Омразата към ГЕРБ продължава да е водещият политически мотив в България

Омразата към ГЕРБ продължава да е водещият политически мотив в България
Незабавното изчегъртване на ГЕРБ не се състоя, но омаломощаването му е в ход. Независимо, че постоянно ни повтарят, как партията на Борисов ще бъде отново първа политическа сила, истината е, че на всеки следващи избори тя получава все по-малкък брой абсолютен брой гласове. 

 

България за първи път ще се сблъска с феномена да провежда едновременно избори за Народно събрание и за президент на републиката. Само по себе си това представлява един нов прецедент за нашата история и е трудно да се каже кой от двата избора ще се радва на по-голямо обществено внимание. Още повече, че те хем са здраво преплетени, хем са разположени на различни политически плоскости.

 

Ситуацията изглежда става още по-заплетена, след като става въпрос за провеждането на трети поредни предсрочни парламентарни избори. Явно се намираме в нов политически период, който ще задава на президента много по-голямо значение и влияние. Вече сме свидетели, как функционирането на два последователни служебни кабинета наложи усещането, че се намираме в президентски режим на управление, което означава не просто появата на един осезаем контрапункт на традиционната ни парламентарна форма на управление, но и води до определена девалвация на „цената“ на останалите играчи в българската политика.

 

Като общество ние безспорно се сблъскахме за кратко време с поредица от политически прецеденти, но това не означава непременно, че трябва да очакваме изненадващи резултати от предстоящите избори. Напротив, най- вероятно е да наблюдаваме тривиална развръзка: Румен Радев да спечели на втория тур, а следващият парламент отново да не може да състави правителство. И в това няма да има никаква трагедия. Защото най-ясно изразената и най-силно въздействаща тенденция в обществото ни е неприязънта към ГЕРБ. И ни се струва, че живеем в объркано и смутно време, точно защото тази основна политическа координата е непрекъснато прикривана, осмивана и подменяна от трубадурите на бившето управление. 

 

Днес тя е атакувана посредством две основни послания - необходимостта да се състави на всяка цена редовно правителство и необходимостта от национално помирение и обединение. Първото послание всъщност е прикрит начин ГЕРБ да се върне бързо във властта. Защото днес партията на Борисов се намира във възможно най- неблагоприятната ситуация: тя хем е извън управлението, хем няма срещу себе си конкретен противник, през чийто „труп“ да може да постигне своята реабилитация.

 

Очевидно ГЕРБ се бяха брилятно подготвили да повторят сценария си от времето на Орешарски. Те заложиха достатъчно финансови и социални капани в наследството, което оставиха след себе си, с надеждата, че едно управление на новите политически субекти, т. нар. партии на промяната, бързо ще се изхаби от прилагането на необходимите непопулярни мверки и скандалите, съпътстващи неминуемо всяко ново коалиционно обединение. След това с помощта на Гешев можеха да спретнат някой по-остър скандал, от рода на аферата с КТБ, така че общественото напрежение да се наелектризира до степен, не само да изчезне обществената резистентност към Бойко Борисов, но и той отново да влезе в ролята си на спасител на Бълагрия. И да заеме триумфално мястото си на Дондоков 1.

 

Но т. нар. политическа нестабилност, с която постоянно ни плашат медиите, всъщност изпълнява ролята на щит на обществото срещу манипулативната стратегия на ГЕРБ. Сегашното положение на нещата не позволява на бившите управляващи да заемат позата на яростна опозиция, доколкото няма налице ясно ситуирана управляваща комбинация. И ГЕРБ е принуден да изразходва голяма част от енергията си напразно. А времето е от критична важност за партията. Нейната клиентела все повече ще се отдръпва, а привържениците ѝ ще се обезсърчават. За партията е страшно необходимо да инкасира някакъв значим успех. Но двата последователни провала за съставяне на кабинети в 45-то и 46-то Народно събрание не позволиха стратегията на ГЕРБ да влезе в действие. И е наистина иронично как днес партиите на промяната се обвиняват взаимно за това кой е виновен да няма редовно правителство и не осъзнават, че това се оказа техният спасителен билет. 

 

Ако бе съставено правителство на малцинството с участието на ИТН, ДБ и ИСБГ, подкрепено неохотно от БСП, щеше окончателно да се постави кръст на обществените надежди за настъпването на осезаема политическа промяна. Ние видяхме как само при опита си да поемат изпълнителната власт новите партии предизвикаха грамадно разочарование в редиците на собствените си избиратели. Може да се каже, че точно тяхната неопитност им помогна да избегнат опасност, която щеше да ги размаже, ако бяха проявили повече професионализъм. Разбира се, ИТН плати основно цената на „провала“, но по-същественото е, че сривът на партията на Слави не повиши притегателната сила на ГЕРБ. Наместо вектора на промяната да бъде пречупен, той намери своето продължение в новата формация на Кирил Петков и Асен Василев.

 

Очевидно обществото ни продължава да е отворено към появата на нови политически субекти и продължава да търси през тях постигането на бъдещата формула на управление. Все още доминира надеждата, че е по-добре да изберем нещо ново, отколкото да се връщаме към старото. И партиите на протеста (те са такива, не защото са организирали и оглавили протестите през миналогодишното лято, а защото се появиха или усилиха позициите си благодарение на протестите) не бива да се връзват на уловката, че този път на всяка цена трябва да се състави правитеслвто. На нас като общество явно ни е нужно още време, за да се освободим от товара на миналото си и днешното положение работи в тази посока. Дали това ще стане бързо или бавно вече зависи в голяма степен от президентските избори.

 

Ако Радев бъде преизбран, експеримента със сегашната „нестабилност“ може и трябва да продължи. Незабавното изчегъртване на ГЕРБ не се състоя, но омаломощаването му е в ход. Независимо, че постоянно ни повтарят, как партията на Борисов ще бъде отново първа политическа сила, истината е, че на всеки следващи избори тя получава все по-малкък брой абсолютен брой гласове.  Последните социологически изледвания също показаха, че тя губи нови 2-3 процента в сравнение с резултата си от месец юли. Доверието пък към самият Бойко Борисов е едва 15%. За сравнение, Кирил Петков е одобряван от почти 34% от българите. Което още веднъж потвърждава по-горното ми твърдение, че мнозинството българи далеч не са готови да се вслушат в непрестанните призиви за помирение и обединение. И ако за нещо можем да виним партиите на протеста, то това е, че те не съумяха да се превърнат в автентични представители на радикално настроеното анти-ГЕРБ общество.

 

Общество, което все пак вярвам ще съумее да пресече и втората стратегия на ГЕРБ - да се върне във властта посредством кандидатурата за президент на проф. Атанас Герджиков. Засега безпрецедентното информационно промотиране на личността му не предизвика някакъв по-особен „уау“ ефект. Дори напротив, създаде се досадното усещане, че бе доста пресолена гозбата в опита да ни бъде представена появата на един „ортодоксален гербаджия“ като някакво невероятно политическо попадение. 

 

Фактът, че призивите за национално обединение заглъхват бързо, че натрапените ни обединители се дискредитират още по-бързо, означава, че анти-ГЕРБ (и анти- ДПС) настроенията ще предопределят резултатите и от следващите избори. Ако Румен Радев запази сегашното си позициониране на обществената сцена, той ще си остане естествения обединителен център на силите, борещи се срещу статуквото. Което ще му донесе грамаден политически актив в бъдеще. Ако за нещо държавният глава може да бъде критикуван към днешна дата, то това не е, че разединява нацията, а че не демонстрира константно анти-ГЕРБ поведение. Което ще бъде в унисон с желанията на преобладаващата част от обществото и ще разтегли максимално във времето процеса на стигматизиране на ГЕРБ. Едва по-късно ще настъпи моментът за сформиране на стабилно парламентарно управление в България. Дотогава ще ни се налага да избираме между сегашната нестабилност или завръщане към мафиотокрацията. И за да не се случи второто, си струва и за в бъдеще да ходим на избори на всеки четири месеца. 

 

Свързани статии: 


"ИТН се провали в ролята си на основен враг на ГЕРБ"


"Предизборният сценарий на ГЕРБ"

 

 

 


 

 

Коментари

 • изчегъртайте Радев!

  10 Окт 2021 11:14ч.

  Не е водещият политически мотив омразата към ГЕРБ. Животинската омраза към най голямата партия е присъща само на Диктатора Радев и няколкото негови патерици, обединени само от злоба и жажда за власт. Останалата част от партиите не мразят Герб, затова в момента той е с 8% преднина. Борците срещу Герб са много по-вредни и чудовищни от него!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  10 Окт 2021 11:57ч.

  Незабавното изчегъртване на ГЕРБ не се състоя, но омаломощаването му е в ход. Независимо, че постоянно ни повтарят, как партията на Борисов ще бъде отново първа политическа сила, истината е, че на всеки следващи избори тя получава все по-малкък брой абсолютен брой гласове. На някои им светна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И какво

  10 Окт 2021 12:00ч.

  Завъртаме се в спиралата на изборите, на всеки от тях се появява нов месия, подгрят предварително, презентиран ни в средствата за масова информация. След 2-3 години избори, броят на гласувалите ще достигне 30% вероятно, ако не и по-малко. Парламентарно мнозинство от партии, които не мислят за народа, за държавата, а за собственото си благополучие, за постове, които разпределят още преди да са влезли в Народното събрание. Мерси, но стига толкова! Държавата ни е прекалено бедна, за да си позволим избори след избори с една единствена цел – някой си да има по-голям брой депутати в парламента. Накрая народът ще ви подгони всичките, не че не го заслужавате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р

  10 Окт 2021 12:04ч.

  Много неубедителен анализ. На практика гербаджиите НЕ атакуват предизборно нито за президент, нито за парламент, защото биха спечелили от толкова скапан противник сигурно, но далеч не навреме. Нито външната политическа среда, нитро вътрешната дават основание да се поема властта, защото бързо ще се срутят и то окончателно. Натрупаните от ГЕРБ и Борисов за 12 г. отрицателни резултати, някои много гнусни, много възможно и доказуемо престъпни, не може да бъдат просто забравени или подминати от хората. Значи остава правилната стратегия не само да се порадват на сеира на "протестните и на промяната" партийки, но и да изчакат търпеливо сгромолясването на тяхно редовно правителство, повлякло със себе си и Радев Тримореца, Синергика и Соросоида. До година-две и външната среда силно, а може би кардинално ще се промени и то неблагоприятно за неолибералните клоуни на прокопиев, "Америка за (ами!) България", за "реформаторите" от Съюза на съдиите и адвокатите "правозащитници". Не е сигурно, но е доста вероятно ГЕРБ да се попромени така, че повечето избиратели пак да я приемат за алтернатива наред с някои родолюбиви партии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  10 Окт 2021 12:13ч.

  това не е анализ, а мешавица от опорките на пияндетата от жълтите павета... В момента пропадането на държавата е почти свободно...Зимата, като почнат да идват сметки по 500лв за ток и парно гладните бунтове ще изметат всички така наречени протессъри барабар с техните подстрекатели ДБ, ЕБНИ, бсП, Пппп и тн и тн и тн

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  10 Окт 2021 12:19ч.

  И ще дойде на власт Мутрьо Банкянски, ще направи сметките за ток по 10 лв., ще свали цената на газа, всичко ще е мед и масло. И естествено , чекмеджето отново ще се пълни, а гробарската клиентела ще си отдъхне спокойно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много добър анализ,

  10 Окт 2021 12:25ч.

  който прави особено впечатление на фона на пропагандните клишета, които ръсят множеството купени от предишната власт медии. По същество става въпрос за това, че е необходимо завръщане към същинския смисъл на политическия живот, за освобождаване на политиката от тоталните корупционни обвързаности. А това може да е, както предполага авторът, само бавен, труден процес, в който политическите субекти да кристализират в по-ясна своя идентичност. Нищо чудно в този процес да се създаде възможност и за изграждане на съпротивителни сили срещу неолибералния дневен ред - не го изключвам, просто сега не виждам достатъчно влиятелен политически субект, който да води такива политики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Събарянето на Борисов и унищожаването на неговото политическо бъдеще е опит за пълна деградация на парламентаризма и държавността.

  10 Окт 2021 12:43ч.

  ББ настъпа яко интересите на голяма част от българската олигархия и свързаните с нея политически партии-храненици. Отделно, заигравайки с Кремъл при избора на президент чрез неизбираемата Цачева на практика сам предаде интересите си на Радев. Безплатно подари цял Турецко-Балкански пАток на Путин и плати от джоба ни едни 4.5 млрд. лева за това да се превърнем в транзитен руски тръбопровод. Над 15 години заради руския интерес не изграждаме интерконекторната връзка с Гърция, основна вина за това носи Борисов. За да балансира отношенията със САЩ закупи самолетите Ф-16 при унизителни условия. Това ядоса Кремъл и той даде разрешение на своята пета колона у нас да тръгне на война с ББ и ГЕРБ за неговата пълна политическа ликвидация. С две думи - за сетен път се убеждаваме, че на руснацията угодия няма. Затова всички издържани от тях медии и партии хейтърстват до безумни мащаби, а всъщност за тези 12 години, както видяхме по-горе Борисов се прояви като най-големия русофил у нас. Да не забравяме и как за наша сметка бе обезщетена Внешторговбанк, като и бе подарен Вивател. За награда кремловиците у нас днес са особено жестоки в неговото омаскаряване, забравяйки думите на предишния руски посланик у нас г-н Макаров, че в България на първо място за тях стои ГЕРБ и с тях най-лесно се работи. Но опорките вече са дадени и се спазват безпрекословно. Ако разгледате в сайтовете, в изявленията на някои партии, в медиите ще видите, че всички кремльовци и "леви" говорят почти едно и също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  10 Окт 2021 12:46ч.

  Чудя се авторът дали е апологет на итн или на герб. Какви брилянтни сценарии на герб, какви 5 лева? Цитирам: "Ако Радев бъде преизбран, експеримента със сегашната „нестабилност“ може и трябва да продължи". Е, това вече наистина ще доведе до такава нестабилност, че свят ще ни се завие. И второ, служебното правителство е със силно ограничени правомощия, и полза от 3,4,5 такива правителства няма. Защо - ами защото все още ресурсът е в ръцете на герб и дпс - финансов, медиен, административен и общински. И за премахване на този ресурс освен време са необходими редица промени. Е, за тези промени е необходимо работещо НС и редовно правителство. Елементарни неща, сър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • льотчик, вън!

  10 Окт 2021 13:08ч.

  За 4 месеца абсолютна власт на Диктатора ГЕРБ от изгубил изборите с 1% води с 8% над патериците на Льотчика и това ясно показва кой е за Диктатора и кой против. Именно защото хунтата е много по лошо нещо от ГЕРБ е това съотношение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  10 Окт 2021 13:20ч.

  Ся, ако Герб беше като НДСВ в периода на Станишев можеше да участва в някакво коалиционно правителство преди да се оттече в канализацията. При положение обаче, че Тиквоний стои начело на шайката никой няма да посмее и да им предложи, камо ли да ги включи. Очаквам здравите сили в Герб /това са общинските калинки/ начело Дончев да направят опит да катурнат Тиквата, за да продължат да захлебват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подкрепям Мильо,

  10 Окт 2021 13:42ч.

  Без участие във властта и възможност за крадене и корупция, гербаджиите ще останат без "храна" и подкрепа и ще се обезсилят без нужната им за това власт. Така гласовете им на избори ще се свият максимално. И като същевременно се създадат условия за привличане под съдебна отговорност на тартора им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • льотчик, вън!

  10 Окт 2021 14:01ч.

  Преди десетина години Мутрата изпрати в Швейцария тогавашния шеф на НАП (по-късно депутат от ГЕРБ) Красимир Стефанов за да откупи т.н.швецарски дискове с данни за швейцарски сметки на крадливи българи-милионери, за информацията от които почти нищо не се чу. Заради традицията на банковата тайна и стабилната си валута Швейцария е една от предпочитаните дестинации за укриване на доходи с неясен или престъпен произход. Изключение се оказа генерал Стоян Тонев с неговите съмнителни 10 000 000 евро. Мутрата прави делово предложение за потулване на информацията срещу делба по братски - 9 милиона за Мутрьо и 1 милион за крадливия Тонев. Тонев е принуден да се съгласи, но няколко години по-късно, вече като подсъдим се изпуска на процеса за случилото се и веднага след това бива мишобиросан. Из интервю на Красимир Стефанов за в. 24 часа от 05.03.2010 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутрата е прав, че Незабавното изчегъртване на ГЕРБ не се състоя

  10 Окт 2021 14:02ч.

  Проф. Нако Стефанов: Ако върви някакво изчегъртване, това е изчегъртването на българите от България https://www.youtube.com/watch?v=bZMVUZe-P2c https://www.youtube.com/watch?v=CRiXAu3cvEg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо ни управляват все по-невежи и крадливи хора?

  10 Окт 2021 14:07ч.

  Джордж Оруел отдавна е обяснил причините за днешните ни несгоди с т.нар. политически елит: "Народ, който избира корумпирани политици, измамници, обирджии и предатели, не е жертва, а съучастник."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изчегъртайте незабавно Радев!!

  10 Окт 2021 14:13ч.

  Лоша новина за Борисов, Радев и останалата американска агентура в подмандатната на чичо Сам територия: https://www.zerohedge.com/geopolitical/top-secret-cia-cable-admits-dozens-agents-abroad-are-being-captured-killed?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=119 Тази седмица беше разкрито в репортаж на New York Times, че ЦРУ е вдигнало тревога във всички свои задгранични центрове, че необичайно голям брой американски информатори и агенти са заловени и екзекутирани в чужбина. Според „служебния доклад“ има „десетки“ такива случаи. Докладът е рядък случай, когато медиите се сдобиват с нова, съвсем скорошен високо класифициран доклад, което също със сигурност ще бъде смущаващо за агенцията. „В съобщението, в необичайна свръхсекретна телеграма, се казва, че центърът за контраразузнаване на ЦРУ е разгледал десетки случаи през последните няколко години, включващи чужди информатори, които са били убити, арестувани или най-вероятно компрометирани“, пише NYT

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  10 Окт 2021 14:21ч.

  При надробен парламент, каквито са напоследък и какъвто се очертава да е и следващият, и състояние на криза – енергийна, икономическа, пандемическа и пр., е твърде вероятно по-често да управляват служебни правителства. Ако начело е президент като Радев, който използва служебното правителство за упражняване на пълния обем правителствени правомощия, е едно, ако президентът се ограничи в рамките на обичайните за едно служебно правителство правомощия – без резки движения и поемане на ангажименти като неупълномощен от парламентарно представено мнозинство, организиране на честни и прозрачни избори – друго. И в двата случая настъпва нещо като политическо безвремие, което може да се окаже необходимо на страната ни, за да отклони по-нататъшни опити за намеса и отнемане на суверенитет от чужди сили. Затова е толкова важен изборът на президент, така мисля. И това би трябвало да ни ръководи при избора за кого да гласуваме, ако видим, че избраният от нас кандидат отпадне на първи тур.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко- д-р

  10 Окт 2021 15:13ч.

  Хонорарът за статията да се препрати на д-р.Много по-убедителен и непротиворечив.За разлика от автора аз не мисля,че ИТН ги предпази политическата неопитност.Напротив взеха много правилни решения.За разлика от д-р не смятам че полит. партия ГЕРБ е самостоятелен политически субект.Партиите ни са пешки които някой мести на необходимите полета.Някои пешаци/Б.Борисов/си повярваха и затова се получиха колизиите.Може би беше предвидено тримореца да поеме плавно власта.Но лош кадрови подбор,Радев не става,Борисов не сдава ,объркаха се сума пасиянси.Скоро местещия пешките ще се изнерви и ще запокити някоя не по правилата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  10 Окт 2021 15:27ч.

  Писанието отбелязва някои факти и е дотам, няма много общо с анализа. Моите пет стотинки - ние сме в управленска и кадрова криза на ръководителите и кураторите (ама каква дума, само) от Запада, които ни коландрят от 30+ години. Тази круза е световна, при нас е даже по мека, израазява се в накаква форма на балкански федализъм, яко крадене като за последно, и шуро -баджанащина. При соц беше подобно, направо същото, ако отчитаме големия технологически напредък и умствения и морален регрес на елитите. А истината е, че кие нямаме собствено, органично развитие и въобще нямаме развитие. За мен дали е Луканов, Костов или управленската каскада на царя -пъдаря - шута, а сега и Отворко и Кокорко -все тая. ТОва са компрадорски елити, турени да защитават чужди и често неясни за нас интереси, като за компенсация им се позволява да грабят собствената си страна. Не им се плаща, просто им се позволява, най благосклоно, да грабят и плячкосват. Грабителят може да е с бухалка, може и с корона или с генералски пагон , може с академична гитла, може да е илитерат или гелосан и лустросан -все тая, на практика. Ако има някаква борба, тя е за влизане в шайката на грабителите и, съответно, избутването от там на други. А иначе, както е казал Поетът - глухо и страшно дрънчат окови...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Резюме

  10 Окт 2021 15:46ч.

  Нашите хора, т.е. партиите на промяната се издъниха тотално, но и ГЕРБ няма да се върне на власт... Чака ни хаос и катастрофа, като по времето на Виденов, в резултат от което обществото ще бъде принудено да припознае наложеното му отвън решение...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  10 Окт 2021 16:05ч.

  Омразата е резултат от политиката на ГРОБ , докарала прекрасната ни страна до национална катастрофа! Брутален грабеж и национално предателство съчетани с безкрайна наглост и простащина е невъзможно да предизвикат любов към престъпниците от шайката !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е и неразбрах

  10 Окт 2021 16:37ч.

  кой мести пешките ? Но, драги читатели, не ви ли прави впечатленив, че за 12 г. власт на Гаргамел /агента Буда/, вече съвсем съзнателно и настойчиво ни се върна Езоповския език от Татовото време. Че даже и той не е пълна защита , както по Татовото време! Ами назовете ги бре кои са тези които местят пешките, но не външните /тях ги знаем/, а тяхните маши у нас ? Но не с "аз мисля", или "една леля каза", а директно с трите им имена и С ФАКТИ ! , а не само бла,бла,бла !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига вече!

  10 Окт 2021 17:34ч.

  Обединихме се и се примирихме под влиянието на БКП през 1990г, след което ни ..... майката в продължение на 31 години! БСП, ДПС, СДС, НДСВ и Герб! Стига толкова! Много морално бедни българи са в схемата за унищожение на България и не им пука! Крадат законно и незаконно! Феодален стил на управление от 13 години въведен чрез един простак и некадърник. Не са необходими "анализи" и "политически" ходове. Борисов и кликата от паддръжници около него - в затвора задълго, където им е мястото! Нова политическа система с истинско разделение на властите и задължителна крайна мандатност за всяка държавна власт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дфр

  10 Окт 2021 17:53ч.

  Поредните опорни представени като “анализ”. Анализ значи да представиш аргументи и подкрепящите факти. Е такива няма защото твърдението за “все по малкото” гласове е направо казано жалко с тъпотата и манипулативността си. Дали автора ще се съгласи да приеме 100 тояги на голо в защита на писането си или просто ще си замълчи. Това е една от манипулативните статии целящи да обяснят несъществуващия “успех” на новите партии. Е ще видим на изборите. Колкото до автора и тоягите - готов съм лично да ги приложа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления,

  10 Окт 2021 18:21ч.

  Добър анализ на политическата обстановка у нас. Нестандартно и различно виждане на ситуацията. Браво! Склонен съм да вярвам на автора, тъй като Гласове редовно публикуват негови авторски анализи и прогнози.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  10 Окт 2021 19:53ч.

  Добър анализ. Както винаги съм твърдял, ненаправата на правителство не е това, което изглежда. Всеки беше и е наясно с трудностите и капаните, които бяха заложени.Релано погледнато, служебното правителство и Радев бяха жертвани, за да бъдат именно те отговорните за сегашните и бъдещи процеси на промистване. Не случайно и Петков и Василев бяха извадени от правителството. Сегашното служебно правителство ще поеме всички удари от герб и обръчите и от фирми, бунтове и прочие, за да дойде месията на чисто. Въпросът е, кой ще е месията? Аз лично се надявам на коалиционно управление, в което да се спрат едноличностните мераци на едни или други политически партии и вождове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма омраза, обичаме те

  10 Окт 2021 19:55ч.

  Ах този палав и неустоим чаровник! Триста кила чиста харизма натюр!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съюз на Анти-Бандитските Сили

  10 Окт 2021 22:40ч.

  НАПРАВИ ЛИ НЕЩО ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ-ПОЛЗВАЩА ИЗМЕТ, КАКТО И ПРЕЗИДЕНТЪТ- ПЛЪХ, И БАЙ ЛОЗАН ЗА МНОГО-ОКРАДЕНИЯ ОТ КУРВО-МУНИСТИЧЕСКАТА ИМ СГАН БЪЛГАРСКИ НАРОД ? ІІ ......... Направи ли поне едно от долу-изброените народо-полезни и народо-спасяващи и държавно-възстановителни начинания : ІІ ......... 7.1. уволнението веднага на 50% от комунистическата бойковата администрация (той сам си признава, че повечето са дърти курво-комунисти, като самия него), а на осталалата част от тази сган да й бяха намалени заплатите двойно и до три месеца да бе подменена и тя ; ІІ ......... 7. 2. бе ли записан в закона принципа на флустрацията, който е : ІІ ......... НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ЗАЕМА ОБЩО ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ, И ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ 1 (ЕДИН) ЧИНОВНИК НА СТО ГРАЖДАНИ КАТО В ЯПОНИЯ), ІІ ......... 7.3 . бе ли приет закон за възбраната на имотите на всички изчадия адови от съдебната, изпълнителнителна и законодателната власт-ползваща измет , които след продажбата им да ни послужат за връщането на огромния ни вече външен дълг от 80 милиарда лева, ОТИШЪЛ В РЪЦЕТЕ, ИМЕННО НА ТЕЗИ ИЗЧАДИЯ АДОВИ ; ІІ ......... 7.4. бяха ли променени ГПК, АПК и НПК, че съдят вече само 12 броя съдебни заседатели (за това не се изисква промяна на Конституцията, тя го позволява) и бе ли въведено с закон прецедентното англо-саксонско право - ЗАКОНЪТ ВИНАГИ ДА Е ЕДИН И СЪЩИ ЗА ВСИЧКИ, а не само да ни бляткат, бля,бля, бля – върховенството на закона, не, не върховенството на закона, мърши, прости, нагли и долнопробни, а ЕДНАКВОСТТА, ЕДНАКВОСТТА на закона въведете, еднакъв за всички – за бедни, за богати, за чужди , за свои ; ІІ ......... 7.5. бяха ли подменени и сменени съставите на ВКС и на ВАС, с нови, НЕкурво-мунистически съдийки, с промяна в Закона за Съдебната Власт (няма нужда от промяна на Конституцията), че на всеки 5-години се правят избори за нови състави на ВКС и на ВАС ; ІІ ......... ( Това не противоречи на несменяемостта им, защото, ако противо-речеше, то никога една районна съдийка нямаше да може да стане окръжна, върховна и т.н. Така, че както може да циркулираш нагоре по съдебната йерархия, така и в обратнатата посока и това не противоречи на несменяемостта им) ; ІІ ......... 7.6. Написаха ли в Закона за Съдебната Власт, че съдия можеш да станеш за пръв път, чак на 46 години, когато си доказал, извън държавната копаня, че ставаш за нещо, различно от крадец - като в САЩ, Англия и пр. , като и това не противоречи на Конситуцията, защото В НЕЯ НЕ ПИШЕ НА КОЛКО ГОДИНИ МОЖЕШ ДА СТАНЕШ СЪДИЯ ? ІІ ......... 7.7. Отмениха ли закона за Частните съдии бандити ? ІІ ......... 7.8. Върнаха ли стария ГПК в последната му редакция, в който няма нито внезапни производства, нито ограничаване на правото на достъп по върховен съд по гражданските и търговските дела . ІІ ......... 7.9. ПРЕКРАТИХА ЛИ С ЗАКОН МАНДАТА НА СЕГАШНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ И ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ, ЧЕ ТЕ СА ХИДРИТЕ И КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ, КОИТО ЗАХРАНВАТ КРАЖБО-НОСЕЦА БОЙКО ? ІІ ......... 7.10. Промениха ли закона за политическите партии в смисъл, че партия може да се регистрира само от 7- броя граждани (а не от 2500 - цял един град, както е е сега) , а само от 7- броя граждани както беше от 1990 г. до 1997 г. и НИКОЙ НЕ УМРЯ ОТ ТОВА, така че лесно новите , НЕкрадливите граждани да влязат безпроблемно в политиката и в управението на общите ни дела ? ІІ ......... 7.11. ПРОМЕНИХА ЛИ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ И ИЗМАМНИЧКИ ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН КЪМ МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР НА ДЕПУПАТИТЕ, ПРЕМАХНАХА ЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯТА НА НЕЗАВИСИМИТЕ КАНДИДАТИ ? ІІ ......... 7.12. Написаха ли един ред в Конституцията, в частите й за основните форми на пряко участие на суверена в осъществяването на държавната власт , които също така са предвидени в чл. 10, чл. 42, 45, чл. 84, т. 5 и чл. 136 от Конституцията, тях да ги бяха дописали, с част наречена „Референдуми” , ІІ ......... • „ ЧЕ ВСИЧКИ ЗАКОНИ ПРИЕТИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СЕ ОДОБРЯВАТ ОТ ГРАЖДАНИТЕ, С ПРЯКО ГЛАСУВАНЕ, ІІ ......... (Няма нужда от Велико Народно Събрание за тези промени на Конституцията, защото цялата власт принадлежи на народа, а не на парламента ) .ІІ...... Нищо не направиха, не ВЪРНАХА СВОБОДАТА НА НАРОДА, не върнаха открадната ни власт обратно в ръцете на собственика й - народа , така, че тази откраднала и използваща властта ни измет за пореден път доказа, ЧЕ Е ВРАГ НА НАРОДА ! ІІ ......... Идете и пак гласувайте за тази сган крадлива или да си направим нова , ЧОВЕШКА държава ! ІІ ......... КАК СЕ ПРАВИ НОВА ДЪРЖАВА ? ЕЙ ТАКА, БЪРЗО, ЛЕСНО СМЕЛО, СРЪЧНО ! ІІ ......... http://www.antibanditi.com/k6-kak-se-pravi-nova-dyrjava-da-izvytkame-tarkatite.php ІІ .........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 22.40

  11 Окт 2021 10:30ч.

  четох, четох и щом стигнах до "мажоритарен избор на депутати " разбрах, че всуе се е старал писателят, посоченото обезсмисля всичко написано, просто е противоречащо на това, което ще стане с мажоритарно-платеното предлагане...Богатите плащат на бедните и последните ги избират! Пито-платено... Явно това е била целта на занятието, забулена в многото приказки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не толкова омразата към Герб, колкото стремежът да се покаже нещо ново

  11 Окт 2021 11:38ч.

  беше причината за тези люшкания и трети подред предстоящи избори. Ако ново изпечените политици на протеста бяха като досегашните, като ура-патриотите например, тя щяха да си разделят министерствата и да се кротнат. Само че се опитаха да покажат нещо ново без да имат елементарни знания, за можения да не говорим. С това се разкриха навреме и така спестиха време и обществена енергия, която щеше да отиде за нови протести. В крайна сметка, така помогнаха на народа да търси друга алтернатива за управление. Вярно е, че ситуацията е трудна, но за това са виновни пак ура-патриотите които до последно крепиха Герб на власт. Така загубихме една година, която в сегашната обстановка е много време. Все пак няма съмнение, че историческата необходимост е промяна на модела, а това никога не става праволинейно. Чак след като всичко се стабилизира става ясно че всичко случило се е било необходимо, че всички са правили глупави ходове, но накрая те са се оказали нужните за да стана промяната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде

  11 Окт 2021 21:42ч.

  Посолствата си свършиха работата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дфд

  12 Окт 2021 13:06ч.

  Как омаломощават ГЕРБ,след като те са първи,дори с паднали проценти,а новите все зад тях,дори и с машшинното гласуване,което щеше да събаря ГЕРБ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кара

  16 Окт 2021 11:14ч.

  Странни изводи, базирани на несъществуващи доказателства. Написаното в статията прилича на тюрлю гювеч. Новото се постига след унищожение на старото, новото не може да е ерзац на старото. Не може политици с изпрани биографии, агенти на ДС редящи правителства от над 30 години и лица със съмнително гражданство и морал да ни налагат "нов морал" и да раздават индулгенции за праведност. Да, има нужда от промяна, но това което ни предлагат не е ново, това е промяна тип "стани да седна". Дълбоко се съмнявам, че новите и изпраните политици от ПП, ИБГНИ, ИТН, ДБ, "новите" БСП, ДПС и Герб, Радев + ДС е пътя, по който ще достигнем до реални и качествени промени, напротив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи