“Лукойл” опроверга Асен Василев: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас

“Лукойл” опроверга Асен Василев: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Асен Василев пред „Файненшъл Таймс”: „Лукойл Нефтохим” е в процес на продажба

Не сме получавали предложения за продажба на рафинерията в Бургас и не водим никакви преговори по въпроса. Това се казва в позиция, разпространена от агенция "Блумбърг", на “Литаско” - дъщерната компания на “Лукойл”, която е собственик на завода в Бургас. 

Изявлението на компанията е в отговор на интервю на финансовия министър Асен Василев пред “Файненшъл таймс”. Пред изданието той казва, че правителството имало индикации, че “Лукойл” е започнал процедура по продажба на рафинерията в Бургас и дори имало вече проявен интерес от кандидат-купувачи.

От "Литаско" обаче казват, че не са назначавали публична или частна организация да търси потенциални купувачи или да води преговори за продажба.

“Лукойл Нефтохим Бургас” АД е дружество, разположено в страна-членка на ЕС, която е собственост на швейцарска компания, какво е “Литаско”. Според европейското законодателство по защита на частната собственост, както и обичайните бизнес практики, всяко намерение за закупуване на актив, принадлежащ на друга компания, трябва първо да бъде обсъден между контрагентите и само след това с властите на страната, където активите се намират”, се посочва още в позицията на “Литаско”.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • затвори плювалника

    18 Окт 2023 20:03ч.

    некадърнико и лъжец.Ти си толкова финансист колкоот и пищман академика е управленец-

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Окт 2023 22:55ч.

    ко.коро може би се е опитал да "подсети" "лукойл" да продадат рафинерията. предвид наличието на "купувачи". може да са същите, които са кандидати за атомните реактори, знае ли човек докъде са способни да се спуснат тия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    18 Окт 2023 20:07ч.

    И отново ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ Кокорчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    19 Окт 2023 8:40ч.

    Дори да е истина нека Василев да публикува кои овшорки от Български произход ще участвуват в надпреварата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Окт 2023 21:17ч.

    Оставка на този некадърник!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвсем нормално е

    19 Окт 2023 10:05ч.

    компанията да предяви персонален иск срещу лицето, което заема кабинета на финансов министър. Успоредно с това, организиране на публична подписка сред населението на региона в подкрепа на запазването и гарантиране на нормални условия за работа на основния работодател в юго-източна България. За пореден път София разчита на чужди грантове, за да ликвидира провинциите на страната. По този начин столицата живее охолно, без да работи и произвежда нищо, трупа население от нови вътрешни бежанци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Окт 2023 19:03ч.

    Някой учудва ли се вече, че Киро и Асенчо са толкова опиянени от властта си, че вече се мислят за божества и измислят някакви си техни приказки. Лошото е, че всички ще страдаме покрай тия двамата и цялата им кохорта от амбициозни мениджърчета! Радев е виновен, че ги вкара в политиката!Дали е нарочно или не, не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи