Повече натовски войски и Зелена сделка, или как ДБ се превръща в тумор

Повече натовски войски и Зелена сделка, или как ДБ се превръща в тумор
Една политическа формация е напът да се превърне в обществен тумор. На последните избори тя едва взе 6.3%, орезили се и кандидатът ѝ за президент. Видно от последните изяви, тя не осъзнава какво ѝ се случва. Не е разбрала защо българите ѝ обръщат гръб. Отговорът е прост – едно искат те, а тя прави обратното. Става дума за "Демократична България" (ДБ).

Снимка: бТВ, архив

 

В последните дни разбрахме, че:

 

√ ДБ иска повече натовски войски у нас. Не срещу друг, а срещу Русия. Тя настоява България да е военен плац при новата криза с Украйна. Плацът дори само за тропане на място  да е – да го има. Вместо дипломатически, тя иска военни маневри. От американци, турци, всякакви... Иначе нямаше да се обяви против изказването на министъра на отбраната Стефан Янев и да го вика за изслушване в парламента. Поводът бе, че Янев се застъпи за всичко обратно на ДБ.

 

√ ДБ иска кадри на ДС да не влизат във властта. Лустрация единствено по критерия ДС. Може да си крал, корумпиран, некадърен, доносник... Но ако не си от ДС, няма проблем за ДБ. Няма, и ако долагаш мръснишки на ЦРУ. Проблем е, ако долагаш мръснишки на ДС.

 

Ако си бил гном и подслушваш – не е беда.

 

Беда е, ако не си гном подслушвач, но пък си бил от ДС. Точно такава примитивно-просташка ценнонстна система изповядва ДБ. Тя не гледа хората дали са почтени, кадърни, интелигентни, а единствено за кой господар работят. Щом не е на ДБ господарят - долу!

 

√ ДБ винаги са били против раздуването на щата. Нали са десни – искат свиване на държавата. ДБ обаче няма против цяло ново министерство да се създаде заради нея. То повлича щат, пари, автомобили, зам.-министри, политически кабинет, секретарки... Щом е за тях – може. Няма ги Георги Ганев и Мартин Димитров да дерат гърла за новите хрантутници.

 

И досега си имаше ресорна агенция по електронното управление - Божидар Божанов най-спокойно можеше да реализира идеите си чрез нея.

 

Но щом е за ДБ, "реформата" тръгва наобратно – повече постове и чиновници.

 

√ ДБ подкрепи мораториума за тока. Но го направи с неохота. Постоянно говори как бързо трябва да се свали.  Десни са – не щат тоталитарни похвати. Така става ясно, че за ДБ няма проблем токът да скача. И наистина би трябвало да няма за нея – тя е апологет на свободния пазар, а цената си скача най-свободно... Значи всичко е наред. Дори компенсации не бива да има, защото те са държавна помощ  – това отново е част от сбърканата идеология на ДБ.

 

√ Вицепремиер и министър на ДБ обикаля страната и разправя колко прекрасно е десетки хиляди семейства да останат без работа. Ще се преквалифицират, научат, ако трябва ниви ще копаят. Ето, той самият жертвоготовно се преквалифицира – от “граждански активист“ в министър – за ползу роду.

 

Похабените животи на хората от тецовете не са важни. Важното е да я има зелената сделка.

 

Защо тя е по-важна от хората, на въпросния министър – Сандов, едва ли му хрумва да разсъждава.

 

Няма нужда да анализираме други точки от умнокрасивия ценностен лайфстайл – гейове, "МОЧА", депутати в метро... – колко мно-о-го важни са те! Спряхме се единствено на позициите им по много остри актуални проблеми. Какво мисли ДБ по тях е ясно. Както и че огромната част от обществото счита напълно обратното. Дори ДБ да е права за някои неща, тази разлика спрямо мнозинството я превръща в излишна.

 

Само допреди няколко години нещата бяха различни. Макар отново малцинство, ДБ и привържениците им бяха двигател на промени – т.нар. “активни българи“. В ценностен план те бяха катализатор за това какво е хубаво и лошо.

 

Масите се ориентираха по тях. И бяха група за натиск.

 

Само едно изявление на Лозан Панов например бе повод да се задвижи цялата медийно-протестна машина – и да се постигне съответното въздействие. Това бе смисълът им – издействат нещо, променят. Днес обаче Панов струва точно 3.6%. ДБ и хората ѝ пък представляват единствено себе си. Причините за новото положение са много, но чисто практичната е, че Кирил Петков отне умнокрасивата роля. Произлязъл от ДБ, той прави неща, които ДБ не си и помисля. И се оказа, че той е човекът на активните българи.

 

Сега Петков задава лайфстайла – масите се равняват по него.

 

Така ДБ загуби смисъла си, вече предизвиква досада. Включително в американското посолство и свързания с него медиен кръг, които винаги са редели парчетата в умнокрасивия пъзел.

 

Много скоро чарът на Петков ще помръкне. Но ДБ няма да върне старата си роля. Няма да стане с Атанас Атанасов, Христо Иванов, Мартин Димитров, Георги Ганев, Тома Белев. Годността им на "граждански активисти" и “двигател на промени“ изтече.

 

Затова, ако умнокрасивата коалиция продължи със същите глупости, интригата занапред ще е ще изрежат ли българите съвсем тумора. Няма да е нито трудно, нито чудно – въпрос на едни 2% надолу в класирането.

 

 

Коментари

 • Кой е тоя Искрен, бе?

  23 Дек 2021 12:21ч.

  Та ще казва какво искат бългаРите? ДБ се орезили с това, че подкрепи подлогата на Русия за президент. Не случайно за Радев гласуваха 1 милион българи по-малко от първия път. ДБ най-после започнаха за идват на себе си и веднага рускоподложието се разврещя че не отразявали мнението на българите. Тая статия си я напишете в Поглед там ще я прилапат като топъл хляб. Ако ДНЕС в Парламента се гласува дали да има НАТОвски ойски в българия кой ще гласува против? Не виждам кой освен БСП и Копейкин. Всички останали имат здрав разум да разберат колко е важно тук да влязат войските на Алианса. Особено след последните изяви на Путин, че не го интересувало какво мислят на Запад но той не им вярвал. Това е директно обявяване, че е готов на война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  23 Дек 2021 12:24ч.

  Че кога ДайБългария не е било тумор?... само дето е обикновено туморче, без метастази, една операцийка и е вън! Това им беше, доубиха се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  23 Дек 2021 12:28ч.

  Тази статийка е жалка. Толкова е жалка... И злобна... И комплексарска... И завистлива... И милиционерска... Че дребните верни неща които казва губят всякакво значение. Милиционери, отивате си. Днес, утре, след пет години, след десет... Отивате си. Не за друго, а защото сте некадърници. Няма как да издаяните на конкуренцията. На каквато и да е конкуренция...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маджо

  23 Дек 2021 12:43ч.

  Статията е чудесна и точно на място. Доказателство са двата възпалени умно-красиви трола,които са се разсмърдяли в коментарите. Бойкикевчетата са тумор,но хубавата новина е,че тази сган отива на бунището,където винаги и е било мястото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ванга

  23 Дек 2021 13:06ч.

  Идиоти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви да са Иванов и Атанасов/контра-разведчик/ , когато началник им е Прокопи ?

  23 Дек 2021 13:22ч.

  А таткото на последния е бил офицер от УБО-ДС и началник на най-хубавото ловно стопанство в с. Воден, Разградско. Там др.Живков и наследилите го началници, вкл. и ББ, обичаха да отсядат сами и в група. И се питаме, може ли да бъдат лоялни към американците такива люде с такъв произход. Въпосът, както се казва, е реторичен! Най-кресливите НАТО-вци у нас не са това, което са. Те не са приятели на САЩ, а по-скоро душмани. Още не са разбрали, че българо-съветската дружба понася фалшиви клетви за вярност, но при американците трябват дела, дела и пак дела, както казваше Тодор Живков. Ама кой, кой да им каже, когато толкоз им е акъла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като видя Иванов и Атанасов, ми се реве

  23 Дек 2021 13:23ч.

  не чета! Десни били, винаги на държавната софра или пък министри на Кюлчето. Как пък не ги е срам. Да не изреждам и другите "десни"... Съсипахте България! Десни сме ние, които винаги сме били в частния сектор и работим като говеда от сутрин до вечер, за да ви плащаме невероятните заплати! Да не сме ви видели повече! Няма дясна партия в България, просто няма! 32 години тормоз и унижение на работливия българин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че Дай БГ винаги са си били злокачествени!

  23 Дек 2021 13:25ч.

  Те затова и са създадени. Също като "доброто", старо СДС! А сега Корнела вкара в този отбор и бсп. Въобще остана само едно неопетнено с нищо "Възраждане"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой е тоя Искрен, бе? на 23.12.2021 в 12:21

  23 Дек 2021 13:27ч.

  А ти пък кой си бре? Айде бързо: 1. Да провериш дали под леглото ти не се крият руски войници, 2. Стягай се , слагай каската и заедно с описаните в статията отивай да защитаваш Украйна от нашествениците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдателят,

  23 Дек 2021 13:39ч.

  как виждаш обединение между ПП и Възраждане?! Нонсенс... ПП се обединиха точно с когото само биха могли и закономерно ще се срутят заедно. Проблемът е, че българите помнят само три дена... ПП са инсталирани тук, Възраждане не е, колкото и да им се иска на гробарите това и да я свързват с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой е тоя Искрен, бе? на 23.12.2021 в 12:21

  23 Дек 2021 13:56ч.

  Този път Искрен е брилянтен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до мдам

  23 Дек 2021 13:58ч.

  Ти закъсня, ужасно закъсня да се запишеш на йога, в школа по фагот или на курс по грънчарство! По-добронамерен тон от друг няма да получиш, така че се вслушай! ДБ е една голяма и тлъста лъжа и постоянна интрига, петото кълбо напред и назад за последните десетина години - ОДС, Синя коалиция, РБ, Нова република, ДБ! Дали можеш да посочиш в какво са професионалисти, както и кога и с кого са били в конкурентна среда и са победили? Това в Петата колона на ДС и комунистическата номенклатура, но наистина подбрани от сой - алчни, лицемери, провинциални сноби, самовлюбени некадърници и висококачествени нагаждащи! Усеща се на какъв огън се пекат най-верните им фенове, но ти може би имаш по-точно представа! Ако се върнеш на първото изречение, съветвам те да се замислиш, понеже не изритването на мошениците от властта, не дори връщането на Бойко ще има смазващо психиката ти разочарование, а проглеждането каква поми_ярщина всъщност е настоящата коалиция, както и кой и защо е в ролята на лепило! Весели празници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  23 Дек 2021 14:02ч.

  ПроДай България винаги е била тумор. Нищо ново...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  23 Дек 2021 14:04ч.

  "как виждаш обединение между ПП и Възраждане" Не е нужно обединение. Нужна е поддръжка при гласуване в НС. Бойко управлява с малцинство, но получаваше поддръжка при гласуване. Дори ДПС обявиха, че ще поддържат ПП в НС. На ПП ДБ не им е нужна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  23 Дек 2021 14:20ч.

  Да, ДБ са хора на Прокопиев, а крилото "Прокопиев" е също част от ДС /другите две големи ДС крила в момента са Доган-Пеевски и ТИМ/ , Това се знае. Но това не променя факта, че това е една злобна, комплексарска, милиционерска, завистлива статийка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • pun

  23 Дек 2021 14:20ч.

  нека герб дойде отново на власт. моляяяя!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  23 Дек 2021 14:59ч.

  Господи, колко са хубави! Ръка в ръка, усмивка до усмивка! Ами тези прекрасни значки на реверите им! А тези елегантни тъмни костюми! Представям си какво става, когато ги свалят и скочат в леглото, ах!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смех на разв. испански

  23 Дек 2021 15:05ч.

  Ватенките изтрещяха. Неистово борят гнилия запад, където за радост е и милата България. Кучетата лаят, кервана си върви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  23 Дек 2021 15:09ч.

  отиваме на нови избори и тези повече няма да помиришат нс навлеци средно тегло 120 кг

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  23 Дек 2021 16:11ч.

  Тези дърти джендъри опропастиха и проиграха и последните остатъци от СДС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/12/PUT51.jpg

  23 Дек 2021 16:55ч.

  Ужаааааааааааааас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  23 Дек 2021 18:49ч.

  Че ДБ и подобните и винаги са били част от тумора на българското Козяк слагачество и ибрикчийство...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтопаветен умник от ДъеБъ

  23 Дек 2021 18:51ч.

  "...на 13.12.1941 г.България обявява война на САЩ и Англия и над 200 "народни избранници" приемат този акт с аплаузи и овации ставане на крака и т.н. По гласувалите против 7-8 човека хвърлят разни лaйнa, плюят ги и т-н. Сега виждам същия бабаитлък и простотия по отношени на Русия -обиди,високомерие ...и неграмотност....." - Приемат тогава щото Хитлер е близо, а САЩ далеко. Отделно че българина по природа е "тарикат", гледа келипира - вярвали са че Германия ще спечели войната и в България ще потекат реки от злато като съюзник на Германия. Потекоха трънки и глогинки и ако продължаваме в тоя слагачески дух на умнокрасивите от ДъеБъ и kръв ще cepeме и кръв ще потече.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ас,Клетий

  23 Дек 2021 18:53ч.

  Много точен и правдив анализ на Искрен Вълчев.Очаквам от един маргинален русофобски сайт да скочат моментално.Пожьiвем-увидим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  23 Дек 2021 19:29ч.

  Наистина ново прозрение на автора. "Човките" са неуморимо верни. Но по отношение на двамцата нещата не са толкова дълбоко конспиративни, както някои форумци мислят. По-скоро играят представителна роля на изпадналата в крайно малцинство софийска ортодоксална и комплексарска десница, която си има як дерт на Русия. Като нищо ще гласуват за войски на Алианса, а що не и за т.н. "възпиране", както бащите им през същия месец на 1941-ва. По този повод някой бе писал "Който е попаднал сред вълци, трябва да вие с тях", та така и двамата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искрен е

  23 Дек 2021 20:39ч.

  напълно искрен. Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ристьо не бе ли

  23 Дек 2021 22:50ч.

  бодигард на каскета. Този човечец с нисък интелектуален потенция вече е „продал“ майка си и баща си – честни комунисти. Сега иска, навярно, да продаде България, но ще рупа клинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ламброзия Уропта

  24 Дек 2021 0:22ч.

  ДБ са отявлени истерични американофили, които крякат и съскат, но дори на хамериканците са противни. Иначе са фешън и гейски настроени. Доста противни и примитивни. А, министър Сандов, министъра на ЛГБТИ в БГ нека обясни защо назначи отявлена ГЕРБ активистка за Главен директор на Оперативна програма Околна среда - Галина Симеонова, която беше директор на ПУДООС поведението на Борисов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  24 Дек 2021 8:42ч.

  Смешници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смех на разв. испански на 23.12.2021 в 15:05

  24 Дек 2021 8:53ч.

  проблемът тук е, че наистина Западът е прогнил. джендърство, премахване на християнските ценности, криворазбраната толерантност, да не изброявам нататък. ЕС е апотеоз на тази прогнилост. това няма да завърши добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  24 Дек 2021 8:58ч.

  едва 6% на последните избори, но крякат като за 50%. така е с лабораторно създадени проекти от Америка за България. Както казва доц. Вацев, същите, които бяха най-големите русофили по времето на комунизма, сега са първи американофили - ДБ и Атлантическия клуб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даа

  25 Дек 2021 10:20ч.

  За да се превърнеш в нещо друго, не трябва да си бил вече това в коетосе превръщаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  25 Дек 2021 12:30ч.

  Какво има да се превръща ДБ, то си е тумор. С всичките си мимикрии през годините - ОДС/СДС костовисти, Синя коалиция, Реформаторски блок...Глобалистки слуги и безродници. Напоследък бяха изядени от по-големия тумор в лицето на Кирчо/Кокорчовата Подмяна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Станчев

  26 Дек 2021 10:43ч.

  Да, когато станеш догматик се превръщаш в тумор за обществото. последните избори показаха как мислят съвременните хора. Не не ни трябват чужди войски, напротив трябват ни чисто море, вода и въздух в преносен и в натурален смисъл. само че тези някак си, започват да замърсяват природата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Десните" Куко и Пипе

  26 Дек 2021 17:07ч.

  винаги на държавното както винаги. Пак се намърдаха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за Искрен Вълчев!

  29 Дек 2021 16:20ч.

  Ей това е приказка, браво за искрената позиция! С патологичната си русофобия и още по-патологичен слугинаж на НАТО, партии като Демократична България са обречени на напълно изчвзване от политическата сцена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи