте смешните и нелепите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Апр 2024 10:42ч.

    Абе нали до вчера пиехте мазно турско кафе в скута му? Онзи ден беше най-черния, вчера си бяхте гаджета, днес е най-лошото за България , а утре пак ще сте в леглото. Такива продажни нищожества България не е имала. 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Апр 2024 10:42ч.

    Абе нали до вчера пиехте мазно турско кафе в скута му? Онзи ден беше най-черния, вчера си бяхте гаджета, днес е най-лошото за България , а утре пак ще сте в леглото. Такива продажни нищожества България не е имала. 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Апр 2024 10:45ч.

    Абе нали до вчера пиехте мазно турско кафе в скута му? Онзи ден беше най-черния, вчера си бяхте гаджета, днес е най-лошото за България , а утре пак ще сте в леглото. Такива продажни нищожества като пп / дб България не е имала. 🤮 . А за това нещо на снимката не ми се говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филан Кишиев

    04 Апр 2024 10:54ч.

    Докато раята гледаше сеир, мутрите окупираха всички власти в мамковината, че и представителствата и навън. Сега по традиция пак някой отвън трябва да я орахатява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "въртели се слухове"

    04 Апр 2024 10:55ч.

    Баси тъпото парче! "Някой ми сере в гащите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Апр 2024 11:02ч.

    Един министър-прецедател, пък бил той и бивш, не може и не трябва да работи със слухове. Със слухове работят дамите на сергиите по пазарите. И некои партнери от форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    04 Апр 2024 12:03ч.

    Другарят Сапунджиев толкова си може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Апр 2024 12:04ч.

    ДАНС отвръща на удара. Мераците за "овладяване" не им се харесаха. Да видим кога Денков ще вдене намека...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    04 Апр 2024 12:47ч.

    Пиши правилно -не ДАНС, ами ЦРУ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прост народ

    04 Апр 2024 12:18ч.

    Нищо няма да се промени, докато двамата дебели, шиши и буда, не са в панделата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Апр 2024 12:25ч.

    На тоя етап няма политическа сила тръгнала да ги вкарва в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво! Разлагайте се, гнусни червеи!

    04 Апр 2024 13:23ч.

    Това са най-пропадналите и гнусни "управляващи", които е виждала тази страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    04 Апр 2024 13:37ч.

    Не бе Денков, ДАНС не прикриват канали, а хванаха вашия канал, който ви осигуряваше пари за купуване на изборите! НЕКСО са набучени, дядо Еконтий ви псува, Сашо дончев ви даде 500 х лв на предните избори и вие му дадохте 350 млн отваропарите и вече е пак..... кой ще ви захрани машината за купуване на избори... тук те стяга чепика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    04 Апр 2024 13:50ч.

    Две пинчерчета се облайват от разстояние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въртят се слухове

    04 Апр 2024 14:18ч.

    Въртят се слухове, че Денков и Тагарев са били съгласни България да изпрати войски в Украйна и България е била една от страните, които на срещата във Франция са подкрепили изпращането на войски. Това са слухове, които се въртят, но всички чухме, че Денков каза, че не е важно България да е добре, по-важно Русия да е зле, като изпращаме оръжие и пари на Украйна, което е национално предателство и срещу Денков трябва да бъде повдигнато обвинение и същият да бъде закопчан и арестуван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клюкара-премиер

    04 Апр 2024 16:11ч.

    Този тип изпуши окончателно. Разнася клюки. Ами тогава няма защо да се чудим, че държавата съвсем се прецака. Някакъв сапунджия - клюкар я ръководи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На вниманието на ВАК

    04 Апр 2024 16:30ч.

    Разбрахте вече защо на този тип следва да му отнемете званието акакдемик.Той се оказа посредствен комсомолец които съсипаха българия.Има още един подобен пишман академик-комсомолец избран заедно с него който хал хабер си няма от наука но си има титла академик.Потърсете го и ще го откриете в България.Това са най голямото зло на българия а не само Делянчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    04 Апр 2024 18:45ч.

    Време е на този да му се отмене думата. Прекалено много лъжи изрече за краткия си престой във властта. Изчерпа лимита за следващите десетина премиери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слухове

    04 Апр 2024 18:45ч.

    Абе имаше слухове доскоро един академик бил председател на някаква държава, ама не ги потвърдиха от Радио Ереван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    04 Апр 2024 19:00ч.

    То тия предизборно твърдяха, че "Няма шанс правителство" на ПП-ДБ "да бъде в каквато и да е конфигурация с" Борисов, който също бе "най-голямото зло, което може да се случи на България", пък накрая решиха "проблема" с Тиквата, като се венчаха с него и си делнаха държавата, в името на собствения си келепир. Та на това "ала-бала" с Пеевски вече никой не се връзва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    04 Апр 2024 22:24ч.

    Най-голямото зло за България са мекотелите като теб, денкОФФ!!! Ако нямаше толкова много мекотели, като теб денОФФ, нямаше да го има е свинчо. И денкОФФ, свничо не е най-голямо зло, понеже отивате на избори, свничо е голо зло поради други причини!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков току-що

    05 Апр 2024 0:59ч.

    Пусна слуха за Данс и наркотиците.Как искам Данс да го привика на разпит от кого е чул ,че се е завъртял този слух.И така да ги завъртят тези хитреци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    05 Апр 2024 2:15ч.

    Въртят се слухове, че в каналите се въдят плъхове. Плъховете са най-голямото зло за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тотален потрес

    05 Апр 2024 7:58ч.

    Как може да си толкова голям идиот? Невнятно същество, ти къде беше ако това за ДАНС е вярно? Дано вече никога да не видиш власт в тази държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи