БГНЕС: ИТН започва преговори с БСП, "Изправи се БГ!" и ДБ, не казват за ДПС

БГНЕС: ИТН започва преговори с БСП, "Изправи се БГ!" и ДБ, не казват за ДПС
От ръководството на ИТН вече са изпратили писма за среща с лидерите на БСП, "Изправи се БГ! Ние идваме" и Демократична България. На този етап единствената партия, която не е получила покана е ГЕРБ, съобщиха източници на БГНЕС, без да отговорят директно на въпроса дали сред поканените са и представителите на ДПС.

 

Днес удари първият звънец за новото 46-о Народно събрание, а новите 240 народни представители положиха клетва. Юристът Ива Митева от ИТН поема за втори път председателството на парламента. Тя бе избрана с гласовете на ИТН, Демократична България, Изправи се БГ! Ние идваме! и ДПС.

 

 

Източник: БГНЕС

 

Коментари

  • Констатация

    21 Юли 2021 19:44ч.

    Е, значи и Корнела може да намаже с някой и друг министър, за да подслади поредния си провал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПКП

    21 Юли 2021 19:57ч.

    Абе Ивчето днес мина с гласовете на ДПС... Тъй че работата ясна... След 4 години и с гласовете на ДПС няма да могат да направят правителство чалгарите-соросоиди на Иван Лостов.... Тежко ви в БГ.. Според мен може и по-вече от ГРОБ да се краде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Юли 2021 20:02ч.

    ако бсп поиска постове и подрепи има такива идио-ти няма да се измъкне от блатото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чугун

    21 Юли 2021 20:03ч.

    Кога ИТН лъгаха, преди или сега? Или и преди, и сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    21 Юли 2021 20:13ч.

    Чугуне, колега - и утре пак. Това е отговора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чибука

    21 Юли 2021 20:21ч.

    Ами, правилно. БСП през последните години беше единствената ПАРЛАМЕНТАРНА опозиция, която с ПАРЛАМЕНТАРНИ средства се противопоставяше на режима на Борисов. Така, както изисква ПАРАРЛАМЕНТАРИЗМЪТ в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ. В същото време подкрепи протеста на хората през лятото на 2020 г. без да излиза от рамките на УМЕРЕНОСТТА - и без това още не може да излезе от сянката на Станишковизма и неговата политика "Власт на всяка цена", ако беше показала агресивна подкрепа на протестиращите, щяха да я овинят в опит за яхване на протеста и тогава самият протест щеше да бъде опорочен. Фактически, БСП НЕ ОПОРОЧИ ПРОТЕСТА И НЕ ГО УНИЩОЖИ, като запази дистанция. Така че при сегашната конфигурация в парламента, най-разумното решение да се търси парламентарна подкрепа от БСП за постигане на определени политики - БСП МНОГО ЯСНО ДНЕС ПОКАЗА, ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ПОДКРЕПЯ ПОЛИТИКИ. Без подкрепата на БСП за ПОЛИТИКИ излъченото правителство ще попадне в мазния лицемерен капан от игрички на ДПС. Такава игричка днес беше отиграна от Карадайъ, който демоснтративно се изрепчи на Демократите - играеше същата игричка и с патриотите в по-предишното НС, а всъщност си купуваше бизнесспокойствието чрез Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реминисценция

    21 Юли 2021 20:25ч.

    Двамата мязат като да са от оранжевата гвардия на Стамболийски, познати още като сопаджии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да видим

    21 Юли 2021 20:41ч.

    Да видим дали им увряха главите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно

    21 Юли 2021 21:33ч.

    Чудесно момчета Покажете че сте добронамерени и имате ухо за всичко добро предложено от другите партии Вземете най доброто от програмите на партиите и го изпълнете за да покажете че Има такъв народ който може да е обединен във името на страната си .Гробарите ще се самоизядат и ще ви плюят колко сте безпринципни но не обръщайте внимание на мутрите Важен е залога и България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честита петорна коалиция!

    21 Юли 2021 21:58ч.

    Доган има гооолям опит от тройната, ще прецени, кой колко ще получи от бюрека. ББ ша ви са стори ангелче след някой и друг месец. Следващите две години ЕС ще налива пари за хайдуците. После ще му мислите пак, кой от предложените "спасители" ша вий най-симпатичен/готин/пич

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хортензия Колищъркова

    21 Юли 2021 22:41ч.

    Карачибук, почитания! Мисля, че си казал/а всичко необходимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар /задължително/

    22 Юли 2021 0:22ч.

    Дали ще има някакви коментари от ИТН към тези, които им се довериха? Щото до скоро бяха категорични, че с партиите на статуквото, в това число и БСП, няма да преговарят. Явно промяната започва с влизането в парламента - променя се кръгозора, променя се хоризонта, променят се приоритетите, променят се ценностите, принципите, морала... И всичко в името и за благото на народа, разбира се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • видело се

    22 Юли 2021 7:59ч.

    Поредният пирон в ковчега на плътеника. Невиждана наглост и пошлост. Самоубийца ли е столетницата? Песничката "Не може да има нови избори", защото народа се бил уморил, е съчинена в амбасадата на Пръчляк и репетирана в масонската ложа на Дундуков! Народе, има ли нещо от което да си се уморил, освен от ковидалните им рогати лъжи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Таня

    22 Юли 2021 19:09ч.

    Поздравления за коментара Чудесно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи