Оставката на Борисов и Гешев вече е въпрос на формалност

Оставката на Борисов и Гешев вече е въпрос на формалност
Днес разполагаме с шанса да поправим грешката си. Парадоксално, той ни бе предоставен от двете лица на статуквото - Борисов и Гешев. Тяхната самозабрава прерасна в банална глупост, до степен да разтърси дори нашето летаргично общество. Да държиш шкафчето си пълно с валута и злато, да дрънкаш пиянската по телефона, при положение, че за доста разузнавания не представлява никакъв проблем да подслушват комуникациите ти от централите си в София, да си осигурил свободен достъп на аверите и компаньонките си в апартамента си, е признак на пълна властова самозабрава.

 

Снимки: БулФото

 

Едно време цар Борис III пророчески се е шегувал, че недостатъкът на всяка дикататура е, че свършва внезапно. И наистина, колкото повече властта си въобразява, че е създала идеалните условия за своето съществуване, появата на някакво случайно и дребно събитие е достатъчно тя да бъде пометена от пиадестала, на който сама се е поставила.

 

Българите обаче притежаваме своеобразен път на историческо развитие. До голяма степен и за нас важат думите, които Чърчил едно време е отправил към Америка: че тя намира верния път веднага, щом преди това е опитала всички останали варианти. И при нас не е случайно, че по време на Междусъюзническата война ни се налага да воюваме едновременно с всичките си съседи, че по време на Втората световна война, в периода 8 септември-28 октомври 1944 г. сме се намирали едновременно в състояние на война и с Германия, и със САЩ, СССР и Великобритания, че след промените от 1989 г. единствено ние от Източна Европа оставихме комунистическата партия на власт, а в началото на XXI в избрахме бившия си монарх за премиер. Точно към тази поредица трябва да причислим и факта, че на два поредни пъти преизбираме Бойко Борисов за премиер. 

 

Днес обаче е важно, че разполагаме с шанса да поправим грешката си. Парадоксално, той ни бе предоставен от двете лица на статуквото - Борисов и Гешев. Тяхната самозабрава прерасна в банална глупост, до степен да разтърси дори нашето летаргично общество. Да държиш шкафчето си пълно с валута и злато, да дрънкаш пиянската по телефона, при положение, че за доста разузнавания не представлява никакъв проблем да подслушват комуникациите ти от централите си в София, да си осигурил свободен достъп на аверите и компаньонките си в апартамента си, е признак на пълна властова самозабрава. И на този фон главният прокурор продължава да се прави, че нищо притеснително не се е случило. Но побърза да изпрати тежко въоръжена полиция в президентството. И за капак, неадекватното поведение на силовите структури край "Росенец" направиха съществуващата власт нетърпима за всичките си противници. И им предостави обща база за взаимодействие - оставката на премиера и главния прокурор.

 

Взривът се оказа достатъчно силен, за да лиши и Борисов и Гешев от всяка легитимност. Бъдещата им оставка вече е въпрос на формалност. Първата реакция на двамата бе да заемат кръгова отбрана. И да разчитат, че чрез стари номера и лафове ще успокоят обстановката. Премиерът започна смирено да ни обяснява как нещо сме се объркали. И колко несправедливо е подобно отношение на фона на добрините, които е направило управлението му. Особено бе поразен от държанието на десницата. Та нали той изпълнявал нейната програма. А в допълнение изпрати отчаяни сигнали за подкрепа и към външните играчи. Не може да си обясни поведението на Вашингтон и Москва, след като на първата столица харизахме 3 млрд. лева за стари изтребители, а заради втората заровихме 2 млрд. лева в изграждането на "Турски поток".

 

Гешев пък се отдаде отново на лов на селски апаши, неглижирайки протестите срещу собствената си персона. С което само доказа за пореден път пълната си неспособност да изпълнява ролята на публична личност. Скоро обаче ще му се наложи да се изживява не само като прокурор N1, но и като обществен враг със същия номер.

 

След първоначалното стъписване, продължило 2-3 дни, герберската пропагандна машина се окопити и премина в контранастъпление. Започна да облъчва медийното пространство с всякакви небивалици, с надеждата все нещо да хване дикиш. То не бе, че Радев искал дикататура, след това Демократична България и ДПС бяха „сгодени“, накрая набутаха всичките си противници в ново ОФ, на принципа, че като се лъже, хубаво е да е на едро, пък и няма да стават за смях, излагайки едновременно различни версии, които взаимно се изключват. 

 

Втората им защитна теза вкара в оборот прословутата стабилност. Борисов видите ли, бил готов веднага да си тръгне от "Дондуков" 1, ама щяло да се счупи държавата. А истината е точно обратната. Каквото и управление да дойде след ГЕРБ (стига да не е пак начело с Борисов), дори то да се посвети само на създаването на корупционни и манипулационни схеми, пак ще са му нужни години, за да достигне висините на днешната власт. 

 

Всяко друго правителство означава спасителна глътка свеж въздух за обществото ни. Която ще позволи да си припомним какво означава нормално управление, начело на което стои човек, който не е патологичен лъжец и крадец.

 

Това е и най-големият кошамар за Борисов и ГЕРБ. Дори минималното нормализиране на ситуацията в България ще означава смъртна присъда за политическото им бъдеще. Всяко оттласкване от днешната действителност ще намалява въздействието на политическия опиум, с които те предозираха обществения ни организъм, за да бъде възприемана властта им като нещо нормално. 

 

Отделно, личи си и страхът, който ги е обзел. Особено лидерът. Той най-добре знае какви ги е вършил, какви врагове си е създал и за какво може да бъде преследван. По съдебен и извънсъдебен път. Без реалната власт в ръцете си той ще се чувства физически застрашен от своите врагове и морално малтретиран от обществото. Кошмарно бъдеще, което никаква валута и злато в чекмеджетата не може да подслади.

 

Днешният протест може да не доведе до падането на кабинета, но той се превърна в разделителна линия, спрямо която трябва да се определи всеки един политически субект. И този разлом ще покаже докъде са стигнали пипалата на ГЕРБ в политиката и извън нея. 

 

Управляващите вече получиха подкрепата на волейболната федерация. Но ако това е куриоз, сравним с докарването на един тир прасета пред Народното събрание при протестите от зимата на 2013 г., много по-обезпокоителна е позицията на синдикатите и работодателите. Те също побързаха да се наредят сред кохортата на защитниците на статуквото. Все едно не става въпрос за едно управление, което се е специализирало в рекета и кражбата на чужди бизнеси и е възможно най-антисоциалното в рамките на целия Европейски съюз.

 

Още по- абсурдна е ситуацията с малкия коалиционен партьор - Патриотчетата. На тях наистина им хареса да играят ролята на жабата, варена на бавен огън. Срещу още 6-7 месеца власт, те пожертваха политическото си бъдеще. И човек си задава въпроса само за глупост и алчност ли става въпрос или са намесени други силни зависимости. Да пропуснеш шанс като днешния и наместо да свалиш Борисов, да заемаш позицията на по-голям защитник на управлението, отколкото са самите гербери, е признак на пълна личностна и организационна деградация. 

 

Не Патриотчетата обаче ще спасят кабинета. Те са мюретата, които трябва да забавят хода на кризата, с надеждата да се появи „черния лебед“.  Я разгарянето на епидемията да всее нов страх у хората, я протестите да се изчерпят, а току- виж избухнал нов скандал, способен да затъмни случващото се на площада. Засега властта е принудена да играе „на дребно“, но сигурно вече се отработва стратегия за мащабно отвличане на вниманието на хората. Без това тя няма как да довърши мандата си. 

 

Но ние все още се намираме във фазата, когато инициативата е в ръцете на гражданския протест. И никакви увещания за радикални промени на Министерския съвет не могат сами по себе си да успокоят обстановката. Те само задълбочават раздразнението в обществото. Показателен е случаят с обявените оставки на Горанов, Караниколов и Маринов. Нескопосаната политическа маневра даде обратни резултати на първоначално преследваните и засили масовото убеждение, че Борисов е контролиран от същите сили, на които служат и гореспоменатите трима министри.

 

Да се стои на власт с цената на всичко не е някаква новост за географските ни ширини, дори може да се каже, че е традиция. Костов, Станишев и царя изкараха докрай мандата си, но на цената на пълното изчерпване на кредита си на политическо доверие. Сега и Борисов е изправен пред същата дилема.

 

Да продължи да управлява, в условията на висока обществено-политическо конфронтация ще означава да се изправи едновременно пред риска от загуба на електорална подкрепа и радикално дискредитиране на собствения си образ. Вече хвалбите на обкръжението му, пък и собствената му автореклама, завучи все по- нелепо, до степен на абсурдност.

 

Продължи ли процесът, махалото на нагласите неминуемо ще отиде в другия край. Където Борисов ще бъде еднозначно определян като интрумент на задкулисието и символ на корупцията и некадърността. Което ще предопредели не просто неговото бъдеще, но и прочита на нашето минало от последните десет години.

 

И това е голямото предизвикателство пред обществото ни. Да направи реален прочит на случилото му се по време на герберския режим и на тази база да си изведе някакви поуки. Нещо, което ще е равнозначно на политическа революция. От каквато отчаяно се нуждаем.

 

 Свързани статии:

 Властта в България изпадна в паника

 Няколко ракурса към вилата в Барселона

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Я да задържим такива четива

  18 Юли 2020 17:34ч.

  за след като оставките станат факт, и са приети от НС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко

  18 Юли 2020 18:05ч.

  Борисов и Иван Гешев обявиха, че ще правят ревизия на прехода и ще поставят всички хора в положение да няма недосегаеми сред тях, и всички да са равни пред закона. Когато се прави ревизия на прехода обаче трябваше да се разгледа приватизацията и кой окраде България. Но трябваше да се каже как се стигна до положението един долар да се разменя за 3000 лева и кой е виновен за това през 1996-7 година. И защо се стигна до положение лекарство против хиперинфлацията да е приватизациято. Като за да може да се преодолее хиперинфлацията трябваше да се действа по най бързия начин да се приватизират държавните предприятия. А това доведе до присвояване и нарязване предприятията на скраб и продаването и, кражби, мошеничества, както и да няма следприватизационен контрол. И докато се говореше, че няма справедливост, че е нужно мафията да бъде ударена, както и да се види как са забогатели хора, като Васил Божков например, се разбра, че ревизията на прехода ще засегне много неправомерно забогатели хора, най вече от бившата номенклатура и ДС,които са мафията в България. Тези хора разбраха, че Бойко Борисов трябва да се свали от властта, както и главния прокурор Гешев, който щеше да направи това. И президента, за когото Гешев поиска проверка от Конституционния съд, дали може да му се повдигне обвинение за държавна измяна, призова за изгонване на мафията от прокуратурата и мутрите вън от Министерствата на първия протест. А този протест бе организиран от БСП . Сега там отидоха много млади хора, които са учили в чужбина и те мислят, че едва ли не правят революция и им е правилен протеста. Но свалянето на правителството и оставка на Гешев означава че няма да има ревизия на прехода. означава да има недосегаеми в държавата и че някои хора са по равни пред законите от другите хора. И младите хора, които протестират ще бъдат излъгани и употребени от олигарсите, мафията и държателите на чадъри от властта, над мафията и престъпниците на законите. Цялата работа е да няма ревизия на прехода и да няма наказани за безобразията, неспазването на законите, кражбите, измамите и убийствата през прехода. Затова мисля, че младите хора трябва да спрат протестите и да изчакат да се направи ревизията на прехода, за която ревизия има воля и от правителството и от прокуратурата, както и от Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Юли 2020 18:13ч.

  Г-н Георгиев явно е поредния почитател на клеветите и ченгесарските компроматни похвати за борба с врага. Които между другото са прилагани от ченгетата най-вече срещу учени, будители и духовници и заради които множество лъжи в историята ни никога не бяха разобличени, а си останаха така, както са ги диктували ченгетата и предателите. И множество усти са били запушени на хора, които са променяли обществените нрави към по-добро. Доброто работи само и единствено със свидетели, не случайно така се наричат и християните, „свидетели“ и говорят само и единствено това, което са лично чули, видели и преживели. А не внушения и предположения, слухове. От друга страна фарисейската каста и изобщо цялото зло на света, винаги работи с убедително и авторитетно изговорени лъжи, (повторени сто пъти), зад които не стои свидетел. Намерете поне един човек, който да каже, че е видял шкафчето с очите си, може да е охранител, може да е фотографът... този така почтен протестиращ народ, толкова смел и борбен, не може ли да каже лично какво е пострадал? На когото са му отнели бизнес, да каже отнеха ми бизнес или на когото са му нарушени правата, която медия е претърпяла изнудване и т.н. Не ви ли идва малко в повече говоренето, искате България да е правова държава, а няма никакви внесени обвинения с доказателства за нищо. Единствените реални свидетелства са за пострадалите от полицията и другото е пиар стратегия. Иначе протестът изобщо няма такъв ефект, напротив, той сега ще консолидира електората на ГЕРБ, подценявате многобройната маса, която чака да дойдат изборите и да накаже превратаджиите. Много хора, които са се разколебали от тази партия и не са гласували за нея, търсили са алтернативи, сега прогледнаха за генезиса на тези алтернативи и за това какви интереси стоят зад тях. Предимно такива, които са против европейската интеграция и за запазване на статуквото, при което е можело хора като Божков и Василев да печелят, а има много други в сенчестия бизнес, освен Божков и Василев. Има интереси и на чужди лобита и бизнеси от държави извън ЕС, които са свикнали на това беззаконие и да вършеят из милата ни родина, да си правят сенчести сделчици, да не срещат голям отпор от държавата, да оказват политическо влияние на корумпирани политици, а със затягането на европейската ни интеграция, се ограничават техните възможности да останат из сенките. Този протест не е против статуквото, той е защото статуквото се променя от самата управляваща партия, поради влизането ни в Банковия съюз и нуждата да се очисти пространството, поради по-категоричните действия против задкулисието. Протестите против Борисов винаги са били политически и поради това, че е проевропейска партия, а не проруска, протурска или проамериканска. Не, че Борисов не е балансирал между тези интереси, но отминава времето това повече да се прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tenax

  18 Юли 2020 18:14ч.

  Задържай, задържай! И стискай здраво! Щом танте Меркел откри огън с главния калибър - Шпигел - любимият ти Бойко Борисов си е отишъл. И да те успокоя - на времето Йоца Амстердама обеща на Цеца Секса, че няма да закача Боко, "докато има нужда от него".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Юли 2020 18:57ч.

  Статиите в Шпигел са две и са напълно умерени като тон, като проследяват събитията безпристрастно. В едната се описва проблема с Доган, с Делян Пеевски и там акцентът е върху ДПС. В другата се споменава за обвиненията на протестите, но не с тази жлъч, която ти имаш, а съвсем бегло, като се казва и следното "Истинска алтернатива на Борисов и ГЕРБ не се вижда. Опозиционните социалисти също записват безброй припомняни корупционни скандали в правителствените си баланси. Освен тях в парламента са представени най-вече националисти и политически АВАНТЮРИСТИ." Президентът Румен Радев е ясно обявен, като "приятел на Русия" и е казано, че протестите са на бившата комунистическа партия (което е подчертано). Никой четящ тази статия няма да си направи заключението, че последните ще спечелят избори или че правителството трябва да подаде оставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен откъс:

  18 Юли 2020 18:58ч.

  „Бойко Борисов стана главен секретар с парите на сръбския бос Сретен Йосич. Влизането на Борисов в МВР му струваше 400 000 долара. Думите му към хората от СИК бяха: „Имаме едно момче, ще го направим някакъв в полицията, за да слуша…“ Трафикът на дрога и цигари беше допирната точка между хората от СИК и сръбския наркобос. Борисов, чрез доверени лица, контролираше контрабандните канали на цигари и дрога по времето, когато беше главен секретар…" https://fakel.bg/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добра статия

  18 Юли 2020 19:03ч.

  Дай Боже да видим края на ББ ! - вижте само как козирува на меркел: ........................ .................. ... .......... https://glasove.com/categories/novini/news/borisov-napadnal-niderlandiya-na-sreshtata-v-bryuksel --------

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Протестите против Борисов винаги са били политически"

  18 Юли 2020 19:10ч.

  Хелеборус, вие лъжете! Внимателно наблюдаваме историческите събития и помним като слонове: виждаме вече втори граждански протест срещу кабинет на Борисов, първият бе през зимата 2013 г. (Политически и в полза на Борисов бе протестът на умните и красивите срещу Орешарски.) Виж, т.нар. спечелване на изборите от Борисов, особено последните парламентарни и кметски, си беше политическо шоу на закоравелия цинизъм отвсякъде. Свестният народ никога не отива да гласува, виждайки на власт политическата мафия и клиентите на западните поръчители на обедняването и унищожението ни. Проучете как проамериканската агентура фалшифицира изборите в Северна Македония. Народът не може да ги търпи, обаче нещата се дирижират така, че правилните клиенти да остават на власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  18 Юли 2020 19:19ч.

  Ми не е "прочита" голямото предивикателство. Огромният проблем е червата клиентелисти доведени от селски милиционерски сбирки на жълтите павета. Унищожената прокуратура, пълна с послушници. Съдийте с манталитет на нискочели администратори. Разбитият административен апарат и системи от дългите години на управление от калинки. Лесно се пише и говори за Октопод, Паяк и пр ама мащаба на демонтирането му си иска много месеци на площада. Добрата новина е, че все някога всяко нещо започва, а друго свършва. Мутрите - далеч. Хелеборуса, по-горе, е прав. Ще се консолидират. Страх ги е да не ги питат "ти що зимаш заплата като си нефелен". Други сънуват как идва един без каскет, праска му два съдебни шамара и му казва да връща в хазната. А той, "предприемача", отдавна е разпределил по веригата, та чак до шкафчето. Споко, няма да стане изведнъж, но да не ви лъжем - ще боли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  18 Юли 2020 19:25ч.

  Много цинично и много вярно. За първи път срещам събрани в едно двата големи харча на Борисов, парите за остарелите F16 колкото за новите изтребители F35 стелт на поляците и тръбата, която трябва да обслужи единствено Сърбия, защото продължение няма да разрешат и той го знае. Бай Ганьовското “И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците. . . Тю! Да ги порази господ”. Не с немците в този случай обаче, ами с американците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  18 Юли 2020 19:29ч.

  Helleborus на 18.07.2020 в 18:57 : Кой ти говори за спечелени избори и кви комунисти те гонят. Не искаме вас. Приносът ви най-новата история започва и свършва с това, че качихте рушвета от 10% до над 50. И го направихте държавна политика, рушвета. Това дали е "приятел на Русия" Радев като как ти пълни или празни джоба ?! Патрона ти от приятелски чувства ли плати бадева едни кинти за фърчила ?! Да те открехна лекичко, тия пари бяха мои. И на родителите ми и на децата ми. Както и всяко левче в прескъпите ни магистрали. Ако трябва, в следващите 30 години, ще ги сменяме всеки месец. Белким внуците имат повече въздух и живот от нас. Сигурен съм, че схвана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  18 Юли 2020 20:29ч.

  След всичко случило се през последните няколко месеца, независимо кога ще последва оставката на тези двамата, те за мен са нелегитимни, както и за много хора. А това за което питаш Отговорен , ще кажа, Кукуряка няма да те разбере. Това, че Кукуряка е психично болен, се знае отдавна. Проблема сега е, че заболяването му е влошено и това не личи само по увеличените му многословни бъртвежи тук, но и в самото им съдържание! Но който е болен да се лекува, тук не мястото за изявата им ! Успешно лечение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това,,

  18 Юли 2020 20:29ч.

  което се изнесе в публичното пространство, за президента Румен Радев, беше, че дадоха запис на разговор на генерал от ВВС със мъж, който не се знае, кой е, но гласа му много прилича на гласа на Радев. Разговора много прилича на разговор на комунистически величия, които уреждат "свои" хора на "сладка" работа и дават квартира на много ниски цени. Или това е 'връзките" при социализма. Но сега 'връзките" се осребряват, и осребряването се нарича корупция. Не знам давани ли са пари при тоя случай, не се разбра, но сигурно е на принципа "услуга за услуга" и се предполагаше, че разговора за услугата е за приятелката, - сега жена - на мъжа И още един случай, този случай с главния прокурор Иван Гешев, който накара полиция да влезе в президентството и да арестува президентски съветници и да се изземат документи които са секретни и незаконно са в бюрото на съветника. Може това да е демонстративно арестувано, но не мисля, че е нарушение на закона, Още повече че има разписано разрешение за обиск от съдия. Не може когато президента нарушава Конституцията, да не бъде съден. А нарушаването на Конституцията е тогава когато президента призовава за сваляне на властта и нарича премиера и главния прокурор "мутри и мафия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  18 Юли 2020 20:31ч.

  "животътъ е пълен съ комизъм и е величествен само въ своя вътрешен смисъл" (!!!)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • черен лебед

  18 Юли 2020 20:32ч.

  гешев защо? защото търси и намира и други бандити ли ? червените бандити са също бандити. аз иска оставката на ЛОЗАН ПАНОВ и КАЛПАКЧИЕВ заради оня убиец от австралия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tenax

  18 Юли 2020 20:38ч.

  Кукурячке, значи Бойко Борисов за 10 години управление е направил България най-бедната и корумпираната страна в ЕС, само за да може да я вкара в чакалнята на еврозоната? Кой те е учила на хуцпа, миличка? Или си я умееш по рождение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това,, на 18.07.2020 в 20:29

  18 Юли 2020 20:40ч.

  Поредното герберастче, дето не е чело Конституцията. Ма кво да се чудим, за 10 години Боко така и не намери време да я прочете...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • черен лебед на 18.07.2020 в 20:32

  18 Юли 2020 20:44ч.

  Ами защото непрекъснато нарушава НПК и за него разделението на властите е екстремизъм. Има и още, де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рйр

  18 Юли 2020 20:50ч.

  Протестите са срещу европейския избор на българия, не заради борисов, той е само повод.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България е в много тежка криза

  18 Юли 2020 21:12ч.

  Тя се породи заради отказ да бъдат признати грешките от миналото, от хората които са участвали в тези грешки, дори грехове. Тези хора вместо да се покаят, те все измисляха начини как да заблуждават и прикриват себе си и делата си. Някои са много зли, алчни и дори с някакви умствени и психически отклонения. Тези хора си мислят че са владетели, след като са знаели толкова много неща за държавата и че ще извлекат много голяма полза от участието си във властта. Тези хора си имат кръгове на влияние и семейства оплетени и зависими едни от други. Всичко се прави в името на собственото благополучие, всички грешки и компромиси с развитието на държавата. На мен ми прави впечатление, колко много хора, след като ги осветят че са били шпиони на ДС, се разболяват и си отиват от този свят. Но не с всички е така, някои от тях и досега нахалството и заблуждават хората, че са с нови идеи, демократизирани, променени. Единственото, което може и трябва да се направи, е да се организират честни избори, с електронно гласуване. Непрекъснато всички политици се хвалят колко умни хора има в България, какви програмисти са налични, и няма кой да създаде електронната среда за избори. Наистина ли, или така ви е удобно? Под претекст, че манипулациите щели да бъдат по-големи, а това е голямата лъжа! Нека всеки българин да може да гласува от дома си, ще видим тогава дали ще има корупция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес рекламираха един филм направен 2019 г

  18 Юли 2020 21:38ч.

  Сенките на София, много странен. Документален. Опит да се покаже корупцията в България и за това да се обвини Русия. Царят и ромите също имат своят роля във филма. И сега, когато Радев казва 'Мутри, вън!' не се харесва на гласувалите за ГЕРБ, защо? Възможно ли е да има някакъв таен и сложен сценарий, в който участват всички от корупционната среда и да опитват да я стабилизират по някакъв техен начин, с нови хора, с нови идеи? Но да използват обедняването на хората и пандемията като причина за бунт, които не могат да променят и да овладеят по друг начин. Да остане Борисов е вредно, са си тръгне също! Комунизъм, американци, Европа. Във филма се каза за киселото мляко и стратегическото положение на страната, а беше показана голямата мизерия и слугуващите хора. Наистина ли не е останало достойнство, родолюбие и самочувствие в нито един политик? Защо свития юмрук ще става лого на нашите движения и протести, в интернет се обяснява че това лого е свързано с всички кампании, финансирани от Сорос. Имаме нужда от промяна, но от тази която искат да ни наложат ли? И как можем да избегнем техния сценарий? Трябва ли България да си даде златото, водите, горите, полезните изкопаеми, бактерията, програмистите, билките, за да ни ограбят напълно и да ни оставят на мира, без тяхното влияние? Ако всичко вземат, ще дойдат с фотоволтаиците и ветрогенераторите, и всяка една педя земя ще превърнат в печалба. Никога няма да ни оставят, ние сме богата земя. Но как да станем държава с достойно население?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България с малка буква

  18 Юли 2020 21:47ч.

  Въобще не трябва да има такава държава, трябва да е част от римската империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • whit

  18 Юли 2020 21:50ч.

  "лов на селски апаши"? Става въпрос за "човек", изнасилил и убил стара жена, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да и на всички депутати

  18 Юли 2020 22:00ч.

  На 18.07.2020 в 20:32. А за да се изберат 240 предлагам да се публикува електронна анкета на сайта на президентството за предложения и гласуване. Нека всеки предлага по един човек за депутат и тези, които съберат най-много гласове да станат такива. А партиите да ги подкрепят ако искат. Системата за избор на хората трябва да се промени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въобще не трябва да има такава държава, трябва да е част от римската империя.

  18 Юли 2020 22:05ч.

  Ромче ли си? Или турче от Румелистан? Обяснимо защо го искаш. Ние сме варвари и отново ще призовем варварите да ви довършат неправедната "империя". Това да ти е като обица на ухото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  19 Юли 2020 0:36ч.

  Всички фенове на геша, както и великаните на мисълта, които умнеят на тема какъв хайдук е президента веднага и задължително да чуят записите на геша докато се договаря с недосегаемите. Разследването на биволите по случая е обективно. След това ми обяснете как е възможно такъв да е главен на друго освен водопад и повече никога няма да ви коментирам или преча. Апропо цялото тролско войнство се е пуснало по форуми, сайтове и брани чистотата на гербера. Баси и паразитите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus(харизанов)

  19 Юли 2020 3:11ч.

  Как Б.Борисов вижда протестите когато е управляващ и когато е в опозиция!!! https://gospodari.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%83/?fbclid=IwAR3onMshPkmGqx4PRUkybeBgn8QACdWMqCg_S_dbvTzOasJUcdriIG5FEB4

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние сме варвари и отново ще призовем варварите да

  19 Юли 2020 8:46ч.

  Като ти варварин връщай се откъдето е дошъл руския мангал аспарух, азия, тук е европа, римска империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "руския мангал аспарух"

  19 Юли 2020 10:17ч.

  Дума дупка не прави, ала заради такива думи гонят до дупка, да знаеш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малееее

  19 Юли 2020 11:45ч.

  Физиономии на селски дебили и мошеници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Левски

  19 Юли 2020 15:21ч.

  Браво, много хубава статия. Кой ти плати да я напишеш. Сигурно другаря Радев ти е обещал да те направи съветник по препоръка на кака Корни. Превземане съда, остава Ви прокуратурата да сте спокойни и тия на площада да лапат мухи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Левски

  19 Юли 2020 15:24ч.

  Защо не публикувате коментара ми. Нали сте за свобода на словото и чиста и свята република с един другар вдигаш юмруци пред президенството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бананова република

  19 Юли 2020 16:29ч.

  60% от всяка държавна поръчка! Бойко взима 59% от управлението на пенсионните фондове, 12% от печалбата на всяка банка, 28% от печалбата на американските ТЕЦ. От всичко взима процент. 15% от Прешъс метълс. Ако не увеличат процентът ще има кампания, я бухалката Сидеров, за златото. Преди 9 години критикуваше пенсионните фондове ДЗПО, а сега те може да нямат нищо, но вземат вноските и ги "управляват" за 15% - от 1,5 милиарда на година нови постъпления, и 20 милиарда уж съществуващи. Тоест всичко ново отива за някого уж да го "управлява". И от студеният резерв взима процент! РЕКЕТ! Това му е традиция, тертип, маниер, начин, адет. ("Обещал на Бойко да му вдигнат процентите срещу гаранции, че спокойно могат да си разчистят сметките със враговете си, без никой да им търси отговорност.“ (г. стоев)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво разбрахме

  19 Юли 2020 16:30ч.

  Гешев е бухалката на Борисов. (и на сащ) Бойко без бухалка? Бухалка без Бойко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  19 Юли 2020 18:37ч.

  Тролската пасмина на нИдялкУ работи извънредно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз имам едно послание Българи

  19 Юли 2020 19:54ч.

  Да убием физически тия изроди.Война не се води с лозунги .Трябва да си готов той като вика ТИ да крещиш,той като те зашлевява ТИ да го удариш с чук,той като удря с чук ТИ да го застрелваш. Без милост,без угризения.Той ни убива ние му се радваме. Ама аз не съм мазохист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков,

  19 Юли 2020 19:59ч.

  за призоваване към убийство, мисля, че има закони в България. И за тези, които призовават за Народен съд - също. Мисля, че можете да намерите, кой е този човек и да се изпълни закона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  20 Юли 2020 10:40ч.

  ДО КОЙТО си е сложил ника на името на най-тачения от народа ни - Левски - нямате ли срама, господине, не заслужавате и господин да ви наричат, това ИМЕ не е за подигравка! Позор за такива ...без думи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пишещият форумец

  20 Юли 2020 10:47ч.

  за т.н. Народен съд не призовава за такъв, защото в последното изречение е написано - АМА АЗ не съм мазохист - и по този начин не призовава, а само изяснява въпроса! Като четете, обмисляйте! А не както дяволът четял евангелието...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това за Народния

  20 Юли 2020 11:01ч.

  съд, беше писано в други постинги в други статии във форума. Защото не се взеха мерки тогава писах и за Народния съд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  20 Юли 2020 19:04ч.

  на 18.07.2020 в 19:10 Казваш, граждански протест, но аз не вярвам, че гражданите на България са зли. И двата протеста са направени с много омраза и това не може да се обясни с корупция или нещо друго. Хората протестираха и срещу Виденов и срещу Пеевски, но не видях такава омраза или подготовка. Когато става дума за Борисов, винаги има опит да се изкара по-черен от дявола, винаги има агресия в личен план, обиди, хейт, които в този случай дойдоха от дъното на падналата човешка природа, когато човек е загубил човешкото си достойнство (заблуждавайки се, че отнема достойнството на врага си). При предните протести нападаха и дома му. Аз не гледам само конкретиката на обвиненията, на мен ми въздействат духовете и когато има някаква голяма мръсотия, сякаш огън се запалва в душата ми. Понеже за разлика от онези хейтърчета, които с гордост носят плаката мразя еди кой си, аз мразя онова, което стои зад тях, този богохулен демон на разделението, клеветата и омразата. Това не са граждански протести, други изпитват тези чувства, други подкокоросват в Интернет пространството, това е задкулисие, което си плете кошницата. То освен, че мрази България, мрази и самия Създател. В реда, който иска да се възцари, може да има елементи от стария нетолерантен и монополен комунизъм, може да има елементи от либералните разрушители на традиции и нравственост, но няма да бъде ценно нищо от това, което аз изповядвам, при това за агресията на този нов ред, може да се съди по агресията на Радев или агресията на Манолова. Няма неутрален протест, който да е само против, протестът е винаги за някаква алтернатива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  21 Юли 2020 8:02ч.

  Много добра статия и снимките също. Числените измерители на властващата корупция ще станат известни в близкото бъдеще, но от немалко години България е икономически на дъното в Европа и не само, както и на първо място в света по ужасяващата си демографска катастрофа. Без съмнение толкова зле не сме били в историята си. Най-важният критерий за всяко управление е в какво състояние са приели и в какво състояние сдават страната си. Това е важното, не идеологиите, геополитическите членства в съюзи: цивилизационни, валутни и военни. Сегашните синковци надминаха всички предатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акушерката на Герб

  23 Юли 2020 17:38ч.

  https://www.dw.com/bg/приятелите-на-герб/a-16767468

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Susan Mile

  15 Апр 2021 11:29ч.

  СВЪРЖЕТЕ СЕ ДР. САКА ЗА МОЩЕН МАГАЗИН, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВАШИЯТ ЛЮБОВНИК ВЪЗМОЖНОСТ КАК ДОЛГО СЕ РАЗКРИХТЕ ИЛИ КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЕГА, Д-Р САКА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ВИ ВЪРНЕТЕ В рамките на 24 часа, ТОЙ КАТО МИ ПОМОГНЕ, ТОВА МЪЖЪТ Е ПРЕМНО МОЩЕН И ЧЕСТЕН КОНТАКТ Д-р SAKA на WhatsApp или Viber Chat: +27634201775 и имейл: [email protected] Казвам се Сюзън Майл, споделям свидетелството си, този човек е истински и мощен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи