Барозу: ЕС спаси България от руски натиск

Барозу: ЕС спаси България от руски натиск
"Представете си, че Румъния и България днес не бяха част от ЕС. Най-вероятно биха били подложени на масиран натиск от Москва”, коментира председателят на Европейската комисия Жозе Барозу в интервю за германския вестник "Берлинер Цайтунг".
<p>Думите му са част от коментар за ситуацията в двете балкански държави, чието приемане в ЕС през 2007 година, било &quot;правилното&quot; решение, поставени в контекста на дипломатическите отношения по линията Русия-Украйна- Запада.</p> <p>&quot;Давам си сметка, че в двете страни много неща не са както трябва. Затова наблюдаваме положението там много отблизо в рамките на специално създадения за това Механизъм за сътрудничество и проверка&quot;, отбелязва Барозу.</p> <p>&quot;Каква би била алтернативата? Да оставим България и Румъния в междинната зона, в ничията земя? За да станат нестабилни подобно на други страни извън ЕС? Представете си, че Румъния и България днес не бяха част от ЕС. Най-вероятно биха били подложени на масиран натиск от Москва&quot;, подчертава председателят на ЕК.</p> <p>Барозу посочва още в интервюто, че кризата в Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на ЕС след вдигането на Желязната завеса и че ЕС трябва да подкрепи Украйна по най-добрия възможен начин по пътя й към демокрация и стабилност.</p>

Коментари

  • Жеко Иванов

    07 Апр 2014 18:27ч.

    Да благодарим на ЕС,че ни спаси от Русия!Сега да се помолим на извънземните да ни спасят от спасителите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъьвьшдп

    07 Апр 2014 19:12ч.

    Явно лудустта е заразителна.И този не си е взел хапчетата.Боже колко манипулация.За съжаление в тази геополитическа борба ще го отнесем ние,обикновените хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • V

    07 Апр 2014 19:21ч.

    Този господин,знае ли,че разочарованието от членството ни в ЕС и НАТО от ден на ден става по- голямо! Не искаме да сме придатък нито на Русия, нито на ЕС! Трябва да си решаваме проблемите в държавата според интересите сси,а не както някой ни налага отвън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моника

    07 Апр 2014 19:52ч.

    Кой ви каза,че в тези страни не е всичко както трябва?Съжалявате,че сте оставили България и Румъния в \&quot;ничиите земи\&quot;.Г–н Барозу,отворете официалните исторически справочници,които още не сте наредили да се преработят по ваше желание и прочетете,че \&quot;ничията земя\&quot;на България е нейна поне от най–малко 1330 години,което не може да се каже за вашата родина.Или и вие,като вашите ментори амер.управляващи,чиито предци са слезли\&quot;на ничиите земи\&quot;,принадлежащи на индианските племена, обитавали ги преди преселниците да ги избият,а останалите живи да натикат в т.нар.резервати,считате,че вие стевластелините на Европейския континет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    07 Апр 2014 20:21ч.

    Някой се оля още от времето на Горбачов-посредствен предател! Сега са на власт истинските възпитаници на Русия - мощни, паметни, незабравящи и невероятно назидателни....! Дават безплатни уроци на световните мародери! Наред са прослойката в българските русофоби! Пардон - франкофони

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карагьозов

    07 Апр 2014 20:26ч.

    С подобни овчи акъли ЕС скоро ще си събира месищата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доларите в марки

    07 Апр 2014 21:00ч.

    \&quot;С подобни овчи акъли ЕС скоро ще си събира месищата...\&quot; - Няма: http://www.blitz.bg/news/article/260254

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зарева

    09 Апр 2014 2:59ч.

    Г-н Барозу, с цялото ми уважение към поста,който заемате,но една голяма част от Българите са жертва на вашето спасение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи