Голямото събитие на вота е изключителният провал на Нинова

Голямото събитие на вота е изключителният провал на Нинова
Окончателните резултати от вота на 4 април не са обявени, но вече могат да се направят основните изводи. Очертават се малки, големи и още по-големи политически промени.

 

Основното и безусловно събитие и грандиозният провал на БСП и Корнелия Нинова. Партията и лидерът, които в ерата на ГЕРБ успяха да излъчат президент, а после да вземат четири областни града на местен вот, се срина до третото място. Това не е просто пропадане, а шумен, знаменателен, исторически крах. БСП не просто не успя да доближи ГЕРБ, макар да влезе на изборите като основен конкурент; и не просто бе поотместена от Слави Трифонов („Има такъв народ” е с 4% повече от БСП при 60% преброени протоколи, дилема за вторто място няма). Тя просто катастрофира.

 

В момента интригата е единствено дали БСП няма да закопае под най-ниския си резултат от 2014 г. след управлението на Орешарски – 505 000 гласа.

 

Да постигнеш такъв резултат сега, когато си опозиция и уж най-голям опонент на ГЕРБ, при всичките провали на Борисов, след протести срещу него... е наистина уникално. И изненадващо бе, следва да се признае.

 

Основният фактор за всичко това, естествено, е Нинова. Дали тя ще остане лидер, вълнува твърде малко българи, насочили поглед към БСП. Но големият факт е, че тя лично изпи горчивата чаша до дъно. Бе говорено много за уникалния й стремеж да разказва играта на всеки вътрешен опонент – че дори да е морално оправдана, подобна тактика носи изборни загуби. Нинова обаче не се вслуша, дори поведе мини война срещу най-харесвания човек в държавата и символ на борбата срещу ГЕРБ – Румен Радев. Овладяла партията чрез пряк вот, тя правеше през последните месеци неща, които изглеждаха направо подозрителни в полза на Борисов. Но по-вероятно е да иде реч за отклонения в характера, т.нар. характеропатия.

 

И доколкото всичко това бе свързано пряко с БСП, не може да не се подчертае сега, че точно този характер сгромоляса партията.

 

Добър урок за всяка Ниномания занапред.

 

Никакви извинения – пандемията, финансовият ресурс на ГЕРБ и т.н., не могат да бъдат основателни, след като се сриваш до нивото от 2014 г. Малко преди изборите „социологическата” агенция на Калоян Методиев, пръв довереник на Нинова, прогнозира успех на БСП – ето това е снимката на менталното, политическо и физическо състояние на кръжеца на върха в партията.

 

Втората голяма новина от вота е несъмненият успех на Слави Трифонов. Предстои да видим ще играе ли самостоятелно, или ще се сбъднат прогнозите, че е патерица на Борисов. Не е ясно ще стане ли лично той депутат, а и ще може ли да държи изкъсо парламентарната си група. Депутатите на „Има такъв народ” няма да са чак толкова много, за да е Трифонов самостоятелен фактор. Но е факт изключителният му успех в проценти и реални гласове. В малък мащаб той е новият цар, новият Бойко, и съвсем идентично – новият Волен. В основата е непрекъснатият стремеж на българите да търсят месия.

 

Жадно го потърсиха и българите в чужбина, наредени с часове на опашки „да спасят Родината” чрез татуиарания си любимец от концертите.

 

Опитът сочи, че после целокупното вътрешно и външно население се разочарова, недоволства, обвинява всеки и всички, докато... си намери нов месия. Тоест – да му предложат. И пластовете тогава се разместват пак. В момента сме в период на припознаване на пореден месия, на такива тектонски движения. Как ще се стекат събитията текущо около властта, предстои да видим.

 

Третото събитие е провалът на ГЕРБ. Около 800 000 гласа, колкото се очертава да има, са слаба утеха за амбициите. Това е и на-ниският резултат за партията досега. Броят на депутатите й няма да позволява удряне по масата. Но Борисов в никакъв случая не бива да бъде отписван. Той преживя протести, успя да изплува след тях. И сега със сигурност има опции да се задържи на повърхността. Все пак ГЕРБ е първа политическа сила. Коалициите така или иначе бяха единствена перспектива за партията, резултатът просто потвърди този факт.

 

Три часа след вота Борисов произведе монолог във „Фейсбук” и бе прав в него – „след празника и лудуването” предстои изтрезняване на опозицията, защото все пак ГЕРБ е първа политическа сила.

 

Тя е незаобиколим фактор, тъй като събираемите срещу нея няма как да произведат сбор. Обратното – може да се очаква, че сред враговете ще гърмят „лимонки” в полза на Борисов.

 

Безспорен е успехът и на „Демократична България”, както и лошият резултат на ДПС. Независимо кой от тях ще бъде четвърти накрая, и двете формации се представиха различно от очакванията – ДБ в положителна посока, Движението в отрицателна. Големият тест сега са съюзите, като изкушенията и евентуални драми при „умните и красивите” ще са доста по-големи.

 

Според последните данни ВМРО се очертава да е вън от парламента, а „Изправените срещу мутрите” на Манолова и Бабикян – с малко проценти вътре. И двата резултата са очаквани. Но вторият е по-интересен, защото води до общ извод за протеста през лятото.

 

Гласуването онагледи това, което се знаеше отдавна: протестът, от гледна точка на участниците, бе партизиран - много в полза на ДБ, малко в посока на Манолова, част към „Възраждане”.

 

Не мащабно като обща като численост. А мнозинството българи, които бяха против Борисов, просто не протестираха, защото не припознаваха лицата на площада. Те изчакаха Слави.

 

Пандемията, в крайна сметка, не се оказа рещаващ фактор за вота. Гласуваха около половината българи с право на глас, което означава към 60% от тия, които живеят в страната. Активността бе обичайна. Заради възрастовия състав на пасуващите, най-вероятно страхът от вируса се е отразил някак на БСП. Но трябва ли да бъде вземана сериозно партия, която разчита единствено на възрастните? При такъв крах всякакви извинения са направо смешни.

 

А промените, които все пак най-вероятно ще настнат след вота, са лидерски трусове в БСП, пазарлъци между непремирими досега врагове и позициониране за президентския вот. След битата отвсякъде БСП и омаломощена ГЕРБ звездата на Радев грее по-силно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мильо Лудия

  05 Апр 2021 12:49ч.

  Три часа след вота Борисов произведе монолог във „Фейсбук” и бе прав в него – „след празника и лудуването” предстои изтрезняване на опозицията, защото все пак ГЕРБ е първа политическа сила. Тя е незаобиколим фактор, тъй като събираемите срещу нея няма как да произведат сбор. Обратното – може да се очаква, че сред враговете ще гърмят „лимонки” в полза на Борисов. Дано ти плащат добре. ГЕРБ го чака съдбата на НДСВ, а Тиквата - още не е ясно дали съдбата на царя /все пак той беше цар, а не улична мутра/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голямото събитие на вота е изключителният провал на Нинова

  05 Апр 2021 12:57ч.

  Корнела е умна селянка от врачанско и тъй като е наясно с финансовото дередже на държавата трябва да е луда, за да набута точно в този момент БСП във властта,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  05 Апр 2021 13:22ч.

  Така става когато 2 г се занимаваш с овладяване на партията отвътре да ама това не е фирма електорат по списък..... Е овладя партия, която е на път да изчезне, невероятно лично постижение. Тиквен медал за Нинова, а всички толков й се надяваха. Слаб политически мениджмънт, но първо са виновни тези които я сложиха, след фиаското Миков Нинова направо закри партията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бухал

  05 Апр 2021 13:23ч.

  Злобата на деня е насочена днес към Корнелия Нинова.Типично по български.Сякаш тя управлява последните 12 год.Заслепението по новия месия няма да доведе нищо ново на българския народ,а това че гласувалите за Бсп били дядовците на Славчвия електорат е поредното заблуждение на всички-особено на така наречените аналлизатори.Каквито и пируети да правят сценаристите ,не могат да изтрият от лицето на България онази свястна ,разсъдлива ,почтена част от българския народ,наричана с всякакви имена.Защото тези хора имат чест и достойнство.А кой от вас господа анализатори гарантира какво ще ни донесе ходът на Радев с така нареченото Триморие,че толкова яростно оплювате Корнелия за неподкрепата и?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  05 Апр 2021 13:34ч.

  Дано да подаде оставка, че ни омръзна да и гледаме мазната и самодозолна физиономия... Ало,другарите! Някой няма ли нейна снимка от снощи...или от тая сутрин...а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бо-Бо харсъзина

  05 Апр 2021 13:36ч.

  Важното е, че всеки заобикаля или пикае на купчината говна - Некадърникът Наш и сейдесето, а това е дело на Корнелия Нинова!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  05 Апр 2021 13:42ч.

  Така е, само че, наред с провала на Корнела, това е и провал на левите пишман анализатори, като самия Искренчо, които толкова дълго крепяха лидерката на отиващата си Столетница...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  05 Апр 2021 13:49ч.

  всички в новото нс да се обединят срещу герб и да ги смачкат като гниди след това коалиция кои с кого за мен е голяма загадка незабавна отмяна на всички лобиски закони приети от герб проверка на хазната и на резерва дали има нещо в тях

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерос

  05 Апр 2021 13:53ч.

  Какво направи Радев след като размаха юмрук с викове "Мутри вън!"? Защото когато даваш такива сигнали, хората очакват действия от теб. Но ти се скриваш и оставяш този лозунг да бъде лепнат от Мая и триото в името на партията им. Поне от куртоазия Радев трябваше да каже нещо по този повод. Но не. Вместо да изчака изборите да минат, той обяви кандидатурата си за президент. А в това време Нинова водеше война с ГЕРБ и тя беше не само с партията им, но и гербаджиите вътре в БСП. И втората битка беше доста по трудна. Спечели я, но плати скъпо. Защото няма как да очакваш, че можеш просто така да се разправиш с такива като Гергов и да очакваш, че няма да има ответен удар. Всички платени агитатори бяха пуснати срущу нея. Включиха се и хора които тя беше засегнала по някакъв начин което е неизбежно в политиката и те се нахвърлиха върху нея. Онзи кмет на Перник който без нея не би помирисал кметския стол и после помиярстваше при Бойко се нахвърли с такава ярост върху нея каквато дори най-големите опоненти на БСП не са излъчвали. Но Нинова направи промените в БСП като човек който е убеден, че трябва да ги направи. Освен това тя стартира процесите на поставянето на БСП на истински леви идеологически рамки. Които до сега бяха само формални, а партията съществуваше само за може да участва в управлението явно или задкулистно. Именно тази клиентела която беше там просто заради властта като такава сега отпадна от БСП. Корнелия Нинова най-вероятно ще понесе ударите от тези сериозни промени в лично качество и това ще сложи край на политическта и кариера. Но направеното от нея ще бъде използвано от други и БСП тепърва ще бере плодовете от това. И да напомня, не Нинова управляваше България последните 12 години! А Румен Радев нека си припомни съдбата на Петър Стоянов. Защото повтаря до голяма част неговите грешки и краят му може да е същият!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Апр 2021 13:57ч.

  Аз не мисля, че причината е това, за мен причината е в новия световен ред, който се готви на населението по целия свят. Този нов световен ред цели да разруши държавите и да управлява пряко тълпите. Цели завладяване на народите, чрез събаряне на всички крепости, в които може да се отбраняват, крепости като многопартийна политическа система и силни йерархични институции с голям авторитет. Този нов ред цели да срине доверието в такива институции, в политици, които поддържат стария тип система, в полиция, да ги обезглави, да не бъдат централизирани и йерархични, за да ги овладее. Христо Иванов е лице на атаката към правосъдната система и нейното подчинение. Този нов ред проведе идеология, която като една рнк ваксина, да промени реакциите на клетъчно ниво и клетката да атакува самото тяло, в което съществува. След това „народът“, лишен от тези свои естествени крепости, йерархи и и водачи, подравнен или по-точно сравнен със земята, да бъде податлив на задкулисната пропаганда на милиардерите, идваща анонимно през социални мрежи и нарочно подставени лица, като Манолова и Христо Иванов, също Трифонов. Нинова едва ли има някаква вина, че в БСП има едно по-консервативно крило, но за съжаление също корумпирано и идеологически свързано пък с другата идея за световен ред, минаваща през евентуална руска империя. Те решиха, че най-голям враг им е партията, символ на дясна държавност и създаваща такива крепости и силни институции, които могат да се окажат пречка за външен контрол. Нинова, макар да не споделя всички тежнения на европейското ляво, му даде мощна подкрепа в лицето на Радев, Манолова, част от евродепутатите, които незабавно заработиха за истинските си господари, а не за нея. Тези, които традиционно имаха нищожен процент, розовите десни, получиха мощна подкрепа от БСП, нейната електорална мощ, която им издигна президент и кандидат за кмет. Да не говорим за обединената тролска мощ антистатукво. Нинова сама си създаде враговете и онези, които й откъснаха лоялността на електората, когато подкрепяше прогресисти и соросоиди. Тя сляпо се съюзи със сили, които са твърде хищни и зли, за да бъдат благодарни на ръката, която ги е хранила, мислейки, че заедно ще управляват. И си научи вероятно урока, да не си търсиш съюзник, който е по-зъл и от теб. БСП не биваше да участват в Божковото лято, те трябваше като системна партия да изобличат настъпващия анархизъм и деструктивната идеология на неолиберализма. Никога не биваше да подкрепят Манолова и да издигат Радев. Не биваше да протестират заедно с Христо Иванов. Не биваше да се озлобяват срещу ГЕРБ, наричайки демократично избрана партия мутри, защото загубиха облика си и причина, заради която да се гласува за тях. Новите варвари си подкрепиха новите варвари, а консерваторите подкрепиха Борисов. Защо човек би подкрепил БСП, нито достатъчно консервативна и системна, че да се държи уважително с опозицията си, нито достатъчно либерална, което е модерно... БСП нямаше как да има голямо бъдеще, седнала на два стола, сега те си останаха с русофилското си крило, което не може да спечели повече, дори да иска. А на мода е соросоидната варварщина. Но те двете ще се обединят, рано или късно, ще се уеднаквят, новият ред ще уеднакви всичко. Остава БСП да избере, дали ще се коалира с разрухата е анархията идваща от новите или ще избере сътрудничество с другите партии на статуквото, в опит да запазят някакъв истински парламентаризъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елеонора Митрофанова Ниновна

  05 Апр 2021 14:02ч.

  БСП удари абсолютното дъно.А това, че няма да подаде оставка, ще е от полза за нацията, ще доведе до 7-_8% хунта БСП. На призивите на хунтата на нинова за обединение около нея срещу другата хунта герб народът отвърна с мощен шут. Мачкай,Корни!Овчиците ще ти блеят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  05 Апр 2021 14:11ч.

  Нинова няма провал, даже ДБ трябва да и благодарят, че им отразяваше протеста през цялото време и без нея щяха да се намърдат у шестък. Славуца имаше за цел да и отмъкне гласовете и го направи - подмолна акция от Брюксел! Е, вие ще си го изстрадате сега, не е за радване ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елеонора Митрофанова

  05 Апр 2021 14:17ч.

  Нинова може да направи едно добро дело - да издигне свой кандидат за президент , защото без бсп и герб льотчикът не може да победи. Ако направи така, ще покаже достойнство срещу наглеца, който стана президент благодарение на нея и после я захвърли, издигайки се сам. Иначе, ако го подкрепи и изиграе ролята на домашна помощница, прислужваща на господаря радев с подкрепата си, позорът й ще е пълен. Защото въпреки всичко тя е много по-морална от наглия демагог, който е подкрепен от електората на чалгаря, понеже Трифонов и Радев са идентични.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На времето мислех, че Нинова ще възроди БСП

  05 Апр 2021 14:17ч.

  Бях един от 28те%, който гласува на изборите след вота за Президент. Да си призная никога не бях гласувал за БСП преди това. И сбърках, че гласувах. БСП носи огромен негативен товар от миналото и не може един човек да я промени. Точно обратното - май БСП промени Нинова, а не тя нея. Не желая дда веждам бивши комунисти на власт. При тяхното управление от 44та насам България беше по-зле и от времето под турското робство. Дай боже повече никога комунизъм и руски ботуш у нас. Всъщност вчерашната дата е забележителна с един много важен показател- най-после рухна мита, че в България има 80% русофили. Всъщност каквото и да ни чака да се надяваме, че ще е без руска намеса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • как

  05 Апр 2021 14:19ч.

  може в БСП да няма един лидер мъж ,който да поведе червените?Корнела е до тук,тя не става за лидер.На БСП и трябва мъж с харизма,оратор,който да е що-годе чист от големи кражби и далавери,некомпрометиран,на който да му повярват.Но ,няма. Няма и да има.Мъжлета около Курнела ,/ които при първият лай на кучетата и ще се разбягат-бол/.Иска се дупе.Но едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш.Язък им за накрадените пари в червени куфарчета.Не годни са за управители на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Младостта иска Слави и своите разочарования

  05 Апр 2021 14:22ч.

  както навремето ние искахме СДС и получихме своите разочарования. Нинова не е причина за това, защото и другите изгубиха гласове за сметка на получените от Слави. Само че кой знае защо, се говори само за грешки на Нинова? Като Слави ли трябваше да се държи Нинова? Ами Христо Иванов, Мая и всички останали, трябваше да правят шоута ли? Инфантилизацията на населението е факт отдавна, сега му берем плодовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига вече!

  05 Апр 2021 14:28ч.

  Не са нужни много думи! И Helleborus, вместо да се пени под всяка статия, да вземе да чете и да мисли, ако може! Нещата са прости, но недостижими и неприемливи за нашия политически "елит" и платени коментатори! Когато нямаш морал към обществото и професионализъм в упражняването на властта си заминаваш! Рано или късно! Независимо на колко години е партията ти! Кой създаде ДПС, кой създаде тройната коалиция, кой подписа договорите за "Мариците", кой подкрепи Герб за избора на този Конституционен съд, на този главен прокурор, на за шеф на КПКОНПИ, кой създаде този Изборен кодекс и защо!? Айде, сега отивайте да ревете, кой от къде е! В Банкя, в Крушовица и т.н. и се молете да ви се размине! Но няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някакъв келеш вълчев: "партия, която разчита единствено на възрастните?"

  05 Апр 2021 14:29ч.

  Младостта е бързо отминаващо предимство... Ученик остана без глава след удар в пътен знак с подарен преди 14 дни мотор... Келеш моторист от Кюстендил почина след месец в кома...16-годишна шофьорка и спътникът й загинаха след удар в стълб... 17-годишен неправоспособен келеш заби колата на баща си в къща... Полицията в Пловдив задържа келеша, който блъсна, уби жена на пешеходна пътека и избяга... 21-годишен келеш поиска бира на версия и не му дадоха, той удари магазинерката и счупи стъклото на заведението, Лек автомобил, управляван от 20-годишен младеж, се е ударил в крайпътно дърво и издъхнал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наистина ли сте толкова наивни?

  05 Апр 2021 14:39ч.

  Наистина ли вярвате, че вие избирате? Наистина ли мислите, че щяха да допуснат Нинова, която е за свободен избор на ваксини, прогресивният данък, без концесии и пр. От сутринта се знаеше кой печели... как стават тия работи? Да, страхуват се от нея и затова и нагласиха славуца, сега да видим как той ще се измъкне, защото се вижда, че не му се занимава - кой стои зад партията му, какви са целите му, какво предлага - някой знае ли? Слави спечели без да даде една стотинка за кампания... айде да не сме толкова наивни! Просто направиха мека рокада!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 14:19

  05 Апр 2021 14:39ч.

  Покажете ми къде в Източна Европа продължава да съществува комунистическа партия, която само си е сменила името? И това са държави, които се развиват по-добре от България. Какво му липсва на българина да ги догони? Българинът не е нито мързелив нито по-глупав от останалите. Разликата е чугунения топуз, вързан на българските вратове, наречен Кремъл, който продължава вече 30 години да го влачи надолу. Не може на една партия, омазана в престъпления да и сложиш гениален ръководител и да си мислиш, че партията ще тръгне напред. Все едно на един... да го наречем отпадък да му закачиш цвете и той вече да не е отпадък, а нещо по-качествено. И като гледам ситуацията сега - не можеш със стари курви да построиш нов бардак. Или ставайте нови хора, или нямате бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "Стига вече"

  05 Апр 2021 14:41ч.

  Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трет

  05 Апр 2021 14:48ч.

  На пияна булка и слаба опозиция всеки е навит. И какво от това Нинова изрина гнусния Гергов...да не го беще направила пак щеше да е най-дъвкания политик. А сега всички си отдъхнете...ако не я виждате повече по-добре ли ще се управлява БГ?! Или ги беще страх всички че ще имат съдбата на Гергов. Определете се най-сетне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жан Буридан

  05 Апр 2021 14:52ч.

  Леви комунисти или леви сектанти е наименованието на крайна фракция в Българската комунистическа партия, съществувала в периода 1919 – 1936. Те се обявяват против легалната дейност на партията, против участието в избори, заради което са наречени „антипарламентаристи“. Те призовават незабавно да се създадат Съвети като тези по време на Октомврийската революция в Русия и да се призове народа към въоръжено въстание. Те основават свой вестник – „Искра“, в който продължават да пропагандират идеите си. Димитър Благоев им опонира в статиите „Тесни социалисти с анархистически глави“ и „Левите комунисти“. Ленин пише книгата „Левичарството – детска болест на комунизма“ по повод на възникването на подобни на българските леви комунисти фракции в младите комунистически партии в Европа. Макар и водачите на левичарите да са изключени от партията, групата им продължава да съществува. Те се обявяват за разпускането на БКП и създаване на общ съюз, в който да влизат членовете на партията, профсъюзите и кооперациите. Те се обявяват против множество аспекти от политиката на Коминтерна и през 1921 призовават за създаването на нов, Четвърти Интернационал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моой

  05 Апр 2021 14:53ч.

  В Щатите 20 януари мина, в България 4 април също.Искаме Дачков да напише истински журналистически анализ, да бъде честен с читателя и Гласове да спре да трие коментари, които не са обида, а са МНЕНИЕ.Иначе Гласове ще се сгромоляса като БСП, която има да изкупва 75 годишни вкиснати вини и мезета.Нинова им била виновна?Под 4 процента, там им е мястото на БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганчо

  05 Апр 2021 15:02ч.

  Ниновците искат нов избор за шеф на БСП, тоест вот на доверие за Нинова. Не е ли време БСП да няма шеф? И Нинова да се избира сред маргинални конкуренти? Сложете до Нинова такива като Йончева, Иво Христов, А. Симов, ..... Абе загубиха, защото нямат нови лица, Нинова не използва номерът с разкрасяването на партията с нови известни лица - като предишните избори. Помисли си тя, че тя е ракетата, а не радев, че тя тегли каруцата БСП, а не Радев, че тя има някаква магия и красота, а не в новите лица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерватизмът фрисейският квас

  05 Апр 2021 15:12ч.

  Нали се видя, че Сорос-НАТО, козяк, искат ново СДС да ни управлява. И РУСОФОБИЯ, ВОЙНА ЩЕ ИМА.. Сега бройте седесарите в парламентът, и се замислете дали Нинова не участва в заверата. Слави наш Зеленски, идва да задържи същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За рез. от вота

  05 Апр 2021 15:13ч.

  Да благодарим на Гласове, че така редовно пускаше един след друг материали на ВМРОТ-У и БСП и по този начин ни ги показа в целият им блясък и величественост.Беше вълнуващо.Също така, да благодарим на форума, че беше яростен критик на мутрите с бухалки, откраднали властта, на техните съУчастници БСП, ДПС, вмро, Воля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо подобно!

  05 Апр 2021 15:21ч.

  Господин Искрене Вълчев, не се излагай непрекъснато! Много добре знаеш, че това не е вярно. Срещу Корнелия Нинова беше мобилизиран целият боклук, от всички жалки организации, т. нар. партии. Най-вероятно защото е жена, а мъжете са злобни и отмъстителни същества, също така и доста страхливи и некадърни. Няма ги онези великани на духа и на смелостта отпреди 100-200 години, да не ги изреждам, знаем ги. Днешният мъж е просто трагичен. Елементарен пример - в нашия квартал и известен софийски пазар на всички сергии, магазини, офиси, поща, банка и т.н работят САМО ЖЕНИ! Мъжката част се мотае по кафенета, кръчми и градинки с бира в ръка, най-много с някое и друго дете или куче. Освен това навсякъде в частните фирми, може би и в държавните, мъжете вземат с 50 на сто по-големи заплати, макар че почти не вършат нищо. Колко интересно! Корнелия Нинова е голяма работа, дано не си подаде оставката скоро, за да се довлекат онези продажни пияници на нейното място! ДРЪЖ СЕ, ГОСПОЖО НИНОВА! ВСЕ ПАК ИМА И СВЕСТНИ МЪЖЕ! тук-там.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализ за Нинова

  05 Апр 2021 15:27ч.

  БСП няма лидери. Като няма риба и ракът е риба. Като няма лидери и Нинова е лидер... В по-общ контекст Нинова нямаше особени опции. Тя имаше идеалната ниша да атакува гробарите и това беше ковид/сатанизмът, който макар и по-мек в България, в сравнение с другите страни, вреди достатъчно дълбоко, съсипва страната икономически, здравно, ментално... унищожава бъдещето ! За да артикулира такова говорене обаче на Нинова беше необходимо дупе ! Риск да бъде подложена на жестоки удари от мейнстрийма, да бъде заклеймена от сатанистките подлоги, не толкова родните, колкото външните ! Такова говорене тутакси би запокитило Нинова до радикални говорители на ИСТИНАТА като Мангъров, Възраждане , Атака. А това днес е трудна позиция, тежка позиция. В Европа общо взето не се сещам за лява партия с такъв кураж. По-скоро популистки и националистически партии /заклеймени като "крайно десни"/ си позволяват такава позиция и казване на ИСТИНАТА 1/1 а Нинова нямаше как да попадне в такава компания. След като тя не можеше да бъде истинска, автентична, радикална опозиция на ГЕРБ по най-важния въпрос на съвремието ни, Нинова се задоволи с дребни заявления като отхвърляне на Истанбулската конвенция, които не можеха да решат въпроса на БСП. /Конвенцията беше отписана от самите глобалисти-сатанисти, те ще прокарат перверзиите в подконтролните страни директно ! Без никакви конвенции./ В икономически план БСП няма какво да обещае. Икономиките навсякъде са в свободно падане.Над тях като въпрос на въпросите стои установяването на НСР и инструментът за него "ковид" без чието премехване не може да се говори за никакви икономически програми, възстановявания и прочие песнопения... Кристиан Лагард намекна че "най-интересното" , финасовият обир на "ковид" тепърва предстои. Може би наистина по-добре за Нинова е да остане в дълбока опозиция и да няма вземане даване с това което иде. Както и да преосмисли бъдещите послания на партията, разбира се ако остане начело на нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  05 Апр 2021 15:43ч.

  Стадии на българската самоликвидация: 1) има такъв народ - 2) няма такава държава - 3) (вече няма) такъв народ - 4) ГРОБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледай ти

  05 Апр 2021 15:48ч.

  Перфектен сценарий, като се започне с датата на изборите, ковида, социолозите, които от 2 седмици бутат герб нагоре в резултата. Протоколите написани чакат от две седмици . Както нямаше да се знае резултата до сряда, така вече се знае в понеделник. Бързи излезнаха тези от ЦИК. Стратезите зад тиквата евала - с един куршум 3 заека. Хем спечели тиквата, хем съсипаха Корнелия, която единствена не пожела да влезе в схема, хем не ядосаха електората с очевадна победа с 60 % за хунтата. Лъжат и с активността. Никога не съм виждала толкова много чакащи пред урните. Вотът е подменен. Еврейските консултанти си заработиха милионите. А бечитата да се радват на балерините от магаданса....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  05 Апр 2021 15:52ч.

  Елеонора Митрофанова Ниновна Абе, момче за какво дъно говориш след като си в една партийка с 0,6 % електорат състоящ се от Сашко Дебелото, хванато за шлифера на Мутрагеньо. що не излезете сами да изборите да се посмеем малко на резултата ви ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вотът е подменен

  05 Апр 2021 16:10ч.

  Много ясно че е подменен. Но не само това ! Вотът бе ДОНАГЛАСЕН с изхвърлянето ад-хок на ВМРО по заповед на амбасадата ! Целта е математически ясна, така се вдигат депутатите на другите влезли и Тиквата + Чалгаджията = 122 ! Перфектната сметка. Системата се нарича "байдънизация" и беше приложена с успех само преди 5 месеца... ДОнагласяването на вота след приключване на изборния ден е открита храчка в лицето на българските избиратели. Американска гавра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trasporter

  05 Апр 2021 16:20ч.

  Искрен Вълчев продължава злорадството на Коритаров от от сутринта към Нинова и тя стана главното събитие на изборите(!) - въприки фиаското но Борисов и въприки триумфа на Слави? Така е и подредил поднесения ни "анализ". Критиките му към нея е абсолютен римейк на критиките на Станишевата и Герговска група в БСП. Форумът отиво по-далеч - вижда БСП срината и ударила дъното, от което никога няма да излезе - мечта вече 30 години. Мисля че трябва по-спокойно и трезво да се погледне към БСП като един от стълбовете на партийната ни система и държавността. Все пак тя е трета (бронз) политическа сила в 55НС и не Нинова носи основната вина за това място. Има стаж и опит в политиката и ще бъде особено полезна в новия парламент. Надявам се да остане начело на БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много злобен е воят срещу Нинова, дирижиран може би

  05 Апр 2021 16:40ч.

  Споко, БСП ще продължи да съществува, защото е необходима в политическото пространство, вероятно ще направи горчиви изводи от провала. Надявам се и Нинова да остане неин председател.Но не вярвам, че тия избори бяха честни и неопорочени. Провалът на БСП, ВМРО зад чертата, "Възраждане" също - в интерес и по примера на настоящия голям брат... следите и съмненията остават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Главния съучастник и създател на мутрите

  05 Апр 2021 16:44ч.

  Бсп 11 години неволно/или УМИШЛЕНО/ крепи Бойко.Не казвам Нинова.Ако не знаете как, питайте един мияч на чинии в Щатите.Явно в България не са на нивото му.Пишели програми БСП.Румен Гечев ли ги пише, как да излезем от кризата?Олеле..... някой да ни спаси от програмите на БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТТТ

  05 Апр 2021 17:23ч.

  Силно субективен анализ. И пак плюене по Нинова. Протестът се оказа трамплин за недотам приятни личности, които ще станат депутати. Чипът, народе, чипът трябва да се смени. А в чужбина по-добре да не бяха гласували, защото сега ни натресоха Слави, а те ще се радват на Джонсън, Меркел... С Да, България и част от Мутри, вън нищо хубаво не ни чака, неолиберални изцепки вероятно, справка – САЩ и Западна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ и БСП в правилна класация

  05 Апр 2021 17:26ч.

  Слави-31.7, ДБ-23.3, ГЕРБ-8.6, БСП-7.4.Това е положението в момента от извън страната и положението след 6 месеца в България, ако ще има избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздрави за Коко

  05 Апр 2021 17:35ч.

  В момента няма какво да добавя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към професорите в Партиите

  05 Апр 2021 18:03ч.

  Народни представители, ги избираме да спазват, прилагат и следят СПАЗВАНЕТОТО на Конституцията , а а не да творят закони-бухалки за гражданите.В коя програма на Партиите е записано, че основното в нея е ГАРАНТИРАНЕТО на гражданските права и свободи.Ама имало програма Партиите, да ми повишат стандарта, да ме пазят от престъпници, които аз незнайно защо, не мога да различа от държавните чиновници и служители в момента.Какво е това.Мевере методи, полицейски методи или мутренски методи.В момента българските граждани нямат права.Техните права са делегирани на мутрите с якички и бухалки.Къде е БСП в схемата 11 години, че и 30.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой ли не се опита да спъне Нинова

  05 Апр 2021 18:58ч.

  То не беше простотиите на Гергов и договорките му с Борисов, подплатени с 43 милиона за Варненската дупка и обещанията да бъде свалена Нинова. То не бяха вътрешните предателства на Кирил Добрев, Красимир Янков и други, които не си и заслужава да бъдат споменавани. То не бяха плювките на бивши бесепари ренегати Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и други. То не бяха предателствата на евродепутатите и усърдната им работа против БСП и Нинова. Елена Йончева и Сергей Станишев сън не са спали да я спънат. Голям принос има и президента Радев. Пренебрежителното му и обидно поведение спрямо политическата партия, която го е предложила за президент и има основен принос за избора му е необяснимо от политическа гледна точка. Няма разумно обяснение и за капризите му БСП да го подкрепи публично за втори мандат, една година преди президентските избори. Щетите, които нанесе на БСП са съизмерими с тези, които нанесоха нейните опоненти. Веселин Дремджиев всяка вечер задаваше тенденциозно един и същ въпрос на всеки свой събеседник: “Верно ли е, че текат тайни преговори за коалиция БСП - ГЕРБ? Какъвто и да бъде отговорът, целта е да се манипулира и разколебае електората на БСП, че щом “се говори”, значи има нещо. Дремджиев е добър и умен журналист, когото уважавам и слушам и гледам с удоволствие, защото е с бърза реакция и задава въпроси за истинските проблеми, умее да чува, това, което му говорят и е с кратък и ясен изказ. Необяснима за мен е фиксацията му обаче, с елемент на предубеденост по два въпроса - да унищожим всячески БСП, на всяка цена и втория въпрос Русия, колко е лош Путин и колко голяма жертва е “невинния” Навални. Жив и здрав да е, но е добре да се види отстрани. Жалко, такъв журналистически талант не бива да взема така категорично предубедено страна. Нищо не е нито толкова черно, нито толкова бяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  05 Апр 2021 19:21ч.

  Не виждам за какво да се спъва и така спънатата опозиция като Нинова ! Резултатите са очевидни , че хората не й вярват ! Приказките за манипулации би трябвало да са доказуеми , особено от качествена опозиция , която си знае работата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се знае, че се предупреждаваме

  05 Апр 2021 20:12ч.

  Мутрите се имат за умни, силни и друг вид човешки материал в сравнение с нормалния човек.Те виреят там, където закона не позволява на обикновения човек да защити сам правата си.Представяте ли си такъв сценарий на милиционерските мутри в БСП.Отстраняват Нинова и правят експертно правителство с Бойко.То като че ли 11 години беше друго, ама наглоста си е едно от качествата им.Вижда Ви се фантастика ли?Ма те са силни, по умни , с дебели ....ланции.Нинова за нищо на света да не дава оставка и най накрая да разчисти тая партия и я направи съвременна такава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  05 Апр 2021 20:17ч.

  Много злобарчета във форума! Някои дори неграмотни. Заслужавате си тошето и славко. Днес - те, утре -азис!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До онзи кретен по-горе,

  05 Апр 2021 20:45ч.

  който мислел, че Нинова щяла да промени БСП и гласувал за нея, пък след това съжалил. Виж сега, тикво прогнила - това, дето не искаш да виждаш повече комунист, при условие, че такива няма още от 1944 г. говори, че халюцинираш. Няма. Успокой се. Комунисти няма, а пък комунизъм никога не е имало. Другата ти халюцинация, че след 1944 г. България била по-зле и от времето под турското робство говори пък, че или си 15-годишен и вече се друсаш или че си нямаш хабер от нищо, освен да спрягаш научени от телевизора мантри, без въобще да знаеш какво означават. Виж там - помисли и вземи мерки - лекувай се, прави упражнения, дишай равномерно. Ако го правиш редовно, това ще отмине.Спокойно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха, ха, ха !!!

  05 Апр 2021 21:27ч.

  Де го дебила професор да каже, бг матриала от колко % дебили и колко % чалгаджии се състои ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ти ли омръзна да повтаряш като малоумен тъпако от 20:45

  05 Апр 2021 22:26ч.

  как трябва хората да дишат и да се лекуват. Всеки ден даваш едни и същи напътствия. По-добре ги отнеси към себе си. БКП изби 5 пъти повече българи от "фашисткото" правителство на царя. По сметките на приятелите ти от БКП - фашисткия режим бил избил 8500 души. Комунистическия режим изби 40 000.Голямата икономика дето направихте беше едно "недоносче" по признанията на Генералния ви секретар през пролетта на 1988ма година. Такава страхона икономика имахме и индустрия та магазините ни бяха празни, за кола и апартамент чакахме по 20 години. По света не можехме да пътуваме, щото да не направим сравнение с между гниещия капитализъм и "процъфтяващия" социализъм. За един виц вкрвахте хората по Белене. Вие самите си се нарекохте комунисти, после друг ви виновен. Днес комунизъм няма слава богу ,но комунисти като теб има много, които искат да върнат комунистическия терор. Бегай да зимаш хладни душове. Ама роди ли се човек идиот - лечение няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Професорът

  05 Апр 2021 22:27ч.

  ще започне да брои първо от теб. А-а-а ха-ха-ха-ха-а-а-а-а!!!!! Ти ще си намбър уан! Радвай се! Това не се случва на всеки. И ..... няма ли да почерпиш ....?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зоро

  06 Апр 2021 1:27ч.

  Един лидер трябва все пак да има някакъв чар, особено ако е жена. А тази ултра амбициозна кариеристка тетка с вид на очилата кобра не просто плаши, а направо отблъсква. Но не е само това проблема, не може всичко да се прехвърли на нея, БСП като цяло се издъни. Оставката и, обаче, е наложителна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  06 Апр 2021 7:21ч.

  "БСП като цяло се издъни." от 01:27 Издъни се, защото не заложи на русофилството и на излизане от НАТО. Все пак "80% от българите са русофили".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приказките за манипулации би трябвало да са доказуеми

  06 Апр 2021 7:45ч.

  Чи как ! Това е направо немислимо - кога у нас са се манипулирали избори ? ! Никогаж. НИКОГАЖ :-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не провал на Нинова

  06 Апр 2021 8:35ч.

  а на изгонените от копанята оядени мръсници, които за да я провалят в опит да се наместят отново под масата примолвайки се на тиквоча за малко трохи направиха всичко за този резултат. Начело серГеЯ и изрусеното ленче, дъбовци Миковци , а и добревци, които нинова допусна да заговорничат зад гърба й. чисти, нинова, чисти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За мераците на ГЕРБ

  06 Апр 2021 9:54ч.

  Сега е момента Нинова да изчисти всички онези, които 11 години бяха в съглашателство с мутрите от ГЕРБ и вместо за националните интереси работеха за лични и корпоративни и мутренски..Лесно разпознаваеми-точно тия, които и искат оставката.Всеки носил мундир и карта от ДС аут от БСП, защото това са хора свикнали с интриги, преврати и долни постановки.В БСП граждански лица.Миков казал, че БСП щял да остане без електорат, ако Нинова не подадяла оставка.Това не и ли милиционерски похват, секретна операция и мислене.80-процента електорат има Нинова в БСП.Хах искат на Нинова електората, ама без нея.На секундата ги активираха.Кураж Нинова.С теб сме и ние, които не сме членове на БСП.България има нужда от такава партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зам

  06 Апр 2021 10:03ч.

  "това не е просто пропадане, а шумен, знаменателен, исторически крах." аре посмали , манго! Младите хора не гласуват за БСП, дадоха си гласа за Слави И ДБ.Толкоз. Нинова, какво да направи и то в условия на пандемия.Аре нема нужда в БСП да се връщат тия използвани презервативи, които работеха за ГЕРБ.А спрете се с хвърлянето на фекалии."Исторически провал".А то оня мишок СтаниШеф, да не би да не направи историчеки провал с опита да направи Шишоида шеф на ДАНС.Е това беше провал, а това сега са просто избори.Не достигнала резултата на ГЕРБ, ами за ГЕРБ като гледам са гласували под строй всичкото ром на републиката.Явно не е било без пари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласчетата,

  06 Апр 2021 10:21ч.

  И да триете и да не триете, нещата са ясни на много хора отдавна и това, дето сте го намислили просто няма да стане. Триете избирателно и тенденциозно, което означава, че взимате страна. Защото критериите ви нямат нищо общо с нецензурни изрази, обиди на расова основа и т.н., а са изцяло политически. ОК. Това е много важно и ще се има пред вид в близко бъдеще. Явно не ви интересува истината, а "правилната политика на партията", независимо каква е тя. Интересува ви запазване на статуквото на всяка цена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  06 Апр 2021 10:44ч.

  Провал на Нинова ли? Може да е най големият й успех. Може този позорен резултат на БСП да е пряката й задача. Моля.обяснете ми.как в най бедната страна на ЕС.с най голямото социално неравенство.с най трагичната демография.с няй високата смъртност и тн.няма силна лява партия? Може да не е БСП...щото на мен ми се срува.че шефовете на БСП от Луканов натам работят за прозападна ориентация.пазарна икономика.плосък данък. малка държава и всички други либерални десни мантри и най вече утилизация на левия електорат / исторически създаден/ и недопускане на истинска левица. Как работят.с кого работят.кой ги нязначава всъщност не е толкова трудно да се досетим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Чугуна, от Стоманата

  06 Апр 2021 11:53ч.

  Интересни въпроси поставяте. Идва ми наум отговор, но не претендирам за изчерпателност. Не само у нас, но и по света, властта вече е съсредоточена изцяло в хора с много пари. Тя вече реално не е в политиците, а в единици, където са концентрирани огромни, колосални парични ресурси. А те вече не го и крият. Тези единици разполагат със средства за отбрана и охрана, каквито армиите /до колкото ги има/ на държавите нямат. Каквито и реформи да бъдат предприети по отношение на намаляване на бедността и на достигналото до ненормални размери неравенство, те няма как да бъдат осъществени, без да се посегне на тези колосални парични ресурси. Който и политик да реши да предприеме каквито и да било стъпки в тази посока, просто ще плати по най-скъпата тарифа, иначе казано, ще бъде ликвидиран веднага. Въпросните единици днес въобще не се интересуват от огромните маси от хора и няма да им мигне окото, ако трябва да ги ликвидират на часа, независимо с какви средства. Дори и огромните маси от хора да обявят стачка, те пак ще бъдат ликвидирани, тъй като технологиите днес дават възможност управляващите единици да ги заменят всички с роботи и подобна техника. Все повече лъсва заключението, че в последните няколко века, хомо-сапиенс, е имал смисъл единствено и само като работна сила и като нищо друго. Сега, тя спокойно може да бъде заменена с техника и той става излишен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  06 Апр 2021 12:40ч.

  Някакси тъпичко и тенденциозно прозвуча това антрефиле - първо, не за първи път БСП остава трета на парламентарни избори, драма няма ... ако приемем, че историята се повтаря, то първия път, след провала през 2001 г. излъчиха президент (два мандата) и съставиха коалиционно правителство, подписало присъединяването на страната ни към ЕС. Второ, успехът на партии като ИТН, ДаБъ, Мутрите вън се дължи на протестният вот на народа,, които няма как да отиде към БСП (парламентарно представена партия) въпреки заклинанията на полито(социо)лози от всякакъв калибър. Парламентарна опозиция в парламент, управляван еднолично от генлей БойБор, няма как да бъде припозната от бесния народ. Та така, някои се опитва да си разчисти личните (групови) сметки с КорНи, сега очаквам тя да поиска вот на доверие от постоянно действащия конгрес на партията си, ако има топки...ако няма, да избират друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо резултатите на Слави да са провал само за Нинова?

  06 Апр 2021 13:21ч.

  Другите да не би да печелят от тези резултати? Губи най-вече България, но такова е младото й население, слабо образовано и инфантилно. Затова е податливо на елементарни емоции и популистки лозунги без всякаква логика зад тях. Това е положението, излиза че сега сериозните политици трябва да станат и те чалгаджии за да не ги обвинят в загуба на гласове. Ако не ви харесва, работете за вдигане на образователното и културно ниво, това само с ходене в чужбина не става, свързано е и с какво си годен да работиш в чужбина. Младостта и здравето са като пари които можеш да похарчиш, нищо повече от това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  06 Апр 2021 14:01ч.

  Къде е КОКО? Търсих коментара му, както беше писал един форумец - Браво на Коко, или в този дух. ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  06 Апр 2021 14:12ч.

  Нинова е свестен и честен човек. Такъв и трябва на БСП. Но нагаждачи и некадърници , но с големи претенции за председатели на партията, от завист и злоба правят всичко възможно да я махнат. Този Миков ли? Та той какво направи за БСП, че бърза да плюе по БНР? И други подобни. У нас има много повредени хора, които не стават за политици, защото се интересуват само за собственото си издигане - Станишев, Йончева, Миков и ред други. Намери се един свестен ръководител на тази партия, и всички нагаждачи с егоистични намерения се втурнаха на набелязаната жертва, за да се отвори място за тях. Но аз подкрепям Нинова, навремето сбърках с Мая, тя не е заслужавала явно. Жалко, че не съм вече млада, на стари години бих влязла именно в сегашната БСП, ако Нинова не я прекършат. Пожелавам и сила и устойчивост в борбата за истината! Тя е свестен и правдив човек!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Автора

  06 Апр 2021 14:30ч.

  Искрене, съвсем не сте "искрен" - Борисов не трябвало да бъде "отписван"?!? Може да ви се иска, но Борисов окончателно е аут от властта и всякакви опити да му се вдъхне живот са безуспешни. Просто даже вече сме закъснели, даже много дълго търпяхме на власт такъв некадърник, алчник и мутра!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Авторът

  06 Апр 2021 14:35ч.

  съвсем целенасочено избира за жертва Нинова, за да прехвърли на нея Бойковите неуспехи. Да отмести недоволството на народа за лошото управление към друг, а не към най-заслужилия за него - именно ББ. И избира именно нея, защото тя беше основният опонент на ГЕРБ при управлението му, сега е добре да се отмъсти на Нинова за срутването на ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подкрепям Маги

  06 Апр 2021 15:19ч.

  Така е Нинова се оказа свестен човек, затова се събраха толкова врагове около нея. Това вече видяхме с Радев, сега и с Нинова е същото. Ясно кой е истинската опозиция, срещу него се насочва острието на статуквото, в държавата и в партиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига, де

  06 Апр 2021 15:53ч.

  Всеки ден ли ще го пускате този субективен анализ? Нинова е неудобна за мнозина, затова е и стрелбата по нея. Станишев се целува с Местан, Миков катастрофира на изборите, ама Нинова сега виновна. С това тежко наследство коя партия щеше да се справи? Неолибералчетата и комунистите в БСП беснеят, че лидерът на партията е разумен човек, провеждащ консервативна културна политика, не се поддава на натиск и не е любител на задкулисните договорки. Гледам, че и хората на Гергов скочили да ѝ искат оставката. Това само показва, че Нинова е на прав път. Аз обаче, ако съм на нейно място, ще напусна тъпата им партия и ще ги оставя да се самоунищожат до следващите избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • инфо

  06 Апр 2021 17:19ч.

  Единственият ефект от лятото на протестите до изборите и единственият правилен извод на коментара е, че ЗВЕЗДАТА на президента ГРЕЕ ПО-СИЛНО. А, ако Корнелия БЕШЕ ПРИЕЛА ПОКАНАТА на Бойко ДА ЗАЕМЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ на ПАРЛАМЕНТА, Шайкаджията щеше да управлява безметежно и нямаше да стигне до Пирова победа. Корнелия е БЕГАЧ на ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ. ПРОВАЛЪТ е в главата на коментатори с тънки сметки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боянова

  06 Апр 2021 20:26ч.

  Една дума е подходяща днес-ОСТАВКА на Нинова и на НС.След това конгрес и друг лидер!При такъв провал така се прави не само в Европа,а и по света.Преди това да се извини на цялата партия за злините,които й причини/уби я/Точка!И така ще стане.Този път номера няма да мине!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове

  06 Апр 2021 23:47ч.

  Интересували ли сте се кои членове на БСП работеха по време на кампанията срещу своята партия? Интересували ли сте се кои и какви са отцепилите се от БСП и направили своя партия? Проучете и ще разберете защо плюят по Нинова. Само да подскажа, че някои от тях са близки със Станишев. Другите май са използвани, ама щом позволяват...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  07 Апр 2021 17:58ч.

  Искрен Вълчев - поредният анализатор клише. С анализ - клише, мисли - клише, мнения - клише и изводи - клише. Анализаторите - клише, така и не разбраха, че българинът не търси "месия", той просто пробва варианти. Но когато си политолог - клише, няма как да го разбереш - не можеш да излезеш от клишето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грух

  08 Апр 2021 3:22ч.

  Анализът на колегата ЕРОС прави безмислени всички останали напъни за дисекция на БСП и Корнелия Нинова.Благодаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  09 Апр 2021 14:40ч.

  То пък на Б.М.Б. е един успех......, като наср@н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ниновичока

  09 Апр 2021 20:33ч.

  Няма да закачате Ниновичока... да трови БСП до смърт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи