Хроника за гибелта на Германия

Хроника за гибелта на Германия
Дори картината за случващото се в Германия да е твърде емоционална, то това не променя общата картина. А там наистина се случват странни неща, меко казано, с хилядите мигранти, които всеки ден минават границата на страната. За да угоди на бежанците, Католическата църква дори отказва да кръщава младенци. Публикуваме записките на жителка на Мюнхен за вълните от бежанци, поглъщащи страната. Галина Иванова е родена в Казан. Омъжила се в Германия, натурализирала се, развела се, решила да потвърди дипломата си и да започне работа… Но тези планове пропаднали по странни, алогични действия на правителството на Германия и поведението на немците, което може да се нарече самоубийствено. Записките на Галина са строго документални: На тях се позовават големите медии в Германия (ZDF, Fokus, Sueddeutsche Zeitung) и присъстват като цитати в изявления на официални лица. Това е истинската хроника за края на Европа. Представяме дневника от януари до август 2015 г. без коментар. А неговият автор се кани да бяга…

 

4 януари

Днес германският интернет обсъжда изявление на правителството за необходимостта от приемане на мигранти от всички горещи точки на планетата. Предпочитани са млади мюсюлмани от Африка и Близкия изток: в изявление на Бундестага се говори за „здравите ръце“, призвани да спасят немската икономика. Струва си да се зададе въпросът: къде са всичките тези нискообразовани, невладеещи немски мъже, които ще работят? На теб сега ще ти лепнат етикета „расист“ и „ислямофоб“.

 

И всичко това, докато вчера бе огласено желанието на правителството да вдигне пенсионната възраст на 70 години. Тоест старците ще заемат своите работни места до 70 години, а къде ще работят младите немци? Ако и безработицата сега да е вече 30 процента? И къде са тези митични работни места за Нгамба и Юлдирима?

 

Черешката на тортата: Католическата църква в Германия взе решение да се откаже на практика от кръщаването на младенци. Причината: не трябва да се налага на човека вярата, нека порасне и сам да решава. Дори е забавно да се наблюдава как и с каква скорост Европа се погубва. Запасявам се с пуканки.

 

P.S. Ако на някого му хрумне да ме обвини в лъжи, нека да иде на страницата на Sueddeutsche Zeitung.

 

 Тези сирийски бежанци се тълпят на границата с Ирак. По-нататъшната им мечта е да попаднат в Европа…

Снимка: youtube.com/CNN

 

5 януари

 

Германия е страна с много строги процедури за получаване на разрешение за пребиваване, но въведе облекчен режим за получаване на гражданство за бежанците - араби и африканци. Децата им автоматически стават граждани.

 

Разбирате ли, аз ни най-малко не съм ислямофоб! Аз съм от Казан, три четвърти от приятелите ми са татари. Първият ми съпруг и детето са мюсюлмани. Но тези бежанци са съвсем други мюсюлмани. Агресивни. Нецивилизовани. Ту блокират пътя, ту се бият, полицията всеки ден е в техните лагери. От седмица са тук, а вече изискват халялно месо, нашето не им харесва.

 

Събитията по разрушаването на Европа върви с такава скорост, че дори брадатата Кончита и еднополовите бракове изглеждат безобидни. В новогодишната си реч Меркел осъди протеста на PEGIDA против ислямизацията на Европа. Какво иска Меркел? Самите немци са за ограничаване на миграцията.

 

6 януари

 

Предложиха в Германия да се легализира хашишът и марихуаната. Очакват се много плюсове: пари от акцизите ще потекат като река в хазната. В коментари към новините хората пишат: „Уау! Така ще решим и проблема с работните места за бежанците. Всички нелегални наркодилъри ще ги водим като частни предприемачи, а другите бежанци ще работят на плантациите за марихуана!“.

 

Но при нас не е скучно! Има интрига! Всеки ден се събуждаш с въпроса: „Какво още е измислила Меркел с меркелчетата?“. Тя все повече ми напомня Горбачов.

 

P.S. В коментарите питат: Няма ли да легализират браковете с чифтокопитни? Отговарят: Не, има само бардаци с тях. Но до година-две и това ще стане.

 

9 януари

 

„Жителите на Мюнхен се канят да поведат демонстрация в подкрепа на миграционната политика на правителството“, ще ви преведа статията във вестника. Идиотщина. „Германия трябва да бъде цветна!“, скандират демонстрантите и искат да се приемат повече ислямски бежанци. Повече май искат да си сложат въжето на шията. Е, трябваше ли да се воюва с Германия? Тя сама е щяла да се довърши след 70 години.

 

Кои са тези протестиращи? Много от тях са самите бежанци с професионално нещастни лица и уродливи лели на 50 плюс, които, това не е тайна, активно ползват младите африканци. Има хомосексуални, сред които модните черни пантери. Впрочем 95 процента от бежанците са младежи.

 

Подобни картини станаха обичайни за гарите на големите европейски градове

Снимка: REUTERS

 

11 януари

 

Ето че хората събират факти от цяла Германия – свидетелства за това, че в страната „почти няма“ инциденти, по горещите уверения на Меркел и Централния съвет на мюсюлманите в Германия.

 

В много училищни столове забранили свински наденици, колбаси и пастети, забранили дори да се носят такива сандвичи от къщи.

 

В класовете отменили уроците по религия, от стените свалили разпятието. Прекръстили коледната ваканция и сега се нарича „зимна почивка“.

 

В басейните открили специални отделения за къпане с дрехи, разрешили на мюсюлманите да не ходят на уроци по плуване (голите крака и банските ги оскърбявали).

 

В много от компаниите по време на Рамазан предлагат на сътрудниците да не ядат и да не пият, за да не смущават мюсюлманите.

 

Подпалиха косата на 17-годишно момиче за това, че била без забрадка.

 

За всяко от тези свидетелства ще те нарекат наци, а това не са детски приказки. На страницата, където е информацията, както и на другите, които са против курса на правителството. Мюсюлманите – свещените крави на Европа от ХХI век.

 

Впрочем по време на нападенията в „Шарли Ебдо“ нито един вестник не написа, че това е извършено от мюсюлмани.

 

21 януари

 

Нереално е да се разбере какво се случва. В Германия стават толкова много престъпления, че днес Съюзът на полицаите поиска разрешение да не се занимават с малките престъпления, тоест с кражби в магазините и битови скандали. За скандали и кражби в селищата на бежанците е забранено да се съобщава в пресата.

 

 Разположение на бежанците в Германия

 

22 януари

 

„Празни бутилки вместо достойни пенсии.“ Накратко превеждам статията (в никакъв случай не агитирам да се хули моята нова родина: за това се говори тук и се плаче на глас):

 

„Събирането на празни бутилки помага на много немски пенсионери да държат главата си над водата. За мнозина ровенето в кофите за боклук е единственият, но унизителен начин да оцеляват. Затова пенсионерите в Мюнхен молят кмета на града да поддържа инициативата и в други градове и да се определи специално място до кофите, т.нар. рингове за събиране на празни бутилки (Pfandringe), за да се помогне на възрастните.

 

Отговорът на градското ръководство е еднозначен: Тези рингове трябва да се направят, да се окачат и да се мият…“.

 

В Русия съществува митът за богатата Германия, но това е наистина мит. Хората се редят за продукти с изтекъл срок на годност и ги получават по списък. За беден се смята човек, чийто доход е по-нисък от 60% от средната заплата, а такива хора в Германия са 12,5 милиона, обедняването стана лавинообразно.

 

Затова Германия призовава всички безправни от целия свят. На всеки бежанец – еднократна сума от 2800 евро (моята стипендия е 1000 евро), оборудван с мебели и битова техника семеен апартамент, допълнително по 399 евро на месец, заплащане за лекар, за езикови училища безсрочно (засега не знаят езика, ще го учат).

 

23 януари

 

Имамът от град Ерфурт иска да въведе в училищата уроци по ислям за всички ученици. Министърът на образованието е готов да се съгласи.

 

24 януари

 

Чух от умни хора, че бежанците се внасят в случай на война с Русия, за каквато активно се подготвя средният бюргер. Руснаците отново тук са "subhumans, untermenschen" – непълноценни хора, против които трябва да се воюва. Към това трябва да се прибави, че на десет немски мъже петима са с наднормено тегло, трима са хомосекуалисти и двама – просто ислямисти.

 

Пресен пример за обработка на съзнанието: по канал Pro7 показаха филм за скаути от модна агенция, пътуващи към Сибир, където „красива се оказа всяка девойка“. Говорейки за Сибир, го наричаха „Източна Европа“, акцентирайки, че „територията е 36 пъти по-голяма от Германия, а населението – два пъти по-малко“, показаха красиви градове, хубаво облечени хора и нито един пияница (нехарактерно за германска телевизия).

 

Това както и да е, само че във филма нито веднъж не прозвуча думата „Русия“. Наричаха Сибир „страна“: Страната „Сибир“, която се простира от Урал до Тихия океан. Показаха карта на полета на снимачната група: Германия – Италия – Сибир. Мило.

 

2 февруари

 

Фатерландът се отказа от лозунга „Германия за немците“, сега ние живеем под знамето на „Страна без граници, Германия – страна на имигранти“ ("Deutschland ist Einwanderungsland!").

 

За немец се смята всеки, който живее на територията на Германия, правата на родените тук не са по-големи от тези на пристигащите.

 

Смятате, че това са глупости? Нищо подобно: такова решение бе прието на срещата в Бундестага с участието на най-гласовитата Партия на зелените.

 

По-рано си мислех, че Партията на зелените е за природата, нашата майка. А се оказа, че това е партията на мюсюлманите в Германия. Аз съм наивна чукотска девойка.

 

Бедни, бедни ми германци. Даже ми стана мъчно за тях. Отнеха им страната за един ден.

 

5 февруари

 

Sueddeutsche Zeitung: „В Германия положението с жилищата стана тежко. Ние приемаме бежанци, но не можем да им предоставим жилища. И в същото време много възрастни хора живеят в твърде обширни жилища, обитават излишни квадратни метри. Затова сме принудени да приемем нова програма за принудително преселване на възрастните в стаи или малки апартаменти по социална норма от 16-20 квадратни метра на човек. Ситуацията е много сложна, ние призоваваме германския народ да ни разбере и да помогне.“

 

В коментари хората пишат, че на север в Германия има много празни жилища, стопаните на които са ги напуснали в търсене на работа, и е възможно да се настанят там бежанците. На това правителството отговори, че на бежанците там ще им е тягостно и скучно, че истинската им интеграция е възможна само сред кореняци немци. И освен това там няма работа!

 

20 февруари

 

Италианските спецслужби публикуваха прихванати разговори на ръководители на „Ислямска държава“: „Ние ще напълним Европа с наши бойци“. Под маската на бежанци в Европа са изпратени хиляди джихадисти…

Упс! Че кой се е съмнявал.

 

23 февуари

 

Обръщение на кмета на град Глаубиц в Майсенска област (да, където е порцеланът) към жителите:

 

„Във връзка с увеличения поток от бежанци ръководството на града настоятелно моли всички граждани да проверят имат ли свободни стаи. Кметството на града има намерение да разпредели бежанците в квартири на гражданите. Благодарим за вниманието!“

 

(Какво щастие, че жилището ми е 48 квадрата! Само 8 квадратни метра по-голямо от нормата, но все пак няма да ми настанят африканци за съквартиранти!)

 

26 февруари

 

Германия преустанови приема на бежанци заради епидемия от морбили и варицела, която възникна в началото в лагерите, а после се разпространи и върху населението на градовете. В Берлин последния петък от варицела починаха две деца. Здравното министерство на Германия бе принудено да обяви задължителна карантина. Става дума за здравето на нацията.

 

(Но бежанци не престанахме да приемаме! Фирмите, произвеждащи ваксини, танцуват!)

 

4 март

 

Когато руските вестници писаха за бабата, починала вследствие на прилежна работа като сътрудник в супермаркет, четох много коментари, че „ето, само в Рашъна е възможно такова бездушие.“ Сега намерих: „Немският съд осъди Гертруда Ф. (87 години) на ефективен затвор. Основанието: фрау Ф. нееднократно била глобявана като нередовен пътник и нито веднъж не си платила глобата, която заедно с лихвите достигнала до 400 евро.

 

В свое оправдание старицата казала: „Аз все още мога да ходя, аз съм твърде здрава, но ми е трудно да се придвижвам по-далече. Да, пътувах няколко спирки с автобуса безплатно. Пенсията ми е 560 евро, а за жилището си плащам 470 евро. Аз пътувам, за да чистя в една фирма за 3 евро на час. Простете ми!“

 

Бабата едва не я затворили, но кореспондентите не издържали и събрали 400 евро, за да си плати глобите.

 

5 март

 

Интеграцията на бежанците върви с пълна сила. Но истината не беше там, където очакваха наивните бюргери. Увеличиха се поръчките за смяна ключалките и ключовете (това е новина, но неофициална, така че връзка с източник няма, мога само да гарантирам за основната информация за участници в грабежи на жилища и нападения над немци: „А защо тя така ме изгледа?“, тормоз над жени от всички възрасти, изтръгнати чанти, престъпления, свързани с наркотици, произшествия с участието на велосипедисти африканци, кражби в магазините). Реакцията на немците: „А вие какво искате? Те получават стотинки от държавата. Тези нещастници просто нямат друг избор!“.

 

Разкрити са случаи на такъв бизнес: бежанците, възползвайки се от това, че за европейците изглеждат еднакви, а също и от това, че ползват безплатен превоз (да се интегрират, да опознаят страната!), се регистрират на различни места и получават обезщетение от три места. Защо не! Имат време за море, за комфортно пътешествие, а паспортите си унищожават още щом влязат в Германия (така имат повече шансове да получат статут: един вид, той бяга от диктатура, направо от камерите за изтезание, дрън-дрън).

 

Вчера на сина ми по време на спортно състезание за първи път от десет години беше обрана съблекалнята – чанти и сака на студентите. Пари, смартфони, таблети… Полицията не разреши това да се огласи, мотивирайки се, че, така или иначе, издирване няма да има, ползвайки се от новия закон за игнориране на малките престъпления.

Поздрави, скъпи фрау и херен!

 

6 март

 

Немският пастор Улрих Вагнер предложи да се предоставят на бежанците услуги на проститутки. „Проституцията е призната професия в Германия. Бежанците получават медицинска помощ, а защо ние да им отказваме не по-малко важното – сексуална помощ?“

 

Пастор. Евангелска протестантска църква.

 

А колко ще се зарадват украинките от бардаците!

 

7 март

 

Хората се вълнуват, защото бежанците напират, а места просто няма, дори легла няма къде да се поставят. Работата е там, че първите мигранти получиха хубави квартири, после изпратиха снимки на родата в Африка и ги провокирали. И те се юрнаха насам – а място повече просто няма. Настаняват ги където падне, в Берлин напомпаха купол, поставиха 300 души на двуетажни легла в едно помещение. И сега бежанците блокират пътища, протестират, искат „същите условия като на техните приятели“. В Мюнхен ги настаниха в общински жилища и това вече е истинска диващина! Неотдавна избухна пожар в такова жилище. Направили си огнище на пода, готвили си нещо от родната кухня.

 

15 март

 

Тръгнах към Хамбург, за да се явя на изпит, но още на гарата бях шокирана: тълпа от африканци в модни маркови дрехи, всички като един говорят по смартфони последен модел. В магазините постоянно предупреждават да внимаваме за чантите си. Какъв забележителен живот настъпи в Германия! Виждаш на улицата германец и не можеш да повярваш на очите си!

 

Седнах на централната улица в кафенето и реших да преброя колко африканци ще минат покрай мен за пет минути. Седемдесет и двама души! Това е някакъв Вавилон!

 

 

Бежанците си взели айфони на кредит, а забравили да платят. Не разбрали какво подписват в магазина

Снимка: REUTERS

 

9 април

 

Мълния! На „бежанците“, избягали от бомбите, им стана скучно в топлите и прясно ремонтирани приюти! Стачкуват, блокират пътища в Мюнхен, защото са ги извели от обетованата земя: „Там има дискотеки, там ние можем да се запознаем с немски жени!“.

 

(Така им се пада на немците за цялата им ненавист към Русия, за 27 милиона наши убити. Не е вярно, че жителите на Германия са се разкаяли: новата митология – те спасили руснаците от Сталин тиранина, всички нови филми са за това.

 

Искаха славянски роби? А сега се умийте, скъпи херен, и вървете на работа: вече вие ще работите и за славяните, и за арабите, и за африканците. Бог забавя, но не забравя.)

 

 10 април

 

Нацията загина. Няма немски народ като такъв. Великото нашествие им е дадено като наказание.

 

Защо до два часа през нощта в главата ми се въртят мисли за края на европейската цивилизация?

 

В Мадрид мой приятел почти насила ме завлече в Археологическия музей. И там голяма част от експозицията е посветена на периода на мюсюлманското владичество: от VII до XIV век. И нашествието също така незабележимо се случило: стъпка по стъпка, миля след миля. Изтокът на Европа сравнително неотдавна се освободил от турците.

Ето ти я 711 г., ето ги нашите, ето ги арабите – и арабите победили нашите.

 

Седем века! Седемстотин години Европа говорила на арабски език и носила хиджаб, заради който и днес се кръстосват саби!

 

(На пристигащите в Германия араби и африканци сега им разрешават да доведат семействата си, както е уредено по хуманните стандарти на ООН и ЮНЕСКО, дори ако в родината си мигрантът има четири жени. Всички те имат право да дойдат във Фатерландия.)

 

11 април

 

На шега бежанците от два приюта в Трир четиридесет и три пъти натиснали бутона за викане на пожарната. Четиридесет и три пъти при тях пристигнали на помощ пожарните.

 

Ако това бяха немци, щяха да ги глобят с 34 400 евро. Но от бежанците не взели нищо, те били като малки деца“, пише полицейското издание „Фокус онлайн“ (и изтрили глобите).

 

Четиридесет и три пъти! Дори трайно безработният немец, от когото не могат да вземат нищо, ще си изпати - ще накажат майка му. Както се казва, не си струва да плачеш след втория път! Какво става?

 

Вчера по баварската телевизия казаха, че гражданите трябва да проявят разбиране и търпение: не всички бежанци могат да ползват тоалетни, не всички познават европейските правила, например да не се облекчават в детските пясъчници. Не трябва да се крещи на бежанците, те може да са пияни, защото са „травмирани от войната“. Затова пият. А що се отнася до облекчаването в пясъчник, така е прието в родината им: в пясък ходят по нужда и го зариват (директно превеждам, нито дума не добавям от себе си).

 

На двамата със сина ми ни откраднаха четири велосипеда, за последния спестявам половин година. Повече няма да купувам.

 

17 април

 

Ужасена съм от ненавистта към руснаците. Да, има и трезви гласове, но тези пет процента пролет не правят. Имам чувството, че немците само са чакали сигнала „Дръж!“.

 

Малък пример: Русия решила да излезе от някакъв космически проект и да си построи собствена космическа станция. Коментатори: „Ха-ха. Е, нека си строят, ако изобщо на тези пияници им се получи нещо. И с какво ще строят – с картофи и празни бутилки?“. Аз тихо и вежливо попитах: „Извинете, ще ми напомните ли колко космически станции построи и пусна Германия?“. Боже, какво се започна! "You, bitch of Stalin" (Ти, сталинска кучко) беше най-приличното.

 

„Руснак“ за немците е неприлична дума, говори се винаги подигравателно. Ненависта към руснаците дреме на дъното на душите им, но никога не изчезва. Ами ако е война? Ако им се даде възможност да ни убиват?

                                                                                              

Затова пък пред американците немците се прекланят. Америка е идеална.

 

 

 

Информиране на бежанците, оставащи в Германия

Сниимка: REUTERS

 

18 април

 

В град Ешвайлер по искане на жителите забраниха звъна на църковни камбани: дразнел ги. Сега два пъти на ден над града от усилвателя се чуват виковете на мюезина. Където се отричат от религията си, от това там се възползва друга.

 

20 април

 

Нов почин! В Бремен беше глобена пенсионерка за това, че нарекла африкански 11-годишен юноша негър. Той наистина преди това нарекъл жената „стара проститутка“, но това не се взело предвид.

 

22 април

 

Така. Но хубавото предстои. Немците изведнъж се осмелиха и започнаха на глас да обвиняват потоците бежанци… „Проклети ционисти“!!!

 

Значи НАТО не е виновен! Свещената Америка не е виновна! Германия с нейния боджетоформиращ бизнес „продажба на оръжие“ въобще няма общо! Виновни са израелците, защото са направили непоносим живота в Африка…

 

Трябва да се върна в Русия. Добре че не продадох там жилището си. Господ ме опази.

 

25 април

 

Бундесверът започна бойни тренировки за война с Русия. Както се шегуват бюргерите, „ядрената война е локално дело и за Русия това ще е много полезно“.

 

26 април

 

Известно издание го „ударииха по главата“ за един ред: „Шестимата, изнасилили ученичка в училищния двор, са арабски мигранти и говорели на неизвестен език“. Да се посочи националността на престъпника сега не бива.

 

ПиСи. Германия предложи да не се чакат лодките, на които бежанците плават към Европа, а да се изпратят два кораба и да се приберат бежанците направо от брега. 75 процента от немците приветстват преселението на африканците. Това е масово самоубийство на нацията. Програма за унищожение.

 

28 април

 

В Бремен на народния празник дойде огромно количество африканци, след което изчезнаха портмонета и смартфони. При опит да се задържат крадците пострадали много полицаи: африканците не знаят, че в Германия не може да се бие полицай с юмрук в лицето. Затова полицаите добре са усвоили урока, че африканците могат максимално да си служат с мимики и жестове (немски те не разбират). А който се жалва, е расист.

 

14 май

 

Упс. Чета коментари под статията за „бедните и нещастни бежанци“ (други у нас няма, но откъде имат по 6000-10 000 евро за пътешествия на север в Европа?)

 

Изясни се, че те дори много добре разбират, че трябва да казват, че са си изгубили документите и т.н.

 

Кой ги инструктира? Сега се обсъжда изискването (!) да им се направят нови зъби (немците са длъжни да платят за тази „козметика“). Откъде е тази наглост?

 

Без да знаят немски, африканците съвсем точно и ясно викат в лицето на немците: „Наци!“. Ако полицията се държи с тях строго, бежанците рисуват по стените на участъка свастики. Откъде знаят това?

 

Или ето сега в Берлин бежанците, на които са отказали статут, започнаха да строят пред сградата на парламента Ноев ковчег: „Като знак на това, че ние се нуждаем от закрила“. Чия е идеята, те всичките са неграмотни: 64 процента от мъжете и 75 процента от жените изобщо не могат да четат и пишат?

 

Много от бежанците разправят, че парите им ги дали на пътя някакви американски организации.

 

20 май

 

Започнаха неприлични предложения към жените. Африканците с примитивната си прямота предлагат „любов и дружба“, а ако жената се възмути, я бият. Могат и просто да я заколят: неотдавна 34-годишен „бежанец от Африка“ заклал 48-годишна жителка на град Лезум.

 

А знаете ли какво послужи като повод за бойни действия против немци? Заявлението на работниците от бюрото за мигранти: „Ако искате да останете в Германия, трябва бързо да се ожените. Търсете си съпруга“. Казали им и те тръгнали. Несъгласните убивали.

 

27 май

 

В Германия става все по-интересно. Пък аз си мислех, че най-лошото го видях през 90-те. Но не било така!

 

Вчера в парка „двама чернокожи“ изнасилили 34-годишна. Поне от самота няма да се побъркаш…

 

Стана опасно да се излиза вечер. Всички се запасяват с лют спрей. У нас вече не само край басейните, в парковете и на плажа са службите по безопасност, но и в целия обществен транспорт, във всеки трамвай. Официалната версия – защита на бежанците от неонацисти.

 

Ще обясня: в Германия е забранено да се огласяват всякакви полицейски хроники с участието на бежанци, но тъй като хубавците са се разселили сред народа, а народът не си е сложил камера само в бутониерата вместо цвете, то шило в торба не можеш да скриеш. Народът се възмущава, търчи при депутатите с факти и видео, на което правителството отговаря: "Einzelfall" – единичен случай. Нашата нова нещастна крилата фраза. Ще обясня:

 

28 май

 

Предупреждават местните, че бежанците носят ножове (разрешено им е против митически нацисти) и могат да ги използват, ако вие ги гледате втренчено – те приемат това като предизвикателство.

 

Защитниците на бежанците крещят по телевизията: „Не трябва да се местят бежанците в страни, където нямат познати! При разпределението трябва да се отчита къде са се заселили техни приятели и роднини. Обричането на самота е антихуманно!“.

 

А къде са познатите им от първите преселения? В Германия.

 

Това разпределение е неефективно: няма граници и бежанците минават там, където им харесва. Опитаха се да преместят една група в Прибалтика, но те си тръгнали оттам: малко им плащали, не колкото на приятелите им в Германия.

 

3 юни

 

Партията на християндемократите (CDU, управляващата партия в Германия) предлага към всяка полицейска двойка да се включи бежанец. Така ще им се намери работа, казват те. (Полицията в Германия има абсолютна власт. Това не ви е Русия. Така беше до тази инициатива.)

 

17 юни

 

О, Боже… Краста, въшки… Пишат, че в Германия има епидемия от въшки… Какво следва?

 

22 юни

 

По дяволите… Къде сме попаднали?

 

„Ученик почина от чума – потвърждават лекарите.“ Чума в Берлин. За СПИН вече не проверяват бежанците: безполезно е.

 

26 юни

 

Колите се паркират в тревните площи. Пътят, по примера на африканците, е там, откъдето се мине. Сбогом, немски ред! Сякаш не живеем в Германия. Показаха филмче в новините, че немците вече престанали да са такива чистници. Парковете и улиците приличат на сметище.

 

8 юли

 

Парламентът разреши на бежанците служба в армията.

 

18 юли

Затова пък е весело.

 

„В четвъртък следобед трима юноши се напушили с марихуана и решили да скочат от моста на река Изар – толкова дълбока, че кокошките преминават през брод. Тези три придурки (деца бежанци без възрастни придружители) паднали, ударили „части от тялото си“ – главата, и се нагълтали с вода. В началото едното било извадено от добри граждани, после потърсили и другите. Когато пристигнала „бързата“ помощ и полицията, приятелите на потъналите (трийсет души) не позволили на служебния автомобил да мине, ругаели лекарите и полицаите и крещели: „Махайте се, нямате тук работа!“.

 

Това е точно както казваше Меркел – ще обогатят културата на родния край.

 

18 юли

 

Гугъл пусна карта на „Лагери на бежанци около къщата ми“. Картата е направена от ентусиасти. И се оказало, че тези лагери са разположени на крачка разстояние един от друг и са толкова много, че уверението, че „Германия е приела 77 хиляди бежанци“, не отговаря на истината.

 

19 юли

 

В Хамбург в лагера на бежанците ги обзавели с WiFi – безплатно, за връзка със семействата и приятелите. Сега няма да повярвате! Бежанците отишли в магазина и сключили договори за смартфони и таблети, но да платят по кредита не пожелали. Компаниите поискали от Меркел да се намеси, в отговор на което ги накарали да им платят обезщетение за вреда, защото „бежанците не разбирали какво подписват“. Сега седят „неразбиращите“ с айфоните и айпадите… Това се случва масово.

В Мюнхен африканците ядат и пият направо в супермаркетите, управата на града каза, че всичко ще плати, само полицията да не се намесва.

 

20 юли

 

Новина: „На 100 души, търсещи място в учебен център в Германия, има по 5 свободни места.“ Следващата: „В учебните центрове първо ще бъдат приемани бежанци“.

 

Значи нула места за немците. Безработицата по последни данни в Германия е 7 процента. Толкова бяха стачкуващите през май: железничари, работещи в ясли и детски градини, пощенски служители, медици, куриерската служба, DHL. Престанаха да ремонтират аутобаните, прекратиха социалните програми.

 

21 юли

 

Седях в кафенето някъде около час. С интерес наблюдавах новите сервитьори: африканка и двама араби. Бежанци без немски език, но с английски. Наредено им е да ги вземат на работа. Притеснявах се да не ми плюят в чашата с лимонада. Защото тройката обслужваше хората с физиономии, които казваха „що си се сдухал с това капучино, фашист“. Обидено се придвижваха между масите с вид „не за теб тая роза цъфти“. Мой приятел ми се оплака, че заводът „Фолксваген“ взел най-способните на конвейера, но на следващия ден те не отишли на работа. Разказа ми още за майка си, която ходи в Центъра за помощ на бежанците и предложила да вземе вкъщи един-двама от тях. Той ми разказа това за майка си с гордост. Тук придобих умението да си придавам непроницаемо изражение, „лице на покерджия“. Ще го нося постоянно.

 

25 юли

 

Пропагандата, разгърнала се в медиите „за бежанците“, в пъти превъзхожда по интензивност и тъпите лъжи на държавната пропаганда от времето на ГДР. Това, естествено, го разбират само източногерманските немци, западните вярват на всичко.

 

Почти всеки ден тук се появяват новини от типа: „Бедният бежанец Мохамед Абдула вървял по улицата и намерил 1700 (1300, 1250, 1000) евро и ги занесе в полицията!“. Така постъпват истинските пионерчета!

 

26 юли

 

В Германия започнаха да уволняват от работа заради коментари и постове във Фейсбук.

 

7 август

 

За всеки бежанец, който прибере в дома си немско семейство, ще се плаща по 20 евро на ден. Имаше информация, че ще се плаща на жени, които се съгласят да се срещат с африканци. На момичета, дали наистина е вярно?

 

14 август

 

Дебилизмът на немците няма граници!!!

 

От новата учебна година в университетите в Германия африканските и арабските бежанци могат да влизат без оценка! За всички останали трябва супер атестат, супер характеристика с оценка от лятната работа като доброволец за благото на държавата и безплатен стаж – и при това се налага да се чака не един и не два семестъра!

 

18 август

 

Случващото се в Германия ме ужасява. Замислям се за връщане. Къде? Къде да се спася от този ужас с мюсюлманските мигранти? Днес вървях по улицата: африканци подсвиркват след мен, добре поне че не проявяват насилие. Но и това не е далеч.

 

Четох форума на руските жени и накрая разбрах, че не съм единствената, която разбира това и че не съм в пълна изолация сред дебилните немски жители. Всички, повече или по-малко, прилични бараки и казарми са натъпкани до предел. Където само не може се строят контрейнерни селища и палатъчни лагери, там не изникват. Представяте ли си картината? Немци поставят палатки, немци ги обзавеждат с легла, одеяла и средства за лична хигиена… И спокойно наблюдаваща тълпа от пушещи встрани бежанци. Как пък един не се втурна да помогне!

 

На този фон вчера ни съобщиха, че германският народ моли да се приемат още 700 000 души! Моля! Вдигат данъците на едни други бежанци. Прието е решение за конфискация на празните къщи и апартаменти, които се намират в частна собственост (засега спорят за законността, но съм сигурна: скоро ще подгонят и закона в правилната посока). Или ще ги обложат с данъци, или ще ги отнемат. Кой разправяше, че частната собственост била свещена?

 

А какво се случва всекидневно на местата, които Обогатяват Немската Култура (цитат на Меркел)! Полицията почти не излиза оттам: скандали, размахване на ножове, изнасилвания (за това, което се твори в тоалетните и баните, е невъзможно да се разкаже: навсякъде фекалии, дори по стените следи от кафяви запетайки).

 

В пресата върви дискусия: как да се накарат бежанците да почистват след себе си екскрементите? Немците не са в състояние да разберат, че тези хора не почистват. И през целия си живот не са го правили, с поколения. Мъжът не се докосва до парцал и боклук. С това се занимават жените им.

 

Започнаха съдебни процеси над тези, които се отнасят лошо към бежанците.

 

21 август

 

„Мъжът ми обясни, като изброяваше на пръсти: бежанците са полезни за промишлеността, за строителните концерни, за производителите и продавачите на храни, за фармацевтичните фабрики. Сега се очаква краткотраен, но значим индустриален бум. Богатите ще станат още по-богати, държавата ще получи неголяма печалба под формата на данъци, а обикновените хора ще получат черни мутри, мръсни паркове, разврат и ширеща се престъпност. Тоест политиците не са идиоти, те знаят какво ще се случи! Просто в Германия политиката се диктува от капитала, а вземащите решения депутати се надяват, че парите им ще ги защитят от произвола! Аз така се сдухах, че не мога да пиша от нерви.“ Това е от форума на руските жени.

 

22 август

 

Съпруга на лекар пише: всекидневни скандали в чакалнята, бежанците не искат да ги преглежда жена. Търсят мъж лекар. Клиниката няма пари за охрана, медиците са останали сами с тези тълпи. Главният лекар казал, че ако бежанците се оплачат от немския лекар, ще последват уволнения.

 

Медиите: Разглежда се въпросът за това жените полицайки да носят забрадки. Чадри засега не.

 

23 август

 

В Германия отново започват да горят книги. На изгаряне подлежат всички детски книги, където се среща думата „негър“.

 

През това време се преместваме от града на вилата. Живот сред абсолютно нагли и неадекватни бежанци и цигани е просто невъзможен. Решиха, че трябва да освободим апартамента за семейство африканци, дадоха ни знак. Да, мен ме „помолиха“. Имах оборотно жилище с малко излишък от площ. В никакъв случай няма да ни изселят, ще ни предоставят такива стаи в пансион, който изобщо не е приспособен за живот: или е далече, или и запуснат, или тече, или нещо друго. Африканците, разбираемо, на такова място няма да ги настанят, правозащитниците ще ги прокълнат. Но за белите може.

 

Преди година новината за експроприация на жилища предизвикваше само смях. Сега това е действителността.

 

26 август

 

Ние грешно схванахме приказките за края на света. Очаквахме нещо като всемирен потоп. А то потопът се оказа различен.

 

Тези хора са като скакалци.

 

27 август

 

Министърът на правосъдието на Германия Маас поиска от шефовете на Фейсбук решителни мерки срещу коментатори против бежанците. Сега си представям как, примерно, са живели хората в началото на 30-те години на миналия век. Хората и сега се страхуват да говорят каквото и да е пред децата си. Всички критически постове в мрежата се трият, немците са оставени сами със собствените си чувства за случващото се. Днес забраниха събирането по улицата. Повече от трима да не се събират. През септември ще бъде приет някакъв закон против недоволните, тоест против нас.

 

Търся къде да замина. Сега ще си взема изпитите и ще търся работа като биоинженер на други места, извън Германия. Аз съм руски човек, не мога да си позволя такова унижение.

Превод: Рени Нешкова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Откровението на Юана

  24 Sep 2015 22:24ч.

  Апокалипсис вчера. Днес е вече чума. Иначе германците обичат да са първи на световни първенства и олимпийски игри. Е първи ще са... пак...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига с тая "Комсомолская Правда"

  24 Sep 2015 22:28ч.

  Когато става дума за Германия, Гласове и Явор Дачков цитират Комсомолская Парвда. Този парцал който десетилетия наред разпростряняваше лъжи, сега пак продължава. Нула доверие на този вестник и на неговите журналисти. Срам за Гласове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емко

  24 Sep 2015 22:37ч.

  Това не са лъжи, а иронична прогноза за бъдещето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  24 Sep 2015 23:03ч.

  БРУУУУУУУУУУУУУУУУТАЛНООООООООООООООООООООО !!!! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Петров

  24 Sep 2015 23:18ч.

  Ми марш в Рашата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А бе Яворе, ти съвсем се оака, бе!

  24 Sep 2015 23:37ч.

  Такава брутална пропаганда досега (освен няколкото украински партенки) не беше пускал. Що врачанската ти булка все я тегли натам като е толкова лошо, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашите имена /задължително/

  24 Sep 2015 23:47ч.

  дали ви харесва Явор Д. и половинката му няма значение, той публикува от КМ други от NY и кво, много от нещата от този "дневник" са факт и могат да бъдат прочетени в кой да е друг правилен блог, сайт, вестник; това е чалмите идват; Германия беше велика и все още е велика държава, но купона все някога приключва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мира

  25 Sep 2015 1:09ч.

  Откога руските курвета, които въртят минет за евро, започнаха да се изказват какво става в Германия ? Един голяяяям по-здрав на Комсомолская кривда !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йорданов

  25 Sep 2015 1:11ч.

  Абе големи демократи ,чакаите мюслитата на границата и ги водете направо в домовете си ,при жените и дъщерите си баламурници !!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както му е кеф

  25 Sep 2015 1:21ч.

  В статията си за Кристалина Георгиева Г-н Дачков я укорява, без никакви доказателства освен празното и досие, за нейното уж комунистическо минало. Морално ли е това? Все още има хора в България, които разделят народа на "комунисти" и "активни антикомунисти", както по Живково време имаше "активни борци" и "врагове на народа". Но от друга страна Гласове публикува постоянно преводи от най-върлата руска комунистическа преса. Може и да има верни неща в тази статия, но ако вестник Комсомолская Правда беше осъден за хилядите лъжи и пропагандни комунистчески материали публикувани с десетилетия наред, отдавна цялата му редакция би била зад решетките. Даже и името си не са си сменили. Какви комсомолци днес? Каква комунистическа "правда"? Никакви компромиси с този боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  25 Sep 2015 1:33ч.

  Един процент да е истина е умопомрачително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Венко Венков

  25 Sep 2015 1:42ч.

  Меркел има сериозен принос за бежанския хаос в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ddddd

  25 Sep 2015 1:43ч.

  В Света и Европа има чудовищен катаклизъм, от който дори държави като Германия трудно ще се измъкнат. А нашият политически елит проспива всичко - дребен, цървулест, злобничък, слугински.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  25 Sep 2015 2:06ч.

  Вчера питах един мой познат защо ще емигрира в Германия и дали не го е страх от прииждащите тълпи. Той отвърна: "Няма страшно, германците ще ги отсяват и ще си оставят най-подходящите, останалите ще бъдат разпределени по други държави." Аз обаче като гледам как нашествениците избутват граничните полицаи, окупират магистрали, атакуват ТИР-ове в движение, изхвърлят подарената минерална вода и т. н., си мисля, че те В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА БЪДАТ ОТСЯВАНИ. Описаното от Галина Иванова възприемам като реалистична прогноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ЕДНО ДЖУДЖЕ В КРЕМЪЛ

  25 Sep 2015 2:36ч.

  ЗАВИВА МЕКОТО СИРЕНЕ В СТАНИОЛ И ГО МАЧКА С ВАЛЯК ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ХУБАВИ РАБОТИ СЕ ЧУВАТ ОТ ЮРЪП

  25 Sep 2015 2:44ч.

  ТУКА ПО МАЙМЕ, ПОЧНАЛЕ СТЕ ДА ЗАПРИЛИЧВАТЕ НА НОРАЛНО МУЛТИКАЛЧЪР СОСАЙЪТИ КВОТ СИ ТРЕБЕ ДА СИ БЪДЕ ОНО ХАХАХАХАХАХХА НЕМА ДА МИ СА ПРАЙТЕ НА ВИСША РАСА И ВИСША НАЦИЯ ДЕТ ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ НАПРАЙХТЕ ВЕЧЕ ДА СА ЧУДИМ КА ДА ВИ ОПРАВАМЕ ДОБРЕ ЧЕ ПОСЛЕДНЕЕ ПЪТ ДОКАРАХМЕ ДЖАЗА НАЙЛОНОВИТЕ ЧОРАПИ И ДЪВКАТА, и с тее трите неща увеличихме раждаемостта и опрайхме ЗАпадна Европа, па оттатък железното перде Кремъл докара водката, гресираните пирони и свирнята на гребен ХАХАХАХАХАХАХА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аугустинер

  25 Sep 2015 3:52ч.

  Германия допусна огромна грешка,че прие тия орди от Азия и Африка.Но написаното е в стила на "традициите" на болшевишката пропаганда.Не е вярно,че германците мразели руснаците.Пък и като е толкова лошо в Германия,тая рускиня защо не се върне в Русия?Написаното е лъжа в 98% и 2% съчетание на лъжа с полуистини.Явно е,че този сайт отива по пътя на Кремъл,на болшевишката пропаганда,на руската имперска политика.Дотук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хепи

  25 Sep 2015 4:12ч.

  а най-интересна е реакцията на истеричните козяци с промитите мозъци. когато ви подадат друга команда, ще смените плочата. смешковци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цеца-плевенския траверс-правист!

  25 Sep 2015 4:44ч.

  Сирийските курове са много слатки,питайте кака ви Сталинка да ви каже...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината

  25 Sep 2015 16:18ч.

  Има съдба и всеки предател ще си получи заслуженото. В това бъдете сигурни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпросче

  25 Sep 2015 17:16ч.

  В статията (дневника) са дадени факти, които много лесно биха могли да бъдат оборени, ако не са верни! Но в коментарите си лакеите храчат срещу авторката, срещу изданието, което е публикувало дневника й и т.н. Нима истинността на фактите зависи от това кой и къде ги е публикувал? Разбира се, че не, но плюенето само потвърждава колко нищожни са лакейчетата и колко съществени са изнесените факти. Дали ако бежанците изнасилят или заколят майката, сестрата, жената на някое от тези лакейчета, получените сега хонорари ще му компенсират щетите? За отнемане на "по-широкото" жилище и други по-меки "мерки", няма да питам. Няма да правя паралел между някогашната комунистическа и сегашната американска пропаганда, защото вече е пределно ясно, че по злоба и немощ сегашната американска пропаганда отдавна е надминала някогашната комунистическа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • невролог

  26 Sep 2015 6:16ч.

  Първо да направим уточнението,че такава авторка и такъв дневник не съществуват.Това писание е изработено от много примитивна пропагандна централа и е насочено към най-бетонните глави от БСП.Ако такава женица съществува наистина,тя е много нещастна-по шизофренен начин се изживява ту като германка,ту като рускиня.Най-добре да се върне в красивите градове на Русия,населени с красиви,непиещи хора,а да остави Германия на окаяната и съдба и бедност.Колкото пъти съм бил в Германия,не съм забелязал някой да се готви за война с Русия -те дори рядко мислят и говорят за Русия.Ако не дай си боже да стане война-красивите,трезви,атлетични мужици отново ще видят колко трудно се воюва с дебелите немци,хомосексуалисти и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ivan

  26 Sep 2015 7:10ч.

  Jiveq v Darmstadt Germania Student sum!Gore napisanoto e napulno vqrno s izkluchenie na fakta che chujdenci ne mogatda slujat v armiata i da gi priemat bez izpitii v unversitetite.Govorq za tezi izvun EU!I Az skoro kato zavarscha ste si sabiram bagaja za Schweizaria zaschtoto Germania stava islqmaska republika pred ochite mi. Darmstadt predi godini kato pristignah kakvo kitno gradche besche, sega bukluci mrusotiq do schiq.Bejancite sa kato skakalci, navsqkude sa osvinili vsichko!V metroto vuv Frankfurt taka smurdi na koch i urina.Neschto straschno e! Arabskite bejanci sa izkluchitelno agresivni i napadat policiq i obiknovenni grajdani. Nikakuv respekt nqmat kum truda na drugite i ot vlastta!Kazvat che ako ne poluchat sozialni pomoschti HARTZ IV ste rejat glavi na nevernicite. Pravitelstvto ni6to ne pravi zaschtoto v germaniq cari DIKTATURA NA TOLERANTNOSTTA, KOLKOTO I ABSURDNO DA ZVUCHI!AKO NE DAI SI BOJE LAIKNETE ILI SE OPLACHETE OT BEJANCITE vuv FEISBOOK RIKSKUVATE DA VLEZETE V ZATVORA ZA RAZPALVANE NA MEJDUETNICHESKA OMRAZA.ZA BEJANCITE TOZI ZAKON NE VAJI ZASCHTOTO ima POLICEISKA DIRKETIVA ot BUNDESTAGA DA NE GI ZAKACHAT!GOPSOD DA NI E na POMOSCHT ZASCHTOTO AKO TOVA PRODULJI NI CHAKA GRAJDANSKA VOINA KATO V SIRIA!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сър Пичук

  26 Sep 2015 16:54ч.

  Абе вие луди ли сте? "Уляна СКОЙБЕДА Комсомолска правда ???" Сериозно? Що за идиотска пропаганда се вихри тук...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашите имена /задължително/

  26 Sep 2015 19:25ч.

  същите който сега яростно защитават американската пропаганда преди години щяха да първи защитници на съветската, курвата си е курва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • байо Петко

  26 Sep 2015 19:44ч.

  То е реалност, каква прогноза. За Германия имам чести лични впечатления.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван: Ха сега го прочетете и на Кирилица, че скоро ще го четете само на арабски!

  27 Sep 2015 6:56ч.

  Живея в Дармщадт Германия. Студент съм! Горенаписаното е напълно вярно с изключение на факта, че чужденци не могат да служат в армията и да ги приемат без изпити в унверситетите. Говоря за тези извън ЕС! И аз скоро — като завърша — ще си събирам багажа за Швейцария, защото Германия става ислямска република пред очите ми. Дармщадт преди години, като пристигнах, какво китно градче беше, а сега — буклуци, мръсотия до шия. Бежанците са като скакалци, навсякъде са освинили всичко! В метрото във Франкфурт така смърди на коч и урина… Нещо страшно е! Арабските бежанци са изключително агресивни и нападат полиция и обикновени граждани. Никакъв респект нямат към труда на другите и от властта! Казват, че ако не получат социални помощи HARTZ IV ще режат глави на неверниците. Правителството нищо не прави, защото в Германия цари ДИКТАТУРА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА, КОЛКОТО И АБСУРДНО ДА ЗВУЧИ! АКО НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ (…) СЕ ОПЛАЧЕТЕ ОТ БЕЖАНЦИТЕ във ФЕЙСБУК, РИСКУВАТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЗАТВОРА ЗА РАЗПАЛВАНЕ НА МЕЖДУЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА. ЗА БЕЖАНЦИТЕ ТОЗИ ЗАКОН НЕ ВАЖИ, ЗАЩОТО има ПОЛИЦЕЙСКА ДИРКЕТИВА от БУНДЕСТАГА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ! ГОСПОД ДА НИ Е на ПОМОЩ, ЗАЩОТО АКО ТОВА ПРОДЪЛЖИ, НИ ЧАКА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА КАТО В СИРИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новата БОЛШЕВИШКА революция

  27 Sep 2015 7:04ч.

  По долинам и по взгорьям // джихадисты шли вперёд // и на Гамбургском Приморье // свой закончили поход…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Sep 2015 17:31ч.

  В същата тази Германия, където милиони членове и привърженици на комунистическата партия са гласували за нея, където има цели две, не селски като у нас, а пролетарски въстания, след идването на Хитлер, мнозинството комунисти стават привърженици на нацизма. Нужна им е била само една крачка. Същото става в момента в Русия. И тази статия го показва недвусмислено. Фактите са си факти, етническият проблем съществува, но само фашизмът предлага радикалното му решение. Това е единственото, което авторката си е спестила, все още е неудобно да се пише по този начин. Утре Комсомольская правда може да смени името си, ще и приляга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брюкселската зелка

  28 Sep 2015 19:27ч.

  Obsever не е фашист, понеже няма гореща точка в задника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брюкселската зелка

  28 Sep 2015 19:30ч.

  Наблюдателят има ли право да съди потърпевшия? Заповядайте на фронта, г-н Наблюдател, с вашите деликатни интелигентни решения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Sep 2015 22:14ч.

  Как беше казал пастор Ниемьолер: Когато нацистите прибраха комунистите, аз мълчах, нали не бях комунист. Когато арестуваха социалдемократите, аз мълчах, нали не бях от тях. Когато задържаха профсъюзниците, не протестирах, не бях от профсъюзите. Когато прибираха евреите , аз мълчах отново, нали не бях евреин. Когато прибраха мен, вече нямаше кой за мен да протестира... Сега са наред арабите, утре циганите, в Русия сигурно и евреите, кавказците, емигрантите от някогашните азиатски земи на империята, фашизмът ще се развива и ще намира нови и нови последователи, вече напълно забравихме търпимостта към чуждото мнение, която пък в Русия никога не е съществувала. Ще дойде времето и на инакомислещите, а тълпата ще става все по-многобройна и все по-ожесточена. Ще се опияняна от военни паради, ще се тупа в гърдите с патриотична страст и няма дори да забелязва унизителното състояние, до което са я довели водачите и. И не смесвайте тези процеси с естествената симпатия към освободителите ни. Това е друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симо Петков

  30 Sep 2015 8:51ч.

  Както му е кеф на 24.09.2015 в 18:21 В статията си за Кристалина Георгиева Г-н Дачков я укорява, без никакви доказателства освен празното и досие, за нейното уж комунистическо минало. Морално ли е това? Все още има хора в България, които разделят народа на "комунисти" и "активни антикомунисти", както по Живково време имаше "активни борци" и "врагове на народа". Но от друга страна Гласове публикува постоянно преводи от най-върлата руска комунистическа преса. --------------------- Всъщност "Комсомолская правда" определено е либерастки ... още от "Перестройката" се пребоядиса и си е бил винаги елцинистки ... няма нищо общо с Комунистическата Партия в Русия по скоро е путинистки ... в момента РКП е опозиционна, а митингите а РКП, са представяни от СНН , като "движение на недоволните от Путин". - ето примери Видео с митинга : представители коммунистической партии выступают против избрания Владимира Путина на президентских выборах в Воронеже. Видеозапись 4 февраля 2012 года специально для портала ".. http://salda.ws/video.php?id=5H_tdLFKEts Та ... "най-върлата преса" .. на страната на руските комунисти са "Ню йорк таимс" и СНН-широко отразяват митингите. в които комунистите участват, както и техните искания. .. далече е обаче от руските соросоидни парцали де .. вижда се по всичко ... Пък и не е важно, КОЙ казва ... а КАКВО се казва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симо Петков

  30 Sep 2015 9:00ч.

  observer на 28.09.2015 в 15:14 Как беше казал пастор Ниемьолер: Когато нацистите прибраха комунистите, аз мълчах, нали не бях комунист. Когато арестуваха социалдемократите, аз мълчах, нали не бях от тях. Когато задържаха профсъюзниците, не протестирах, не бях от профсъюзите. Когато прибираха евреите , аз мълчах отново, нали не бях евреин. Когато прибраха мен, вече нямаше кой за мен да протестира... Сега са наред арабите, утре .... .............. -------------------------------------------------- СЕГА на ред са ГЕРМАНЦИТЕ ! .. Утре - християните в Сирия , в другиден - стариците по плевенските села, после- белите в Африка ... после-ще се изнасилват шведски жени, още по-после ... ще има масови избивания на сърби, ще се взривяват православните църкви и ще се търгува с органите им .. .. ... а ние МЪЛЧИМ,МЪЛЧИМ,МЪЛЧИМ .. па и лъжем, па и сме ехидни, па и сме злобни към трезвомислещите .. да, не сме германци, не сме изнасилени шведки, не сме избивани бели в Южна Африка ... децата ни не са взети за органи ... Какво ни пука, Да живей Толерастията ..!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2012

  31 Дек 2015 22:37ч.

  От коментарите разбирам че МАСОВОТО ЗОМбИРАНЕ е обхванало не само Германия, но и целият свят! Обещавам на всички да видят КРАЯТ на Играта, при това от ПЪРВИЯТ РЕД! А пропо, ВСИЧКО НАПИСАНО В СТАТИЯТА Е ИСТИНА! Привет от Германия! ХАУ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  12 Яну 2016 23:35ч.

  The Coudenhove-Kalergi plan - The genocide of the Peoples of Europe http://golden-dawn-international-newsroom.blogspot.de/2013/01/the-coudenhove-kalergi-plan-genocide-of.html?m=1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МОИТЕ ИМЕНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

  17 Март 2019 3:04ч.

  ТРУДА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН !!! MEIN FUHRER +++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи