Тръмп намери формула, за да победи демократите през 2020 г.

Тръмп намери формула, за да победи демократите през 2020 г.
Ако анкетите на CNN и CBS са верни, Доналд Тръмп може би е намерил формулата за спечелване на втори мандат през 2020 година.

 

 

Както съобщават двата телевизионни канала, обръщението му към Конгреса е било посрещнато със 76 процента одобрение от всички зрители, а по-точно, с 97 на сто от републиканците, 82 на сто от безпартийните и 30 на сто от демократите. Общо 72 процента от населението са съгласни с плановете на президента за обезпечаване сигурността на границата с Мексико.

 

Тръмп не само е непримирим в защитата на стената си. Той като че ли се наслаждава на нарастващия радикализъм на демократите по два критично важни въпроса, които мнозина от тях повдигнаха след триумфа си на междинните избори през 2018 година. Това бяха въпросите за разрешаване на абортите в напреднала бременност и социализма, изцеждащ богатите.

 

С присъщото си ораторско умение Тръмп заяви гръмогласно от трибуната, че: „Тук, в Съединените щати, сме разтревожени от новите призиви за въвеждане на социализъм в нашата страна. В основите на американската държава лежат свободата и независимостта, а не държавната принуда, господството и контрола. Ние сме родени свободни и ще си останем свободни“. А, когато камерата се фокусира върху лицето на намръщения Бърни Сандерс, Тръмп направо изръмжа: „Америка никога няма да бъде социалистическа държава“.

 

След тези думи овациите на републиканците бяха бурни, а мълчанието на демократите красноречиво. Всичко беше ясно. По същия начин, както беше ясно и през 1972 г., когато Никсън бе триумфално преизбран за втори мандат, а демократите заедно със своя „Макговернизъм“ загубиха популярност.

 

Александрия Окасио-Кортес, новата сензация от фракцията на Нанси Пелоси в Камарата на представителите, призова за 70 процента данъчна ставка. Тъй като Калифорния и Ню Йорк има щатски и местни данъчни ставки от 12 процента, които вече не се приспадат от федералните данъци, ако това предложение бъде прието, най-успелите жители в страната могат да бъдат принудени под формата на данъци да плащат четири пети от годишния си доход.

 

Някои демократи призовават за федерална данъчна ставка от 80 процента. На нюйоркчани, които печелят един милион долара годишно, ще бъде позволено да запазят по-малко от 10 цента от всеки заработен от тях долар. Бърни Сандърс е готов да обложи с 45 процента данък цялото имущество на стойност над 3.5 млн. долара, а имуществото, което надвишава един милиард, със 77 процента данък.

 

Сенатор Елизабет Уорън предложи годишен данък в размер на 2 процента върху богатството на хората, чийто капитал надвишава 50 млн. долара, и 3 процента от цялото богатство на всеки милиардер. Според бившия кмет Майк Блумбърг, потенциален съперник в президентската надпревара, чийто Ню Йорк е свидетел на масово изселване на богатите хора към щатите от „Слънчевия пояс“, идеите на Уорън са образец за глупост, в чиято основа лежи алчността. Блумбърг казва: „Ако искате да видите система, която не е капиталистическа, просто погледнете тази държава, която би могла да бъде най-богатата страна в света. Днес там хората умират от глад. Тази страна се казва Венецуела“.

 

Демократите възприеха също каузата на програмата Medicare for all (медицинска грижа за всички)*. На въпроса как частните медицински компании, които днес обслужват 177 млн. американци, ще оцелеят в здравната система, която предлагат демократите, сенатор Камала Харис отговори пренебрежително: „Дайте да ликвидираме всичко това. Дайте да вървим напред“.

 

Тръмп предизвика също така недоволството на феминистките, които искат гарантиран неограничен достъп до аборт. Припомняйки радостта им от факта, че губернатор Ендрю Куомо гарантира законодателно правото на аборт през третото тримесечие от бременността, Тръмп заяви:

 

„Законодателите на щата Ню Йорк приветстваха възторжено приемането на закон, който позволява бебето да бъде изтръгнато от майчината утроба няколко минути преди да се роди. Това са живи, чувстващи, красиви бебета, които никога няма да получат шанс да споделят своята любов и мечти със света. И дори имахме случай с губернатора на Вирджиния, който заяви, че е готов да убие бебе след след раждането му.

За да защитим достойнството на всеки човек, искам от Конгреса да приеме закон, който да забрани късния аборт на деца, които могат да почувстват болка в утробата на майката. Нека работим задно за създаването на култура, която не допуска невинни жертви. И нека да потвърдим фундаменталната истина, че всички деца, и родените, и неродените са създадени по „образ и подобие“ на Бога.

 

Правил ли е някой президент по-силно изказване в защита на живота в своето послание?

 

Дали демократите не губят разсъдъка си? Само 13 процента от американците подкрепят прекъсването на бременността в деветия месец. В кои щати побеждават привържениците на детеубийството и социализма?

 

В родния щат на автора на този материал, Вирджиния, местните и столични съпартийци поискаха оставката на губернатора демократ Ралф Нортман, защото преди 35 години си е сложил маска на чернокож, имитирайки "лунната походка" на Майкъл Джаксън.

 

Заместник-губернаторът демократ Джъстин Феърфакс пък бе обвинен в изнасилване на млада жена по време на Демократическата конвенция през 2004 година. Следващият по реда на наследяване на губернатора е генералният прокурор на щата, отново демократ. Той също си призна, че когато е бил ученик е носeл маска на чернокож.

 

А сенатор Елизабет Уорън, както пише в. "Вашингтон пост", е посочила „американските индианци“ като своя раса през 1986 г. в регистрационния картон на щата Тексас. Според нейното ДНК, както и според вожда на племето чероки обаче тя не е такава.

 

Така че някои все пак харесват Доналд Тръмп.

 

 * Национална програма на САЩ за медицинско застраховане на лица над 65-годишна възраст (б.пр.)

 


Патрик Дж. Бюканън е известен американски консервативен политик и коментатор. Бил е съветник на президентите Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън. През 1992 и 1996 г. участва в надпреварата за избора на кандидат-президент на Републиканската партия. Бюканън е автор на книгата "Самоубийството на свръхсилата: ще оцелее ли Америка до 2025?".

 

Превод за "Гласове": Никола Стефанов

 

 

Коментари

 • баба мара

  12 Фев 2019 11:12ч.

  изборите се решават от впк на сащ изборите не решават нищо те са за гмо зрителите които не знаят по кои свят са живи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  12 Фев 2019 13:31ч.

  "Така че някои все пак харесват Доналд Тръмп." Да, има и такива хора. Преди 2 дни реших да започна да се занимавам с плащане на данъците за миналата година...едно от драстичните изменения е, че данък "наследство" досега се прилагаше за наследство с оценка над $5,5 млн на получател, сега тази граница е повдигната до $11 млн.Защото то средния американец от т.н. средна класа точно такова наследство се очаква да получи, над $5,5 млн на калпак...чиста проба вратичка за свръхбогатите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинският

  12 Фев 2019 14:01ч.

  консервативен политик, разглежда триизмерната координатна система на политиката с три оси - 0 x,y,z. Остта x е в областта на икономическото общество, в отношенията му с държавата. Повече икономическо общество е в плюсовата част (+x) или държавата взема по малко данъци. А по малко икономическо общество и повече държава е минусовата част(-x). или държавата взема повече данъци от икономическото общество. Остта у е за за национализма. В плюсовата част (+у) има повече патриотизъм, родолюбие, любов към Родината Майка и Отечеството Баща. Хората обичат всички народи, но обичат повече собствения си народ. И българите винаги могат да кажат на руснаците примерно, че обичаме Русия, руснаците, но повече обичаме България, българите . Докато минусовата част на остта у (-у) е национализма, нацизма, великодържавния шовинизъм, и фашизма. Например националиста обича България, но мрази другите народи, нацизма смята другите етноси и народи за тор за държавата си, а великодържвния шовинист има териториални претенции към другите държави, а всички знаем какво е фашизма. Фашизма е всичко взето заедно. Остта z се отнася за религията. Плюс z (+z) е за повече християнство, но не за православие, католицизъм, или протестантство, които са с триединен Бог, а за християнство с четириединен Бог, като четвъртото лице на Бог е Бог Слово или Библията. Докато в минусовата част (-z) е православието, католицизма, протестантизма както и другите религии, които са радикална крайност. И ако построим равнини по всеки две оси, координатната система се разделя на осем (8) квадранта и дясното най доброто е в квадранта с плюсовата част на трите оси, а най неправилното е в квадранта с минусовата част на трите оси. Та Тръмп прави консервативна политика в квадранта с плюсовата част на трите оси от координатната система. А всичко друго с повече или по малко плюсове или минуси в квадрантите, е неправилно и всеки може да си начертае квадрантите и осите и да се самоопредели за какво и за кого е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сенсей

  13 Фев 2019 9:19ч.

  Интересна статия тук със становища на един от съветниците на Кремъл, международният експерт С. Караганов: https://cont.ws/@sensei/1228401

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TaraBrown

  13 Фев 2019 14:22ч.

  Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! Проверете какво правя.........>>>>> www.WebJob33.Com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко ми е трудно и объркано

  17 Фев 2019 10:30ч.

  Хем да се боря срещу дясното проамериканско управление на ГЕРБ, хем да се радвам, че десният Тръмп щял да спечели пак. Дайте съвет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи