Американската „Блек рок“ изкупува Украйна. Защо елитите в САЩ да искат мир при такава сделка?

Американската „Блек рок“ изкупува Украйна. Защо елитите в САЩ да искат мир при такава сделка?

Снимка от срещата на Зеленски с главния изпълнителен директор на „Блек рок“ Лари Финк (Снимката е предоставена от официалния сайт на президента на Украйна)

Автор: Брадли Девлин, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украйна има нов поддръжник от Запад. Не става дума за национална държава или военен предприемач, а за финансовата компания „Блек рок“. Украйна обяви в сряда, че украинският президент Володимир Зеленски е провел видеоконферентна връзка с главния изпълнителен директор на „Блек рок“ Лари Финк. Двамата очевидно са сключили сделка за координиране на инвестиционните усилия за възстановяване на разкъсаната от войната държава. В съобщението се посочва, че някои ръководители на „Блек рок“ ще посетят Украйна през 2023 г., за да изпълнят консултативните си задължения. "В съответствие с предварителните споразумения, сключени по-рано тази година между държавния глава и Лари Финк, екипът на „Блек рок“ работи от няколко месеца по проект, който има за цел да съветва украинското правителство как да структурира средствата за възстановяване на страната", според украинското правителство

Едно такова предварително споразумение е меморандумът за разбирателство, сключен между „Блек рок“ и Украйна. Подписан е от украинското министерство на икономиката и BlackRock Financial Markets Advisory във Вашингтон на 10 ноември 2022 г. В него се казва, че BlackRock FMA ще съветва украинското правителство, по-специално Министерството на икономиката, за инвестиционната пътна карта за възстановяване на икономиката на Украйна. 

Прессъобщението на „Блек рок“ за меморандума от 10 ноември е пълно с кухи корпоративни фрази. Компанията ще работи с Украйна "за създаване на пътна карта за прилагане на инвестиционната рамка, включително за определяне на избор на проекти за предвидената организация, структура, мандат и управление".

За базираната в Ню Йорк инвестиционна компания постоянно се пише в американските медии. Статия на Wall Street Journal от лятото твърди, че „Блек рок“ е една от няколкото големи инвестиционни фирми, причиняващи изкривяване на жилищния пазар. Материалът описва как „Блек рок“ и фирми като нея използват огромните си капитаи, за да купуват еднофамилни къщи, повишавайки цените. 

Има два непосредствени икономически ефекта от гореспоменатите увеличения на цените. Първо, по-високите жилищни разходи облагодетелстват имотите, които вече са собственост на „Блек рок“, особено в райони, където фирмата е инвестирала много.

Вторият ефект е, че изкуствено завишените цени изтласкват работещите семейства, оставяйки само богатите или инвестиционните фирми с големи капитали като единствени играчи, останали на пазара. 

В Хюстън, например, милиардерът Финк съобщава, че стои зад една четвърт от последните покупки на жилища. Той просто изкупува цели квартали и ги използва за отдаване под наем. „Блек рок“ помага за създаването на постоянна класа наематели, въпреки че отдавна се знае, че собствеността на жилище е един от ключовите елементи за изграждане на богатство и поддържане на американската средна класа.

Всичко това е доста вбесяващо. Почти със сигурност „Блек рок“  получава щедро заплащане от украинското правителство за консултиране по тази пътна карта за възстановяване. И откъде украинското правителство в момента получава финансирането си, като се има предвид, че икономиката му е в хаос и войната е скъпо начинание? От правителството на САЩ, разбира се. До края на календарната година САЩ ще са предоставили 13 милиарда долара пряка бюджетна подкрепа за правителството на Украйна, за да избегне дефицит и откровен фалит, а президентът Джо Байдън обеща да подкрепи Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо".

Така че „Блек рок“ получава заплащане от американските данъкоплатци чрез украинското правителство, за да разработи план, който гарантира успеха на бъдещите инвестиции в Украйна. Инвестиции, спечелени от превръщането на американските жилища в недостъпни за американците.

Със сделка като тази, защо тази за нашият финансов и политически елит някога биха искали мир?

Брадли Девлин е репортер на The American Conservative. Завършил е Калифорнийския университет в Бъркли със специалност "Политическа икономия". Бил е репортер на Daily Caller, публикувал е в Daily Wire и Daily Signal.

Източник: theamericanconservative.com

 

 

 

 

Коментари

 • Това е условието

  04 Яну 2023 9:05ч.

  Ще бъдат дадени милиардите на Зелето, но ще ги олапат “Блек рок”. Колко познато. Нали същата игра и ние я играем с Европа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нали вече им отидоха 65 милиарда USD

  04 Яну 2023 16:20ч.

  при фалита на FTX, които Украйна била вложила в криптовалута чрез фирмата на Самюел Банкман-Фрийд (най-големият политически донор след Джордж Сорос)? BlackRock са известни и с това, че заедно с Vanguard и Monsanto притежават 80% от земеделската земя в Украйна, а през (потайния) период на локдауна през 2021 г. тихомълком успяха да избутат Федералния Резерв от печатницата на $долари$ и сега те се занимават с тази дейност... Това е слончето в стаята, и Лари Финк му е шефа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  04 Яну 2023 9:34ч.

  Ако човек си направи труда да попрочете ще разбере, че Блек рок притежават активи в най-големите компании от ВПК. Така, че лапането върви по всички линии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 3/4 от обработваемата земя на Украйна вече

  04 Яну 2023 15:58ч.

  е продадена на американски фирми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  04 Яну 2023 9:50ч.

  Споко, и тея ще гризнат дръвцето... Така става, като си правят сметки без кръчмаря! ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бадева си влагат парите тия абдали

  04 Яну 2023 9:51ч.

  Нищо от УССР няма да остане чуждестранна собственост

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия отдавна трябваше да принуди зеленски да абдикира, обаче очевидно не иска; Путин твърде много се заиграва с дявола;

  04 Яну 2023 9:53ч.

  авантюрата украйна още от самото начало си беше поглъщане на украйна; нищо никой няма да възстановява; всичко се купува и блек рок става собственик на територии и хора; крепостно селячество; украйна имаше най голямата територия в европа освен една част от Русия; логично оттам се започва с изместването на държавата от корпорацията; няма никакви конспирации; всичко е черно на бяло;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Целите на Путин и Русия очевидно отиват далеч отвъд УССР

  04 Яну 2023 12:07ч.

  Зеленски е незначителна подробност в пейзажа. Ако не е той, ще е някой друг, а ръководството му ще остане същото. Няма нужда: А) от Зеленски да се прави зорлем мъченик и икона за ония ненормалните и Б) да се рискува този път англоезичниците да намерят някой адекватен, който да придаде собствен смисъл на съществуването на тази карикатура Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами

  04 Яну 2023 10:43ч.

  Краят на тази агония може да бъде твърде скоро. Решението е просто - един единствен удар по Центъра за вземане на решенията в Украйна. Мисля, че ще се стигне до това, преди "Блек Рок" (САЩ) да са изкупили активите на Украйна. Иначе, другото означава пълномащабна война НАТО - Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Изкупуването на активите" нищо не значи. Имали (напечатали) са бол пари, дали са. Ами да не са давали.

  04 Яну 2023 12:14ч.

  Всичко в УССР е на руския народ. Украински народ не съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  04 Яну 2023 10:58ч.

  Един Блек Аут с няколко Сармата и ги няма Блек Рок с трилиардните им виртуални простотии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чул те Господ!

  04 Яну 2023 16:24ч.

  А дано... Но както са се мобилизирали и Ротшилдите, и останалите, плюс правителството на И*раел, май по-скоро ще доморят мърцина всички рускоговорящи от двете страни на огневата линия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  04 Яну 2023 11:15ч.

  Модерен феодализъм. Връщаме се към париците и отроците, към крепостничеството и пълната безимотност, съответно - и безправие. Но вече не само селячеството, а и гражданствеността.... Изобщо - всички..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  04 Яну 2023 11:16ч.

  Дааааааа...! Картинката започна да се нарежда и да чертае по-ясни линии за бъдещето. Нали знаете чий е Black Rock? Нали знаете, че този "фонд" + още един са = на ......!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На кого

  04 Яну 2023 12:57ч.

  И на кого са тези фондове?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  04 Яну 2023 20:35ч.

  На кого са BlackRock и Vanguard?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  04 Яну 2023 11:18ч.

  Разговор в такава голямата компания е поредната хвалба на зеленски от вида "много съм важен". В действителност никак не е ясно дали ще има нещо повече от консултации-указания за "структуриране" на помощите, които и без това се дават. Но докато има долар, компании от този тип ще управляват американския свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанас Шалапатов

  04 Яну 2023 11:20ч.

  Vanguard изоставя ръководената от ООН чудовищна група Net-Zero Climate Finance Само седмица след като Рон де Сантис изтегли 2 милиарда долара във Флорида от BlackRock. Vanguard , вторият по големина мениджър на активи в света, внезапно се оттегли от GFANZ.(заради писмото на 19 щатски прокурори) Vanguard управлява активи от 7 трилиона долара, а GFANZ е конгломератна кабала от банкери, застрахователи и мениджъри на активи, превърнала се в кабала от 550 членове с изумителни, неприлични, 150 трилиона активи. Заедно, за момент, те почти създадоха илюзията за едно световно правителство от банкери. https://iowaclimate.org/2022/12/07/the-climate-money-monster-cabal-may-be-starting-to-unravel-vanguard-flees-gfanz/ GFANZ изглежда действа като картел - нелегална група, която се опитва да нагласи пазара - “Шерман антитръстов акт https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sherman_Antitrust_Act като цяло забранява 1) антиконкурентни споразумения и 2) едностранно поведение, което монополизира или се опитва да монополизира съответния пазар. ” https://iowaclimate.org/2022/09/22/winning-antitrust-laws-slow-down-the-climate-plans-of-130t-monster-cartel-of-un-and-global-bankers/ Писмото от 19 щатски прокурори до BlackRock. https://iowaclimate.org/2022/08/18/19-us-states-fight-back-against-blackrock-the-political-climate-police-disguised-as-a-monster-investment-fund/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захари

  04 Яну 2023 14:37ч.

  Благодарности за линковете, много интересна информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  04 Яну 2023 20:51ч.

  Благодаря ти. Много полезна информация споделяш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Яну 2023 11:42ч.

  А кой стои зад Блек рок? ... малко е късно за такива въпроси ? раждането на петроюанът нищо ли не ви говори? Войната влиза в трета, последна фаза ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  04 Яну 2023 12:40ч.

  Петроюанът е разбира се Китай? А кой е Китай? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Яну 2023 11:46ч.

  the economist 2023 https://mma.prnewswire.com/media/1946839/The_Economist_2023.jpg Какво виждате за 2023 г.?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дааа, схемата е същата

  04 Яну 2023 12:50ч.

  Докъде докараха Германия, Украйна е следващата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-следете парите и клановете

  04 Яну 2023 16:09ч.

  Вероятно и Шалапатов,но не съм прегледал линковете.Блек рок управлява активи за над 20трлн долара.Тясно свързана с Рокфелерови!Противоборството м/у двата клана Рокфелерови и Ротшилдови в СССР и Украйна е от смяната на Хрушчов с Брежнев!Днес наблюдаваме ремикс на това противоборство.Очевадно Рокфелерови печелят в Украйна.Съществува такова нещо като съвкупна ценова оценка на държавите.Не ми се рови да проверя колко е стойноста на Украйна.Но имайки предвид ресурси ,територия и почти пълна обезльоденост е МНОГО ТРИЛЬОНИ.Тоест в Украйна без проблем могат да се вложат примерно 1трлн с 25% възвращаемост.Сега забележете САЩ държава влагат 100млрд. за да я разрушат.Блакрок/часна структура/ ще получават 10ки години наред поне 100млрд. годишен дивидент само от Украйна.Та в чий интерес работи САЩ държава?В интерес на американския народ?На нацията?Не!Затова и народ и нация там се разформироват.За да не си потърсят законния интерес.Още за Блекрок-тя/те не просто контролират имотния пазар.Те са част от световен РЕНТИЕРСКИ ПУЛ!Примерно 30% от земята в България е под техен контрол!!!Блекрок е СВЕТОВЕН МОНОПОЛИСТ в генните технологии чрез фирмата''Ильоминати'' На практика никъде по-света не могат да се провеждат генетични изследвания без продукти,техника и технологии на ''Ильоминати''Следващата св.война ще се води с биотехнологични,генетични средства.Казва го не Желязко Желев.Казва го института ''Курчатов''.И забележете казал го е Сталин!Преди 70г!Ковид19,африканска чума по свинете е плод на тези сили.Те получиха медийна подръжка от фейсбук и Бил Гейтс.Над 70% от надутия балон Мета/фейсбук и Майкрософт принадлежат на Блакрок/Рокфелерови.Има ли учудени??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма противоборство сега

  04 Яну 2023 16:31ч.

  Всички работят заедно срещу целия свят. и WEF си е техен... вкл. и нашите хакери от ПП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  04 Яну 2023 20:53ч.

  Благодаря ти много за информацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Русия,Путин,богоизбраните и сепаративният мир

  04 Яну 2023 16:37ч.

  Нещата в Украйна вървят към сепаративен мир.Пречка са ДНР и ЛНР и въоръжените им армии.Те са страховита сила.До скоро като отвоюват нещо от УА забиваха червен флаг.Ядрото на тези въоръжени сили са миньорите.На какво са способни?Вижте какво сториха миньорите в Румъния преди години в противоборството с ''демократите''.А те р.миньори нямаха оръжие и боен опит!Преди дни Путин посети ЛНР,в прав текст заяви,че не е лошо ръководството на ЛНП да приватизира въглищните мини!Което си е кощунство спрямо миньорите на фронта!Путин малоумник ли е?Случайно ли лидерите на ЛНР ,ДНР, и Херсон бяха избити?Върви се към договорен сепаративен мир.В който ДНР иЛНР формално политически ще пренадлежат към РФ.Реално и икономически ще бъдат част от експанзията на блекрок!Защо ли?Защото без ЛНР и ДНР цената на Украйна пада с 50%.С други думи Путин е спазарил ДНР и ЛНР срещу мир,азовско море и сухопътен коридор до Крим.Личното ми мнение е че това ще взриви Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно е защо не искат мир елитите

  04 Яну 2023 16:46ч.

  Най-младият Ротшилд още през февруари изпрати писмо (leaked) до държавниците в британското правителство, да отделят достатъчно пари за МЕДИИТЕ и за коректното отразяване на събитията в Украйна, защото не могат да си позволят да загубят войната срещу Путин. От нейният изход зависи всичко, написа тогава човекът. И затова неотдавнашното предупреждение към нашият "разследващ журналист" Христо намери такъв международен отзвук, дори в ЕП, и трогателна загриженост от нашето правителство/румбата, че привикаха Митрофанова да се оправдава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Яну 2023 18:34ч.

  Те не могат да спечелят срещу Путин, защото се вижда, че и парите не помагат тоя път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • УКРАЙНА - СТАРТОВАТА ПЛОЩАДКА НА THE GREAT RESET В ЕВРОПА

  08 Яну 2023 14:31ч.

  Една кръв, една вяра!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нищо чудно

  19 Фев 2023 10:49ч.

  после обикновенния българин се чуди как с 1000 лева месец да си земе жилище за 100 000 евро това безумие после що хората бягат на село. Че града все повече става безсмислен, само се крепи на младото поради простотията му. И без това само за едно наяждане работим така че няма разлика между града и село.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи