Защо климатичните промени са измама? Защото са реални, но не са причинени от хората

Защо климатичните промени са измама? Защото са реални, но не са причинени от хората

Автор: Мартин Армстронг. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Това е един от най-старите методи за промиване на мозъци на населението в древната история. Жреците открили небесните цикли и започнали да се преструват, че карат небето да потъмнее, успявайки да изчислят циклите на слънчевите затъмнения. Събирали хората на едно място и им казвали какво ще направят, а хората гледали как луната затулва слънцето и вярвали, че жрецът може да контролира небето. Днешната астрология наистина идва от вавилонците, които извършвали огромни проучвания на корелациите, за да предсказват бъдещето.

Всяко нещо има цикли. Климатът ВИНАГИ се променя, като съществуват периоди на затопляне и периоди на охлаждане. Тези шарлатани не са по-различни от вавилонските жреци, преструващи се че затъмняват слънцето с луната по своя команда. Науката се преобръща надолу с главата след като през 1772 г. близо до Вилуи, Сибир, е открит непокътнат замръзнал космат носорог, последвано от по-известното откритие на замръзнал мамут през 1787 година. Може да останете шокирани, но тези открития на замръзнали животни с трева, която все още е в стомасите им, слага началото на второ течение в науката, тъй като доказателствата сочат, че е възможно както си ядеш обяда, внезапно да се окажеш замръзнал, само за да бъдеш открит от следващите поколения.

Откритието на косматия носорог през 1772 г., а после и на замръзналите мамути, подхранва представата, че нещата все пак не са линейни. Тези огромни открития наистина допринасят за епохата на Просвещението, когато нови знания избухват във всяка област на изследване. Подобни открития на замръзнали мамути в Сибир продължават и до днес. Те предизвикват теориите и от двете страни на този дебат да дадат обяснение на тези катастрофични събития. Замръзналите животни в Сибир подсказват, че странни събития са възможни дори и при климата, и те не са много по-различни от телата на мъртвите жертви, които са били погребани при изригването на вулкана в Помпей през 79 г. сл. Хр. в древната Римска империя. Животните могат да пасат и внезапно да замръзнат. Климатичните промени са тук от милиарди години – много преди човекът да измисли двигателя с вътрешно горене.

Дори в сфрерата на геологията започна да се създава голям дебат относно това, че може би земята просто е избухнала в катастрофична конвулсия и че действително планетата ни е циклична, а не линейна. Възгледът за последователни деструктивни катаклизми през нередовни интервали от време, или цикли, се появява през 1700-те години. Това течение на мисълта е може би най-добре изразено от Джордж Хогарт Тулмин – чийто принос към човешкото познание е забравен – в неговата рядка книга от 1785 г. „Вечността на света“ (The Eternity of the World”).

„... конвулсии и революции, с разрушителна сила, надхвърляща нашия опит или представа, но недостатъчна за разрушаването на земното кълбо, или на човешкия род като цяло, са съществували и ще съществуват отново... (слагайки край на)... изумителна поредица от епохи.“

През 1832 г. проф. А. Бернарди твърди, че ледената шапка на Северния полюс е достигнала равнините на Германия. В подкрепа на своята теория той посочва съществуването на огромни каменни блокове, станали известни като „несъответстващи“, за които той предполага, че са били избутани от напредващия лед. Тази теория е била шокираща, защото със сигурност представлява нелинеен възглед върху естествената история. Бернарди е мислел извън рамката. В естествените науки обаче хората слушат и разглеждат теориите, за разлика от социалните науки, където теориите са игнорирани, ако те оспорват това, в което хората искат да вярват. В 1834 г. Йохан фон Шарпентие (1786-1855) заявява, че има дълбоки вдлъбнатини, издълбани в алпийските скали, заключавайки, подобно на Карл Шимпер, че те са предизвикани от напредването на Ледниковата епоха.

Този набор от знания е напълно игнориран от религиозния култ към глобалното затопляне/климатичните промени. Те не знаят нищо за природата, или нейните цикли, и са напълно невежи за историята, нито дори за откритието, което представляват тези древни създания, замръзнали с храна в устата си. Те не могат да обяснят тези събития, нито огромното количество знания, описани от хора, които действително са изследвали, вместо да се опитват да изпълняват дневен ред, претендирайки, че това е наука.

Нашият модел проектира навлизането ни в нов „голям минимум“, който ще започне да обхваща слънцето през 2020 г. и ще продължи до 2050-те г., чийто резултат ще бъдат намален магнетизъм, нередовно произвеждане на слънчеви петна и намалена ултравиолетова (UV) радиация, достигащи до Земята. Всичко това означава, че сме на прага на нов глобален период на охлаждане на планетата, който може да продължи от 31 до 43 години. Последното случване на „голям минимум“ е произвело мини-ледников период в средата на 17. век. Познато като Минимум на Маундер, то се случва между 1645 г. и 1715 г. в рамките на по-дълъг период от време, през който части от света стават толкова студени, че периодът е наречен Малък ледников период, който е продължил от 1300 г. до 1850 година.

Повечето хора НИКОГА не са чували за Течението на Бофорт – огромно въздушно течение, носено от вятъра в Северния ледовит океан, което всъщност има далеч по-голямо въздействие върху ледовете от всичко, което ние бихме могли да изхвърлим в атмосферата. Течението на Бофорт е регулирало климата и формирането на ледовете в продължение на хилядолетия. Напоследък обаче нещо се е променило – и това не е нещо, което ще предизвика глобално затопляне, но заплашва с нов Ледников период.

Съществува нормален цикъл, който е от около 5,4 години и който обръща посоката и се върти обратно на часовниковата стрелка, изтласквайки лед и сладка вода в източната част на Северния ледовит океан и в северния Атлантически океан. Този 5,4-годишен цикъл е интересен, тъй като представлява два цикъла на Пи от 8,6. Непосредственият цикъл изведнъж се разширява до два 8,6-годишни интервала, с което достига 17,2 години в началото на 2022 година.

Това, което трябва да разберем е, че Течението на Бофорт сега носи толкова сладка вода, колктото Големите езера в Северна Америка взети заедно. Защо това е важно? Солената вода замръзва при по-ниска температура от 0 градуса по Целзий, при която сладката вода замръзва. Разликата между температурата на въздуха и точката на замръзване на солената вода е по-голяма от разликата между температурата на въздуха и точката на замръзване на сладката вода. Това кара ледът със сол по него да се топи по-бързо, което е и причината да хвърляме сол по пътищата при снежни бури.

Сега си представете Течението Бофорт като въртележка от лед и сладка вода. Тъй като в момента се движи по-бързо и в обичайната си посока по часовниковата стрелка, то събира все повече и повече сладка вода от трите основни източника:

1. Топящия се морски лед

2. Теченията на Арктическия океан от притоците на руските и северноамериканските реки

3. По-слабо солената вода, идваща от Берингово море.

Наистина, Йейл предупреди, че това течение може да „охлади климата в Европа“, на което именно сме свидетели в момента. Течението Бофорт циклично ще смени посоката си и когато това се случи, реалната опасност ще бъде от естественото освобождаване на огромно количество ледникова сладка вода в Северния Атлантик. Сега да си спомним – сладката вода замръзва по-бързо от солената.

Това не е теория. Разполагаме с предишни регистрирани обръщания на циклите на Течението Бофорт от 60-те и 70-те години на миналия век, при които е имало нахлуване на сладка арктическа вода в Северния Атлантик, довело до замръзване на водата. Много работа е извършена по този въпрос, която, разбира се, е игнорирана от дневния ред за климатичните промени, тъй като той иска да припише вината само на човешките дейности. Независимо от това, Американската асоциация за напредък в науката (AAAS), на която аз съм член, заявява ясно:

„Арктическите морски ледове влияят на климата за сезонни до десетилетни времеви периоди, като моделите посочват влиянието на морските ледове като основно за аномалии от рода на малки ледникови периоди.“

На „Socrates“ (компютърът, с помщта на който Армстронг прави своите борсови, финансови, климатични и др. прогнози – б.пр.) беше дадена почти всяка възможна база данни, която можах да намеря за периода, покриващ последните петдесет години. Поради удължения 17,2-годишен цикъл на Течението Бофорт, рискът от по-голямо от обичайното изпускане на сладка вода в Атлантика може да доведе до смущения в Гълфстрийм, който е единствената причина Европа да има умерен климат. Но това НЕ винаги е било така. Знаем, че нашествието на варварите в Рим през 3. век е било основно продиктувано от по-студения климат на север. Нашествието на морските народи слага край на Бронзовата ера, а народите от север мигрират на юг, заливайки Месопотамия и Северна Африка.

Климатичните промени са реални..., но просто не са причинени от хората.

Може би в момента сме в повратната точка и те не могат да продължават да говорят, че извънредно студената зима също е причинена от въглеродния диоксид и глобалното затопляне. Сривът на Гълфстрийм няма нищо общо с CO2. Това може да доведе до тежка конфронтация, тъй като тези хора сериозно грешат и това, което правят с икономиката, опитвайки се да спрат използването на изкопаеми горива на този етап може да доведе до десетки милиони жертви, ако Гълфстрийм колабира.

 

Източник: armstrongeconomics.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Вуйчето

  21 Ное 2022 9:37ч.

  Как е "измерил" промените на температурите за последните 5000 години? Иначе хубава теория.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпроса не е до измерване на температури

  21 Ное 2022 9:49ч.

  А е много по-мащабен. С теорията за глобалното затопляне причинено от човека се върви към старите парадигми, че човека е в центъра на света и всичко се върти около него. Това с температурите е за глупавите хора, да има с какво да ги манипулират. А теорията за глобалното затопляне причинено от човека е точно това- теория, при това назадничава. Мислете кой има интерес да върне хората назад в развитието и да спира прогреса-само за тези, които могат да мислят разбира се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Франк & Щайн

  21 Ное 2022 17:24ч.

  Проби от сондажи лед в Арктика дават данни за много по-дълги периоди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дъждовен червей

  06 Дек 2022 16:11ч.

  С две думи карайте си колите, сечете горите, той въздухът сам ще се пречисти, изхвърляйте на воля пластмаси това нямало нищо общо! Ама по добре прочетете малко за ролята на почвите за кръговрата на азота, въглерода и водите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БОРИС

  31 Яну 2023 5:39ч.

  Няма нищо общо с климата има климатични аномалии пречинени от експерименти със спътници нов вид био контрол не нов от последните 10 години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бкф

  31 Яну 2023 5:41ч.

  Не са само хората замърсители има необратими климатични процеци от самата земя неможе да я охлаждаме може да ограничим прекалената екплатация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • естетвено

  21 Ное 2022 9:41ч.

  Всеки, който знае малко повече за космическите процеси, а климата е космически процес, знае много добре, че човека не е в центъра на вселената -това вече е доказано, и не може с магическа пръчка, както едно време са лъгали хората със затъмнения, влияния на планети и тем подобни глупости, да се променя каквото и да било в голям мащаб. просто е смешно, но явно има все още твърде много глупаци, които да вярват в измишльотини. цикъла, кръга, сферата са най-естествените образувания на природата, където няма нито една права линия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  21 Ное 2022 9:41ч.

  Не знам дали климатичните промени са предизвикани от хората (макар че подозирам, че те имат принос за тях), ама избиването на мисля 60-70% процента от биоразнообразието със сигурност е причинено от човека.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лет

  21 Ное 2022 10:19ч.

  Проблемът с климата не е от нас, но замърсяването да...За него обаче не виждам да се прави много.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • николов-

  21 Ное 2022 10:34ч.

  това другарят ленин ли е ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТРАХЪТ ПОДАВА

  21 Ное 2022 10:40ч.

  Поздравления , ГЛАСОВЕ! Истината за голия цар ще долази и до паникьосаните хорица, които не се учат и не мислят, но плащат за всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  21 Ное 2022 12:51ч.

  Полезен материал, браво на Гласове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  21 Ное 2022 12:53ч.

  Автора се е фокусирал върху по-кратките цикли.Но има и по-големи.Например 12 000г цикличност която е в точката на поврат днес.Отделно че температурата на приземната атмосвера е била с цели 5С по -висока и живота е процъфтявал.Отделно че повече СО2 в атмосверата и 1С повече означава повече растителна продукция вкл.повече водорасли които ще отидат на дъното и ще погребат повечетоСО2.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геофизик

  21 Ное 2022 12:56ч.

  Най-после някой в България да се осмели да публикува големия Мартин Армстронг. Адмирации и за него и за "Гласове".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-измамата

  21 Ное 2022 13:00ч.

  Тя е кодирана в езика ни.В хилядите човешки езици с малки изключения.Опита /превода/ от езика на същноста до човешкия език си е една измама.Отделно след превода започват едни спекулации/комбинации/пррмутации на човешките понятия за същноста.И ето ти Грета Тумберк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  21 Ное 2022 13:02ч.

  Преди около три месеца срещнах на два пъти в сериозни, световни медии едно твърдение, че след случването на нещо вече е подходящо да се счита за доказано, че няма връзка м/у човешката дейност и климатичните промени. Контекстуално ставаше ясно, че голяма група сериозни учени са стигнали най-накрая до извода. Започнах да търся информация за това "нещо", необходима ми беше за доказване на някаква моя теза, но за огромна изненада - не открих такава. Споделих с някои познати и отговорът беше: не се изненадвай, забърсаха почти всичко, нямат интерес да се говори по този въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  21 Ное 2022 13:10ч.

  После ми пратиха един материал, който е бил публикуван на доста странно място. Става дума за централен вестник от Филипините. Самата публикация е от 3-ти 09.22. World climate declaration: 'There is no climate emergency' Проверих и още е наличен https://www.manilatimes.net/2022/09/03/opinion/columns/world-climate-declaration-there-is-no-climate-emergency/1857048 Всеки си избира в какво да вярва. Аз не апелирам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заповядай:

  21 Ное 2022 15:41ч.

  https://dailysceptic.org/2022/08/18/1200-scientists-and-professionals-declare-there-is-no-climate-emergency/ Ето и линк към самата декларация: https://clintel.org/wp-content/uploads/2022/06/WCD-version-06272215121.pdf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  21 Ное 2022 17:23ч.

  Благодаря! Аз после ги намерих тези неща. По-горе описах преживяванията си от първите дни на септември, когато усещах много наситено, че нещо изключително важно се е случило буквално преди часове, а не можеш да намериш отзвук по първите страници на водещите медии, където се предполага, че му е мястото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбирам те много добре,

  22 Ное 2022 10:57ч.

  половината работа на модерната "журналистика" е да те успива, а другата - да те разсейва с глупости. Както казват, на това да повториш една лъжа 100 пъти, му се вика журналистика. Но все пак, все още са останали малко оазиси на информацията. Но човек да разчита на "водещи" медии (каквото и да значи това) е кауза пердута. Колежката от съседната стая ми се смее, че винаги познава кога е кръгъл час - започвал съм бил да коментирам новините по радиото с нелитературен български...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  21 Ное 2022 13:18ч.

  А каква е гаранцията, че някоя петролна държава не плаща на тоя убавец надника да плещи всичко това ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква, каква другарю Ун

  21 Ное 2022 16:03ч.

  Явно центовете, които получавате не са ви дали възможност за по-добро образование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления и от мен !

  21 Ное 2022 14:07ч.

  Отлична статия ! Истината започва да пробива зловонната сатанистка стена от лъжи и манипулации ! Климатичната лъжа е същото , което е и ЛЪЖАТА КОВИД 19 ! Няма начин да е различна, защото авторите и на двете лъжи са едни и същи. Така както миризливият цирей К19 се пукна , изтече , и помен не остана от т.н. "пандемия" , така и лъжата с климата ще гръмне и ще бъде разобличена ! Остава военните от всички страни да се организират, да докапат глобалистите - сатанисти , пускащи лъжите , да арестуват Швааб, Гейтс, екоталибаните и стоящите над тях, и да им организират нов Нюрнбергски Процес. Увенчан задължително с въжета и сапун.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ф-ф

  21 Ное 2022 14:56ч.

  Да изброим за пореден път в този форум условностите на опитно-научния императив - физикалистки ориентиран субстанциализъм, абсолютизиране на детерминизма, суеверна вяра в наличие на световен ред, независим от изказването, едностранна подчиненост на истината на сетивната удостоверимост (емпирията), без възможности на критика на чистия разум. На тази основа - наивна вяра, че модерно-научният визионизъм е единствено възможен през всички времена и епохи, без да се отчита симулакрумната природа на всяко възможно означаване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  21 Ное 2022 15:27ч.

  Хубаво! За пореден път в този форум! Обаче, не е ли време вече да започнете да общувате с форума? Разбрахме, че може да разговаряте със себе си! Това не стига!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • едва ли

  22 Ное 2022 0:55ч.

  ..но не е нещо, което би ми липсвало. Демонстрацията на ловкост в боравенето с думите цели и е в състояние единствено да донесе ефимерна наслада на упражняващия се. Суета :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанас Шалапатов

  21 Ное 2022 15:24ч.

  Тъкмо днес писах за това ,че СО2 непричинява затопляне а слънцето, метана и т.н. газове но това за Гълфстрийм го пропуснах а е плашещо https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02L7kdQ9Dsox6kJsqbzBWQFCNkR9qBM7EGPvLFVYRk7gM9FBACambmds21gRFLFosul&id=100008047303426

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно е, че на това, дето му викат "климатични промени"

  21 Ное 2022 15:47ч.

  e измама с цел да доведе масите до истерия, при която са готови да приемат "мерки", които да ги вкарат в концентрационния лагер - първо цифров (Digital Identity, Personal carbon quotas), след това и реален (Travel passports, CDBC). A за тези, които си мислят, че ковида е приключил, ето изказването на здравния министър на страната-домакин на G20/B20: https://twitter.com/backtolife_2023/status/1594386029301010432

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е един от най-старите методи за промиване на мозъци на населението в древната история. Жреците открили небесните цикли и започнали да се преструват, че карат небето да потъмнее, успявайки да изчислят циклите на слънчевите затъмнения.

  21 Ное 2022 18:59ч.

  ами той човека ви го казва в статията: това са похвати от миналото, от онези времена, на които сега се присмиваме и на онези хора, които наричаме диваци. Е по реда на логиката, тези които използват подобни похвати излиза, че сами смятат себе си за диваци. А уж говорим за изкуствен интелект. Ама то естествен няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-опита

  21 Ное 2022 18:02ч.

  Изглежда има някакъв праг над който ВСЕКИ въпрос става ''религиозен''И всяко общество започва да се дели на вярващи и не.Естествено конфликтите м/у тях не закъсняват.И както обикновенно вярващите са агресивните в стремежа да разпространят вярата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • климатът винаги се е променял

  21 Ное 2022 18:57ч.

  Механизми, от които зависи климатът са тригерни, т.е. нелинейни, скокообразни, прекъснати, недифенеруеми. Ще изброя само няколко: слънчева активност, албедо на Земята, прецесия и нутация на земната ос, водни и въздушни течения, движение на земните магнитни полюси, конвекция на магмата и движение на ядрото на Земята. И техните взаимодействия. Има поне два пъти по толкова сложни, незакономерни фактори. СО2 горкия е направо малък в сравнение другите фактори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цикли, кръгове, сфери- в природата няма прави линии

  21 Ное 2022 19:02ч.

  освен това въглеродния двуокис си има цикъл и е в точното количество, за да не замръзнем; май някой мечтае за ледена епоха и после като в един филм да наказва хората като чупи ръцете им навън в студа;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Болсонарио

  22 Ное 2022 7:56ч.

  Хубаво би било с 2-3 думи да представите тоз имбецил....Иначе изпаднах в катастрофично-конвулсивен смях още на 4-5 абзац...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мислещ

  22 Ное 2022 9:22ч.

  Отново браво на "Гласове ". Вижда се и колко са интелигентни неговите читатели. Налице са безспорни научни факти, че е било и много по- топло и много по- студено от сега, много преди хората да са имали възможност да влияят на климата и пак ще бъде. Климатът не е линеен вектор , а сложна крива , като повечето от причините за затоплянията и застудяванията, все още не могат да бъдат доказани. Климатът не следва да бъде тема, върху която да се градят политически икономически и социални политики, поради сложните и често необясними механизми на неговото функциониране .Всякакви опити на човечеството да влияе на климата в една или друга посока, могат да имат непредвидими последици за околната среда и за цивилизацията и да доведат до необосновано разпиляване на човешки и финансов ресурс. Във всички случаи те са проява на неблагоразумие. Много по- правилен и по- мъдър подход, който е следван неотклонно от нашите предци е да се приспособяваме към климата , а не до се опитваме да му въздействаме подткиквани от псевдонаучни теории, които не издържат проверката на историята и миналия човешки опит.Климатичните промени са най-важния еволюционен фактор за живата природа. Без тях животът ще изчезне. Тезата " ДА СЕ БОРИМ С КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ" Е МАЛОУМНА ПО СЪЩЕСТВО. Моля всички които се интересуват от темата да се запознаят: Хронология на промените в околната среда – Уикипедия (wikipedia.org)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "1"

  22 Ное 2022 10:54ч.

  Публикуваното тук е отдавна известно. Както и, че една част от климатолозите не се предадоха, но бяха остракирани. Спомнете си как преди 10-на години, хакери бяха влезли в масивите на разни правоверни институти и изнесоха, как учените на каишка уговарят фалшификациите на данните из разни публикации...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "2"

  22 Ное 2022 11:05ч.

  Преди време попаднах на публикация, как изследвания на сибирския лед под почвата са скривани. Според скоростта на утаяване на солта в дебелината на леда се определя и възрастта на този лед. Дебелината е до към 10-тина метра. Възрастта е 200 и нещо, години. Сибир е покрит почти по диагонал от северо-запад, към юго-изток. Горите там са също млади!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "3"

  22 Ное 2022 11:11ч.

  В ориентировката на църкви, и други важни сгради по посоките на света има рязко изменение също на около това време на появата на леда в Сибир. Предполага се, че е имало рязка смяна на маг. полюс и вероятно на географския. От което пък морската вода е преминала като вълна на големи територии. Което странно се припокрива, по време, с Малкия ледников период...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "...по- мъдър подход, който е следван неотклонно от нашите предци е да се приспособяваме към климата..."

  22 Ное 2022 11:21ч.

  Върху климата се извършват масивни и дори нарочни намеси. Достатъчно е да се подсетим за Харп-технологията с излъчване на масивни количества енергия в определени участъци в атмосферата над определени географски точки. Другото значимо влияние над атмосферните течения и пр. движения, идва от мегаполисите. Излъчваната топлина от тях я разбърква и променя климата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  22 Ное 2022 17:12ч.

  Целта на сагата с глобалното затопляне е да се измъкне Западната цивилизация от своята енергийна зависимост. По странен начин началото и се припокрива с бойкота от 70-те години от страните от Залива заради Палестина и спечелването на търга за продажба на пристанищата по Източното крайбрежие от инвеститори пак от същото място което води до отмяната му. От друга страна играе роля на блистер на позатихналия технически прогрес. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дядо Илия

  23 Ное 2022 17:58ч.

  И на мен ми се струва, че цялата работа е да има събрани едни пари от всички балъци по света, за да се правят експерименти и да се качва броя на хабилитираните "учени" по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  24 Ное 2022 23:56ч.

  Крайно време е да престанат да ни занимават с измислени проблеми като климатичните промени и да се захванат със сериозните такива, тормозещи щастието на човечеството, а именно климактеричните промени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГАГА

  26 Ное 2022 21:11ч.

  Преди имаше фреон, който предизвиквал "озоновата дупка". Впоследствие се оказа, че Дюпон са се "пошегували" и "без да искат", са станали абсолютни монополисти на "безвредните" хладилни агенти, произвеждани именно от Дюпон. Сега ни разиграват подобни номера с СО2, после се сетиха да добавят метана, за да има причина да изтребят добитъка, а защо не и бебетата. И никой от тия учЕни на равнището на Гретето, не се сети да погледне къде по-важните и значими за климата процеси - въздушните и водни течения. Една малка промяна на Гълфстрийма би била катастрофална за Европа, без всякакви метани и СО2. Но от тия природни течения колко милиарда може да се изтръскат? Май николко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи