Американски войници загинаха в Афганистан след нападение отвътре

Американски войници загинаха в Афганистан след нападение отвътре
Няколко военнослужещи на САЩ и Афганистан загинаха при нападение, организирано отвътре, предаде Би Би Си. Инцидентът се е състоял в афганистанската провинция Вардак, недалеч от столицата Кабул, уточни американската армия в свое комюнике. В него се посочва, че загиналите американци са двама, като има и неизвестен брой ранени военнослужещи от международните сили. Нападението е било извършено от мъж в афганистанска униформа.
<p>Американските военни определиха нападението като предателство.</p> <p>Стрелецът е открил огън в понеделник, по време на редовното сутрешно заседание на армейското ръководство. Бил е убит на място. Той е идентифициран като редовен член на афганистанските сили за сигурност.</p> <p>Миналата година повече от 60 военнослужещи на НАТО бяха убити от представители на службите за сигурност на Афганистан или от хора в техни униформи, напомня Би Би Си.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Даниел

    11 Март 2013 23:22ч.

    На снимката- Изглед от авеню "Пенсилвания", г. Уашингтън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван-асен

    11 Март 2013 23:37ч.

    Ако искате да не ве убиват , просто си вървете в къщи. Който нож вади , от нож умира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до иван-асен

    12 Март 2013 1:03ч.

    А защо американците са в Афганистан? Кое ги накара да пратят войници там? Афганистан бяха една мирна и свободна страна. В нея не се произвеждаха суровини за наркотици. В нея не живееха терористи. Те изобщо не се радваха, когато сринаха кулите в САЩ. Един мирен и спокоен народ, не мислещ злото на никого. Добри хорица. Пък и сега още си правят опиум, още си развъждат терористи... Какво като има чужди войски там? Американците били вадели нож. Така пише иван-асен. Да не би неговата лента да се върти наобратно? Излиза, че първо американците са влезли в Афганистан, и после афганистанските терористи събарят кулите в Америка. Нали така? иван-асен така говори.Той казва, че първо американците са извадили нож!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ot madrid

    12 Март 2013 2:17ч.

    molia,molia ama vie da ne bi da si viarvate 4e afganistancite ,irak4anite,ili irancite sa vzrivili kulite v NEW YORK??? ma molia vi ne se izlagaite te i decata po cial sviat znaiat 4e si be6e rabota na BUSH &SIE vsi4ko e za narkoticite i petrolat prosto im triaba pro4ina da si vzimat milionite dolar4eta prozvoditelite na orujie a za tva triabvat i voini ne mislite li? a znaete li otkak USA sa v Afhanistan kolko mnoogo puti se e uveli4ilo proisvodsvoto na opiuma ot makovite im poleta?????????hayde hayde bes BTV komentari molia vi!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО" до иван-асен"

    12 Март 2013 15:31ч.

    АКО СИ БЕШЕ НАПРАВИЛ ТРУДА ДА ПОПРОЧЕТЕШ МАЛКО ГЕОПОЛИТИКА,МАЛКО ДА СИ НАПРЕГНЕШ МОЗЪЧНИТЕ КЛЕТКИ ,ЩЕШЕ ДА СТИГНЕШ ДО ЛОГИЧНИЯТ ИЗВОД ЧЕ СЕБИЧНИТЕ АМЕРИКАНСКИ,АНГЛИЙСКСИ И ДРУГИ ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕРЕСИ ЗАХВЪРЛИХА СУМАТИ МЛАДИ ХОРА ОТ ЦЕЛИЯТ СВЕЯ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАШИТЕ ПИШМАН-ВОЕННИ В ТАЗИ ЗАБРАВЕНА ОТ БОГА ДЪРЖАВА!с ТОЗИ СВОЙ ПРЕДЛОГ-БОРБА СРЕЩУ СВЕТОВНИЯТ ТЕРОРИЗАМ ТЕ СЕ ОПИТАХА ДА СИ ОСИГУРЯТ ПОРЕДНИЯТ ПЛАЦДАРМ СРЕЩУ КИТАЙ,РУСИЯ,ПАКИСТАН И ИНДИЯ,ИМАХА И ИКОНОМИЧЕСКИ ГОЛЕМИ ИНТЕРЕСИ СВЪРЗАНИ С ТРЪБИТЕ ЗА ПРЕНОС НА СЪОТВЕТНИ ГОРИВА!Но всичко свърши,терористите са отново налице,загиналите войници от измислиният алиянс никой няма да ги върне но бизнеса с оръжие процъфтява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до иван-асен

    12 Март 2013 18:24ч.

    Моля да ми напишете източниците, които четете Вие, за както се изразявате "ГЕОПОЛИТИКА", че и аз да попрочета нещо за "СЕБИЧНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ", за да си напрегна и аз мозъчните клетки. Само не разбрах, понеже от вашите думи излиза, че Афганистанските удари са отговор на американските, то значи, че първо американците са нахлули, а после са били свалени кулите в САЩ, така ли е? И защо тази държава е изоставена от бога, според вашите думи? Защо? Явно само от бога е изоставена, защото талибаните явно не са я изоставили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи