Ако нищо не се промени, ще видим превръщането на Франция в Алжир

Ако нищо не се промени, ще видим превръщането на Франция в Алжир
Тези, които сега се разхождат из Франция, не са французите.

 

На 12 януари министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Дарманен разпореди „да се осигури стриктна полицейска защита“ на професора по философия от град Трап (департамент Ивлин) Дидие Льомер. След като Льомер публикува в местния вестник статия, в която се противопостави на нарастващото влияние на ислямистите във френските училища, върху него се изсипа поток от заплахи, съобщава сайтът 20 minutes. В статията си Дидие задава въпроса: „Как можем да водим обучение по езици, изкуство и обща култура на деца, които от ранна възраст са подложени на феноменален социален натиск от ислямските идеолози? Трябва ли да продължаваме да се държим така, сякаш нашите ученици не са подложени на този натиск?“.

 

По-рано в открито писмо до президента Макрон, Льомер обърна внимание върху липсата у правителството на „ясна стратегия в борба с политическия ислям“. А на 22 януари в интервю за холандската телевизия Дидие заяви, че „салафитите в град Трап набират сила“. След това интервю заплахите по негов адрес зачестиха и приеха агресивен характер. На 8 февруари пред телевизия CNews Льомер каза: „Огнищата на ислямистите са навсякъде, ние вървим към гражданска война“. В отговор кметът на град Трап Али Рабех заяви че ще заведе дело срещу професора. Прокуратурата започна разследване, а полицията взе под своя защита Льомер, а така също и училището, където той преподава.

 

Във Франция почти ежедневно има нападения над църкви. На 8 февруари 42-годишен мъж нахлу в църквата Saint-Lèger в град Орво, Западна Франция, заплашвайки енориашите. На 31 януари църквата Saint-Paul  в Монпелие беше осквернена и опожарена от „етническа банда“ от малолетни. На 5 януари по време на служба в църквата на град Колмара в Елзас свещеникът поканил млад мъж, застанал до олтара, да се присъедини към останалите граждани. В отговор той започнал да го заплашва, след което му нанесъл побой. В съобщенията на френските медии за нападения над църкви, като правило никога не се споменава етническата и религиозна принадлежност на престъпниците. Сътрудникът от Парижката академия за геополитика Алеся Милорадович казва, че „във Франция законът забранява да се прави статистика въз основа на раса, религия или произход“. Данните за етнорелигиозния състав на френското общество се крият от властите. Ежедневникът Breizh Info отбелязва, че „табуто върху етническата статистика във Франция затруднява изучаването на етническата и религиозна престъпност“. Ако се разрови по-дълбоко обаче, може да се открият „десетки цифри, които недвусмислено потвърждават, че престъпността сред хората от чужд произход е много висока“.

 

По данни на Министерството на вътрешните работи на Франция, през 2018 г. чужденците (основно чужди работници имигранти) са представлявали 6% от населението на страната. Те са обвинени в извършването на 16% от всички убийства, 15% от нападенията, 14% от изнасилванията, 17% от въоръжените грабежи, 32% от грабежите и 27% от кражбите с взлом. Пристигналите от Африка без гражданство лица вече са 3% от населението на Франция. Те са обвинявани в извършването на 13% от кражбите с взлом, 9% от въоръжените грабежи и 24% от грабежите без употреба на оръжие. През 2010 г. социологът Юг Лагранж в нашумялата си книга Le déni des cultures (Отричането на културата) опроверга твърденията на френските „леви“, че повишаването на престъпността сред потомците на имигрантите от неевропейски произход има социален характер. Лагранж е анкетирал 4 500 непълнолетни от бедните райони в департамента Ил дьо Франс и покрайнините на Нант. Изводът е, че при еднакъв социален статус „непълнолетните, възпитавани в семейства, произхождащи от страните в Африка, три-четири пъти по-често стават престъпници, отколкото непълнолетните, възпитани в семействата на коренни французи. А непълнолетните с произход от страните на Магреба, два пъти по-често.

 

Изводът на Лагранж за културната несъвместимост на родените в Африка и Близкия Изток с коренните французи се потвърждава и от изследването на социолога Себастиан Роше, Ethnicité et délinquance des jeunes  en France („Етничност и младежка престъпност във Франция“). По оценка на "Вашингтон Пост", през 2008 г. от 60% до 70% от затворниците във френските затвори са били мюсюлмани. Социологът Фархад Хосрохавар в своето изследване „Ислямът в затворите“ пише, че във френските затвори броят на затворниците мюсюлмани „надвишава често 50%, а понякога стига до 70-80% в затворите на периферните градове“. "Фигаро" публикува диаграма за нарастването на имиграцията във Франция. През 1911 г. имигрантите са били 2.8% от населението, а днес те са почти 10% от населението на Франция (срещу 7.3% през 2000 г). Броят на нелегалните имигранти е невъзможно да бъде пресметнат, но според оценката на властите само през 2018 г. в департамента Сен Сен Дени те вероятно са били около 400 хиляди, тоест 20% от населението на департамента.

 

Експертът от френския Институт за демографски изследвания Мишел Трибала в книгата си „Асимилацията: краят на френския модел“ отбелязва, че мнозинството французи смятат, че имиграцията е прекалена, но правителството на Франция, както и правителствата на Германия, Австрия, Испания, Италия, Полша и Португалия, продължават да я стимулират. Естествено, че и етническият състав на населението в тези страни ще се променя. Алеся Милорадович отбелязва, че в началото на 70-те години, когато на власт бе Социалистическата партия, се предполагаше, че имигрантите могат да бъдат асимилирани, че ще бъдат „новите французи“, както това е станало в Римската империя с „новите латиняни“. През 80-те години обаче имиграцията вече стана сериозен политически проблем. В интерес на истината, левите дълго време отказват да я обсъждат, опасявайки се да не излязат на авансцената политиците от „Националния фронт“ на Жан-Мари Льо Пен, и едва през 2007 г. Никола Саркози създаде Министерство за имиграцията и националната идентичност, но това не доведе до промяна в имиграционната стратегия.

 

Франция, както и преди, продължава да се превръща в мултикултурно общество. Милорадович предупреждава, че „ако нищо не се промени, ще бъдем свидетели на превръщането на Франция в Алжир“. Според нея много французи от най-различен етнически произход търсят убежище в исляма: „Това е своего рода бягство от толерантността. Аз имах приятелка алжирка -, разказва Алеся. Тя беше принудена да изпрати своите невръстни синове в джамия, защото с мъжа си не могат да се справят с натиска, оказван от училището. В училище децата учат, че имат страшно много права и никакви задължения. Когато децата се върнат от училище, те само искат, искат.... За тях родителите са само изпълнители на желанията им. Затова родителите бягат в джамията, където и досега се проповядва почит към родителите, където има авторитет, където възрастните мъже могат да стегнат разпасалите се подрастващи“. Алеся казва, че „за френското правителство такава ситуация е добре дошла. Властите финансират строежа на джамии, защото за тях е по-лесно да си сътрудничат и да контролират един имам, който ще въздейства върху стотици подрастващи, отколкото да контролират необуздана тълпа младежи. Елитът даже поощрява такова преобразувание. Но всъщност дали действително ще могат да контролират мюсюлманите? Не мисля, че ще успеят“.

 

Френските социалисти разглеждат имигрантите повече от 50 години като електорат. Започвайки от Жискар Д’Естен, цялата политика на Социалистическата партия се свеждаше до това, че наводни Франция с лоялни избиратели. И доколкото във Франция от колониални времена остана силно алжирско влияние, френските социалисти сключиха своеобразен пакт с алжирските босове. Франция да приема алжирски мюсюлмани, а Алжир да контролира своите общности в избирателните пунктове за кого да гласуват. По своето влияние ислямското лоби си съперничи с някога могъщата масонска ложа „Великият Изток“, която издигна почти всички президенти от Петата република, а така също и с консервативните кланове, представлявани от маркиз Филип дьо Вилие, както и с финансовия елит. Известният френски геополитик, основател на Обединения отбранителен колеж и почетен гросмайстор на ложата „Великият Изток“, Франсаа Тюал казва: „Франция от 70-те години и Франция от 2020 г. са две различни цивилизации. Тези, които сега се разхождат из Франция, не са французите“.

 

Превод от руски: Никола Стефанов

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Иван Иванов

  18 Фев 2021 9:39ч.

  Бог да я прости християнската цивилизация! Полезните идиоти я съсипаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  18 Фев 2021 9:44ч.

  Тва си е проблем на франсетата.Да се оправят.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обамчик

  18 Фев 2021 10:00ч.

  Сега са наред Щатите... Само за протокола: мултикултурализъм не съществува и никога не е съществувал! Това е мантра за заблуждаване на идиотите в обществото, каквито винаги има достатъчно. Главно интелигенствуващите некъдърници и несъстоялите се жени, често са две в едно.... Бог забавя, но не забравя!... Франсетата да си пускат сутрин песничката на Висоцки за животните, където папагалът е мъдрец, а антилопата се жени за крокодила...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Иван Иванов

  18 Фев 2021 10:11ч.

  А защо смяташ, че са я съсипали "полезните идиоти", тоест, че това е станало несъзнателно и от глупост? Ами ако е нарочно и напълно целенасочено - от хора, които стоят над "полезните идиоти" и ги управляват?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  18 Фев 2021 10:13ч.

  "Да живее Русия!" - скандират на масов митинг граждани на бившата френска колония ЦАР и благодарят на руските съветници, извоювали блестящата победа на въоръжените сили на ЦАР над терористи и външни нашественици. Войната там е продължила повече от 8 г. под съветничеството на западни инструктори, вкл. и френски. Резултатът, очаквано, е плачевен - изключително много жертви на геноцид, и най вече цивилни. Военни експерти са категорични, че единствено Русия е била способната да осигури победата за сравнително кратки срокове и тя го направи. - https://bgr.news-front.info/2021/02/18/da-zhivee-rusiya-mitinguvashhi-v-czar-blagodariha-na-moskva-za-pobedata-nad-teroristite/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  18 Фев 2021 10:21ч.

  Всъщност окончателното смачкване на френския фасон от англосаксите започна още през 1870 г. чрез Френско-пруската война (и немския империализъм на Бисмарк), която английската корона организира и частично финансира. Оттогава Франция е бивша империя и трендът й е само надолу, въпреки старата слава, вкл. и революционна. Ислямският тероризъм днес пак не е случайност - и той се засилва с идването на демократите на власт в бившите сащ. Когато започне необявената ислямско-терористична война срещу гражданите на ЕС (след 2016 тя временно бе позаглъхнала), най вече Франция го отнася. В Лондон по принцип е спокойно, ясно защо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  18 Фев 2021 10:21ч.

  Щатите имат други проблеми, но с исляма точно нямат никакъв по простата причина, че там мюсюлмани почти няма а и не приемат. Там са страшен бич латинобандите, но те все пак са християни и теоретично с тях има оправия.... А Европа е точно над неколкомилиардна демографска бомба. Общо взето бъдещето и е мрачно....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ......

  18 Фев 2021 10:42ч.

  започва ислямизация на европа. само че сега няма коя да я спре. настъпва от франция не от българия. да видим ще имат ли сили да се справят. да видим сега толерантноста и дискриминация и лгбти т.н. каква шега ще им изиграе...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предупреждение

  18 Фев 2021 10:53ч.

  Молете се, България да не стане втора Армения (от периода на късната Османска империя)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безплатен обяд няма!

  18 Фев 2021 10:57ч.

  Франция има много да плаща...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Иванов

  18 Фев 2021 11:03ч.

  Съгласен съм, че често не е само от глупост. Но повечето е. Десетките хиляди олигофрени с плюшки по площадите, дето викаха, че рефюджите били уелкам, очевидно го правеха от вродена идиотия, а не за пари. То и германците не се разминаха с идиотията през Третия райх. Цял стадион от млади, образовани германки да реве "Фюрер, искам дете от теб" е идиотия пар екселанс. И си го получиха, щото идиотията трябва да се наказва и изкоренява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вижте сега

  18 Фев 2021 11:23ч.

  Ядохме, пихме и се веселихме - дойде време за плащане на сметката! САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Израел, Австралия, Нидерландия, Белгия, Италия, Швеция, Дания, Швейцария и пр. - трябва да платят дълговете си! Измислиха ковида за да създадат изкуствена криза на десетилетието, но ефекта му е съвършено обратен - всичко се сгромолясва! Русия и Китай им помагаха доскоро, но казаха "НЕ", няма да чакаме дълго развръзката ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  18 Фев 2021 11:36ч.

  Там са страшен бич латинобандите, но те все пак са християни и теоретично с тях има оправия... теоретично не знам как е, но практически с раждаемост от средно 4 деца си вземат обратно южните щати засега, а като тенденция до 100 г. и останалата част.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безредици заляха Испания след присъдата на рапъра Хасел

  18 Фев 2021 12:02ч.

  Арестът и лишаването от свобода на рапъра Пабло Хасел провокира втори пореден ден на безредици и полицейски акции по време на протестите, организирани в различни части на Испания. До сериозни размирици се стига в актовете за подкрепа на рапъра в Барселона, Леида и Жирона, към които са добавени нови бунтове в Мадрид и други градове като Гранада, съобщава БГНЕС, като цитира испанската национална телевизия RTVE. Рапърът е осъден за призиви към тероризъм и обиди към короната в социалните мрежи на девет месеца затвор и присъдата е ефективна, защото има друга от преди две години за подобни деяния. До полунощ има арестувани поне 29 души в Каталуния, 19 в Мадрид и четирима в Гранада. В столицата на 35 полицаи и още 20 души, включително протестиращи и минувачи, е била оказана медицинска помощ от екипи на гражданска защита. Трима служители на реда са откарани в болница. В Каталуния службите за спешна помощ са приели седем души в Барселона и един в Леида. С плакати "Отвлечен от държавата", "Всички на улицата!", "Да си върнем свободата!" или "Пабло Хасел, Свобода", "Вън правосъдието на Франко" протестите започнаха около 19:00 ч в сряда със засилено полицейско присъствие след безредиците във вторник в различни части на Каталуния като Барселона, Лерида, Жирона, Вик (Барселона) и Реус (Тарагона), както и във Валенсия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Испански рапър сталинист-димитровец влезе в затвора

  18 Фев 2021 12:07ч.

  https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max600-nocrop-watermark-conditional/public/2021/02/95e4c0bb-d6ed-4792-ae1e-d1aa41234aa2.jpeg?itok=EWX6H_lP ....................... Това не е Пабло Хасел, а стопкадър от негов клип с видния деец на международното комунистическо движение Георги Димитров и известния му цитат за колелото на историята и окончателната победа на комунизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Алжир - това е Франция ! "

  18 Фев 2021 12:15ч.

  Това беше лозунгът на Шарл дьо Гол и политическия елит когато Франция водеше "Алжирската война" 1954 - 62 г. за запазване на колониалната система. "ОАС" пишеше това по стените. Сега този лозунг отново е в сила. Релациите на еквивалентност са симетрични. Сега трябва дасе казва " Франция - това е Алжир".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако съдебната заповед срещу Пабло Хасел бъде изпълнена, той ще стане най-известният човек, вкаран в затвора заради публично изразяване на мнение, в Испания през последните години.

  18 Фев 2021 12:22ч.

  Испанският рапър се възхищава на Йосиф Сталин: Аз съм комунист като Сталин, който ужасяваше буржоазията и елиминираше реакционерите, както изискваше ситуацията. В противен случай нацистите биха спечелили. Сталин е изключителен лидер, който изпращаше корумпираните служители в ГУЛАГ. Да можехме да върнем обществото, което той така умело управляваше! Въпреки всички манипулации с отразяването на историята, той все още остава герой за милиони руснаци, които копнеят за освобождение от капиталистическото иго и от онези, които са ги предали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предупреждение на 18.02.2021 в 10:53- В десетката!

  18 Фев 2021 12:26ч.

  Ако България не се заеме да реши нарастващата бомба в Източните Родопи , ислямизацията на циганите в това число, нищо чудно плана на Турция да стане наша трагедия!!! Само че този път не разчитайте на Русия, имайки предвид нашата продажна шайка как поклонитчи пред американците и Нато.... а за Нато не искам и дума да отварям -те ще са първите дето ще ни продадат и или инсценират "етнически проблем".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • msm

  18 Фев 2021 12:32ч.

  Който избере да се кланя на заповедите на "богоизбраните" нищо хубаво не го чака. Вноса на мразещи християнството тъмни субекти и да им угаждат социално и законово са едни такива заповеди...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пол Крейг Робъртс: Ражда ли се революционно движение в ЕС?

  18 Фев 2021 12:39ч.

  Пол Крейг Робъртс: Ражда ли се революционно движение в ЕС? 17.02.2021, 06:27 Пол Крейг Робъртс 7496 https://pogled.info/svetoven/evropa/pol-kreig-robarts-razhda-li-se-revolyutsionno-dvizhenie-v-es.126159 /Поглед.инфо/ Американските медии предоставят твърде малко новини за Европа. Предлаганото е строго пресято. Следователно американците не са наясно с това, което изглежда като спонтанно, народно въстание без лидери срещу задължителните блокирания, локдауни и носенето на маски. В Германия има големи демонстрации и те се разпространиха до Виена и Копенхаген. Хората имат повече разум от държавните власти и отхвърлят забраните заради Ковид. В Холандия съдът в Хага постанови, че комендантският час за Ковид няма правно основание и: „Представлява широкообхватно нарушение на правото на свобода на движение и неприкосновеност на личния живот на гражданите и ограничава, наред с други неща, правото на свобода на събранията и демонстрациите. ” Клаус Мадерсбахер, собственик на уебсайта antikrieg.com, смята, че германците свързват базираната на страха кампания, която утвърждава нов държавен контрол върху живота и дейността на хората, с американски хегемонистичен дневен ред. Той вярва, че това е революционно масово движение, което сега трябва да се организира под нечие ръководство ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  18 Фев 2021 13:52ч.

  Не им влиза в работата на руснаците да се грижат за Франция. Да оставят Франция на французите, а те да решат дали да я оставят на арабите. Тяхна си работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джордж Оруел

  18 Фев 2021 13:56ч.

  "Народ, който избира корумпирани политици, крадци и предатели, не е жертва, а съучастник."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Michel Houellebecq

  18 Фев 2021 15:06ч.

  "Подчинение"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Погледнете ние на какъв хал сме, не la France!!!

  18 Фев 2021 15:08ч.

  Я вижте на какво дередже сме в Булгаристан! Някой коментира вече за ислямизирането на циганите по гoре, ами в Родопите е турско, бе хора!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  18 Фев 2021 15:12ч.

  Елена Чудинова: Джамията „Парижката Света Богородица“: 2048 година, от 205 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  18 Фев 2021 15:12ч.

  Извинете, от 2005 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възмутен

  18 Фев 2021 16:01ч.

  Колкото по- бавен е един преходен процес в обществото, толкова по- кървав е! Според проф. Острецов- във Франция преминаването от монархия към република е продължил 80 год. и реките от кръв са били като Сена...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Логорейчик, вместо да ни пробутваш глупости от руски патриотични сайтове,

  18 Фев 2021 18:03ч.

  по-добре се засрами. Защото измислените скандирания на централноафриканците се отнасят за главорезите на Пригожин, ония животни, които в Сирия нарязаха на парчета един обикновен сириец, дето нещо не им беше харесал, заснеха го, а после го качиха в Ютуб, озвучено с руска чалга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал Барка

  18 Фев 2021 18:07ч.

  "Френските социалисти разглеждат имигрантите повече от 50 години като електорат. Започвайки от Жискар Д’Естен, цялата политика на Социалистическата партия се свеждаше до това, че наводни Франция с лоялни избиратели." Къде ли другаде съм чувал това? А да - в Америка, където на власт е престъпната Демократическа партия! Всеки ден като прочетеш изпълнителните заповеди на оня заспалия кучкар и ти идва да повърнеш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  18 Фев 2021 18:35ч.

  Интересна е трансформацията на мислещите се за леви в крайнодесни. Навремето Желю Жабата разви теорията, че от комунизъм може най-лесно да се премине във фашизъм без никакво съпротивление и така и да не се стигне до демокрация. Пропагандното клише гласеше, че двете идеологии били диаметрално противоположни. Крайно ляво - крайно дясно. Да, ама не, както казваше някакъв си там. Самата демокрация пък по негово време се разбираше като да попържаш комунистите. Ей го и тоя, последния. Дискусията е безполезна загуба на време. Аре чао.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • paris

  18 Фев 2021 19:17ч.

  "Гласове" излагате се ! Защо пробутвате руски материали за Франция ?! Хора, които не живеят във Франция не могат да бъдат свидетели на истината. По темата говори и Ерик Земур, който най-вероятно ще се кандидатира за президентските избори през 2022 и ще бъде подкрепен от много французи. Руснаците представят тенденциозна информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само

  18 Фев 2021 22:38ч.

  Само се чудя къде ще започне по-напред междурасовата гражданска война. Дали първо при франсетата или първо при гринговците? Левичарщината при франсетата е от време оно,но гледам при Чичо Сам левичарите ударно набраха скорост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  19 Фев 2021 3:33ч.

  ЗИП на 18.02.2021 в 10:21 Щатите имат други проблеми, но с исляма точно нямат никакъв по простата причина, че там мюсюлмани почти няма а и не приемат. Там са страшен бич латинобандите, но те все пак са християни и теоретично с тях има оправия.... А Европа е точно над неколкомилиардна демографска бомба. Общо взето бъдещето и е мрачно.... *** Зип-чик, да беше се съсредоточил върху Русия вместо да пишеш глупости за Щатите. Нямало мислюмани казваш - да бе да, а джамиите ги строят китайци наверно? През 93-та на интервюто бях единствения без шалвари в консулството... та в един момент се чудих дали не съм сбъркал амбасадата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  19 Фев 2021 5:41ч.

  Някой не е чел Ж.Желев или нищо не е разбрал. А французите се готвят за гражданска война.Сравнението с България е неумесно. На човек като му се даде надежда силата му расте експотенциялно.Там е проблема.Франция няма какво да предложи,исляма 40+.Човек става част от общност търсейки надежда и сигурност.Общност,религия,държава която може да ги осигури просперира. В случая държавата франция и християнската религия няма какво да предложат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Плачете за Париж, столицата на разврата..."

  19 Фев 2021 6:03ч.

  загрижили се нЕкои за Париж, ривЪт и си късат рубашките от мъка...такива са проблемите и в брацката РФ: по-висока престъпност на техните имигранти(предимно крепостни от бившите савецки републики и то мюсюлмани). 150 год след Ботев-нищо ново, само блеене. Беееееееее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българина

  19 Фев 2021 13:44ч.

  Зад всичко това стоят юдеите, които си го връщат за клането на Адриан, Хитлер, и всички гонения срещу тях в Европа. Чрез мултикулти идеята са удобно скрити и омразта не може да бъде насочена към тях, а към др малцинства, които те подкрепят чрез американски фондации, цру и бази, под формата на свободи и права. Това е план който вече 70 г си върви. Европа е загубена, за това бъдещето е на изток, палачинката се обърна, който пръв напусне кошара ЕС има шанс, останалите бавна но сигурна ислямизация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще го духат

  19 Фев 2021 13:52ч.

  "Плачете за Париж, столицата на разврата..." Тиии....,не ми плямпай в стил, а вие защо биете негрите! За столицата на разврата Ботев на 100% е познал още преди близо 150 години и оценката му е валидна още повече днес. Ще го духат франсетата,щото духането там е измислено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Плачете за Париж, столицата на разврата..."

  19 Фев 2021 14:24ч.

  Стилът ми не е “ а вие защо биете негрите!“, стилът е-извадете си огромната руска греда от окото и тогава коментирайте сламката в Париж.Беееееееее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лоара

  19 Фев 2021 14:24ч.

  За България някой мисли ли ? Възможно ли е Южна България да се асимилира ? Ако асимилаторите изкупят земята дали имат право на териториални претенции ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха!

  21 Фев 2021 19:58ч.

  Руснакът нещо си криви душата. Кой подкрепяше справедливата борба на алжирския народ срещу френския империализъм? Кой осигуряваше оръжия и съветници за борбата? И сега изведнъж френската цивилизация била застрашена от африканските нашественици. Къде отиде солидарността с братските африкански народи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вартан Силвиев

  21 Фев 2021 21:10ч.

  Много писано ,малко казано. Не се познава Франция и не е чудно че се говорят клишета и откровени глупости... Едно по едно. "Как можем да водим обучение по езици, изкуство и обща култура на деца..." пита мосю Льомер. Но аз веднага бих му задал въпроса - "А за какво ще ги обучавате децата по езици, изкуство и култура днес 2021 , в зората на Новия Световен Ред ?" За чий дявол им са езици , когато не могат да пътуват и ги чака живот на нещо средно между крепостни селяни и роби ? Какво "изкуство" има в страна където са затворени музеите , театрите , оперите , концертните зали ... от една година , и няма нито бунт срещу това , нито протест ? За каква култура говори мосю Льомер , когато 9 от 10 ученика по улицата слушат афро ритми и рап , не знаят кой е Жо Дасен , а за "Де Гол" твърдят че е марка мебели ? Опростачването и изпространяването на младите е световен феномен. Франция е солидна част от това и бъдещето на тази страна , както на повечето европейски страни, е мрачно. ... За Имиграцията. Френската имиграция не е от 2015. Тя е от много по-отдавна , от 80-те и управлението на Митеран. Последното десетилетие , верни на лицемерието си , френските лидери се кълнят систематично в правата на имигрантите и защитата на имигрантите , но фактически не пускат особено количество нови. Дори екстрадират. Проблемите , за които се говори в статията са предимно от второто и третото поколение потомци на араби и черни, които не могат да намерят своето място в обществото. Френското общество е тежко ксенофобско и расистко, а лицемерието и доброто възпитание в тази страна замазват конфликтите , но не ги премахват. Изобщо - имиграцията , натресена на Европа има ясната цел /по Фурсов, с когото съм съгласен напълно/ да създаде две паралелни пролетарски класи в Европа. Класи които не могат да се обединят , не могат да са единни в борбата срещу сатанисткия /днес/ елит, и които лесно се манипулират с раздухването на расизма /тероризма/ , неща които са ВИНАГИ под контрола на службите. Накратко - имиграцията е разделение. Разделяй и владей ! (Моля да не се пишат глупости за "френските социалисти и Жискар д Естен", ще ви се смеят патките в Оаз) Франция не се готви за гражданска война , въпреки че една такава би се отразили здравословно на днешната "мазна" диктатура , която се установи в страната. Няма да има нито война , нито революция , защото френското общество е приспособенческо. Ако живееха на Балканите , французите и до сега щяха да са под османско владичество , и щяха да заемат висшите постове в Империята , щаха да са се обрязали и да благоденстват. Французите са хитри конформисти, чията последна революция е била вероятно през 1848 , но не е много сигурно. Хамелиони и гении на т.н. "самблан" - изкуството да имитираш нещо , което дефакто не правиш.Те ще преживеят ковид , като се наведат /съгласен съм с Уелбек/ и ще дадат по-малко жертви от Англия , Германия... Вярно е че Франция няма какво да предложи на Исляма. Лошото е че Франция не предлага нищо и на християнството , както и на другите религии. Франция е дълбоко лаическа и атеистична държава и това днес е духовна катастрофа за французите. В тежки времена без Бог и без вяра , няма ориентири /по-малко от 40 % от населението е останало вярващи католици, а за реномето на католицизма е излишно да говорим/. Неотдавна излезе книгата на Жерар Депардийо "Ailleurs" , Депардийо е един абсолютно нетипичен французин , бих го нарекъл НЕФРЕНСКИ французин , селфмейдед /да използвам англиканизъм/ , човек който сам се е издърпал от калта , с много долен произход...Човек който сам се е образовал , но очевидно притежава природна интелигентност и има ценно качество нетипично за французин. Самокритичен... Та в книгата си /в превод "Другаде"/ има множество ценни мисли и изводи. За имигрантите Депардйо смята че те с тяхната нецивилизованост , първичност , автентичност и нетърпимост към несправедливостите , са единствената свежа струя във френското общество. И че ако дойде от някъде "разчупване на леда" за Франция , парадоксално , това може да дойде от имигрантите. Склонен съм да се съглася... Така че да не плашат Франция с Алжир. Днес алжирците могат да бъдат плашени с Франция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...ще видим превръщането на Франция в Алжир"

  23 Фев 2021 8:02ч.

  Това вероятно е някакъв опит за пейоратив. Всъщност се е получил друг смисъл , за който схваща... Алжир никога не е бил "колония на Франция". Това е доста невежо повторение от хора , които боряват с клишета. Алжир е завладян и постепенно заселен с французи след Наполеоновата епоха , отнет от Османската Империя , не за да бъде "колония". Той е завладян като разширение на самата Франция. Той е проектиран и реализиран като Втора Франция. В Алжир се заселват многобройни преселенци французи от европейска Франция, завземат земи и започват да ги обработват.От Третата република официално Алжир е част от Франция , има си генерал-губернатори, а по-късно е разделен на департаменти , както Франция метрополитен. И до днес има възрастни французи в чиито документи за самоличност като департамент за раждане са посочени 91,92, 93,94 ...Затова независимостта на алжир ците от Франция и последвалия "екзодус" на френските преселници е възприет толкова болезнено от Париж. Защото Франция е загубила не някаква "африканска колония" , а е загубила част от собствената си територия...В този исторически контекст изразът "...ще видим превръщането на Франция в Алжир" крие двусмислици и многосмислици. Марсилия и околности нпример отдавна са "втори Алжир" и за изненада на мнозина са доста по-приветливо , южняшки гостоприемно и /О-о-о !/ по-чисто място от редица северни френски градове . Ако повече френски градове заприличат най-вече по дух на Марсилия /вторият Алжир/ толкова по-добре за Франция. И толкова по-малко материал за Уелбек...ама едва ли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 112

  25 Фев 2021 9:21ч.

  Данните в статията не са верни, според френски изследователи, процентът на некоренно население във Франция е над 30%. Това значи, че нищо не може да спаси Франция, тя ще стане ислямистки кенеф. България трябва да повдигне въпросът за ядреното разоръжаване на Франция, закриването на всички ядрени централи и заводи там и изхвърлянето и от Съвета за сигурност на ООН. Все пак трабва да им благодарим някакси за пакета Мобилност на Микрона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи