Байдън или Тръмп е по-опасен за демокрацията

Байдън или Тръмп е по-опасен за демокрацията

Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''

Дроновете на либералната лаптоп класа сякаш са програмирани да наричат своите опоненти „заплаха за демокрацията“ на всеки десет минути ефирно време. Прогресивните политици, професори, пиари, журналисти, активисти, маркетинг експерти и други персонажи от скеч на „Монти Пайтън“ не спират да изпускат в пространството тази сакрална за сектата фраза - „заплаха за демокрацията“.
Колкото повече ги слуша човек, толкова по-убеден става, че тези май не знаят значението нито на думата заплаха, нито на думата демокрация. Или поне се правят, че не го знаят. А софтуерът им направо блокира, когато някой обърне тази бухалка срещу тях. Това се случи тази седмица в САЩ. Независимият кандидат за президент Робърт Кенеди-младши даде интервю за един от органите на прогресивния режим CNN и като по алгоритъм беше тенденциозно питан от водещата за Тръмп, разбира се, определен от нея напълно „неутрално и професионално“ като „заплаха за демокрацията“. И тук Кенеди обърна играта. „Слушайте, мога да дам аргументи, че Байдън е много по-ужасна заплаха за демокрацията. Той е първият кандидат за президент и първият президент в историята, използвал федералните агенции, за да цензурира политическа реч“.

И тук колективният либерален мозък блокира. Но Кенеди продължи: „Мога да кажа това, защото точно спечелих дело, от което става ясно, че Джо Байдън е започнал да ме цензурира – и не само мен – едва 37 часа след като официално поема поста на президент на САЩ. Никой друг държавен глава на нашата страна не е вършил такова нещо. Най-голямата заплаха за демокрацията не е когато някой изрази съмнение в изборни резултати като Тръмп, а когато действаш президент на САЩ използва властта, за да принуждава социални мрежи като „Фейсбук“, „Инстаграм“, „Туитър“ да дават достъп на ФБР, ЦРУ и други агенции с цел цензурирането на политическите си критици.“

Фактите потвърждават обвиненията на Кенеди-младши. Администрацията на Джо Байдън атакува самият конституционен ред на САЩ, особено в ключовата му част за свободното от държавна намеса изразяване. Вече е доказано, че Байдън е първият президент, който е натискал основните комуникационни компании да работят в синхрон с репресивните органи на разузнаването, за да ограничават публичния дебат.

Според множество американски конституционни експерти това е директно нарушение на Първата поправка в Конституцията и реална заплаха за демокрацията. А не маркетингова. Съвсем истинските измерения на машината за манипулация се очертаха още при цензурирането на вече доказаната като вярна информация от лаптопа на Хънтър Байдън, син на Джо. Тогава „Туитър“ блокира достъпа до истината, а десетки бивши лица от американските служби публично казаха, че лаптопът бил „руска пропаганда“. Като под казаха имаме предвид подведоха, излъгаха, изманипулираха, изментиха, измамиха и каквото още се сетите. Защото нищо такова нямаше, никакви руски следи и заговори, а само скандални факти от комуникацията на Хънтър, хвърлящи сериозни съмнения за международна корупция и търговия с влияние на цялата фамилия Байдън, включително Джо, който според свидетеля Тони Бобулински е наричан в съобщенията като „Големият човек“. Ето това е гигантски скандал. И никой не пое отговорност.

Нека не забравяме и катастрофалният опит да администрацията на Джо Байдън да създаде нещо като „Министерство на истината“ чрез безумен „борд по дезинформация“. За щастие смъртта на пропагандния израстък към Департамента по Вътрешна сигурност на САЩ настъпи едва три седмици след старта. Припомняме, че за краткото си съществуване „бордът по дезинформация“ беше оглавен от странна, истерична и инфантилна 33-годишна ТикТок инфлуенсърка на име Нина Янковиц, която сама разпространява дезинформация и оперира като пародиен проводник на партийни опорни точки пред основно младежката аудитория на китайската социална мрежа. Бордът по дезинформация се разпадна заради собствената си дезинформационна природа.

Нека припомним и как режимът на Байдън започна проверки срещу Илон Мъск след придобиването на „Туитър“ и превръщането на тази допреди това почти партийна платформа в зона за свободно изразяване на различни гледни точки.

За съжаление изглежда, че така наречената американска демократична общност смята, че когато тя държи властта и ограничава свободното слово през репресивните държавни органи, то това е добро за демокрацията. Да ви звучи познато? Но ако случайно някой изрази съмнение в избори, спечелени от тяхната Демократическа партия – това вече е истинска заплаха за конституционния ред. Именно заради острите критики на Тръмп относно честността на изборите през 2020 година, сега търсят начини да го вкарат в затвора и да осигурят служебва победа за Байдън през ноември.

Но когато някой обърне разказа и посочи как те са истинската заплаха, тогава става интересно. Ще видим дали Кенеди-младши ще продължи да дразни бившата си партия и нейните „демократични експерти по демокрация“.

Източник: БНР

 

 

Коментари

 • а аз все се сещам за

  10 Апр 2024 7:38ч.

  нео тициновата примадона, която от сутрин до вечер громеше Тръмп в Дневник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  12 Апр 2024 20:36ч.

  AIPAC и Фед. Резерв са най-опасните !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ са опасни за света

  10 Апр 2024 9:39ч.

  Демокрацията е дума, в името на която света побъркаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДемокрацияТа е нищо

  10 Апр 2024 9:55ч.

  По принцип, всяка власт е демократична, тоест демокрацията е властта, затова "заплаха за демокрацията" означава "заплаха за властта". Тоест всяка опозиция е анти-демокрация. Защо всяка власт е демокрация? Защото тя винаги е по волята на мнозинството, а това е демокрация по дефиниция. Демокрация не е разделение на властите, свободно изразяване на мнение и останалите измишльотини, които да прикрият, че демокрацията е красивата маска на грозната власт. А след като демокрация и власт са едно и също, демокрацията не съществува изобщо. Властта обаче съществува съвсем реално. Властта се крепи върху наказание, тя има силата и възможността да упражни насилие. Затова и изглежда, че демокрацията също упражнява насилие, защото тя е власт. Само че демокрацията е добрата власт, а властта е лошата демокрация, поне така е присадена в главите на масите, които нямат никаква власт, а поради това и демокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Амира

  13 Апр 2024 12:40ч.

  Браво! 👍

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  14 Апр 2024 0:43ч.

  По-просто казано, „демокрацията“ е „диктатура на демократите“, а „демократите“ са тия, които сами са се обявили за такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Досущ

  10 Апр 2024 10:22ч.

  Разбира се ,че Байдонът е по-опасен защото е глобалист-интернационалист, социален инженер. Нищо по-различно от коминтерновците - износ на либерастна демокрация,досущ като износа на пролетарска революция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  10 Апр 2024 17:15ч.

  Заглавието е манипулативно с 'или'. Така Тръмп и Байдън се поставят в една плоскост по 'заплаха' на ...демокрацията. Двамата са противоположни по този критерий: Тръмп не носи заплаха и именно затова най-малкото е това набеждаване за заплаха наравно с Байдън. Трик за манипулация. Демокрацията в САЩ и Европа е деформирана с отрицателни знаци, представяни за позитивни. Тръмп носи очистване от негативния срив на демокрацията, убедително показан и у нас чрез управлението на ППтата. Тръмп води нормалността, но именно за това е атакуван. Дано Америка не се сдаде на ДД.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  11 Апр 2024 21:12ч.

  За да бъде възстановена американската демокрация,чучулото и чучуловистите трябва не само да бъдат свалени от власт. Те трябва да бъдат физически унищожени. Бъдещето на Демократическата партия е в ръцете на почтени хора като Кенеди. Чучулото, клинтънова, пелоси, са изрoди, които затриват бъдещето на страната си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  11 Апр 2024 21:15ч.

  В САЩ има смъртно наказание. И съм сигурен, че то се полага на лица извършили държавен преврат. Точно това се случи 20-а година - когато изборите бяха нагло и брутално фалшифицирани пред очите на целият свят. От 21-ва до сега САЩ се управляват от нелегитимно правителство на узурпатори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  12 Апр 2024 15:51ч.

  хвани единия удари другия и двамата са еднакви тръмп как ще спре оръжието за украина като ще го сполети съдбата на кенеди такива колосални печалби впк на сащ никога не е получавал

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи