Байдън нарече Путин "убиец" и възкреси призрака на ядрения Армагедон

Байдън нарече Путин "убиец" и възкреси призрака на ядрения Армагедон
Рано или късно Кремъл ще разбере, че срещу него стоят банда безумни престъпници. Какво ще стане тогава?

 

По време на Студената война със Съветския съюз през ХХ век имаше такива американски експерти-съветолози, които се тревожеха, че тази война отчасти е създадена изкуствено и следователно е ненужно опасна. Например, Стивън Коен от университета Принстън е на мнение, че преувеличената заплаха е също толкова опасна, колкото и нейната недооценка. От друга страна, Ричард Пайпс от Харвард счита, че ЦРУ опасно е недооценило съветската военна мощ и не е успяло да разбере съветските стратегически намерения. През 1976 г. президентът Джералд Форд и директорът на ЦРУ Джордж Буш възложиха на външна група експерти да направи оценка на националното разузнаване, ЦРУ. Тази група беше известна с името „Екип Б“. Под ръководството на Пайпс „Екип Б“ създаде впечатлението, че САЩ са изправени пред опасен „прозорец на уязвимост“. Според общоприетото мнение, за да затвори този прозорец, президентът Рейгън започна да увеличава въоръженията. В това отношение общоприетото мнение беше погрешно. Нарастването на военната мощ от Рейгън беше толкова блъф, колкото и реалност. Неговата цел беше да накара Съветите да седнат на масата за преговори и да сложи край на Студената война, с цел да отстрани заплахата от ядрена война.

 

Рейгъновата икономическа политика ликвидира проблема с влошаване на компромиса между заетостта и инфлацията, което направи възможно увеличаване на въоръженията. Рейгън считаше, че съветската икономика е дефектирала и не подлежи на ремонт. Той стигна до извода, че нова надпревара във въоръжаването ще надхвърли това, което Съветите могат да си позволят и че заплахата от такава надпревара ще доведе до това, че Съветския съюз ще седне на масата за преговори, за да се постигне споразумение за прекратяване на студената война. СССР се разпадна, когато безкомпромисните комунисти, убедени, че Горбачов излага на опасност Съветския съюз, като дава прекалено много и прекалено бързо още преди да са станали известни намеренията на Америка, поставиха Горбачов под домашен арест.

 

Годините на Елцин (1991-1999) доведоха до разчленяването на Съветската империя и десетгодишно подчинение на Русия на САЩ. Путин дойде на власт, когато американските неоконсерватори се готвеха да установят господството на САЩ и Израел в Близкия изток. Както ми каза генерал Уесли Кларк (след 11 септември 2001 г.), „след пет години би трябвало да бъдат унищожени седем страни“. Ангажираността на Америка в Близкия изток позволи на Путин да отхвърли американското господство и да възстанови суверенитета на Русия. В момента, в който Вашингтон осъзна това, американския естаблишмънт решително и отмъстително се нахвърли на Путин. Стивън Коен, Джек Метлок (посланик на Рейгън в СССР), аз и някои други предупреждавахме, че отказът на Вашингтон да признае независимостта на Русия ще разпали Студената война, като с това ще зачертае вече постигнатото ѝ прекратяване, и ще възроди призрака на ядрената война. Но Вашингтон не ни послуша. Вместо това ние с Коен бяхме включени в списъка на „руските агенти/простаци“ и започна процесът от опити за дестабилизация на Путин. С други думи, това, което един път е станало американска колония, трябва завинаги да си остане американска колония. И Путин стана най-демонизираният човек на земята.

 

Днес (17 март)  станахме свидетели на необикновено зрелище, когато президентът Байдън каза пред АВС News, че президентът Путин е убиец и че ще „плати определена цена“. Това е новото дъно на дипломацията. Това не служи нито на интересите на Америка, нито на интересите на мира. Вчера беше разсекретен докладът на ЦРУ по националната сигурност. Този „доклад“ е една откровена пропаганда. В него се твърди, че Русия се е намесила в изборите 2020 г. с цел да „очерни кандидатурата на президента Байдън и Демократическата партия, като подкрепи бившия президент Тръмп, подрони доверието на обществото в изборния процес и задълбочи социално-политическите разногласия в САЩ“. „Russiagate“ отново е с нас, без оглед на това, че тригодишното разследване на Мълър не успя да намери и най-малката улика. Ние отчаяно се нуждаем от нов „Екип Б“, подобен на този, който ЦРУ формира през 1976 г., за да проверим себе си. Но в онези години бяха възможни и дискусиите и дебатите. Днес не са възможни. Ние живеем в свят, в който е позволена само пропагандата. Има дневен ред. Днешната точка от дневния ред е смяна на режима в Русия. Факти няма. Няма да има и никакъв „Екип Б“, който да прецени дали е преувеличена заплахата от страна на Путин.

 

Необузданата антируска лудост, която бе организирана в САЩ и в целия западен свят, поставя Америка в извънредно опасна ситуация. Американците и европейците възприемат реалността само в светлината на американската пропаганда. Американската дипломация, военна политика, новините на медиите и недооценката на общественото мнение са фантастични творения на пропагандата. Кремъл демонстрира удивителна търпимост към глупостите и оскърбленията от страна на Вашингтон. Имено демократката Хилари Клинтън нарече президента Путин „новия Хитлер“, а сега демократът Байдън нарече Путин „убиец“. Американските президенти и кандидат-президенти никога не са използвали подобни термини за съветски лидери. Американското общество би оценило тези американски лидери, като прекалено ненормални, за да им се предостави достъп до „ядреното копче“. Рано или късно Кремъл ще разбере, че да се опровергава демонизирането е безсмислено. Да, руснаците са прави. Обвиненията не са основателни, и няма никакви факти или доказателства в тяхна подкрепа. Рано или късно Кремъл ще разбере, че целта на демонизирането на една или друга страна е да бъде подготвен американския народ и съюзниците за война против тази страна.

 

Вашингтон не обръща внимание на възраженията на Мария Захарова и Дмитрий Песков против неоснователните обвинения. Кога ще настъпи това „рано или късно“ аз не знам, но руснаците още не са стигнали до този пункт. Кремъл разглежда последните обвинения като оправдание за въвеждането на нови санкции срещу руските компании и частни лица. Това е неверен прочит. Целта на Вашингтон за демонизирането на Русия и нейното ръководство е да настрои народа ѝ за смяна на режима, а ако това не стане, за военно нападение. В САЩ изследванията за Русия прераснаха в пропаганда. Преди известно време двама членове от аналитичния център на Антлантическия съвет, Ема Ашфорд и Метю Бъроуз, писаха, че американската политика може да спечели при по-малко враждебен подход към Русия. Мигновено 22-та членове на Атлантическия център денонсираха статията на Ашфорд и Бъроуз. Тази реакция отива далеч извън рамките на Студената война от ХХ век. Това изключва какъвто и да било рационален или разумен подход към американската външна политика. Рано или късно Кремъл ще разбере, че срещу него стоят банда безумни престъпници. Какво ще стане тогава?

 

Превод от руски: Никола Стефанов

 

 

 

Коментари

 • тъпоъгълника

  19 Март 2021 11:29ч.

  Упадъкът на американското общество е безграничен. Русия повече няма никаква нужда от каквито и да са контакти с умиргащия бронтозавър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  19 Март 2021 11:36ч.

  Някога, по време на Големия терор, когато Сталин разчистваше партията от болшевики-ленинци, интелигенцията от свободомислещи и селата от работливи селяни, в Америка се появи книгата „Големият заговор срещу Русия“ от Майкъл Сейърс и Албърт Кан. Двамата напълно безкористно и много аргументирано разкриваха контрареволюционните действия на троцкистко-зиновиевци, риковци, радеци, бухаринци и всякакви предатели в армията без Будьони, чиято жена обаче също се оказва предател. Книгата я има и на български.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Байдън и останалите американски политици...

  19 Март 2021 11:37ч.

  „Мога само да припомня цитат на д-р Фройд:„ Нищо в живота не излиза толкова скъпо, както болестта и глупостта“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Март 2021 11:47ч.

  Нека разсъждаваме логично. От една ядрена война Кремъл само ще спечели. САЩ имат по-голямо население значи ще дадат повече жертви.Имат и над 20 мегаполиса с над милион население. САЩ имат и доста по-голяма икономика.Значи при една ядрена война тяхната икономика ще се смъкне на нивото на руската. :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  19 Март 2021 11:53ч.

  Това което не разбират западняците за Русия е че Байдън му направи комплимент! Да наречеш убиец, полковник от КГБ е като да наречеш месар, касапин, синоним и американски реверанс по случай годишнината от Крим Наш! Не случайно батюшка му пожела здраве с широка усмивка на уста!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ядрената война

  19 Март 2021 11:54ч.

  не само ще затрие човечеството, но ще унищожи и целият жив свят на планетата - животни, растения, въздух, земята ще се превърне в пустиня. Тогава кому е нужна тя?!? Явно на имбецили, на глупаци...Това могат да го сторят само ненормалници! А такива могат да ги избират само най-съвършените глупаци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  19 Март 2021 11:54ч.

  Лихвите в САЩ след новия заем от 1,9 трлн. много скочиха и продължават да се увеличават. В такива случаи всяка власт търси външен враг, дори и война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поне

  19 Март 2021 11:57ч.

  такива имбецили да не парадират с умността си и злобата си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че дядката е дементен, е факт неоспорим.

  19 Март 2021 11:57ч.

  Като се има предвид, че чете на аутокю всеки свой отговор, или е проявил грубиянска самоинициатива, или някой го използва съзнателно, за да разпали сериозен конфликт. Няма да разберем истината, но ми харесаха ответните реакции на Путин и Медведев. С ирония. Заслужено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъпоъгълника

  19 Март 2021 12:02ч.

  Не можеш уж да имаш "най-голяма икономика", а да не икономисваш - икономиката е икономии на всякакви екстензивни фактори на растежа, останалото е разхищения и антиекологизъм. САЩ и поне 80% от ония, които им вярват на глупостите, живеят в някаква медийна утопия, която все повече се превръща в антиутопия на безконтролната профанност. Виждам, четейки всякакви интернет медии и форуми, дори и руски, как и умни хора са предсказуема жертва на своето доверие в ежедневния медиен мейнстриймен дискурс, идещ като могъщ отровен поток откъм Америка. Хората се отучиха да мисля извън клишетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин,

  19 Март 2021 12:06ч.

  освен, че по всякакъв начин защитава масовият убиец Сталин, освен, че провежда агресивна външна политика какво може да каже в своя защита? Пожелавал здраве. БРАВО. Да оправдаваш убийството на милионите избити от Сталин може да го направи някой, който самият постъпва по същия начен. Политковская, Немцов и доста други, хайде да не ровя сега да ги търся кой им скрои шапката? Кой заповяда да бъдат убити? ЕДИНСТВЕНОТО ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ БЕШЕ СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ПУТИНОВИЯ РЕЖИМ. Значи не са били убити, понеже са търгуввали с наркотици или са се изпокарали със съседите си. Убити са, защото са се съпротивлявали на един терористичен режим, който се ръководи от Путин. Кой изпрати руски войски, за да бъдат окупирани Приднестровието, Молдова, Северна Осетия, Абхазия, Крим, Донбас и Луганск, Сирия, Нагорни карабах?? Путин и днес претендира, че "чужди" кораби не могат да влизат в Черно море? Кои са тия "чужди" кораби" На съюзниците на НАТОвските държави, граничещи с Черно море. Но Путин по стар навик от КГБ школата знае, че там където Русия е стъпила никой друг няма право да припарва. И освен да плаши с война, при която той самият щял да отиде в рая така и не се научи на цивилизовано държане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до тъпана на 19.03.2021 в 12:06

  19 Март 2021 12:13ч.

  Ти какво бе, не знаеш ли, че БГ е територия, окупирана от наглосаксите чрез НАТО, както и цяла Европа?! какъв режим на Путин те гони, ти сляп ли си за режима в Нашингтон и неговата терористична и фашистка същност, на която даже и самите американци не издържат, та взеха да се цепят един по един. Скоро Бидонът ще остане без щати... какви ще ги приказваш тогава за събития, ставали преди повече от 70 г., къде ще се криеш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Март 2021 12:22ч.

  Щом Запада плаче значи Путин добре си върши работата ! :)) А по принцип в прерогативите на върховния главнокомандващ на дадена държава влиза и задължението да убива нейните врагове....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализ

  19 Март 2021 12:37ч.

  Крясъците на американската върхушка издават само слабост. Вкл.военна слабост. САЩ днес съответстват на СССР през 90-те години, една рухваща икономика, една ментална катастрофа, Горна Волта , но с ядрени ракети ! Нека не спорим за посоката на американската икономика. Тя лети в свободно падане в бездна. Прогнозите дават че 2025 г. САЩ ще бъдат 8-ма световна икономика , зад Мексико... Какво се случва ? Какво готвят Невидимите Сили в Задкулисието, които управляват Света ? Едва ли е Термоядрена война. Термоядрената война не може да остане локална, частична, ограничена. Тя по дефолт води до ЕСКАЛАЦИЯ и се превръща в мащабна термоядрена война с размяна на стратегически удари, вкл.по мегаполисите. САЩ често твърдяха в миналото, че била възможна "ограничена ядрена война". Очевиден уишфул тинкин, който не отчиташе руската военна доктрина за "ответен" (дори "насрещен" ! ) удар. Не отчитаха също така и автоматичните системи за отговор ("Периметър") които има Русия. Разгръщането на системите на ПРО през последните две десетилетия от САЩ подсказваше косвено ядрена слабост. Днес е повече от сигурно че американските стратегически ядрени сили не са в добро състояние. За това има множество причини фактори, които не са обект на дискусия тук. Ясно е че американската върхушка е информирана за тази слабост, това обяснява до известна степен истерията на политиците им... Опасна ли е все още Америка военно ? Да ! Изключително опасна ! В условия на деградираща технически и от към човешки фактор военна компонента, и при психопатен политически естаблишмънт, "авария" може да настъпи във всеки един момент. Оставя да се осланяме на отговорните сили сред американските военни, както и на Висшите Сили , да не стане белята. Следващите години на бърз упадак на САЩ опасността от ТЯ война ще бъде много висока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  19 Март 2021 12:42ч.

  "Щом Запада плаче значи Путин добре си върши работата". Западът въобще не плаче, а плаче някакъв Путински г.золизец. Има разлика. А тя е, че Путин е възприеман на Запад точно като убиец и отровител, но никой не иска гласно да изрече това. Впрочем, както и в България. Управляват ни мутри, но докато Радев не го изрече, никой не смееше гласно га до каже. И има защо - никой не иска да го идентифицират по какъвто и да е начин с Мутрата. Затова Байдън заслужава огромни адмирации. Впроче, както Иво Инджев го написа, руският народ съвсем не се обиди от това, че Президентът на САЩ нарече Путин убиец. Само кликата се възправи срещу, по съвсем ясни причини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кои американци се цепят?

  19 Март 2021 12:42ч.

  Май само в мокрите ти сънища. Байдън беше избран с 80 милиона гласа, което е прецедент до сега. Същите тия 80 милиона си го харесват. и не им дреме дали това се харесва на убиеца Путин. А Путин вместо да им падне на колене и да му целува краката на Байдън, затова че САЩ им даде 180 милиарда помощ /която СССР си пита капата да върне/ и заради което победиха Хитлер, колкото и некадърно да се биха през войната. А събитията "станали преди 70 години" са си актуални и днес. Единствената държава, чиито висш ръководител изби поне 30 милиона свои граждани е СССР. И вместо да бъде осъдена за най-големия геноцид в историята, тя днес продължава да се напъва да говори за морал. Разбра ли, тъпанарино и руска подлого??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  19 Март 2021 13:01ч.

  Днеска са имали среща с китайците в Аляска и са се държали също толкова нагло, поставяйки на масата проблеми на вътрешната политика. И това пасмина, която е избила местното население, за да се засели на неговата територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  19 Март 2021 13:12ч.

  Индианците в Аляска са избити главно от руснаците. Преди американците да купят Аляска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Март 2021 13:22ч.

  "Значи при една ядрена война" Не може да се говори за икономика след ядрена война. Не вярвам изобщо да се стигне до война. Но Русия НЕ МОЖЕ да постави САЩ на колене. Това ще бъде направено от Китай. Ако ви прави впечатление, САЩ не се заяждат с Китай, защото най-богатите корпорации на САЩ, тези дето диктуват политиката, печелят от и в Китай. Постепенно броят на тези корпорации ще се намали и на края Китай ще купи/подкупи останалите. След което политиката на САЩ коренно ще се измени. На практика, силните на деня днес в САЩ (най-богатите) ще унищожат най-бедните в САЩ и като цяло - империята ще се разпадне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Март 2021 13:26ч.

  Байдън плаче от шубе, че Путин е убиец. Дедо Джо явно много се страхува от дългата ръка на мистичния подполковник Путин! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Март 2021 13:34ч.

  Sin, всеки в този форум знае, че си идиот. Не се изхвърляй да пишеш неща, които ВСЕКИ среднограмотен може да провери в нета. Коренното население на Аляска НЯМА нищо общо с индианците в Америка. Истинската дискриминация и подтискане на коренното населние на Аляска е след като е купена от САЩ. Купуват я през 1867г, но става щат на САЩ през 1959г. Ако можеш да разбереш каква е разликата за местното население в продължение на 92 години, ще разбереш много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американският политолог Пол Крейг Робъртс поиска руско ...

  19 Март 2021 13:36ч.

  ДОКЛАДА на разузнавателните служби бил ПРОПАГАНДА.Нови висини във словоблудството и то на доктор, 81 годишен, бивш зам. министър на Щатите.Ние дебилите в Б-я и по света, според разбиранията му, няма как да знаем каква е разликата между пропаганда, не е истина и лъжа.Да лансираш неангажиращо твърдение и на него да построиш цял пасквил, си е като в стила на Путин, пожелал здраве на Байдън, което си е мутренска заплаха.А това, че Мюлер е ,становил връзка между Тръмп и Джулиани с GRU и е спрял разследването още когато Гръмп беше президент, по негово изявление, също ли е пропаганда.Дайте ми факти, за да Ви подкрепя господа, както е казал някой по начетен и умен от доктора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Март 2021 13:38ч.

  Изказването на стареца с деменция ще се отрази много лошо на всички съюзници на САЩ. Сега журналистите ще питат ВСЕКИ, който стои начело на съюзна на САЩ държава, какво е отношението му към това изказване. Време е и на Бойко да бъде зададен този въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Март 2021 13:45ч.

  "ДОКЛАДА на разузнавателните служби бил ПРОПАГАНДА" Човека разбира МНОГО повече от теб. Докладите на ЦРУ по националната сигурност са СЕКРЕТНИ! В противен случай НЯМАТ смисъл. Ще имаш моите поздравления, ако успееш да намериш текста на друг доклад за националната сигурност на САЩ. Или си въобразяваш, че този е единственият?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Син,

  19 Март 2021 13:49ч.

  За индианците в Аляска разбрахме, а за другите индианци, малко по-на юг, тях кой ги изби, знаеш ли? Да не би да са кубинците или китайците? Кажи, светни ни. А, чакай бе, сетих се - те са избити от българските комунисти начело с Георги Димитров, нали? Слушай бе, тъпо продажно говедо нещастно - както ти, така и оня, зипнатия, имате късмет, че не сте на заплата при мен. Иначе, за тая ваша нескопосана пропаганда не само нямаше да ви платя стотинка, но щях да ви искам пари и имущество за нанесени вреди. Тъпанар!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, Кои американци се цепят? на 19.03.2021 в 12:42

  19 Март 2021 14:09ч.

  Какво си пил ? Нещо силно ? Кви 180 млрд., бе ? Кога им ги даде ? Във Втората световна ли ? Ти мозък имаш ли ? Вземи прочети за "ленд-лийза" бе, илитерат ! Общо предоставена помощ по програмата - 55 млрд. На Англия над 30 млрд., СССР - 11 млрд., остатъка - всички останали. Ако тази помощ е била толкова решаваща, Англия сама би се справила с Германия, предвид, предоставените и ресурси от Британската общност и колониите и. Кви 30 млн. убити, бе ? Чете бе, но не само Солженицин. Писанията му се оказали лични спомени и затворнически легенди. Архивите ги отвориха отдавна. През ГУЛАГ са преминали около 2,5 - 3 млн. затворници, от тях 600 - 800 000 политически, останалите криминални. Загиналите там са под 1 млн. главно поради лошите условия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност ядрената гъба

  19 Март 2021 14:32ч.

  представлява красива гледка! Поне ще останат хлебарките и ВИРоСА!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  19 Март 2021 14:42ч.

  Индианци и други народи са били системно избивани от разни завоеватели. В Северна Америка от преселниците от Европа, а после и от американската държава, в Южна Америка от испанци и португалци, в Африка също, там в Конго белгийците избиват повече местни отколкото Хитлер евреи, а може би и от всички избити индианци взети заедно. За Белгия обаче не се говори кой знае защо. Избивани са местни племена по тихоокеанските острови, в Австралия и Нова Зеландия, покорителите на Сибир също избиват местни, по-рано османските турци, а да не говорим за монголците, там днес Чингиз хан е на особена почит като велик монголски завоевател, въпреки, че за разлика от един Александър Велики не е разпространил нищо освен монголските си гени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геометър Архимедов

  19 Март 2021 15:15ч.

  Скромно да отбележа за горния дълго коментирал, че "отношенията се обръщат на запад на 360 градуса" означава, че отношенията остават на място и не променят посоката си. За 540-те градуса ми е трудно да разбера какво има предвид колегата ? Ако се завърташ обратно, защо ще го правиш на 540 градуса, а не просто на 180 ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  19 Март 2021 15:35ч.

  Когато обществото се върти по спирала, то всяка витка на спиралата, която е 360 градуса, е нещо ново и различно. И при капитализма със салтото се извъртя една витка на спиралата. Но в бившите соц. страни ние бяхме един вид на челна стойка и трябваше да направим салто на 540 градуса, или салто и половина, за да стъпим на крака. Това значеше, че от челна стойка трябва да се бутнем с ръцете и да се превъртим. Но ние се превъртяхме от челна стойка пак на челна стойка на 360 градуса, и от там се пльоснахме на корем и се изправихме. Радостното е, че вече сме изправени, или сме се завъртели на 540 градуса. Това е един опит да обясня със термините на спортната гимнастика, какво сме направили, защото иначе съвсем абстрактно трябва да обяснявам. Опитвал съм се да го обясня и със черупката на охлюва, която е спираловидна. Но аз господин Геометър Архимедов не съм на Вашата висота и ми е малко пипето, което не е като Вашето пипе, и затова ме извинете, ако не Сте разбрали. Вината е в мен, а не във Вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Йоцо

  19 Март 2021 16:45ч.

  ДРУ-ГА-РИ, крайно време е да вземем пушките. Да си върнем социализама. Липсват ми опашките. Това бяха своеобразни социални форуми.С какъв трепет си копувахме обувки дрехи и тн.Ходехме на море ее. През осъмдесетте един мой приятел се ожени за шветка. Не рач„и туй хубаво моме да се върне у студената шве4ция. И все ми викаше вие българите сте щасливи хора. Купите сии обувки радвате се ,палтенце пак се радвате. А като си купитее банани в къщи седате да пиете от радост. За това, немедленно референдум за връщане на развития социализъм. Пресъединяване към Русия. Да здраствует таварищ Путин. Като ще мрем поне да е от американска радиация а не от руска. Наздраве на необикновенно интелектуалният форум на Гласове. А Sin все пак е прав! Абаригените в Аляска са ги изтепали Рушняците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Йоцо

  19 Март 2021 16:48ч.

  А и забравих. Да здраствует великиот руски народ. Как юнашки пият саммоо. Велики са.Още веднъж наздраве на форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  19 Март 2021 17:11ч.

  В сайта става, като описаното от дядо Вазов, в "Опълченците на Шипка"! Чакаме окончателната индентификация : на защитниците и нападателите от новата ни империя на злото и противниците и днес пак опълченци. И в новопишещата ни се днес, история, как ще се казва генерала на белия кон / Скобелев или Кларк /? И диагнозата на д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Психиатричната болница в Курило. И санитарните и, разбира се. С нов прочит и екранизация на "Полет над кукувичето гнездо". Кроткият идиот Мунчо е друг герой на Иван Вазов. И като такъв е безсмъртен също. Дали е син, висок, абв, кукуряк, съблюдател и прочие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD на 19.03.2021 в 17:11

  19 Март 2021 17:14ч.

  OLD, изтървал си дядо Йоцовците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Йоцо на 19.03.2021 в 16:45

  19 Март 2021 17:17ч.

  Ти някога излизал ли си от социализма изобщо? Видимо е, задрямал си в самото начало на 90-те и не се развиваш изобщо, съдейки по седесарските простотии, които си измъдрил...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  19 Март 2021 17:22ч.

  В това дело за ново Възраждане и нова цивилизация се включиха: "Богатий с парите, бедний с труда, учений с ума, властника с властта, момата с иглата, както и селският луд Мунчо". Може би аз съм Мунчо, защото, това което пиша е арт, фантазии за някои, налудни идеи за други. Това което цитирам по смисъл от Дядо Вазов е от стихотворението му "Левски", където Левски " гол, бос, лишен от имота, за да е полезен, дал си бе живота". Веднъж и аз си сложих ник Мунчо, но в сайта имало форумец със ник Мунчо. Затова съм с ник абв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв на 19.03.2021 в 17:22

  19 Март 2021 17:27ч.

  Той Васил Иванов Кунчев, последно е написал нещо за народа си. Една дума си..... Та от 148 години, все така, не може да го разбере написаното. Народът де, " Мунчо/абв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Март 2021 17:33ч.

  Мълния! Всичките шест подводници с крилати ракети на руския черноморски флот излязоха в открито море! Дали пък не се готвият удари по някоя причерноморска държава? :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  19 Март 2021 17:38ч.

  Това, което пише Дядо Вазов в края на Под игото е : "Лудите, лудите, те да са живи". Не знам защо е писал така, но когато е излязал романът са карали Вазов да махне тези думи. И той ги е махнал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се надяваме на още такива анализи

  19 Март 2021 17:43ч.

  Гласове не само позволява свобода на словото, но и ни дава възможност да преценим и анализираме видни личности, професори, путинисти, националисти, милитаристи, диктатори, политици, американски и германски и особено руски анализатори и журналисти. .Оказва се, че голяма част от тях и особено в България, нямат нищо общо с култура, начетеност и завършен мироглед.Но парадират иначе с професорските и докторски титли.За форума няма да коментирам по очевидни причини.Само ще кажа, че е отблъскващо и грозно, някой да налага мнението си, обиждайки и заканвайки се.Първичната позиция по актуални въпроси и теми, поднесена не след седмици, месеци или години, а още на първия ден е мерило и до голяма степен за вярна преценка що за личност е известния като име Х.Ненапразно в БСП, за да излязат със становище, та време, та конгреси, заради една позиция в едно изречение.Казваха, опознай.......Аз казвам-Опознай събеседника, за да го разбереш.Виртуалния начин е голямо предимство в случая.Благодаря Гласове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  19 Март 2021 18:02ч.

  Дедо Йоцо на 19.03.2021 в 16:45 верно от улицата ви събират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  19 Март 2021 18:08ч.

  Сещам се и за един друг дядо. Славейков, и едно негово стихотворение, " Не сме народ". И дядо Вазов е писал по същата тема, но нямам знание, кой е бил пръв във времето. С оценката си. Вероятно добри народопсихолози? Е не могат да се сравняват с Харлан и сие, днес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  19 Март 2021 18:11ч.

  RE : Да се надяваме на още такива анализи на 19.03.2021 в 17:43 Споделям оценката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  19 Март 2021 18:18ч.

  Най-тъжното от всичко в последно време е, че в. СЕГА затвори форума си. И няколкото вманиачини, идиотски трола, безмозъчни декламатори, козяшки изтривалки и разни "стари-млади мъдреци", се навряха с видимата си обсесивност тъдява. "Гласов" е един обективен, разностранен, поднасяш сериозна информация осведомителен извор - още повече на фона на Пустинята с мисирки в тези координати... - Но няма нищо така лошо, за да не послужи за добър пример. А този е - до каква степен може някое двукрако да бъде лишено от размисъл за да се папагалстват простотии на ангро... И всичко това на фона на един много знаещ, видял и бъркал с повече от две ръце из международната политика на САЩисаните, идеологията им, техните вярвания и цели. Пол Крейг Робъртс е Знаещ неизмеримо повече от местните полит-амеби. А какво остава тогава за тези тука чехълчета, "специалисти" по Русия, по международното положение и за всякакви други теми надхвърлящи безмерно интелектуалният им кръгозор? И пази Боже от такива да зависи нещо - даже в собствената им тоалетна, със сигурност катаден се давят вътре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  19 Март 2021 18:21ч.

  Пропусната буква. Да се чете - "Гласове".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен форумец

  19 Март 2021 18:39ч.

  И от мое име, благодаря на Явор Дачков за възможността да чета този сайт и от време-навреме да се включвам, за да сверявам истинността на мненията си, както и да обогатявам знанията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Compay

  19 Март 2021 18:42ч.

  Съвсем закономерно "Сега" умряха. Деградацията беше дълга и тягосна, още с промяната на интерфейса преди няколко години... Но от година удариха всички възможни дъна, превърнаха се в КОВИДИСТКА КЛОАКА. Гласове и Дачков много да внимават, шайката безработни тролове сега ще дойдат тук. Някои вече издават миризмите си... Където са троловете - медията умира ! Пазете се , не цензурирайте читателите си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  19 Март 2021 19:07ч.

  Нагнетяването на напрежение има лесно установими цели.Контрапродуктивно е за САЩ.Путин е възможно най-либералния и най прозападен лидер в Русия.Ако целта е да изкарат Путин от летаргия ще успеят.Лошо е че сме фронтова държава и с тези безумци начело с генерал губернатора нищо добро не ни чака.Политиката на САЩ прави всяка инвестиция в България с неприемвливо висок политически риск.България можеше само да спечели от военен и икономически неутралитет.Но за това трябват мъже с ум и топли.ДС се беше самокултивирало в евнуси.Естествено евнусите минаха на служба на новия господар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  19 Март 2021 19:30ч.

  Байдън повтори, че Путин е убиец. Това е като потвърждаване на вече издадена присъда - няма грешка, убиец е. Всъщност всички знаят, че е така, но никой не иска да си цапа ръцете. Затова Байдън заслужава огромни адмирации. Етикетът убиец ще стои навсякъде. Навремето Рейгън нарече Русия Империя на злото. И тогава блюдолизците ръмжаха какъв каубой бил, алкохолик, треторазряден артист и какво ли не. Тези моменти в историятя са като жалони. Последният маркира началото на края - countdown на режима Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin на 19.03.2021 в 19:30

  19 Март 2021 19:58ч.

  Мърша? 0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin на 19.03.2021 в 19:30

  19 Март 2021 20:06ч.

  Нито един от големите лидери не иска да се среща с Бидона, защото США са недоговороспособни и се държат с останалите като типичен глобален диктатор. Затова са ги оставили да си говорят сами чрез медиите на корпорациите - в политиката повече никой не ги признава за фактор, защото нарушиха непроправимо основни правила на демокрацията и международния дипломатически етикет. Ще си вегетират сами и ще опяват на васалите си, докато един ден рухнат и се счупят като изоставен на вятъра самотен истукан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Навремето Рейгън...

  19 Март 2021 20:11ч.

  Днес не сме навремето, Бидонът не е Рейгън, Русия на Путин не е СССР на Брежнев, нито има съветска система, която да е разочаровала някого в Русия. Напротив, днес САЩ са на мястото на късния Съветски съюз и това е натрапващо се даже за двупръсточели като синия трол и колегите му от СЕГА, емигрирали тук. Всяко нещо с времето си. А такива аналогии са смешни, защото просто за 30 г. падение баламите умряха... и въпреки че има лапачи на мухи като синия талибан, те не са никакъв решаващ революционен фактор, а във форуми като тоя, редовно ги правят за смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никакъв countdown няма да има

  19 Март 2021 21:10ч.

  На Изток обичат да имат Вождове. Без тях животът им губи смисъл. Ако не е един, ще е друг. Да няма пред кого да се прекланяш е ужасно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Йоцо

  19 Март 2021 22:09ч.

  Извънредна новина. Чухте ли бре,чухте ли. Байдан се препанал два пъти по стълбите на Еър форс. Форума,чухте ли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  19 Март 2021 22:56ч.

  Видях снимката. Беше паднал на стълбата, по която се качвал за президентския самолет

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  20 Март 2021 0:44ч.

  Аз пък си мислех, че за да бъде някой убиец, трябва да има убити от него. Сега остава да разберем и кои са убитите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  20 Март 2021 0:48ч.

  Sin-че, когато Путин плати определената за него цена от Байдън, как ще наричаме последния?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  20 Март 2021 7:17ч.

  Ще го наричаме така както наричахме Обама след като изчистиха Бен Ладен. Толкова ли е сложно наистина ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • един българин

  20 Март 2021 8:12ч.

  Сега да чакаме и мненията на убитите от Путин - Скрипал и Навални. Бай Дън наистина е доста забавен кретен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • колобър

  20 Март 2021 8:24ч.

  В прерогативите на президента влиза нуждата да убива, щом се налага да защитава страната си от външни врагове и терористи. Международното право отчита за убийство и го приписва на президенти само в случаи на незаконна агресия срещу друга независима страна. В това отношение США са типичният пример на агресор, осъществявал военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради незаконни заповеди на свои президенти да бъдат нападани независими страни и народи, да бъдат убивани невинни цивилни, да бъде разрушавана инфраструктурата им. За Русия такова нещо не може да се каже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  20 Март 2021 8:43ч.

  Sin на 20.03.2021 в 07:17 Ще го наричаме така както наричахме Обама след като изчистиха Бен Ладен. Толкова ли е сложно наистина ? *** Бореца за мир, а приори носител на Нобелова награда ли? Прискърбно е да четеш абсурдните сравнения на някоя збъркана посиняла глава, но за съжаление се случва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  20 Март 2021 9:06ч.

  Забелязах, че един прогледнал йоцо и Син-чето са отворили дума за избитите индианци от руснаците в Аляска, та рекох да внеса и аз своята лепта. Та, докато руснаците пращали експедиции (имаяе една руска поп-опера на времето "Юнона и Авос") до Калифорния да сеят жито, едно от войнствените индиански племена издебнало един руски търговски кораб и зготвило екипажа му в жертва на боговете. Междувременно губернатора (руския) в столицата на Аляска (Нови Архангелск) се чудел как да въоръжи заселниците сред които имало алеути, чукчи, ескимоси и т.н. на служба на руските заселници бивали поголовно избивани от същото племе. Племето опожарило Нови Архангелск тъй като пушките получени от Сибир били неособено читави. В същото време американци и англичани снабдчвали племето с каквото душа иска, вкл, с оръдия. Е, в руснаците прихванали от америкаските мурафети и научили племето да пие. Та, при втората обсада на Архангелск руската закана да им спрат пиенето изиграла реяаваща роля и племето се разотишло по-живо, по-здраво. Иначе в Калифорния има един Форт Рос където руските сеячи живели в мир с местните индианци, които иначе се колели един-друг с испанците. Дедо И Син-че обаче не се гнусят от всяка лъжа стига да е в името на демокрацията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Март 2021 10:55ч.

  Ще го наричаме така както наричахме Обама след като изчистиха Бен Ладен. Толкова ли е сложно наистина ? То остави Осама, който те си го водят терорист, ами отговорността за убийството на убийците му кой ще поеме. Щото няма и месец след това взеха, че им свалиха хеликоптера. А това са собствени войници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сандокан /сандо от канада/

  20 Март 2021 11:27ч.

  Да живее КПСС и световната революция, смърт на американския фашизъм, свобода на народите по света. Да живее Путин-освободителят на прогресивното човечество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  20 Март 2021 19:26ч.

  Санде, и ти ли прогледна на 10 ноември или ти е по рождение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  20 Март 2021 22:24ч.

  Още от началото на 60 години е известно, че няма да има победител в една световна термоядрена война или ако има загубите на т.н. победител ще са недопустими. През 1963 година се сключва договорът за забрана на ядрените опити освен подземните, през 1970 г се сключва договорът за неразпростаранение на ядрените оръжия. Судената война преключи и в нея победиха САЩ и западните и съюзници. Решиха, че са подчинили и заграбили Русия с концесии,но когато започнаха да изкупуват акциите на руските фирми, "дълбоката руска държава" се събуди и под ръководството на Путин тази далавера се прекрати и незабележимо се възроди военния потенциал на СССР ( Империята ). Пра това време САЩ оставен без конкуренция тъгна да се джендъросва и морано да се разлага, демокрацията се наруши и с погазване на законите избраха един нещастен старец да представлява една страна, която се разпада от вътрешни раздори, противоречия и извращения. Не бленувай за ядрена война, Сине, измислиха друга - биологична. Върви се ваксинирай с тяхната генна ваксина и чакай бъдещето, то ти се усмихва от реанимациите! Лесно ще го познаеш и го приветствай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  20 Март 2021 23:22ч.

  колко пъти ти е било обяснявано да си гледаш новата родина и да не се занимаваш с България. Имате си окупация с избиване на цялото местно население, занивамай с това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Fagottt

  22 Март 2021 14:55ч.

  Двата свята /изтока и запада/ нещо не могат да си поделят ОТНОВО сферите на влияние. Западналата империя иска да продължи да лудува, но не може повече. Изтока е съставен от бивши империи, които пък не могат да намерят общ език помежду си. България е между двата свята и за разумните е препоръчително да си закупят повечко пуканки , джони син етикет , пури , и да се настанят удобно за шоуто. От България струва ми се, шоуто ще се наблюдава от първия ред. Бъдещия театър евентуално ще е наблизо, все пак Кара дениз и медитерането са на косъм разстояние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи