Майката на пребито от полицаи момче: Гаврили са се с децата, стъпвали върху тях, снимали разголено момиче

Майката на пребито от полицаи момче: Гаврили са се с децата, стъпвали върху тях, снимали разголено момиче
"Знаете ли кое е най-лошото? Те са се гаврили с тези деца. Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тези деца с лица към земята. Правили са си селфи. Имало е едно момиче с потниче, чиято презрамка е била разместена, разголила гърдата му. Те са го снимали. Те са го галили по главата. Можете ли да си представите? Аз още не мога да го преглътна. И това са хора на реда! Аз съм в шок, тотален шок. Шест човека да скачат върху него, да го блъскат!" Клипове с насилие обиколиха социалните мрежи – мястото е зад колоните на Министерски съвет. Двама младежи пострадаха, като единият вече е изписан от „Пирогов“, но другият остава в спешната болница заради тежки травми. За случилото се в късните часове на петъчната вечер разказа майката на едно от пострадалите момчета. В студиото на „Тази сутрин“ Юлия Педева сподели, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка. „Синът ми няма никакви провинения до този момент. Той е млад и интелигентен човек. Това слънчево момче не е способно на агресия“, подчерта майката. Димитър Педев е спортен журналист, по думите на майката - никога не е влизал в сблъсъци и няма досегашни подобни прояви и обвинения. За познанството си с Димитър Педев пише в профила си във Фейсбук и журналистът Камен Алипиев. От неговия пост става ясно, че момчето е работило като режисьор в БНТ.

 

 

По думите ѝ състоянието му е стабилно. Тя обясни, че за неин ужас на Димитър е повдигнато обвинение. А момчето не си спомня, че е бил на протеста в петък и не знае в какво е обвинен.

 

В петъчната вечер Юлия не успява да се свърже с него. В събота настоятелно продължава да го издирва - телефонът му е бил изключен, а приятелите му не са знаели какво се случва.

 

Чува случайно по медиите, че освен пострадалото момче в „Пирогов“ е настанено още едно момче на 29 години. Обажда се в болницата и разбира, че синът ѝ е в лечебното заведение. По телефона не получава информация за състоянието му. При пристигане в болницата също ѝ отказват, но след настояване ѝ казват, че е стабилен. По думите ѝ никой не се е свързал с нея.

 

„Другото момче си спомня какво се е случило под колоните. Това са хора на реда. Всички видяхме как влачат невинни хора, пребиват ги. Най-лошото е, че те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях, правили са си селфи“, коментира тя.  

 

Надява се случаят да получи реално и обективно решение.

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ой на мама дИтенцето

  13 Юли 2020 9:25ч.

  Когато отиваш да буташ държавата трябва да си готов за ответни действия. Мамата да вземе да обясни на кроткото и неагресивно "детенце", че хвърлянето на бутилки и камъни по полицаи води след себе си някои последствия. 29 годишно "момче"...хаха. Ми, че той си е коскужамити мъж, но мама ходи да рони сълзи по телевизията. ялова работа...лигльовци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, изрод мръсен,що не си Е.П.М.

  13 Юли 2020 9:42ч.

  Гербер мръсен и противен, къш от форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ноов

  13 Юли 2020 10:12ч.

  Не помнел, надрусан е бил. Мамин златен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гаврили са се с децата...

  13 Юли 2020 10:31ч.

  Ако искате да се спасите, трябва да режете плът едно по-едно! За изстъпленията на група садисти всред жандармерия и МВР, трябва компрометирания министър да си ходи веднага! Още днес. С всеки ден бурята набира сила. Както тази преди седмица, тя се въртя около София дни наред. Вземете пример от нея и се спасявайте докато още можете! И вие гнусни тролове, също ще се оттечете в канал. Прислугата на краят обира парсата. Не сте за завиждане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жалко

  13 Юли 2020 10:35ч.

  А тези които хвърляха бутилки и камъни къде са ? А може би те са АКТИВИСТИТЕ на ГЕРБ ? МУТРИТЕ на б.б.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алцхаймер

  13 Юли 2020 10:41ч.

  Трудно се дава властта, а другари болшевики, особено когато си надрусан с безконтролна и безпределна власт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  13 Юли 2020 10:50ч.

  В една правова държава, ако някой е нарушил закона, бива съден, а не екзекутиран без съд и присъда. Нищо не оправдава действията на полицията. А фактът, че и двете пребити до безсъзнание момчета са образовани, без предишни обвинения, оборва тезите на полицията и изисква незабавни оставки и съд за всички действащи и бездействащи полицаи. Защото видяхме много други ченгета, правещи се, че не виждат, което също е нарушение на закона!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обърнете внимание

  13 Юли 2020 10:57ч.

  Биячите на момчето са същите, които нахлуха в президентството и които охраняват главния прокурор Гешев. Това е охранителната фирма "Делта гард" на Митко каратиста (лейтенант на Пашата). Как така една частна охранителна фирма влиза в президентството и изземва 5 кашона документи с гриф "строго секретно"? Защо мутренска охранителна фирма пази главния прокурор? Някой задава ли си тези въпроси? Мисирките ще запитат ли някого?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  13 Юли 2020 11:03ч.

  Полицаите имат право да употребяват сила само при точно определени обстоятелства. Те са указани в "НАРЕДБА ЗА РЕДА ЗА УПОТРЕБА НА ФИЗИЧЕСКА СИЛА И ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ" Случаят не се покрива от изброените там варианти. Полицаите всъщност извършиха саморазправа което деяние е грубо нарушение на всички правилници и е подсъдно. Дори нещо повече, задържаните са изтезавани! До този момент нито "Мето" нито който и да е друг е предприел мерки срещу престъпниците с пагони. Мутрата Борисов при предишни протести твърдеше че от видът на кръв му прилошавало. Странна деликатност от човек съпричастен към над 150 убийства. Не взимането на мерки означава само едно, полицаите трябва да се чувстват безнаказани и с груба сила, ако е нужно и с човешки животи, но трябва да запазят властта на Мутрата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • адвокат Михаил Екимджиев:

  13 Юли 2020 11:05ч.

  Гражданите имат право да арестуват дори и главния прокурор. https://www.segabg.com/category-observer/grazhdanite-imat-pravo-da-arestuvat-dori-i-glavniya-prokuror

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хвърлянето на бутилки и камъни по полицаи води след себе си някои последствия

  13 Юли 2020 11:07ч.

  Всичката герберастия е такава. Слагат му белезниците, просват го по очи зад колоните, за да не се вижда, после го ритат до безсъзнание. А в закона пише, че "Чл. 6. ... (4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане на законната им цел." Само че законите не са писани за герберасти, нали така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и двете пребити до безсъзнание момчета са образовани, без предишни обвинения, о

  13 Юли 2020 11:12ч.

  Арогантна учена глава, добре би било повече да ги бият тогава да се научат още по добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са гербаджийски тролове

  13 Юли 2020 11:24ч.

  Със сигурност има много хора, които ще обвинят младите мъже, че не са били мирни и са си го изпросили. Това е примитивното мислене а онези, които пак ще изберат тиквите, не се надявайте на друго. Гледайте Полша

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ужасяващи кадри от късните часове на снощния протест в София се появиха в социалните мрежи.

  13 Юли 2020 11:29ч.

  Ужасяващи кадри от късните часове на снощния протест в София се появиха в социалните мрежи. https://gospodari.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B2/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как полицията МУ пребива младите хора на България за да защити Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата «Свидетели на SARS- CoV-2»...

  13 Юли 2020 11:30ч.

  atlantis 15 Съб., 11/07/2020 - 15:37 (нов) Най-долна проба лъжец!!! По БСТВ всеки, който иска може да види, как без никаква причина полицай измъкват синът ми и го отвеждат, след което в камионетката са го били, както и останалите отвлечени по неясно какви критерии други хора. Даже коментара на репортера на БСТВ е, че без никаква причина го отвличат. Репортера попита полицайте, защо го арестуват, след като нищо не е направил, но от тях ни пръ, ни ме. И полицията ни е като управляващите ни. Лъжат и мажат, и никога не са виновни те. Ако има желаещи може да го видите на повторение в предаването на Велизар Енчев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Главорезите на EUROмутрата

  13 Юли 2020 11:32ч.

  https://www.facebook.com/seleidin.hasanov/videos/3373113512733142/ Валентина Каменарска is on Facebook Родната МУ полиция в действие в защита на мафията https://www.facebook.com/valentina.kamenarska/videos/10223098316549260/?t=2 https://m.facebook.com/valentina.kamenarska/videos/pcb.10223098327389531/10223098316549260/?type=3&theater

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПОЛИЦАЯТ, КОЙТО БИЕ ПРОТЕСТИРАЩ В БУСА, Е ОТ СПС-СДВР, ИМЕТО МУ Е ПЕТЬО МИХАЙЛОВ

  13 Юли 2020 11:36ч.

  ПОЛИЦАЯТ, КОЙТО БИЕ ПРОТЕСТИРАЩ В БУСА, Е ОТ СПС-СДВР, ИМЕТО МУ Е ПЕТЬО МИХАЙЛОВ https://www.youtube.com/watch?v=favwtnlykJ4&feature=emb_logo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  13 Юли 2020 12:31ч.

  Отдавна, откогато избрахте полицай за министър-председател, България се превърна в ПОЛИЦЕЙСКА държава. Не живея в България, но 1-2 пъти имах нужда да вляза в полицейско управление преди 10-тина години и го видях. Странно е, че вие чак сега го виждате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  13 Юли 2020 12:37ч.

  Във всеки филм с медицинска тематика сме гледали как спешните медици търсят близките и ги информират за претърпелите инцидент. Но в "Пирогов" важат други правила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  13 Юли 2020 12:40ч.

  Майко на пребито момче, та нали ТИ затова скачаше на площада и искаше "демокрация и свобода". Е, получи си я.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  13 Юли 2020 13:36ч.

  този кабинет няма да направи нищо ще чакаме служебния кабинет да им свърши работата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ....

  13 Юли 2020 13:46ч.

  отвратителни са негативните коментари към момчето. не знам ако беше ваше дете дали така щяхте да говорите. няма значение колко годишен е той е нечие дете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  13 Юли 2020 13:58ч.

  "той е нечие дете" Родителите са виновни колкото полицаите. Родителите избраха тази система. Родителите избраха и продължават да избират полицай/мутра да ги управлява. Както се казва: Сърбат каквото си надробиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дайте под съд полицията

  13 Юли 2020 13:58ч.

  Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  13 Юли 2020 14:02ч.

  Изверги ! Полицаите в България са най-висок процент от населението в ЕС , плащаме им заплатите , а те защитават мафията като репресират нас гражданите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Наблюдател на 13.07.2020 в 13:58

  13 Юли 2020 14:26ч.

  Ей, как е възможно да има такива боклуци като тебе! И ти сигурно не знаеш какво е карма, мърша такава! И още нещо - Онзи не е полицай, а нещо съвсем друго!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  13 Юли 2020 14:47ч.

  До коментар на 13.07.2020 в 14:26 . Нека да ви трошат главите, тъпи копелета. Нали затова ги избирате. Аз не съм ги избрал. Ти и майката на пребитото дете сте ги избрали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Наблюдател на 13.07.2020 в 14:47

  13 Юли 2020 15:03ч.

  Има защо да се нервиш, като всеки парцал! Избрал си го, признай си! А моето мнение беше отразено по вестниците и по радиото още преди 15 години! Жалко че не слушате по-умните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  13 Юли 2020 21:42ч.

  Тези нападки срещу полицията ми напомнят американския сценарий за обезсилване на полицията в САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софийският седесариат

  14 Юли 2020 7:37ч.

  в ролята на революционните американски негри! Да заменим полицията с народна милиция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  15 Юли 2020 13:40ч.

  Не знам дали е същия случай, в който майката не разбрала два дни къде е детето й, а той пък отказвал да бъде заведен в Пирогов и да му се окаже медицинска помощ. Което означава, че е бил достатъчно контактен да се обади на майка си, ако иска и достатъчно добре, за да не иска лечение. Мисля, че някои от тези младежи едва ли искат майките им да знаят с какво се занимават и в какво се въвличат и да научават подробности относно с какво те самите са провокирали полицията. При всички положения частните случаи не са базата за правене на политики, освен ако не искаме и тук да дойде онзи ужас, който цари в Западна Европа и САЩ, където законодателството и реакциите стават все по-абсурдни, понеже не отразяват частните случаи на цялото общество и не балансират между разните групи интереси, а започват да отразяват само определени частни случаи. Политиката е баланс на интересите на големи групи от организирани хора, където се вижда общия принцип и повтаряемия интерес. Т.е. законодателството провежда политика, която със сигурност е в интерес на хиляди и милиони души. Но когато то започне да отразява небалансирано частни случаи, тогава другите хиляди и милиони страдат. Частните случаи могат да стават причина само да се коригират ковкретни грешки. Затова нищо от това не може да послужи за някакви обобщения и настройване против цялата полиция или устройство на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи