Асен Василев: Не съм казвал, че върви процес на продажба на "Лукойл-Нефтохим"

Асен Василев: Не съм казвал, че върви процес на продажба на "Лукойл-Нефтохим"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Асен Василев пред „Файненшъл Таймс”: „Лукойл Нефтохим” е в процес на продажба

“Лукойл” опроверга Асен Василев: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас

Асен Василев отрече да е казвал, че "Лукойл-Нефтохим" е в процес на продажба. "Това, което съм казал в интервюто на "Файненшъл Таймс" е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от различни международни организации", обясни Василев.

Асен Василев отговори на критиките на ГЕРБ и лидера му Бойко Борисов, че при гласуването на законовите поправки, свързани с рафинерията "Лукойл - Бургас", депутатите са били подведени и се стигна до дипломатическо напрежение с Унгария и Сърбия заради въвеждането на транзитна такса. Василев обаче намекна, че решението вече е гласувано от парламента.

"Парламентът вече взе решение за "Лукойл". Ако ще се предлага нещо ново, трябва да видим какво точно се предлага. То ще бъде обсъдено от цялото правителство, в това число и от министъра на икономиката", коментира пред журналисти в Ловеч министърът на финансите Асен Василев, след като вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще внесе следващата седмица проект на решение за отнемане на дерогацията на "Лукойл".

"Знаете, че предишното решение беше взето на базата на доста обстойни доклади за това какво е възможно да се случи като скорост на прехода", допълни Василев, цитиран от БТА.

В отговор на въпрос дали има разминавания между коалиционните партньори, Василев каза, че "разминавания винаги има между двама човека - независимо дали са в една и съща партия, или в различни партии. Но като видим реални текстове, реалните предложения, ще може да се коментира нещо реално".

Министърът на финансите коментира още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от "Лукойл".

Той даде заден от твърдението си, че върви процес на продажба на рафинерията. С днешна дата Асен Василев заяви, че е обявил само наличието на интерес към покупката на "Лукойл". "Това, което съм казал в интервюто на "Файненшъл Таймс" е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от различни международни организации", обясни Василев.

Той коментира още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, защото "най-нормалното нещо е, ако ще се продава такъв стратегически актив, правителството да следи сравнително отблизо процесите".

По думите му "Лукойл" за първи път започва да плаща данъци, а държавата да си прибира парите от рафинерията, което е изключително важно и полезно за българския бюджет.

Министърът на финансите Асен Василев е в Ловеч за среща с бизнеса.

Източник: novini.bg

 

 

 

Коментари

  • Куци Коньов

    21 Окт 2023 18:51ч.

    Той не е казвал и че "пари има за всичко и за всички, стига да не се краде... и да няма грешки в сметките", както и че "8 млрд. лв. на година се харчат не по предназначение. Един мост, ако вземем моста на Видин е 200 млн., значи на година имаме 40 моста, без да вземаме допълнителни заеми. Магистрала „Хемус“ от край до край, от София до Варна с всичко, което е построено и от времето на комунизма с тунелите, виадуктите и т.н. е 4 милиарда. Значи с тези 8 милиарда можем да построим две магистрали „Хемус” от край до край за година. Проблемът не е в парите"... Ама освен да тегли заеми и да краде, дозагробвайки държавата, за друго не става тоз лъжец. https://glasove.com/novini/asen-vasilev-pari-ima-za-vsichko-i-za-vsichki-stiga-da-ne-se-krade

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дони на Момчил

    21 Окт 2023 22:43ч.

    Демби, дай да те водя при далай лама, наш как ше отслабнеш и ше се гнусиш от свинско със зеле. спецов ше ти свикне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затвори плювалника

    21 Окт 2023 19:37ч.

    некадърен лъжец.За всичко което причиняваш на нашия мил народ ще получеш възмездие при бай Ставри.Той ще ти осигури истинска дерогация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАНГАСАР-КОМУНИЗМЪТ

    22 Окт 2023 0:24ч.

    Така е при асковските КАТ-аджийчета с "български" произжод по Решение (Протокол "А" №229 от 31.10.1959г.) на Политбюро на ЦК на БКП ( http://bit.ly/2kcpUBZ ), което разпорежда да се "уреди положението" (т.е. да се опростят лъженето, криминалните им деяния и се настанят на партийно+ДС-бюджетната богата трапеза) всички "трудещи се цигани", които са се записали в общината като "българи"! Като Ваня Григорова = https://is.gd/l1IvOF

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    21 Окт 2023 19:50ч.

    Както и да ги нарече човек тази от Коалицията на войната, няма да да се трогнат, няма да се обидят, за замисляне е изключено по биологични причини - дълбоки, вродени психопатии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Консерватор

    21 Окт 2023 23:20ч.

    Сатана !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Окт 2023 23:41ч.

    За Асен, Баце и Шиши що пак за пореден път да им цитираме Бисмарк. "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.". "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците." - https://bg.wikiquote.org/wiki/Ото_фон_Бисмарк. Четете бре хора. Има няма 300 години е така. Вие ли днес ще промените нещата? Тъпанари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами наши настоящие друзя да обявят в международната преса

    22 Окт 2023 8:52ч.

    фалшивата новина, че купуват всички въглищни тецове в Бг, правят ги специална икономическа зона със сложна юрисдикция, където изискванията за въглеродна благотворителност не важат. Сключват взаимоизгодни договори за изкупуване с операторите на ток и топла вода. А после да идат и да опровергаят във ФТ. Нека пазара да реши, каза един умник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи