Джордж Сорос използва циганите като подривна сила

Джордж Сорос използва циганите като подривна сила
Един от основните защитници на циганите в Европа беше и си остава Джордж Сорос. Само че инвестициите на скандалния милиардер така и не доведоха до подобряване на живота на „чергарските“ диаспори – те, както и преди, се маргинализират и предизвикват опасно раздразнение у местните жители. За какво му е на Сорос да покровителства циганите и как възнамерява да ги използва?

 

 

По правило тези истории не попадат във водещите новини, но това не отменя съществуването им. В последно време Европа преживява серия от бунтове, предизвикани от конфликти на местното население с циганските общности.

 

През април тази година жителите на Рим се вдигнаха на бунт срещу решението на общината да настани десетина цигански семейства в жилища за социално слаби в един от кварталите. Няколкостотин души излязоха по улиците и издигнаха барикади, за да препречат достъпа на циганите до входа на сградата. Полицията разпръсна протестиращите, а циганските семейства бяха настанени в друг жилищен квартал в източната част на Рим.

 

Година по-рано, пак със скандал, полицията евакуира от Рим нелегален цигански катун, в който се подвизаваха няколкостотин души. Акцията беше разкритикувана от Брюксел и Европейския съд по правата на човека. Друг въпрос е, че полицейската спецоперация не даде кой знае какъв резултат, тъй като стотици цигани благополучно се заселиха отново в покрайнините на Рим.

 

По официални данни, в околностите на Вечния град нелегално пребивават около 130 хиляди роми. Според експерти обаче действителният им брой е много по-голям.

 

Седмица след римските протести, размирици избухнаха и в българския град Габрово, известен някога с шегите за стиснатия характер на местните жители. Там трима криминално проявени цигани пребиха служител в магазин, което изкара хиляди габровци по улиците с искания за изселване на всички цигани от града. В продължение на четири дни хората замеряха с камъни циганските къщи, опитваха се да ги подпалят и скандираха обидни думи по техен адрес. Полицията така и не успя да овладее ситуацията. Местните власти просто посъветваха циганите тихомълком да се изнесат от града, което те и направиха.

 

През януари до подобни безредици се стигна и в българското село Войводиново, след като тълпа цигани пребиха местен военнослужещ. В резултат на протестите циганските семейства напуснаха Войводиново.

 

След четири месеца на протест срещу циганската престъпност се вдигнаха и в Унгария, на 130 км от Будапеща.

 

По повод Международния ден на циганите Европейската комисия се видя принудена да излезе със специално предупреждение за надигането на антицигански настроения в ЕС. Сякаш в Брюксел са очаквали нещо друго.

 

От началото на 1990-те години около циганските общности се нароиха голям брой нестопански и неправителствени организации. Правата на етниеското малцинство са обект на особена грижа и от страна на Брюксел. За различни проекти, свързани с образованието и осигуряването на работа за представители на циганските общности, структурите на Евросъюза ежегодно отделят многомилионни грантове.

 

Независимо от това, циганските общности си остават една от най-криминализираните социални групи в съвременна Европа. Всички случаи на протести от страна на местните жители са предизвикани от натрупаните противоречия на циганите със закона. В Рим е джебчийство, в България – грабежи, в Румъния – постоянни сблъсъци с местните, във всички страни циганите са замесени в разпространение на наркотици и създаване на организирани престъпни групи.

 

До 90% от ромските младежи в Европа са официално безработни. Над половината деца в училищна възраст не получават редовно образование. Друг остър проблем е самонастяняването на цигански семейства в чужди домове и квартири. Веднъж заселили се, става почти невъзможно да бъдат изгонени със законни средства.

 

Депортирането и разрушаването на старите сгради, в които обикновено се настаняват цигани, са единственият реален отговор на властите на циганския проблем. Миналата година се стигна до ромски вълнения заради събарянето на няколко жилищни сгради в Сен-Жак – най-мрачният квартал в иначе благоденстващия френски град Перпинян. А през 2011 г. президентът Никола Саркози прибегна до масова депортация на цигани от Франция към Източна Европа.

 

Колкото и да е странно, но в ЕС засега не са открили по-цивилизован начин за асимилация на този скитащ народ. И това при положение, че за правата на циганското етническо малцинство вече 30 години се бори един от големите световни филантропи – Джордж Сорос. Впрочем, подкрепата му по странен начин продължава да тласка циганите към гетото на нищетата и престъпността.

 

Официално „Отворено общество“ на Сорос и присъдружните му НПО още от средата на 1980-те спонсорират най-различни инициативи за подобряване на живота на циганския етнос. За това време милиардерът е вложил във въпросните проекти над 150 млн. долара, откри Европейски цигански университет и Офис за цигански инициативи, създаде цяла хуманитарна индустрия. Но според собственото му признание, направено в програмна статия от 2013 г., „след влизането на страните от Източна Европа в ЕС, положението на ромите рязко се влоши“.  

 

Сорос има предвид най-вече България, Румъния, Словакия и Унгария, страните с най-многобройно ромско население: от 750 000 в България до 1,8 милиона в Румъния.

 

Представителите на „Отворено общество“ лобират активно за отделяне на повече средства от бюджета на ЕС за циганските диаспори. И ако сам Сорос през последните години е вложил в ромите над 10 милиона евро, то на Испания Еврокомисията е отпуснала 28 млрд. евро, на Италия – 32, на Словакия – 14, на Румъния – 23. Всички тези неправдоподобни пари се разпределят по места именно от структурите на Сорос.

 

Човек би рекъл, че циганите в Европа трябваше отдавна да са забогатели. Но болшинството от тях продължават да живеят в немислими по съвременните мерки условия и да се занимават с повече или по-малко престъпна дейност. Откъде идва проблемът?

 

Първо, ръководствата на многобройните фондации и НПО почти изцяло се състоят от американски юристи. Техните заплати гълтат голяма част от средствата, отпуснати от бюджета на ЕС и от благотворители.

 

Второ, автентичните ромски активисти въобще не се допускат до разпределението на средствата и взимането на решенията. Къде отиват милиардните траншове от ЕС, които уж би трябвало да подобрят живота на циганите, е пълна тайна.

 

Единствените цигани, на които фондациите на Сорос отпускат средства, са една тънка прослойка от т.нар. „официални представители“. Заплатата им, надвишаваща значително дохода на обикновените цигани, ги изолира надеждно от техния народ и ги превръща в обикновени мениджъри, усърдно озвучаващи тезите на донора. Всичко това само задълбочава крещящото икономическо разслоение в ромските общности.

 

За самия Сорос циганският проблем е само предлог, за да налага изгодни нему решения на правителствата на европейските страни – и преди всичко на тези от Източна Европа. Темата за борбата за права на малцинствата му позволява да организира информационни атаки срещу неудобни политици и „стихийни“ безредици.

 

През 2005 г., в изказването си по повод Декадата на ромското включване, Сорос директно заяви, че пренебрегването на правата на циганското малцинство може да доведе до бунтове, като тези на арабската младеж във Франция по онова време. Днес, с помощта на неговите НПО, циганската тема му служи като удобен повод да създава напрежение и да изнудва държавните институции почти толкова успешно, колкото и по времето на неотдавнашното нашествие на мигранти в Европа. Впрочем, милионите бежанци от Афганистан, Африка и Близкия Изток, както е известно, също бяха покровителствани от структурите на Сорос.

 

Превод: Гласове

 

Източник: https://vz.ru/world/2019/6/20/983047.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Проблемът с циганите на нас в България ни е повече от добре познат

  27 Юни 2019 8:42ч.

  Въпросът е, какво цели една такава статия, която поставя въпросите си в отчетливо нацистки план? А именно, циганите са непълноценни, унтерменши, световното юдейство крои заговори срещу човечеството. Липсва само предложение за радикален изход от ситуацията. И тази гледна точка, станала характерна за следкомунистическия период, по странен начин се съчетава с почти истеричното отбелязване на “деня на победата”. Това е там. Но защо трябва да го четем и ние?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проблемът с циганите на нас в България ни е повече от добре познат на 27.06.2019 в 08:42

  27 Юни 2019 9:06ч.

  Статията задава два въпроса: Кой има полза и Каква е ползата, а така също прави една констатация, а имено човек няма полза да се живее с глава набутана в задните части подобно на твореца от 08:42, защото това мяза на самозаблуда, а тя е клинично състояние!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Что делать?

  27 Юни 2019 9:29ч.

  И каква е алтернативата? Погроми като в Чемодановка Пензенска област? Изгонване на преселниците от южните региони като в Якутия? Някаква рецепта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • циганите с най-малкия ни проблем

  27 Юни 2019 9:38ч.

  Спираме им помощите и тия тръгват да дирят меки круши! След толкова години стана ясно, че те не са в състояние да създадат общество, нито пък някой ще пожелае да се смеси с тях, твърде са мързеливи и не подлежат на интеграция - те не са заплаха, заплахата сме самите ние си, твърде големи индивидуалисти сме за да си помогнем сами!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бахурчо

  27 Юни 2019 9:40ч.

  Именно. Грозният дърт вампир и колцина присъдружни нему крадат европейски пари, давани напусто от Европа за интеграцията на команчите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тома Неверни

  27 Юни 2019 10:49ч.

  Проблемът не са цигани а циганиТЕ. Когато обвиняваме или защитаваме всички цигани в резултат получаваме солидарен отпор на всичките цигани. А циганите са граждани на своята страна. Те ТРЯБВА да инат всички права и задължения като граждани. Ако НЯКОИ цигани нарушават законите, те да получат наказание не защото са цигани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първият опит за интегриране на циганите

  27 Юни 2019 11:46ч.

  е направен в Персия и датира от V век. Сатрапите на източните провинции докладвали на шах Бахрам-Гур (420-438 г.) , че откъм Индия в земите му е запристигало някакво ново племе. Шахът отишъл да провери на място. Циганите посрещнали шаха с песни и танци, които много му харесали. Заповядал на сатрапите да ги приемат и да им дадат земя, добитък, семена, сечива. През следващата есен отишъл да види как преживяват новите му поданици (инвестиционен контрол, така да се каже). Земята била буренясала, добитъкът и семената - изядени, а околностите били пропищели от циганските кражби. Подбрал шахът циганските тумби и ги натирил от земите си. На запад, за съжаление. Вероятно искал да зарадва византийския император.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соросоидите бдят неуморно - в 08:42

  27 Юни 2019 11:56ч.

  почват лъжите за "отчетливо нацистки план". Къде в статията се споменава, че "циганите са непълноценни, унтерменши"? Къде в статията се споменава, че "световното юдейство крои заговори срещу човечеството"? Несъмнено чичко Сорос е антифашист, макар че тия неонацисти си искат обещаните пари - https://www.youtube.com/watch?v=A9x9dZdlL8Y

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старият тарикат

  27 Юни 2019 12:49ч.

  спонсорира групи от обществото, които "се борят" за интересите на т.н. deep state и глобалистите. Сред тях има леви радикали например т.н. Антифа (от Анти Фа-шисти) които, в момента протестират срещу Tucker Carlson (Fox news), единственият тв водещ обявяващ се против война с Иран. И у нас се плаща на циганите за да подкрепят марионетките на глобализма. Държавата ни има нужда от политики, чрез които да използваме работната (им) ръка. Германия не се гнуси от тяхната работа, защо ние да не ги организираме да работят, а ги оставяме да живеят на социални помощи? Строителни Войски беше начин да научат полезни умения...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  27 Юни 2019 12:52ч.

  Първият опит за интегриране на циганите на 27.06.2019 в 11:46 Поздравления за поста, колега. между другото с парите на Шорош бяха правени многократни опити циганите да се оземляват при което резултата беше същия, а от оземляването захлебиха само НПО-тата на Шорош. Съдбата на циганите няма да се промени и на йота с намесата на фондации, еле пък на такива на Шорош. Тоя глобалист /персона нон грата даже и в Израел, но за сметка на това носител на орден Стара планина у нас/ всячески се стреми да държавнотворните мнозинства за сметка на малцинствата и оттам да подрие основите на съответните общества.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • персона нон грата даже и в Израел ... в 12:52

  27 Юни 2019 13:34ч.

  Оказва се, че всичките тези квалификации са само театър за публиката. Старият Джордж може би в живота да не е толкова противен, колкото е публичния му "образ", но нарочно се раздува този събирателен отрицателен образ, за да могат хората погнусени да пишат коментари в нета, в които "генерализират и обвиняват несправдливо световното юдейство, и хоричка като в 11:56 с основание да се борят за въвеждане на глобалния проект за криминализация на критиката срещу политиката на Израел. Задаваш въпроси за холокоста, чудиш се дали това е вярната цифра на жертвите - бан, че дори затвор... Това се задава на хоризонта, и събирателния негативен образ на чичко Сорос работи в тази насока. Театър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • персона нон грата

  27 Юни 2019 13:53ч.

  Старият Джордж просто обича да работи в Европа. И през немската окупация преди 80 години, и сега работи за каузата велик израел ... но от Европа. Тогава, още тийнейджър, е предавал на нацистите само сънародници, които не са искали да се преместят да живеят в Палестина, сега по други начини, глобално, в съответствие на по-големите му възможности... Просто не му трябва да ходи в израел, получава си медалите и отличията в малки частни церемонийки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  27 Юни 2019 16:05ч.

  „Вие сте синове на Индия, които сте мигрирали и живели в трудни условия в чужди краища в продължение на много векове, но въпреки това сте поддържали вашата индийска идентичност. Огромната 20-милионна ромска общност живее в повече от 30 държави в Западна Азия, Европа, Америка и Австралия, и всички са потомци на наши съотечественици“, Сушма Сварадж - външен министър на Индия. А ето какво е казал преди няколко века един друг индиец, законотворецът Ману. Местоживеенето на чандала трябва да бъде извън селището... имуществото [им] трябва да бъде само кучета и магарета... украшенията им трябва да са от желязо, а те трябва постоянно да чергарстват... а браковете им - само с подобни на тях...". През 1453 г. във Франция бил издаден първият закон, въвеждащ телесните наказания, осъждането и изгонването на циганите. Преследване на незаседналите цигани започнало и в Испания /1492/. В Германия в края на XV и началото на XVI век циганите били подлагани на телесни наказания, бръснели главите и брадите им и след това ги изгонвали вън от границите на държавата. Завръщащите се изгаряли на клада. През XVIII век Карл VI издал закон, според който мъжете били убивани, а на жените и на децата до 13 години отрязвали ушите, биели ги и ги изгонвали.” Изгонени от Родината си, изгонвани от държави гостоприемници циганите никъде и никога не са се интегрирали. Техният начин да живот никога и никъде не е бил съвместим с този на друг етнос. Каква е причината не знам, може би генетично увреждане? Но каквото и да е, явно този им недъг дава възможност за печалба на милиарди. Сорос само на вид е филантроп. Когато и където да е "дал" пари за нещо, то е при условие че може да вземе поне 2-3 пъти повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има начин за справяне

  27 Юни 2019 16:11ч.

  Спиране на всякакви “помощи”, затвор за криминално проявените, задължително обучение в училищата, изселване от незаконно застроените имоти, събаряне на незаконните постройки, задължително събиране на сумите за изразходваните ток и вода (иначе - затвор), никакви “детски” след второто дете, ..... Ей такива работи. Иначе, “циганите на сапун” е глупост. Кой ще се мие с такъв сапун?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Что делать?

  27 Юни 2019 16:25ч.

  Ние ли не си знаем проблемите с този народ? Който по цял свят е един и същ и никъде не се е вписал в местното общество. Но статията за какво е? Загриженост за бившите братски социалистически страни, до една днес възприемани като врагове? Едва ли, злорадството се вижда между редовете. За омразния Сорос, може би, да отбележим, мразен на фона на всякакви обгрижвани и финансирани ултрадесни и фашизоидни европолитици? Или за да се отклони вниманието от собствените прояви на ксенофобия в границите на РФ, от скандалния погром в село Чемодановка? А ние какво бихме научили от подобна статия? Нищо. Статията е съвсем прясна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  27 Юни 2019 18:02ч.

  Голяма част от решението е и връщането на строителни и транспортни войски! За две години трудова повинност под надзора на строг и справедлив фатмак се учи занаят, получаваш грамотност, учиш се на йерархия и уважение. Все неща, които не им стигат, за да се интегрират. Проблема не са циганите, а мекушавото умнеене. Проблема не е ксенофобията (няма такова животно у нас), а използването и като тояга срещу тези които хранят държава с данъците си (в т.ч. циганите).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скандалния погром в село Чемодановка

  27 Юни 2019 20:46ч.

  Айде, още едно соросоидче! Циганите бяха превърнали незаконните си къщи в Чемодановка в депо за пласмент на хероин. Е, в демократична България Киро Японецо купува къщи-паметници на културата, а Митьо Очите не е осъден, значи не е престъпник. Да живей декадата на ромското включване!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, хероин значи

  28 Юни 2019 7:22ч.

  Не ксенофобия и диващина в едно. Ама нещо не сме чували за погроми над руски пласьори. Щото хероин да искаш там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искра Искрива

  28 Юни 2019 20:27ч.

  И откога този плъх Сорос стана световен филантроп?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо не сме чували за погроми над руски пласьори

  28 Юни 2019 20:50ч.

  Нема и да чуеш, бъртучед! В Русия сичкото пласьор на хероин е сиганин, както и в България. Международно разделение на труда - производството на опиум в Афганистан, под охраната на окупационните войски, преработката в Турция и Македония, транспорт от турци и шиптари, пласмент от сигани. Това за Европа. За доставките в Русия грижа имат окупационните войски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма толкоз циганин в Русия

  29 Юни 2019 21:38ч.

  за всичкото наркоман

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами сега

  30 Юни 2019 15:25ч.

  Хипотеза: Професионална проституция. Чужди мъже плащат грантове с което издържат жени у нас да развиват теории за контрол на местните мъже т.е. бизнес

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кърлеж

  02 Юли 2019 6:42ч.

  @ Айде, айде! на 27.06.2019 в 16:05 Много вярно казано за генетичното увреждане... Не може да си нормален ако те е родила сестра ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Кръстев

  15 Дек 2020 22:15ч.

  Е да, ама парите му вече свършиха и затова и аз ще се пренасочвам държавната хранилка в София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи