Румен Радев асистира на вътрешен американски проект у нас

Румен Радев асистира на вътрешен американски проект у нас
Да се наблюдава политическата кариера на Румен Радев е истинско удоволствие за всеки безпристрастен анализатор. От външен за партийните интриги военен той се превърна в комбинатор, проектиращ политическите процеси у нас. Кой може да си позволи едновременно да е лудо обичан от червените бабички и уважаван от голяма част от жълтопаветния „умно-красавитет“? Кой е превърнат в икона от русофилите, докато отсъпва суверенитет на американския посланик? Кой може да похвали Корнелия Нинова, че управлява демократично БСП, а успоредно да е упование за опозицията в БСП, виеща до смърт срещу авторитаризма на Нинова? Кой има чутовен рейтинг, кой събори непоклатимия 10 години Борисов? Това е единствено Румен Радев.


Почти физически двойник на Тодор Живков, той бе вкаран в политиката от второстепенен актьор като Корнелия Нинова и стана президент в двубой с третостепенен като Цецка Цачева. Тогава изглеждаше, че му е отредена присъдружна роля, подобно на Росен Плевнелиев. 5 години по-късно нещата са кардинално различни, а това развитие е не по-малко вълнуващо от „феномена Борисов“, подпечатал втората половина от прехода ни.

 

За Радев могат да се кажат много неща. Повече хубави, отколкото лоши. Но важното днес е, че той е водещ инициатор на политическите процеси.

 

Устремен към нов мандат, президентът е катализатор на структурирането на ново властово статукво, което най-вероятно ще наследи Борисов – Пеевски.

 

А това е роля, не само неподозирана, че един ден ще се изпълнява от Радев. Това е и роля, далеч надхвърляща разписаните на хартия президентски правомощия. Еманципиран, Радев се превърна в двигател на властови преобразувания, съчетано с много редкия феномен да е харесван от хората. Преди три дни другият излъчен от левицата държавен глава през прехода ни - Георги Първанов, очерта различия между него и Радев. Но историческите аналогии ги правят много близки.

 

За да се разбере защо е така, трябва внимателно да се проследи какво точно се случи през последните 5 години.
До началото на 2021 г. Румен Радев бе познат на българите като командир на ВВС. В същина се знаеше малко за него, но достатъчно при политическия прощъпалник – той е смел, безстрашен, лидер, ас и професионалист във възхитителна професия, признат и харесван в попрището си. Още с първите си интервюта той демонстрира откритост, честност. 
Внушаваше класа, кардинално различна от родната политическа партизанщина.

 

Строен и физически здрав, той изглеждаше естествен човек, сам изградил себе си, в контраст със силовака Борисов, куклата на конци Плевнелиев и другите партийни троглоиди. Изнамерен от Корнелия Нинова, той печелеше симпатии отвъд БСП. Стана президент.

 

През цялото време на мандата си Радев действаше така, сякаш не е президент на БСП, а на умнокрасавитета. Застъпи всичко от дневния им ред – от правосъдна реформа до свободно къмпингуване. Умнокрасавитетът му бе лепнал етикета „протеже на Решетников“, но нямаше нищо вярно.

 

Единствената проруска изява на Радев за 5-те години мандат останаха няколко думи срещу санкциите към Русия във връзка с Украйна.

 

Напротив, той громеше това, което най-вече вълнува Москва – eнергийните й проекти. Русия дори намери начин да го нахока грубо, посредством патриарх Кирил. Лека-полека през мандата му никнеха свидетелства, че докато всички го смятат за креатура на Кремъл (какво по-хубаво, след като 90% от българите са русофили!), той е много повече американски човек. Специализирал в САЩ, 1:1 генерал на НАТО, имал вземане-даване с хора като Джеймс Пардю (стана ясно от откровения на Слави Трифонов миналата седмица), биографията на Радев е противоположна на митологиите. Нищо случайно няма във включването му в политиката - Нинова е целяла да намери човек не близък до Русия, а на САЩ. И още един интересен факт - първият и най-безпощадно посечен от Корнелия Нинова вътрешно-партиен враг бе Георги Гергов, сам дефилиращ като руски наместник у нас.

 

С течение на времето, през мандата на Радев, премиерът Борисов се изхаби. Преяде с власт, омръзна на руснаци, американци и турци с непрекъснатите опити да балансира между тях. Смени се и по-широката конюнктура.
Изолационистът Тръмп падна, в Белия дом дойдоха демократите, които провеждат активна външна политика. 
Русия си има икономически проблеми, които я карат да бъде колеблива във външен план. Западната интеграция на Македония, чийто ключ държи България, пък и слабостите на Русия, мотивираха САЩ да се намесят още по-силно в България. 

 

И след есента на 2020 г. стана пределно ясно, че филмът покрай Радев никога не е бил съветски. 
Стартиралият български конфликт между президент и премиер бе разсечен демонстративно в полза на Радев - лидерът на ГЕРБ бе директно политически убит със санкциите „Магнитски“, а посланик Мустафа чевръсто наобиколи назначените от Радев министри, за да покаже ясно с кого играе САЩ в момента. Всичко което се случи после – Триморието, тясното сътрудничество, скорошната декларация срещу Русия покрай Крим и т.н.  – бяха открити действия на една проамериканска власт, чиято емблема е проамериканският български президент.
Но това не е всичко. Още по-интересно е случващото се във вътрешен план. Не знам дали българите си дават сметка за какво точно е голямата какафония около Кирил Петков в момента. 

 

Тя е заради това, че Петков, Асен Василев, а и Николай Денков, който стана ясно наскоро, има общи дейности с Петков, вървят в пакет по американска линия. Пробутвани са да управляват.

 

Вкарани бяха в служебния кабинет от Радев, Слави Трифонов смяташе да ги задържи, а след като се отказа, проамериканската „Демократична България“ чрез декларация опита да ги пробута пак. Не от днес на тримата активно пиар прави наша проамериканска медийно-корпоративна групировка. На този синджир очевидно е и Румен Спецов, лично посетен от Херо Мустафа за снимка. И точно защото американците разпъват чадър, никакви разкрития за него не могат да разколебаят присъствието му. Радев също не се безпокои, щом големият брат осигурява гръб. С проамериканските интереси е свързана евентуалната нова партия на Петков. Съвсем не е случайно, че точно ДПС атакува икономическият министър. Не бива да се забравя за кого играе геостратегически Движението.
И за слепите е видно, след като през 2015 г. Доган се върна от пенсия и уволни Местан, който опитваше да извади ДПС от кремълската орбита.

 

Накратко казано, Радев не просто е близък и покровителстван от американците в момента, но и чрез част от служебните министри асистира на вътрешен американски проект у нас. Той реди пъзели. Не е дистанциран от партиите, не е равноотдалечен, дори безгласна буква не е. Той е активен и много силен играч. Прави го задкулисно. Ето тази игра превръща Радев в нов Първанов. 

 

Единствено Първанов, на фона на читалищния Желев, въздухът под нялагане Стоянов и присъдружният на ГЕРБ Плевнелиев, редеше самостоятелно вътрешни пъзели.

 

Той градеше тройната коалиция, той опитваше влияние върху бизнеса. Радев прави днес нещо подобно, а това е много важно предвид конституционното ни устройство, отреждащо тесни функции на държавния глава. Важно е и, защото Радев наистина е вече център на власт. Фактът, че тази роля се изпълнява от чужд на партиите човек, военен, докато самият Първанов бе винаги партиец, е просто страничен нюанс. Странична подробност са и противоположните посоки на действие – Първанов работеше за „синергия“ с Русия, Радев ни обвързва със САЩ. Важното е, че техният пръстен целуват тия, които управляват.

 

Няма как да се предвиди как ще завърши всичко това. Вътрешните събития са непредвидими. Има податки, че за Македония американските желания не се изпълняват, любовта на големия брат е най-нетрайното нещо на света.  От много табуретки се пада най-лесно. Но Радев определено опитва да се задържи. Ето, сега връчи мандата на БСП. Насред лидерските скандали с Нинова каза, че партията е демократична. 

 

Макар правителство с мандат на БСП да е с нулева вероятност, постъпката му отвсякъде бе действие на вещ политик. 
Така той прави мили очи на Нинова, която е непредсказуем играч, а нейната подкрепа му е важна за президентските избори. Второ, флиртува и със самия електорат на БСП – нужно е след якото залитане към жълтопаветниците и САЩ. Трето, явно се е разбрал с Нинова за протакане, за да даде време на парламента за исканата от Радев и министрите му актуализация на бюджета.

 

Най-вероятно през ноември Радев ще бъде преизбран. И до 2026 г. в България ще има сигурен постоянен властови център, за разлика от несигурните и сменящите се парламентарни мнозинства. Това, в крайна сметка, е добре дошло и за американци, руснаци и всякакви – никой не ще да си има работа с безвластие отсреща. Някогашният военен ас все повече се превръща в политически такъв.

 

 

 

 


 

Коментари

 • баба мара

  30 Авг 2021 17:23ч.

  е да ама проекта 3 морета може да го спъне на финала освен това защо се криеше визитата на 6 ам сенатори републиканци в българия оказа че това е 2 визита накрая да няма изненада

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нощна

  30 Авг 2021 17:40ч.

  Българите може и да са (според автора) 90% русофили, но са 99% против Доган. Така че и от сто кладенеца вода няма смисъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  30 Авг 2021 17:53ч.

  Започнах да чета, поръчаната " баница", но след : " Почти физически двойник на Тодор Живков, той бе вкаран в политиката от второстепенен актьор като Корнелия Нинова и стана президент в двубой с третостепенен като Цецка Цачева.", спрях, от самоуважение. Какво ли не правят парите, със "субектите на Дарвин, от теорията за еволюцията, за общ прародител.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славов

  30 Авг 2021 18:04ч.

  По Конституция Радев има представителни функции и към знанията по английски само требе редовно сутрин да прави "коремно" , за да поддържа обем. Поканят ли го на гюзме требе да се отзовава с внимание и докато разглежда поканите, да наглежда и НСО - иначе може да забрави за какво са го избрали, но няма съмнение ,че негов съветник Майсторски му чете програмата за деня. Въпросът е: Като се срещна с Александър ван дер Белен дали го попита, като как пътува сам в метрото със собствена карта и колко гавази му пъдят мухите от загъ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев беше.

  30 Авг 2021 18:05ч.

  Радев беше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • М.Константинов

  30 Авг 2021 18:19ч.

  Брилиантно изпълнение на кантората "Херо & Ким" и кръга Сорос - да изберат свой човек за президент с гласовете на русофилите. А на посланик Митрофанова остава само тайно да им завижда и, за пред хората, да се прави, че Русия все още не е изгубила позициите си у нас...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев е опасен

  30 Авг 2021 18:30ч.

  Аз съм бивш избирател на Радев и преди считах, че Плевналиев стигна дъното и който и да стане президент на България няма как да е по-зле. оказа се, че съм сбъркал. Тримореца синергик с дневния ред на САЩ Радев копае дъното и не само, че излъга избирателите си, че ще води независима политика, а защото за него законите и особено Конституцията нищо не значат-щом нещо не му отърва, без никакво колебание я нарушава, стига това да му е изгодно! Той така се е вторачил във втория си мандат, че е готов на всичко да го постигне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нощна

  30 Авг 2021 18:30ч.

  ауу, заболя ма ферарито за Бояришникова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манджа с грозде

  30 Авг 2021 19:27ч.

  По-голям тюрлю-гювеч с привкус на имам-баялдъ не бях чел до сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изчегъртайте Радев!

  30 Авг 2021 19:34ч.

  Апологията на Льотчика е достойна за холивудски блокбастър, но той не е нито американски, нито руски проект, той е ирански аятолах с мераци да е българският Пиночет, обикновен диктатор и куче пазач на Щатите. А ситуацията американофилите от ДБ да имат свой кандидат, а русофилите от БСП да стоят зад него само показва пълната липса на здрав разум у комунделите. Най-лошото, сполетяло България от 1989 насам. Само че тия, дето го изкарват сигурен победител на изборите, ще се събудят от розовите си сънища.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  30 Авг 2021 19:37ч.

  Ясно е, че има някакъв общ интерес между руснаци и американци. Ясно е, че протестите са задвижени от национални предатели с различна окраска. Радев никога не е приличал на руска кандидатура, мои приятели ми обясняваха, че бил руска кандидатура, но от самото начало аз виждах всички опорки на розовите десни, в неговата уста, плюс американски сценарий за цветна революция. Крайно недостойно за народ с история като нашата, да се върже на такава постановка. Вече имаше една вълна на чуждопоклонство в политиката, аз ги оправдавам донякъде, поради липсата на време за узряване на българското, непосредствено след падането на комунизма. Оправдавам ги с наивност и неподготвеност, с детска възраст, макар че корупцията са я виждали ясно. Но днес 30 години по-късно не е време за чуждопоклонство, ни най-малко. Първо сме вече членове на ЕС и най-малкото американци и руснаци имат работа в политическото инженерство. И второ, време беше България да способства за възраждането на една по-чиста европейска политика, не тепърва да падаме под болшевишки ботуш. Понеже и в САЩ вече има комунизъм, диктатура на неолибералния пролетариат. Българинът силно ще ме разочарова, ако продължи да се води по този сценарий, просто не е достойно и не знам как ще отговарят един ден пред бащите си. Не си мислете, че руснаците не са се съгласили с определени неща и ще подкрепят Радев без да имат някаква договорка с американците. Проблемът е за останалите нас, понеже американофилите и русофилите са най-кресливите продажници тук. Някои от тях се съгласяват и с моите виждания, но автентичните български движения не дават пари, постове и не те правят президент за една нощ. Затова кариеристите ще си останат на разположение на чуждите си господари. Онези, чиито бащи навремето са били и против Левски и пак са обслужвали руски и чужди интереси. Някой трябва да ти дава заплата, нали така, не може току така да си положиш живота за род и родина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой беше тоя Радев?

  30 Авг 2021 19:56ч.

  Кой беше тоя Радев? Имам някакъв смътен спомен, но не съм сигурен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • селеногин

  30 Авг 2021 19:59ч.

  Дядка, за Муравей Радев си говорим тука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никола Тесларов

  30 Авг 2021 20:18ч.

  Ако Радев е посочен от американската администрация за втори мандат, значи нивото на американската администрация и дипломация е като неговото! Демагогия, заучени фрази, клишета, рецитации, интриги, грандоманщина, далавери, алчност без дъно, повърхностен до гладко, камери, медии, отиграни жестове и потискащо усещане за липса на акъл, култура и дух! Този път сами ще трябва да се освобождаваме, а враговете ни са въоръжени и с машини! На изборите ще се видим колко струваме и имаме ли бъдеще изобщо като държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ужас

  30 Авг 2021 20:19ч.

  От монитора ми потече лепкав мед!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изчегъртайте Радев!

  30 Авг 2021 20:58ч.

  Ако това е безпристрастен анализ, Радев е крал Артур.По-комично похвално слово не бях чел.Доста са умниците, дето изкарват Льотчика Батман, но тая възхвала на любимеца на Америка и неин юмрук тук е без конкуренция. Безпристрастните анализатори отчитат всички лоши неща у Льотчика и липсата дори на едно хубаво, освен жена му.Това, че използва всичко и всички в мерака си за безконтролна власт, че предаде русофилите и БСП, че е назначил Кирчо с пълното съзнание, че е с двойно гражданство, че използва целия арсенал от подлости, че нарушава конституцията от първия си ден. И ще завърша с перифраза на знаменития финал на поемата Грамада, директно адресиран към ген.Радев. Проклет да е Цеко! Ако изобщо Радев и синергетичният му щаб знаят кой е Дядо Вазов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  30 Авг 2021 21:00ч.

  БОКО да се кандидатира за президент... ще гласувам за него! От всички отрепки, най мразя лицемерите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  30 Авг 2021 21:01ч.

  Туземната на чичо Сам колониална администрация дори не си представя какво я чака в бъдеще, когато прогоним от „Земята на Ботев и Левски“ американските колонизатори: “Англичаните, когато бягаха от посолството на 15 август, забравиха или просто хвърлиха на територията му документи с личните данни на афганистанците, които са сътрудничили с тях или са кандидатствали за сътрудничество. Британски журналисти телефонираха с помощта на някои от тези документи, които просто лежаха около посолството, и установиха, че някои от хората в тези списъци все още са в Афганистан. Отличен подход за евакуация на вашите съучастници. Заслужава да се отбележи, че Съединените щати наскоро предадоха на талибаните личната информация на граждани, сътрудничили със САЩ, които не могат да стигнат до летището. Всъщност те бяха предадени на милостта на талибаните. Талибаните могат милостиво да ги пуснат на летището, за да ги зарежат. .” https://colonelcassad.livejournal.com/7013463.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешно!

  30 Авг 2021 21:19ч.

  Това си е направо шизофреничен анализ!:))) Даа, какво ли не пише човек за пари?! Всъщност, след Йончева, вече нито един журналист не може да ме изненада!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славомир Гьошев

  30 Авг 2021 21:23ч.

  По серпентините до връх Мусала все си пеехме:"Да видиш що е натегачи, да ти дойде чак до плач". Сега при свличането ни към бездната някакъв вафльо, явно умерено тъпа разработка на ДС, се чекне да ни развеселява рапърски на срички с "Пасла Мара пръчове". Тъжно е сега да си българин: не можеш нито да се разсмееш, камо ли да заплачеш, а така да останеш, хич и не бива. Бетер кют на муле, заинатило се върху мост. Изтъкваха предизборно за сегашния ни президент, че бил отличник във всички степени на обучението си, но едва ли е прозрял, че на гнила дъска пирони не се коват, което и пациентите в стационара "Свети Наум" знаят. Ще ми се да не е така в сегашността ни, но натрапливо ме преследват цели пасажи от поемата "Ад" на Гео Милев:"...девет спирали, кръг подир кръг, извиват се престо в спирала и нахалос зовеш ти:"Ах, пусни ме, спирала!", но за конкретния случай сега май повече приляга " жертви на гибелна власт, приклещени в ужаса хилядорък на глад и закон, на човечеството в безконечния стон сред кипящи блата от вражда и смола, в огнена вихрена паст :Адът е само за нас!".... Викам си дано, но едва ли политиците у нас препрочитат тази знаменита поема на големия ни поет.... Преповтарят се до втръсване у нас басни sin moraleja/ без поука/ наспроти на един витиеват шегаджия, кръстил ловното си куче Моралеха, та си мисля за неочаквано събитие- този ловец да се кютне пред парламента с парче хляб в ръка, в другата-наденица, па се провикне:"Ела насам, Моралеха!". Въобразявам си, а много добре знам какви обиграни стари песове се навъртат по тези сокаци на властта, тъкмо те ли ще клъвнат на една неумело пришита поанта в още по тъпа басня , отразяваща погнусителното ни съвремие. Апропо, чудя се да подам ли на схватливи нашенци помощна лема: наблизо до родното място на президента ни е Любимец, прочут с хубавата си боза, дали от там като момче не го преследва натрапливост , че еталон за кое да е у нас е разплискана по масите боза, пък даже и покапала под пояса. Славен народен анекдот си имаме "Надиграл Стоян баща си": " Стояне, опита се да ме преметнеш, но от баща си да знаеш, че, когато пиеш боза, смъквай си потурите!" Ама не де, ама кой да чуе....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ипскуфствен интелект

  30 Авг 2021 21:56ч.

  Независимо допитване за предварителните нагласи сред случайна извадка от изборните машини показа 99,99 процента предпочитания към предложения за втори мандат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р

  30 Авг 2021 22:00ч.

  Не е вярно, че чак през 2020 г. е станало ясно, че Радев не е русофил и Путинист. Още на 10. 11. 2016г., малко ПРЕДИ ДА ГО ИЗБЕРАТ в Труд има статия под заглавие "За български президент класират американски човек", вижда се през чичко Гугъл,може да проверите. Там още пише: "Обективно успехът на американския човек въобще не е победа на социалистите, на позитанските тарикати или на Корнелия Нинова, както несъмнено ще се опитат да го изкарат." Сега обаче явната му проамериканска позиция по редица въпроси вече работи против него, защото САЩ не тежат и не въздействат както преди. Особено след огромния провал в Афганистан. Демонстративното перчене с Херо Мустафа издава слабост, неувереност, а не сила. М. г. Радев се изтъпани с "юмрука на Сорос" и зае страната на скапаняците маямата и бабикянеца, с което постепенно загуби не само част от бесепарите, но и от жълтопавтениците. БайОнуй скоро ще извади друг американски кадър от сорта Митов и с подкрепата на доганците има всички шансове да победи форсирано досадилия Радев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  30 Авг 2021 22:25ч.

  Helleborus на 30.08.2021 в 19:37 , Вие явно не сте отново в час! Какви руснаци бълнувате, какви пет лева? Та Бойко Борисов го разлюбиха американците, заради построяването на Балкански поток. И не, че Бойко е русофил, а защото след спирането на Южен поток той разбра, че за българската икономика остава да купува втечнен "демократичен" газ на тройни цени, който на всичкото няма да е достатъчен и после поколения на ред ще го проклинат за това му решение, а Бойко много държи да го обичат хората! Нали виждате, какво става сега с покачването на цената на тока. На практика най-енергоемките производства в България спряха работа и то благодарение на малоумните решения при управлението на българската енергетика и синергията с дневния ред на САЩ, поради, която не бе построен нито Южен поток, нито АЕЦ Белене, като в същото време бяха спрени 4 атомни реактора на АЕЦ Козлодуй! Така, че не се опитвайте да обяснявате всичко с лошите руснаци. Може да не Ви се иска, но фактите са неопровержими, че ние сме колония на САЩ и това и децата са го разбрали, но на Вас все не Ви се вярва! Жалко, защото от написаното от Вас съдя, че сте доста интелигентна, но явно при Вас предубежденията са по-силни от разума!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  30 Авг 2021 22:26ч.

  Мда .... малко в повече са орнаментите, но в същността си нещата са такива. Преди няколко десетилетия сделката беше "за нас политическата ориентация, а за вас икономическото влияние" (досетете се кои са ам и кои ру). После нещата се объркаха и плеяда семпли анализатори се оплетоха в клишета и етикети. Резултата е ясен - няма българи, а един офицерин се титулува президент и се бори за второ мандатче без да си дава сметка, че я няма държавата. И това ще преживеем, пак ще бъдем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  30 Авг 2021 22:28ч.

  Радев се премести от пилотската кабина на колесника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  30 Авг 2021 23:55ч.

  Още след първия ред се върнах да видя, кой е автора, съмнявайки се, че е Искрен и... О, небеса! Той е. :) Завалията е толкова зле, че изобщо не си дава сметка, кой всъщност прилича на Тодор Живков, а това безспорно е неговият любим тулуп. Вай, вай, вай... Не знам, къде си расал, нито какво си пасял, но смени професията. :) Не ти се отдава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ИмамБайлдъ

  31 Авг 2021 0:06ч.

  Авторът на този турлю гювеч прекалено се е вживял в ролята на анализатор, или казано на чист български - разбирач.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  31 Авг 2021 3:58ч.

  на 30.08.2021 в 22:25 Бай Иване, ти вземи да ми обясниш защо бяха русофилите и проруските олигарси толкова злобни в протестите. Отлично знаем, че те от корупцията в България не се интересуват, да не се лъжем. Много добре знаем хора в България, които не биха направили най-малкото движение, ако не им се навие ключето, които играят за руснаците и които бяха силно озлобени. Кой пускаше сигналите срещу Борисов в чужбина, кои бяха плътно до Нинова, докато тя громеше паралелната държава, на която сега не може да открие десетте милиарда. Щом Борисов дразнил американците и отстоявал други позиции, той трябваше да е любимец на Путин. Но не му простиха изгонването на няколко шпиони, а на Радев му прощават всичко, цялото му преклонение пред НАТО. Вижда се, че има някаква договорка и някакъв общ интерес. И това, че американци и руснаци може да имат общ интерес първо не е ново и второ става тенденция. Говорим за сили, при които всичко е кроежи, задкулисие и интереси, ти можеш ли да бъдеш сигурен, че големите ни „братя“ постъпват праволинейно според сигналите, които са давали до момента, че не са много крачки напред в някакви свои сценарии? Световният ред става глобален, ти да не си мислиш, че руските олигарси ще пропуснат да седнат на софрата и че ще спасяват света от властта капитала? Протестът беше организиран, още преди да започне Атака взе да прави проблеми на правителството и се отдели към опозицията. Ако протестът беше организиран от американците, за да инсталират свой кадър, какво правеха русофилите там в стройни редици? На Путин му пука за корупцията у нас ли? Не вярвам да заговори тия врели некипели като Херо, за великата любов на САЩ към нас. Защо се взема толкова явно страна в политически процеси от руска страна? В статията се казва, на всички им писна, че Борисов играе с всички и се договаря с всички. И всеки е поискал да има силно свой човек! Да, днес му викат на Радев Тримореца и синергика, но с половин уста и са вътрешно раздвоени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таня

  31 Авг 2021 10:04ч.

  Всеки срещу всеки, разделяй и владей. Антикомунисти,антифашисти,,антинатовци, фили ,фоби. А би трябвало всички заедно срещу корупцията,която изсмуква кръвта на народа. Само там където кражбите и корупцията са сведени до минимум има просперитет и хората живеят добре. Да споменавам ли пак Румъния.! "Кажи ми ,кажи бедни народе,КОЙ те в таз робска люлка люлее"? Поета го казал най-точно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  31 Авг 2021 10:55ч.

  на 31.08.2021 в 10:04 Корупцията е модерното наименование на падналата човешка природа, която живее във всеки човек. Затова умните хора са се борили с корупцията, чрез учения за себеусувършенстване. Докато не дойдоха комунистите и не взеха да търсят корупцията само в другите, особено в по-успешните от тях. От които може нещо да се открадне. Точно поради тази причина корупцията се умножи, понеже вече не се прилагат критерии към хората, няма самокритичност, те се обожествяват, тълпите се обожествяват, независимо от техните користни мотиви, политическо късогледство и духовно невежество. Докато комунистите карат определени хора да се чувстват безгрешни и ощетени и да ги вадят по улиците като добре смазано оръжие, няма как да се борим с корупцията. Не може да извадиш корупцията от някакъв самозван себеправедник, пълен с егоизъм и нарцисизъм и който се вижда целия в бяло и насъсква против другите, а такива днес се множат. Праведният Радев, праведната Манолова, праведната Дончева, праведният Хаджигенов, праведният Трифонов, праведният Бойкикиев и праведният „народ“... ще се борят с корупцията в хората, които им казват истината, че трябва да почнат от себе си първо и да се смирят. За да се бориш с корупцията, трябва да се върнеш към заповедта да не съдиш и да извадиш гредата първо от своето око. Аман от коравосърдечни фарисеи с прегоряла съвест. С тая протестърска идеология никой не е прокопсал, тя произвежда слепци. Ако хората прилагаха към себе си критериите за Добро, каква корупция щеше да има?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славомир Гьошев

  31 Авг 2021 11:00ч.

  По серпентините до връх Мусала все си пеехме: "Да видиш що е натегачи, да ти дойде чак до плач". Сега при свличането ни към бездната някакъв вафльо, явно умерено тъпа разработка на ДС, се чекне да ни развеселява рапърски на срички с "Пасла Мара пръчове". Тъжно е сега да си българин: не можеш нито да се разсмееш, камо ли да заплачеш, а така да останеш, хич и не бива. Бетер кют на муле, заинатило се върху мост. Изтъкваха предизборно за сегашния ни президент, че бил отличник във всички степени на обучението си, но едва ли е прозрял, че на гнила дъска пирони не се коват, което и пациентите в стационара "Свети Наум" знаят. Ще ми се да не е така в сегашността ни, но натрапливо ме преследват цели пасажи от поемата "Ад" на Гео Милев: "...девет спирали, кръг подир кръг, извиват се престо в спирала и нахалос зовеш ти: "Ах, пусни ме, спирала!", но за конкретния случай сега май повече приляга "жертви на гибелна власт, приклещени в ужаса хилядорък на глад и закон, на човечеството в безконечния стон сред кипящи блата от вражда и смола, в огнена вихрена паст: Адът е само за нас! ".... Викам си дано, но едва ли политиците у нас препрочитат тази знаменита поема на големия ни поет.... Преповтарят се до втръсване у нас басни sin moraleja /без поука/ наспроти на един витиеват шегаджия, кръстил ловното си куче Моралеха, та си мисля за неочаквано събитие - този ловец да се кютне пред парламента с парче хляб в ръка, в другата-наденица, па се провикне: "Ела насам, Моралеха!". Въобразявам си, а много добре знам какви обиграни стари песове се навъртат по тези сокаци на властта, тъкмо те ли ще клъвнат на една неумело пришита поанта в още по тъпа басня, отразяваща погнусителното ни съвремие. Апропо, чудя се да подам ли на схватливи нашенци помощна лема: наблизо до родното място на президента ни е Любимец, прочут с хубавата си боза, дали от там като момче не го преследва натрапливост, че еталон за кое да е у нас е разплискана по масите боза, пък даже и покапала под пояса. Славен народен анекдот си имаме "Надиграл Стоян баща си": "Стояне, опита се да ме преметнеш, но от баща си да знаеш, че, когато пиеш боза, смъквай си потурите!" Ама не де, ама кой да чуе....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  31 Авг 2021 13:23ч.

  Българите, са поне 70% русофоби. Малко са русо/българо-филите. Англосаксите винаги са затривали България - командирите на османската армия, руско-турската освободителна война, берлинския конгрес, бомбандировките. А за 30 години разграбване на икономика, и кръвния данък към евроГейския съюз ще бъдат прелюдието към последната - трета национална катастрофа !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  31 Авг 2021 13:46ч.

  Да отбележим заедно 9 септември... https://1.bp.blogspot.com/-JoFwRgJRAl8/YSpBf5qteaI/AAAAAAAAa1U/PCBZ8UMSqssrzK1aWUcWT9PJEFR_JvSMwCLcBGAsYHQ/w640-h496/ad-deveti-aleia-niga.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  31 Авг 2021 14:43ч.

  Епохално откритие -Радев бил американски проект. Ами коя полити4еска формация не е? БСП е американски проект ощр от Луканов, при Нинова съвсем. В най бедната страна в ЕС вси4ки партии са дясни, нео либерални , про атланти4ески, пазарни, - те са по принцип еднакви в основното. Те са резултат на западен полити4ески инженеринг на подмандатната територия. Защо са тогава тези епи4ни битки, протести, сега нови перипетии? Боко го свалиха заради турски поток. Следват борби за освободилото се място на "нов американски проект" . И сега пак, още по нов, най нов.. Нещата не са сложни, всъщност. Поредения нов американски проект трябва да измести неработещите стари американски проекти. Разгадката е в избирателната активност на последните избори- 42 процента. Т.е. болшинството от българите съвкупно не подкрепят вси4ки явили се на избори партии ,вкл. влезлите в парламента. От тези 42 процента гласували, поне 4--5 процента са гласували за партии, които не са влезли, гласовете им са преразпределени. Парламентарно представените партии имат макс около 38 на сто подкрепа. ( реално е по малко, всеоще има корпоративен и платен вот). На Козяк имат точните цифри.Зна4и трябва да се пробва нещо ново на подмандатната територия. То така си върви от 30 години, с малки изключения. Ако случайно някой се опъне, му спретват вот на недоверие или, в краен случай, майдан ( кой не скача...най напред у нас беше, нали) и всякакви кризи и зими и нещата си влизат в реда. И ето поредния експеримент. Поради тоталната неграмотност и незаинтересованост на експериментаторите, опитите ще продължават по метода проба- грешка, докъто се натъманят нещата или , по вероятно, до пълното разрушаване и изчезване на обекта на експериментите. Много важно, все едно САЩ ще удържат територията ( не населението, то малко ги интересува) , освен ако не се случи някаква голяма промяна в световните сили. Нашето гласуване или негласуване и всякакви пародийни игри на демокрация тук са без практическо значение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фибоначи

  31 Авг 2021 14:53ч.

  Радев не е двойник на Тодор Живков, а историческо, политическо и до голяма степен физическо повторение, синхронична щампа на цар Борис III. Впрочем според някои алтернативни изследователи Борис III и Тодор Живков са братя по бащина линия, вторият - незаконен, разбира се. Но това е щрих. Същинският исторически, политически и житейски мотив, който виждаме да се повтаря в този фрактал и може би предстои да се увеличава прогресивно, е ген. Румен Радев = прогресия на ген. Цар Борис III .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Луд за връзване

  31 Авг 2021 15:48ч.

  И в най-черните си кошмари не съм предполагал, че ще доживея един ден, в който ще стана свидетел на толкова пристрастна и едновременно примитивна гербаджийска апологетика. При това проповядвана от човек, който има очи, ум и душа за Божието слово. При това този човек е жена. Боже, прости ми, моля те, че споменавам без належаща необходимост името ти. Всички са на бизмилостно острия връх на перото на госпожата. Не знае тя пощада за варазите бойкови! Брани го самоотвержено и е крайно жалко, че поради уникално стечение на обстоятелствата е пропуснала отбелязването на безспорния факт, че всъщност Борисов презира жените. Той може да се ползва от тяхната тленност, но след това дори отрича да ги е познавал, в най-добрия случай ги надарява с прозвища от рода на „кърджалийската“. Е, то моето си е чиста проба злоба и дребнотемие. Не мога да се сравнявам със обобщаваща словесна мощ на един голям ерудит като д-р Д-р Тони Филипов, мир на праха му!: "Как, бе, хора, как не ви омръзна да живеете в това лицемерие вече десет години?! Един суеверник да ви проповядва християнство, един бивш комунист да ви учи на антикомунизъм, един крадец да ви учи на морал, един патологичен лъжец да ви преподава честност, една продажна мутра да ви учи на родолюбие, един суетен до патология човек да ви учи на скромност?! Как не ви омръзна един милиардер, който само в шкафчето си държи за джоб парасъ една десетгодишна средна пенсия, да ви подхвърля милостиня 50 лева?! А може би с основание не ви омръзва? Може би Чехов е прав. „Масата винаги склонна към антропоморфизъм в религията и морала, боготвори тъкмо ония кумири, които имат нейните слабости.“ У вас цялата Мара е баш втасала, та чак до Радев опряхме в търсене на главен виновник. Русия в момента стенела под безпощадния „болшевишки ботуш“! Олигарсите ряпа да ядат, те са просто сламени хора на болшевиките. А пък в Америка, горкана, „има комунизъм, диктатура на неолибералния пролетариат. „, който очевидно се е разправил със старите и с новите пари, а да не говорим за дийп стейт. Последните колективно са забравили за личните си и групови интереси и положили ум, душа и пари пред интересите на глобалното човечество и Майката Земя. Уникални прозрения! И когато си помислих, че най-накрая мизерията ми е свършила, бях полят с още един леден душ. Озлобените русофили и проруските олигарси били организирали протестите в Бг. Срещу иконата Бойко, обладаващ душа на невинно дете! Обаче, имала глава да пати! Последва един грандиозен тържествен туш, при което се извърши смайващ етичен и исторически анализ на човешкото общество и личност. В общи линии нещата вървели добре около 5 млн. Години. (защо точно пък 5 млн.?? Условно в този период се простира историята на Човека върху Земята). Човеците осъзнали и разбрали своята грешна и слаба природа, давали мило и драго в битката срещу нея: „Затова умните хора са се борили с корупцията, чрез учения за себеусувършенстване.“ Обаче, всичко свършило баш през последните 100 г., когато на сцената дошли изненадващо и незнайко откъде т.н. комунисти. Мръсни и подли товари! Тъкмо човечеството да се отърве веднъж и завинаги от корупцията и те дошли. Това била първата и истински голяма трагедия в човешката история ... И така до наши дни, когато лъжеПраведният Радев, лъжеправедната Манолова, лъжеправедната Дончева, лъжеправедният Хаджигенов, лъжеправедният Трифонов, лъжеправедният Бойкикиев и лъжеправедният „народ“... не ще могат да се борят с корупцията в хората, които им казват истината, че трябва да почнат от себе си първо и да се смирят. За да се бориш с корупцията, трябва да се върнеш към заповедта да не съдиш и да извадиш гредата първо от своето око. Те трябвало да последват примера на Бойко, който първо осъдил сам себе си, после извадил гредата от собственото си око и накрая се смирил! „Аман от коравосърдечни фарисеи с прегоряла съвест. ! „, дето вика класикът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чета многото мнения относно индивида Радеф и

  31 Авг 2021 21:29ч.

  стигам до единствения правилен извод : не на проекта Радев,не на освинилата се особа Борисоф,Методиев!Баста!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диана

  31 Авг 2021 23:57ч.

  По авторите им ще ги познаете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  01 Sep 2021 17:27ч.

  на 31.08.2021 в 15:48 Много отдавна имаш фиксация в Бойко Борисов, откъдето ти се изкривява погледа, понеже нищо друго не виждаш. Идеалът, който България има да следва идва от историята, Бойко Борисов няма нищо общо с това, т.е. негова работа си е дали иска да има или не, но не говорим за него. Ние се опитваме да следваме стъпките на нашите свети хероси, които не са никога работили по чужда поръчка и никога не са подчинявали свещената ни земя на чужди господари, всеки е син на баща си. Твоите праотци какви са не знам, може и да са маймуни. Колкото до комунистите, само думата е нова, те са били наричани по много начини в годините, понеже това е дух - на слепота. Като тях са били и фарисеите - винаги се почва с утопията за съвършения свят, която ти се върти и на тебе в главата, като те чета и най-жестоките и тиранични хора на света, обявявайки се за правоверни поправители на злото, почват да правят съвършен свят, с много тирания и отнемане на човешки права. Резултатът е винаги насилие и смърт, упадък. Синът Божи нито е искал, нито е обещавал света да става съвършен, Той е предрекъл загиването на човешката цивилизация, поради развитието на греха, който не е в системата, а в човешкото сърце. Предрекъл е и Спасението на едно отделно малцинство човеци с обновени сърца. Спирам дотук, тъй като пропуските ти са гигантски. И ще ти трябва сериозно ограмотяване, но все пак свещените писания завършват с Апокалипсис, а не с холивудски хепи енд. С какъв хепи енд завърши живота на Сина Божи, на апостолите и пророците, това ли чакаме, според теб, комунистическата утопия? Говоря за телесния им живот. Хепи енд има, но то е само за някои герои и не задължително да се яви според твоята представа за всемирна радост и благоденствие. Понеже колкото и герои да умрат, явно все не стига на чудовището и на глупаците, които го захранват. Нали си спомняте в приказките, докато се появи юнакът, да убие змея, цялото население го захранва с децата си. Така и световният упадък се хахранва постоянно с живота на всички, които вместо да се борят с него, му служат и пазарят с него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "ипскуфствен интелект на 30.08.2021 в 21:56"

  01 Sep 2021 23:04ч.

  Може би по-точно ще бъде: Независимо допитване до изборните машини за предварителните нагласи показа 99,99 процента предпочитания към предложения за втори мандат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Sep 2021 12:13ч.

  "асистира" Четете - взе подкуп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Герб бе аут още от летните протести миналата година

  03 Sep 2021 17:42ч.

  тогава Борисов се беше загрижил за бъдещето си, но гаранции да не бъде съден не получи от лидерите на протеста. Затова остана на власт с цената на насилие на протестиращите, разигра и номера че ще променя конституцията, само и само да подкрепи европейския бюджет при гласуването в края на годината, както и да свърже Турски поток със Сърбия. Ясно кой печели от това, защото интерконекторната връзка с Гърция така си остана недовършена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народее!!!

  03 Sep 2021 19:23ч.

  Ей тоя ни е похарчил отвсякъде.То само йеничери в тая държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  05 Sep 2021 13:09ч.

  Аз пък дълбоко се съмнявам че Радев ще бъде избран още от първият път за втори мандат . Триморието и Кримската платформа ще му изиграят лоша шега и не само те .Той направи куп поразии и ще си плати цената за това .Така че вторият му мандат му се изплъзва от ръцете най скорострелно .ЗАРАДИ СИНЕРГИЯТА С ДНЕВНИЯ РЕД НА САЩ ОСТАВИХА БЕЗ ХЛЯБ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ! ЩОТО НЕБЕТО Е ПЪРВО ЗА НАТО, НИЩО, ЧЕ НОСИМ „БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО“ Това е положението, драги ни поданици на колонията на САЩ. Заради „синергията с дневния ред на САЩ“, в която се кле Румен Радев и правителството му, земеделците останаха без хляб и препитание. Щото небето първо за НАТО е по-важно, нищо, че подгъзурниците „натовски генерали“ са с „България в сърцето“. Afera.bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  05 Sep 2021 13:14ч.

  Владимир Костов: Имаме ли последен шанс или вече сме го проиграли? Вместо амбициращ национален идеал и градеж, приемане тихомълком на „модерни идеи“, разбиващи най-ценни човешки и български традиции на социално, личностно и семейно поведение. Отговорът на този въпрос ще даде само историята, която предстои да изминем. Както и да разсъждаваме днес, истината е това, което ще представлява действителността след едни 30-тина, или някъде около това число, години. Или България ще я има и българската общност ще бъде жизнена и градивна. Или България ще е само спомен, а името й, фасада на нещо съвсем друго. Язвите, които рушат и тласкат България към цивилизационния й край са добре известни. Пред очите ни, с наше знание и пасивно или активно съучастничество, се развива целият процес. Демографски упадък. Къде относителен, къде абсолютен, застой на българското производство. Подчинение на диктата на едни или други от „световните повелители“. Вместо амбициращ национален идеал и градеж, приемане тихомълком на „модерни идеи“, разбиващи най-ценни човешки и български традиции на социално, личностно и семейно поведение. Политическата и социалната криза, в която живее обществото ни в последните години е израз именно на този убийствен за България и всичко българско процес. Вместо да назоват нещата с имената им и да търсят с зъби и нокти да обединят българското общество за може би последен шанс за съпротива, водещите политици се затварят в мислите и вижданията, налагани им от „силните в света“, именно за да бъде убит шанса на България. /Тези „силни“ водят подобна политика и към други страни, но то не е нещо, което да означава, че „друг път няма“/. И преди всичко, като поставим на първо място обединяването ни, да си начертаем пътя и определим средствата, с които да превърнем предстоящите две-три десетилетия в спасителен за България шанс? Както казваха някога: грях ни на душите, ако не го направим! http://epicenter.bg/article/Vladimir-Kostov--Imame-li-posleden-shans-ili-veche-sme-go-proigrali-/258926/11/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  05 Sep 2021 13:19ч.

  КОЗЯК ДА НИ КОМПЕНСИРА Тези дни градушка ни помля. Реколтата на най-плодородните пловдивски села беше дадена курбан на евроатлантическата дружба и ценности. Вместо да пазят българските национални интереси, български офицери решиха, че хвъркането на АМЕРИКАНСКИ самолет над българска земя има приоритет пред това да се предотврати градушка, която да смели цялата реколта, за коята са дали труд и пари българските производители. Отдавна борбата с градушките се подчинява на приумиците на Козяк и военните им, които си вилнеят в България, като че ли се намират в латиноамериканска колония. Българските офицери явно са се клели на Козяк, а не в българското знаме, за да пазят американските интереси преди българските. Не се съмнявам, че за да замажат скандала, обезщетения ще има. НО! На пазарите продукцията ще поскъпне, всички ние ще понесем последиците от тези градушки. А, да, ще внесем чужди, и без това на българските пазари бългаски плодове и зеленчуци почти няма – пак в името на европейсксите ценности и договорки. В земята, която казваха, че е рай на земята, сега внасяме дори ябълки и домати, вместо да изнасяме ние за цял свят. Срамно и гнусно положение, до което ни докара Европейския съюз. А сега и от Козяк се подиграват с местните аборигени. Време е правителството и политиците да разберат, че интересите на България и българските граждани трябва да стоят над интересите на която и да било чужда държава. Па макар и политиците да са назначени за колониална администрация от тях. Вече взе да ни писва! Градушка и евроатлантически ценности помляха труда на хората! Бог високо, правителство далеко! Елена Гунчева https://svobodnoslovo.eu

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Боев

  05 Sep 2021 13:23ч.

  Искаш ли да не се случи революция, от тия дето разтърсваха навремето света и пренаписваха историята - превърни я в шоу!… Преквалифицирай сценаристите в политици, шоумените - във фюрери Димитър Недков, Фейсбук България ще влезе в букварите по политология, като учебен полигон за практически изследвания на историческия социален експеримент в източно-европейските земи - взривяване устоите на конституционализма и разрушаване храма на демократичната и правовата държава… Експеримент на глобалното задкулисие, подготвящо преминаването до средата на ХХI век на човечеството в качествено нов етап на социалното управление чрез - премахване принципа на мнозинството при формиране на политическото тяло… Сбогом Лок (Джон)!.. прощавай Русо (Жан-Жак)!.. И ти Монтескьо (Шарл) с твоята утопия за разделението на властите, естествените права и гражданските свободи - защото вече на никой докопал се до някаква власт управник не му пука за “принципа на мнозинството”… Сменяме модела! - решили някъде из дюните на Биариц-а и Корнуол-а апостолите от богупомазаните тайни вечери на G-7… Въвеждайте новия типаж политици в играта, докато народите не са се усетили, че им разградихме националните държави именно за да ги уволним като “суверен” на собствената си съдба… Суспендирайте конституциите! - тези вече неудачни компилации от провалени философии, несъстоятелни социални теории и неугодни параграфи… Суспендиране - докато овластим точните, най-после обезродени наши хора на важните постове без съблюдаване законите… Компрометирайте парламентаризма! - тая работа най я умеят генералите, сменили звездите с натовските ромбове, в които понякога дреме един “ефрейтор”, като оня дето навремето си подпали Райхстага дори - само и само да стане неговото… Е, чак дотам недейте! - днес и един вдигнат юмрук ще свърши работа… http://epicenter.bg/article/Dimitar-Nedkov--Ne-zagasyayte-autokyuto---shte-provalite-stsenariya-/258609/11/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мики Рурк

  07 Sep 2021 22:22ч.

  Днес свинята я заклаха ритуално а реално ще стане след Коледа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи