Бабикян: Радев да пусне мостове между партиите против модела „Борисов“

Бабикян: Радев да пусне мостове между партиите против модела „Борисов“
Преговорите за съставяне на бъдещо правителство трябва да се случат в новото Народно събрание под светлината на прожекторите. Президентът Румен Радев трябва да съдейства за постигането на съгласия и пускането на мостове между партиите, които са против модела „Борисов“. Аргументът на „Има такъв народ“, че съдебната реформа няма да стане бързо не е аргумент. Това заяви в интервю за БГНЕС Арман Бабикян, който е избран за народен представител в новото 46 НС от партията „Изправи се! Мутри вън!“.

 

„Разговори може да водим всеки ден и с вас. Всеки може да води разговори с всеки. Това е нормално в една демокрация. Но преговори свързани с това как ще се осигури мнозинство за определен вид политики в България не са водени. Мястото за тях е Народното събрание. Тези преговори трябва да са под светлината на прожекторите. Българските граждани и медии трябва да са информирани“, каза той.

 

Според него трябва да се знае кой каква позиция отстоява, за да „може после, когато излезе даден резултат от тези преговори да е ясен периметърът на интереси на българските граждани, който евентуално бива заложен като проект за управление“.

 

Бабикян не е съгласен с казаното от ИТН по отношение съдебната реформа, която според Тошко Йорданов не може да се случи бързо.

 

„Аргументът няма да стане бързо не е аргумент за това, че не трябва да се стартира този процес. Този процес предвижда промяната на няколко много тежки закона. Не просто премахването на Иван Гешев, а на структурата на прокуратурата и мястото й в съдебната система“, каза политикът.

 

Според него това е много по-тежък процес, както и премахването на борисовщината в управлението на държавата.

 

„Въпросът не е само в премахването на Борисов. Има толкова много работа по този въпрос. Те го наричат чегъртане. Аз също влагам някакъв подобен смисъл, но става дума за реформиране, за конструиране на държавата в някакъв европейски модел, който работи и носи ползи за хората“, заяви Бабикян.

 

Той е категоричен, че промяната на модела няма да се реши с махането на един човек.

 

„Съдебната реформа трябва да се стартира. Това е черният дроб на българската държава, който пречиства кръвта. Да оставим черния дроб за някога? Не вярвам“, подчерта Бабикян.

 

Той вижда ролята на президента Румен Радев като посредник при избягването на криза. Още повече, че нещо подобно вече се е случвало в историята при неговите предшественици.

 

„Президентът Радев е на висотата на времето и би използвал периода за консултации достатъчно разумно, за да се постигне съгласие, да се пуснат мостове между политическите сили, които настояват да има промяна на модела Борисов, а не просто на личността. С личността приключихме“, заяви Бабикян.

 

 

 

 

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

Коментари

  • "да е ясен периметърът на интереси на българските граждани, който евентуално бива заложен като проект за управление“

    19 Юли 2021 19:09ч.

    Бихте ли ми превели, ако обичате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    19 Юли 2021 19:12ч.

    Дори и не разбират бабикяните, тия марионетки на Радев , колко са жалки. Тоя изби рибата с раболепието, слагачеството и унизителното просене на милостиня от Льотчика. Слави затова отмина тия създания като малка гара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия стойчовци, бабикяни и другите от същото

    19 Юли 2021 19:12ч.

    Що толкоз се стараят да мязат на Цветанов, "съдия" над лекари и реформатор на синтаксиса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    19 Юли 2021 19:39ч.

    Ето ги талибаните бабикяни.Призовават президента, който би трябвало да е надпартиен, да обслужва тия протестърски шайки и да мачка другите.Лешояди, които искат льотчика да разгони другите около трупа на лъва, та да глозгат само те. И ужасното е, че Льотчика наистина го прави и унищожава нормалноста в съюз с тоя башибозук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    19 Юли 2021 19:47ч.

    То не мостове, ами направо да им спретне коалицията, щото както се видя Учиндолския не става за тая работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toз ни подготвя за вариант

    19 Юли 2021 20:04ч.

    среднощно приемане на закони по бързата процедура, като избирателния. Има-няма правителство, но могат да прокарат нещо законоподобно и пак да се разпуснат до следващите избори. Хитро. Минимална отговорност за максимални вреди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави Трифонов не е

    19 Юли 2021 20:28ч.

    имал и намерение да управлява. Изпълнил е определена поръчка, сглобил е заради това набързо "партия", явно си е осигурил средства за по-нататъшен живот на шоуто. Мислете му, Бабикян, ако можете, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до вмирисания, изврякал нещо в 19:12-19:39

    19 Юли 2021 21:04ч.

    Герберски келеш, опитай с ракия. Ще се почувстваш като Спайдърмен. Успех: https://glasove.com/media/2021/03/19/85162/180x120.jpg?_=1616138906

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седмо велико народно въстание

    19 Юли 2021 22:12ч.

    Бабикяната да не дава акъли, ами да грабва яйцата. Пък ако черепа се стиска, да се бръкне сам в името на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    19 Юли 2021 23:22ч.

    бибияните са "гнъсната пяна на обществото"... няма нормален човек, който да се върже на ПРа на ДПС....финансиран от черепи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи